HDMI (PC - TV)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ala7

#1 HDMI (PC - TV)

Post by ala7 »

Imam problem u vezivanju PC-a sa TV-om..
Operativni sistem je Windows7 a TV je SAMSUNG WS-32Z419P /HD ready
I graficka karta ATI 4650 HD 1GB DDR3 i TV imaju HDMI izlaze/ulaze.. spojim HDMI kablom i nadjem u opcijama graficke tv, prebacim na tv-u na hdmi spajanje ,rezoluciju izdjednacim ali nista,nema slike.. probao sa dual display opcijom,pa restartovao par puta ali nista!!!
U cemu je problem ako neko zna ?

Izvinjavam se moderatorima foruma ako je dupla tema,mada nisam vidio da ima..
elmirator

#2 Re: HDMI (PC - TV)

Post by elmirator »

Pa na TV nadji HDMI 1 ili HDMI 2 .. ono AV dugme.. ako nece probaj reinstall drivere na mašini... :) one orginalne nadji :) a ako ne radi onda kupis drugi racunar i drugu plazmu.. tj. LENOVO RACUNAR i PHILIPS TV heheheh :lol:
Haettenschweiler

#3 Re: HDMI (PC - TV)

Post by Haettenschweiler »

Ja moram na daljinskom nekoliko puta pritisnuti SOURCE dugme da bi mi prikazalo sliku sa kompjutera. Pored taga moram prebaciti izlaz za zvuk sa kompjuterskih zvučnika na HDMI.
HaHaHa2

#4 Re: HDMI (PC - TV)

Post by HaHaHa2 »

Image

Je li nastimano kao na slici?Ja sam imao problema sa CCC i samo verzije 10.10 i nize su radili kako treba ostale nista.
howdy

#5 Re: HDMI (PC - TV)

Post by howdy »

da se ne otvara nova tema, slican je problem:
kad spojim laptop sa tv-om hdmi kablom, odmah se iskljuci monitor laptopa a na tv-u nema slike, :D , kako mogu podesit da se monitor laptopa ne gasi da procackam druge opcije? :D

edit: OS je vista
bug

#6 Re: HDMI (PC - TV)

Post by bug »

ala7 wrote:Imam problem u vezivanju PC-a sa TV-om..
Operativni sistem je Windows7 a TV je SAMSUNG WS-32Z419P /HD ready
I graficka karta ATI 4650 HD 1GB DDR3 i TV imaju HDMI izlaze/ulaze.. spojim HDMI kablom i nadjem u opcijama graficke tv, prebacim na tv-u na hdmi spajanje ,rezoluciju izdjednacim ali nista,nema slike.. probao sa dual display opcijom,pa restartovao par puta ali nista!!!
U cemu je problem ako neko zna ?

Izvinjavam se moderatorima foruma ako je dupla tema,mada nisam vidio da ima..
mozda ne podrzava tu rezoluciju, u opcijama graficke probaj vidjeti koja je predlozena native rezolucija za tv - ne moraju biti iste
ala7

#7 Re: HDMI (PC - TV)

Post by ala7 »

Hvala svima na pomoci.. Uspio sam nekako spojiti preko HDMI kabla.. Slika je tu ali slaba je rezolucija i vidljivost u operativnom sistemu.. Sto dobro vidim jeste Youtube klipovi na 1080p,odlicno je u visokoj rezoluciji.. Moze te li mi dalje pomoci,slabo se mogu slova prepoznavati.. :)
bug

#8 Re: HDMI (PC - TV)

Post by bug »

ala7 wrote:Hvala svima na pomoci.. Uspio sam nekako spojiti preko HDMI kabla.. Slika je tu ali slaba je rezolucija i vidljivost u operativnom sistemu.. Sto dobro vidim jeste Youtube klipovi na 1080p,odlicno je u visokoj rezoluciji.. Moze te li mi dalje pomoci,slabo se mogu slova prepoznavati.. :)
mislim da tu ne mozes vise nista uraditi, pokusaj smanjiti sharpness na slici
shalla

#9 Re: HDMI (PC - TV)

Post by shalla »

