HDMI (PC - TV)
Moderator: Benq
- ala7
#1 HDMI (PC - TV)
Imam problem u vezivanju PC-a sa TV-om..
Operativni sistem je Windows7 a TV je SAMSUNG WS-32Z419P /HD ready
I graficka karta ATI 4650 HD 1GB DDR3 i TV imaju HDMI izlaze/ulaze.. spojim HDMI kablom i nadjem u opcijama graficke tv, prebacim na tv-u na hdmi spajanje ,rezoluciju izdjednacim ali nista,nema slike.. probao sa dual display opcijom,pa restartovao par puta ali nista!!!
U cemu je problem ako neko zna ?
Izvinjavam se moderatorima foruma ako je dupla tema,mada nisam vidio da ima..
I graficka karta ATI 4650 HD 1GB DDR3 i TV imaju HDMI izlaze/ulaze.. spojim HDMI kablom i nadjem u opcijama graficke tv, prebacim na tv-u na hdmi spajanje ,rezoluciju izdjednacim ali nista,nema slike.. probao sa dual display opcijom,pa restartovao par puta ali nista!!!
-
elmirator
#2 Re: HDMI (PC - TV)
Pa na TV nadji HDMI 1 ili HDMI 2 .. ono AV dugme.. ako nece probaj reinstall drivere na mašini...
one orginalne nadji
a ako ne radi onda kupis drugi racunar i drugu plazmu.. tj. LENOVO RACUNAR i PHILIPS TV heheheh 
-
Haettenschweiler
#3 Re: HDMI (PC - TV)
Ja moram na daljinskom nekoliko puta pritisnuti SOURCE dugme da bi mi prikazalo sliku sa kompjutera. Pored taga moram prebaciti izlaz za zvuk sa kompjuterskih zvučnika na HDMI.
- HaHaHa2
-
howdy
#5 Re: HDMI (PC - TV)
da se ne otvara nova tema, slican je problem:
kad spojim laptop sa tv-om hdmi kablom, odmah se iskljuci monitor laptopa a na tv-u nema slike,
, kako mogu podesit da se monitor laptopa ne gasi da procackam druge opcije? 
edit: OS je vista
kad spojim laptop sa tv-om hdmi kablom, odmah se iskljuci monitor laptopa a na tv-u nema slike,
edit: OS je vista
- bug
#6 Re: HDMI (PC - TV)
mozda ne podrzava tu rezoluciju, u opcijama graficke probaj vidjeti koja je predlozena native rezolucija za tv - ne moraju biti isteala7 wrote:Imam problem u vezivanju PC-a sa TV-om..
- ala7
#7 Re: HDMI (PC - TV)
Hvala svima na pomoci.. Uspio sam nekako spojiti preko HDMI kabla.. Slika je tu ali slaba je rezolucija i vidljivost u operativnom sistemu.. Sto dobro vidim jeste Youtube klipovi na 1080p,odlicno je u visokoj rezoluciji.. Moze te li mi dalje pomoci,slabo se mogu slova prepoznavati.. 
- bug
#8 Re: HDMI (PC - TV)
mislim da tu ne mozes vise nista uraditi, pokusaj smanjiti sharpness na sliciala7 wrote:Hvala svima na pomoci.. Uspio sam nekako spojiti preko HDMI kabla.. Slika je tu ali slaba je rezolucija i vidljivost u operativnom sistemu.. Sto dobro vidim jeste Youtube klipovi na 1080p,odlicno je u visokoj rezoluciji.. Moze te li mi dalje pomoci,slabo se mogu slova prepoznavati..
- shalla
#9 Re: HDMI (PC - TV)
Kod mene sljedeći problem, čim spojim laptop (lenovo thinkpad) sa lcd-om (panasonic) kompjuter se restarta.
Drugi problem koji slijedi nakon tog restarta
je taj što je slika odsječena na način da se ne vide rubovi slike na tv-u (kvalitet slike je extra ali ne vidim ni desni ni lijevi rub skroz).
