mO k3 wrote:Problem između republike hrvatske i njene dijaspore ...Ja bi im svima uzeo pasoše
250 000 hrvatskih gradjana zivi u BiH!
Pa mi smo u rangu Svicarske kad je riječ o Hrvatima na privremenom radu u inozemstvu onda
mO k3 wrote:Problem između republike hrvatske i njene dijaspore ...Ja bi im svima uzeo pasoše
shibonja wrote:![]()
Vjerojatno iz tehničkih razloga - premalo biračkih mjesta, a valja putovati po ovoj maziji.daddy-kool wrote:Zašto je tako mala izlaznost glasača bila u BiH (17.000/250.000) ?
Pa izvini kako da definiramo onda ??? Jesu li dijaspora ili nisu ?? I tamo i vamo , vise tamo nego vamoSaraFina wrote:mO k3 wrote:Problem između republike hrvatske i njene dijaspore ...Ja bi im svima uzeo pasoše
Pa mi smo u rangu Svicarske kad je riječ o Hrvatima na privremenom radu u inozemstvu onda
daddy-kool wrote:Zašto je tako mala izlaznost glasača bila u BiH (17.000/250.000) ?
Hahahahah daj bre cirilcar ponovo lažeSaraFina wrote:daddy-kool wrote:Zašto je tako mala izlaznost glasača bila u BiH (17.000/250.000) ?
Neorganiziranost reče Čović.
Idući put će se tom problemu pristupiti ozbiljnije
Ma jok. Ona će se prijaviti za misicu foruma u klasi patrijotkinja.madner wrote:Ova bas navalila da otvori najgluplju temu godine.
Polako, to se radi pred kraj godine.
mO k3 wrote:Pa izvini kako da definiramo onda ??? Jesu li dijaspora ili nisu ?? I tamo i vamo , vise tamo nego vamoSaraFina wrote:mO k3 wrote:Problem između republike hrvatske i njene dijaspore ...Ja bi im svima uzeo pasoše
Hafis wrote:Ma jok. Ona će se prijaviti za misicu foruma u klasi patrijotkinja.madner wrote:Ova bas navalila da otvori najgluplju temu godine.
Iz pouzdanih izvora čujem da se ozbiljno priprema
250.000-260.000 ima državljanstvo Hrvatske i pravo glasa tamo. (stariji od 18)SaraFina wrote:mO k3 wrote:Problem između republike hrvatske i njene dijaspore ...Ja bi im svima uzeo pasoše
madner wrote:Ova bas navalila da otvori najgluplju temu godine.
Sve i da je htio,ovaj ponedeljak nije mogao ljepse zapocetiinsomnia78 wrote:Zna se, HDZ
I haj' ne glasUj
daddy-kool wrote:250.000-260.000 ima državljanstvo Hrvatske i pravo glasa tamo. (stariji od 18)SaraFina wrote:mO k3 wrote:Problem između republike hrvatske i njene dijaspore ...Ja bi im svima uzeo pasoše
Postoji određen broj Bošnjaka u BiH sa Hr državljanstvom.SaraFina wrote:
Znači praktično oko 350 000 Hrvata iz BiH uključujući i malodobne su gradjani RH?
daddy-kool wrote:Postoji određen broj Bošnjaka u BiH sa Hr državljanstvom.SaraFina wrote:
Znači praktično oko 350 000 Hrvata iz BiH uključujući i malodobne su gradjani RH?
daddy-kool wrote:To podatke ne znam, ali je činjenica da je dijaspora podbacila - realno su mogli odlučiti ove izbore.
Koliko vrijedi glas hrvatske dijaspore 1:4 ???SaraFina wrote:daddy-kool wrote:To podatke ne znam, ali je činjenica da je dijaspora podbacila - realno su mogli odlučiti ove izbore.
Nije valjda da misliš da bi Ivo Josipovic imao veću šansu da je glasovalo svih 250 000 hrvatskih gradjana u BiH?
Nikako..
Još ubjedljivija bi bila pobjeda KGK ..
Zvuči tragikomično ova riječ hrvatski gradjani u BiH.
A nisu dijaspora.
Ne, ali se nemože govoriti ni o nekoj presudnoj ulozi dijaspore.SaraFina wrote:
Nije valjda da misliš da bi Ivo Josipovic imao veću šansu da je glasovalo svih 250 000 hrvatskih gradjana u BiH?
Nisam mislio na takmičenje miss ljepote...otkud tebe u tome, ta ne bi visila na politici već na ženskim temama.SaraFina wrote:Hafis wrote:Ma jok. Ona će se prijaviti za misicu foruma u klasi patrijotkinja.madner wrote:Ova bas navalila da otvori najgluplju temu godine.
Iz pouzdanih izvora čujem da se ozbiljno priprema
Kako Hafisaga?
Maloprije reče da nemam atribute kao Kolinda .. Opet demantiraš sam sebe!
daddy-kool wrote:Ne, ali se nemože govoriti ni o nekoj presudnoj ulozi dijaspore.SaraFina wrote:
Zato i pitam šta je bio razlog male izlaznosti: nezainteresovanost, loša organizacija ili nešto treće?