Kod mene sljedeći problem, čim spojim laptop (lenovo thinkpad) sa lcd-om (panasonic) kompjuter se restarta.
Drugi problem koji slijedi nakon tog restarta :mrgreen: je taj što je slika odsječena na način da se ne vide rubovi slike na tv-u (kvalitet slike je extra ali ne vidim ni desni ni lijevi rub skroz).
Any help??
Maystor

#10 Re: HDMI (PC - TV)

Post by Maystor »

overscan bi trebao rijesiti taj problem sa rubovima.
shalla

#11 Re: HDMI (PC - TV)

Post by shalla »

Maystor wrote:overscan bi trebao rijesiti taj problem sa rubovima.
Ermmm, mozes li malo detaljnije?
Maystor

#12 Re: HDMI (PC - TV)

Post by Maystor »

overscan je jedan parametar kod graficke karte koji se moze podesavati (tj. trebalo bi da moze, zavisi od karte i drivera). ne znam koja ti je grafika (intel, amd/ati ili nvidia) i koji driver koristis, tako da ti ne mogu reci gdje da potrazis overscan opciju. uglavnom nije tesko, proguglaj malo i naci ces za 5 min.
shalla

#13 Re: HDMI (PC - TV)

Post by shalla »

Uspio sam bez tog overscana (grafička je intel hd graphics) i kroz propertiese sam nekako naštimao onaj custom ratio (ili tako nešto). Uglavnom hvala :-D

P.S. izgleda da sam riješio i problem krahiranja sistema, spojio sam sad laptop sa drugim hdmi kablom (prije sam spajao tako što sam ovaj sa kojim mi je spojen dvd jednostavno vadio iz dvd-a i uključivao u laptop) a sad sam probao tako što sam iskoristio drugi hdmi port i spojio laptop i tv sa drugim hdmi kablom...
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#14 Re: HDMI (PC - TV)

Post by suad-sarajevo »

Da ne otvaram drugu temu.

Spojio sam PC preko HDMI kabla sa tv-om (Panasonic mart, ako je uopste i bitno). Podesio sam sliku i ide i na pc-u i na tv-u bez problema ali nemam tona. Graficka je nvidia gforce 9600 gt.

Da li je jedini nacin da povezem nekim audio kablom tv i pc i ili postoji nada da se nekako podesi da ide preko graficke? Svaki savjet je dobrodosao.

Hvala.

pc-hdmi https://imgur.com/gallery/lllNKSQ

pc hdmi audio https://imgur.com/a/pu8Bp29
Last edited by suad-sarajevo on 08/07/2018 16:46, edited 1 time in total.
typeOnegative

#15 Re: HDMI (PC - TV)

Post by typeOnegative »

Ta serija grafičkih nema podrzan zvuk preko HDMI-a(mislim da je od GTX200 pa nadalje ubacena podrška) možeš spojiti preko SPDIF headera, potrazi na google kako ide,ili nabavi neku noviju malo.
suad-sarajevo

#16 Re: HDMI (PC - TV)

Post by suad-sarajevo »

hvala :|
TRANCE

#17 Re: HDMI (PC - TV)

Post by TRANCE »

suad-sarajevo wrote:Da ne otvaram drugu temu.

Spojio sam PC preko HDMI kabla sa tv-om (Panasonic mart, ako je uopste i bitno). Podesio sam sliku i ide i na pc-u i na tv-u bez problema ali nemam tona. Graficka je nvidia gforce 9600 gt.

Da li je jedini nacin da povezem nekim audio kablom tv i pc i ili postoji nada da se nekako podesi da ide preko graficke? Svaki savjet je dobrodosao.

Hvala.

pc-hdmi https://imgur.com/gallery/lllNKSQ

pc hdmi audio https://imgur.com/a/pu8Bp29
Ovo ti treba, SPDIF kabl koji povezuje grafičku karticu i matičnu ploču:

https://www.ebay.com/itm/2Pin-2-Pin-Vid ... Swl-FXM943
suad-sarajevo

#18 Re: HDMI (PC - TV)

Post by suad-sarajevo »

Hvala ali teško da ću se upustiti u takvu avanturu.
Post Reply