Any help??
Drugi problem koji slijedi nakon tog restarta
Any help??
- Maystor
#10 Re: HDMI (PC - TV)
overscan bi trebao rijesiti taj problem sa rubovima.
- shalla
#11 Re: HDMI (PC - TV)
Ermmm, mozes li malo detaljnije?Maystor wrote:overscan bi trebao rijesiti taj problem sa rubovima.
- Maystor
#12 Re: HDMI (PC - TV)
overscan je jedan parametar kod graficke karte koji se moze podesavati (tj. trebalo bi da moze, zavisi od karte i drivera). ne znam koja ti je grafika (intel, amd/ati ili nvidia) i koji driver koristis, tako da ti ne mogu reci gdje da potrazis overscan opciju. uglavnom nije tesko, proguglaj malo i naci ces za 5 min.
- shalla
#13 Re: HDMI (PC - TV)
Uspio sam bez tog overscana (grafička je intel hd graphics) i kroz propertiese sam nekako naštimao onaj custom ratio (ili tako nešto). Uglavnom hvala
P.S. izgleda da sam riješio i problem krahiranja sistema, spojio sam sad laptop sa drugim hdmi kablom (prije sam spajao tako što sam ovaj sa kojim mi je spojen dvd jednostavno vadio iz dvd-a i uključivao u laptop) a sad sam probao tako što sam iskoristio drugi hdmi port i spojio laptop i tv sa drugim hdmi kablom...
P.S. izgleda da sam riješio i problem krahiranja sistema, spojio sam sad laptop sa drugim hdmi kablom (prije sam spajao tako što sam ovaj sa kojim mi je spojen dvd jednostavno vadio iz dvd-a i uključivao u laptop) a sad sam probao tako što sam iskoristio drugi hdmi port i spojio laptop i tv sa drugim hdmi kablom...
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#14 Re: HDMI (PC - TV)
Da ne otvaram drugu temu.
Spojio sam PC preko HDMI kabla sa tv-om (Panasonic mart, ako je uopste i bitno). Podesio sam sliku i ide i na pc-u i na tv-u bez problema ali nemam tona. Graficka je nvidia gforce 9600 gt.
Da li je jedini nacin da povezem nekim audio kablom tv i pc i ili postoji nada da se nekako podesi da ide preko graficke? Svaki savjet je dobrodosao.
Hvala.
pc-hdmi https://imgur.com/gallery/lllNKSQ
pc hdmi audio https://imgur.com/a/pu8Bp29
Spojio sam PC preko HDMI kabla sa tv-om (Panasonic mart, ako je uopste i bitno). Podesio sam sliku i ide i na pc-u i na tv-u bez problema ali nemam tona. Graficka je nvidia gforce 9600 gt.
Da li je jedini nacin da povezem nekim audio kablom tv i pc i ili postoji nada da se nekako podesi da ide preko graficke? Svaki savjet je dobrodosao.
Hvala.
Last edited by suad-sarajevo on 08/07/2018 16:46, edited 1 time in total.
- typeOnegative
#15 Re: HDMI (PC - TV)
Ta serija grafičkih nema podrzan zvuk preko HDMI-a(mislim da je od GTX200 pa nadalje ubacena podrška) možeš spojiti preko SPDIF headera, potrazi na google kako ide,ili nabavi neku noviju malo.
- suad-sarajevo
#16 Re: HDMI (PC - TV)
hvala 
-
TRANCE
#17 Re: HDMI (PC - TV)
Ovo ti treba, SPDIF kabl koji povezuje grafičku karticu i matičnu ploču:suad-sarajevo wrote:Da ne otvaram drugu temu.
Hvala.
https://www.ebay.com/itm/2Pin-2-Pin-Vid ... Swl-FXM943
- suad-sarajevo
#18 Re: HDMI (PC - TV)
Hvala ali teško da ću se upustiti u takvu avanturu.