HDZ iz Gornjeg Vakufa najavljuje izdvajanje
-
ekonomistiii
#1 HDZ iz Gornjeg Vakufa najavljuje izdvajanje
HDZ iz Gornjeg Vakufa najavljuje izdvajanje hrvatskih teritorija iz te opstine. I Muslimani i Hrvati, koji su na celu te opstine su izjavili da u Gornjem Vakufu nista ne funkcionise.
Zar nije ovo najbolji primjer da je suzivot nemoguc? Kad ode medjunarodna zajednica, Mostar i citava BiH ce se raspasti. Jedina BiH koja moze opstatiti je ona sa tri nacionalna entiteta.
Zar nije ovo najbolji primjer da je suzivot nemoguc? Kad ode medjunarodna zajednica, Mostar i citava BiH ce se raspasti. Jedina BiH koja moze opstatiti je ona sa tri nacionalna entiteta.
- manijak1
-
korky
#4 Re: HDZ iz Gornjeg Vakufa najavljuje izdvajanje
ekonomistiii wrote:HDZ iz Gornjeg Vakufa najavljuje izdvajanje hrvatskih teritorija iz te opstine. I Muslimani i Hrvati, koji su na celu te opstine su izjavili da u Gornjem Vakufu nista ne funkcionise.
bih ne treba da postoji kao tri entiteta!!
bih ne treba uopste da postoji!
-
privremeni
iz koje godine je izvukao ovu vijest
i zvanican naziv je Gornji Vakuf-Uskoplje.
i zvanican naziv je Gornji Vakuf-Uskoplje.
-
privremeni
i nista ono Gornji Vakuf-Uskoplje, a to je zvanicni naziv opcine. HDZ bi spomenuo puni naziv ili ispustio Gornji Vakuf. Sta je bilo od to dvoje?
-
sanjanin
Privremeni, bit ce opet samo Gornji Vakuf. Ukinut ce se ulice Hrvatskih velikana........
Naime, Bosnje su jope vecina u Gornjem Vakufu i u opstinskom vijecu imaju vecinu.
Ne gledam vijesti ali takvi potezi HDZ-a se mogu i ocekivati sad kad ni u toj opstini nisu vecina (a nisu bili ni prije rata). Za par godina isto ce se desiti i u Zepcu. Tada tamo Tompson vise nece dobivati odobrenje da drzi koncerte.....i mnoge druge stvari ce se promijeniti, da ne kazem normalizovati. Sto ce sigurno dovesti do velikog gnjeva Hrvata koji zive na tim prostorima, a i sire. Jer valjat ce se pomiriti sa cinjenicom da tu Bosnjaci ureduju.
A sa pobjedom u Gornjem Vakufu u demografskom smislu Hrvati Centralne Bosne ostaju odsjeceni od Hrvata iz Hercegovine.
Naime, Bosnje su jope vecina u Gornjem Vakufu i u opstinskom vijecu imaju vecinu.
Ne gledam vijesti ali takvi potezi HDZ-a se mogu i ocekivati sad kad ni u toj opstini nisu vecina (a nisu bili ni prije rata). Za par godina isto ce se desiti i u Zepcu. Tada tamo Tompson vise nece dobivati odobrenje da drzi koncerte.....i mnoge druge stvari ce se promijeniti, da ne kazem normalizovati. Sto ce sigurno dovesti do velikog gnjeva Hrvata koji zive na tim prostorima, a i sire. Jer valjat ce se pomiriti sa cinjenicom da tu Bosnjaci ureduju.
A sa pobjedom u Gornjem Vakufu u demografskom smislu Hrvati Centralne Bosne ostaju odsjeceni od Hrvata iz Hercegovine.
-
privremeni
znaci puca medju koalicionim partnerima
bas me cudi..
sta li ce tek biti sa Dejcicima, Dobrezicima, B.Hanu i slicnim jos ilegalnim opcinama?
sta li ce tek biti sa Dejcicima, Dobrezicima, B.Hanu i slicnim jos ilegalnim opcinama?
-
sanjanin
?privremeni wrote:znaci puca medju koalicionim partnerimabas me cudi..
Nije ti dobar rezon. SDA i HDZ nikad nisu ni bili koalicioni partneri. SDA je sa HDZ i SDS koalirala jer jednostavno nije imala izbora.
