HDMI izlaz vs USB stick

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sakazulu

#1 HDMI izlaz vs USB stick

Post by Sakazulu »

Ima li razlike u kvaliteti signala kad pustim film sa laptopa preko hdmi na tv ili taj isti film presnimim na USB/extHD i preko USB gledam direktno na tv?
typeOnegative

#2 Re: HDMI izlaz vs USB stick

Post by typeOnegative »

Sakazulu wrote: 27/12/2020 20:35 Ima li razlike u kvaliteti signala kad pustim film sa laptopa preko hdmi na tv ili taj isti film presnimim na USB/extHD i preko USB gledam direktno na tv?

Ako taj laptop moze pustit normalno fullHD film , i koristis standardne formate koje koristi vecina ,nema razlike .
4k , HDR i ostale dzidze mjenjaju pricu , tu ce bit bolje direkt preko TVa jer je taj laptop hardverski ograničen najvjerovatnije .
Sakazulu

#3 Re: HDMI izlaz vs USB stick

Post by Sakazulu »

Možda nisam bio skroz jasan. Dakle kad gledam preko kompa via hdmi na tv ide taj neki signal i dobar je .... jer je preko HDMI. E sad kad isti taj film kopiram na usb stick i ubodem u tv da li ima promjene u kvaliteti video i audio signala?
Nedzada

#5 Re: HDMI izlaz vs USB stick

Post by Nedzada »

Moj glas ide preko usb.

Jer time valjda iskorištavam sav potencijal tv-a.

A npr hoću da gledam film u 4k .... sigurno će zezati preko lsptopa a preko stika ili eksternog hard diska neće.
Tesla Edison

#6 Re: HDMI izlaz vs USB stick

Post by Tesla Edison »

Nedzada wrote: 27/12/2020 23:19 Moj glas ide preko usb.

Jer time valjda iskorištavam sav potencijal tv-a.

A npr hoću da gledam film u 4k .... sigurno će zezati preko lsptopa a preko stika ili eksternog hard diska neće.
Također i moj glas.

Drugačije je kad laptop dekodira video format ma onda to sve isporuči preko HDMI-a nego kad tv direktno dekodira video format i izbaci ravno na panel, bez ikakvih dodatnih primjesa i sl.

To je isto razlog zašto je slika na TV-u bolja preko DVB tunera nego preko STB uređaja.
Post Reply