Ne branim SDA i ne podrzavam ih ali jednostavno nemaju izbora. Kad sa SDA ne zele SNSD, NHI i mnoge druge stranke koje se vode kao "anacionalne". Mada sustinska razlika izmedju NHI i HDZ ne postoji, bas kao sto nema razlike izmedju SNSD i SDS. Razlika postoji, ali kad skines sminku razlike nema.
Znam da ti to ne mozes shvatiti, kao i mnogi na ovom forumu, ali SDA ne koalira s njima jer to zeli vec zato sto jedino tako moze funkcionisati vlast na mnogim nivoima vlasti. I to je tuzno.
Mada ja ne branim SDA. Oni jesu ogrezli u korupciji. Sve to stoji ali ne stoji da su jedni od krivaca za rat. I ne stoji da su istio kao HDZ i SDS. I da su protiv povratka Bosnjaka na danas vecinska Hrvatska i Srpska podrucja.
To su lazi koje prosipaju "lijevo" orijentisani i nacionalno isfrustrirani (mada vjerovatno ni ovo ne shvatas).
- Vodenjak
De ba mijenjaj taj nick, stalno me podsjecas kakvih "dilbera" ima kod moje kuce...sanjanin wrote:?privremeni wrote:znaci puca medju koalicionim partnerimabas me cudi..
Nije ti dobar rezon. SDA i HDZ nikad nisu ni bili koalicioni partneri. SDA je sa HDZ i SDS koalirala jer jednostavno nije imala izbora.
Ne branim SDA i ne podrzavam ih ali jednostavno nemaju izbora. Kad sa SDA ne zele SNSD, NHI i mnoge druge stranke koje se vode kao "anacionalne". Mada sustinska razlika izmedju NHI i HDZ ne postoji, bas kao sto nema razlike izmedju SNSD i SDS. Razlika postoji, ali kad skines sminku razlike nema.
Znam da ti to ne mozes shvatiti, kao i mnogi na ovom forumu, ali SDA ne koalira s njima jer to zeli vec zato sto jedino tako moze funkcionisati vlast na mnogim nivoima vlasti. I to je tuzno.
Mada ja ne branim SDA. Oni jesu ogrezli u korupciji. Sve to stoji ali ne stoji da su jedni od krivaca za rat. I ne stoji da su istio kao HDZ i SDS. I da su protiv povratka Bosnjaka na danas vecinska Hrvatska i Srpska podrucja.
To su lazi koje prosipaju "lijevo" orijentisani i nacionalno isfrustrirani (mada vjerovatno ni ovo ne shvatas).
Hajde, budi dobar pa poslusaj starijeg!
To je izgleda lakse nego da prestanes lupati ovuda po Forumu!
-
Tornjak
#14 Re: HDZ iz Gornjeg Vakufa najavljuje izdvajanje
ekonomistiii wrote:HDZ iz Gornjeg Vakufa najavljuje izdvajanje hrvatskih teritorija iz te opstine. I Muslimani i Hrvati, koji su na celu te opstine su izjavili da u Gornjem Vakufu nista ne funkcionise.
- Drvosjeca iz Dejcica
#15 Re: HDZ iz Gornjeg Vakufa najavljuje izdvajanje
Sjeti se tzv. pokusaja ustroja HRVATSKE SAMOUPRAVE, sve ce ti se samo kazati.ekonomistiii wrote:HDZ iz Gornjeg Vakufa najavljuje izdvajanje hrvatskih teritorija iz te opstine. I Muslimani i Hrvati, koji su na celu te opstine su izjavili da u Gornjem Vakufu nista ne funkcionise.
-
privremeni
Sanjalice, probudi se.sanjanin wrote:?privremeni wrote:znaci puca medju koalicionim partnerimabas me cudi..
Nema koalicionih pratnera medju nacionalnim strankama, vec eto moraju
Mozda i nema u pravom smislu (a to je onda jos i gora situacija, dijeliti vlast s nekim s kim nemas zajednicki stav ili program), jer je svaka za sebe zinila vise nego sto moze i umije. Pa su prodali dusu davolu, odnosno onom drugom. Po seljackoj ko koga zajebe, zato nikad nista s njima.
To ti je po onoj nije govno nego ga pas posro.
- Fair Life
Ponovi jos jednom... mozda ti se povjeruje.sanjanin wrote:...SDA i HDZ nikad nisu ni bili koalicioni partneri. SDA je sa HDZ i SDS koalirala jer jednostavno nije imala izbora.
-
privremeni
Nije sto me lazu, vec sto misle da im vjerujem.