HBO Now od danas dostupan u BiH
Moderator: Benq
- typeOnegative
#1 HBO Now od danas dostupan u BiH
Kako naslov sam kaze , od danas dostupan HBO Go kao neovisna streaming platforma nevezano za operatera kao sto je bilo do sad . Moguce je uzeti free trial mjesec dana kao i za Netflix i radi na svim uređajima i platformama ( Smart TV , mobitel , tablet i i igrace konzole )
https://hbogo.ba/
https://hbogo.ba/
- Qler
#2 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Prvo sto sam primjetio je to da nema bosanskog jezika, a .ba je domena... poslao sam im mail da ih pitam hoce li biti toga. Nek' se *ebu vise sa ne stavljanjem naseg jezika nigdje...
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#4 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
A koja je cijena mjesecno nakon probe? Koliko vidim nigdje ne pise na sajtu..
Edit: pise na signup.. 13KM/mj
Edit: pise na signup.. 13KM/mj
Last edited by gentoo on 29/11/2017 15:57, edited 1 time in total.
-
zecov
#5 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
ima.13 KMgentoo wrote:A koja je cijena mjesecno nakon probe? Koliko vidim nigdje ne pise na sajtu..
-
peepeep
#6 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Traže i za probu karticu? E ne dam, jebite se.
- Dope_Man
#7 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Prakticno je nemoguce i primjetiti da ''nije'' bosanski, ali eto nek je to najbitniji detalj stranice. Sastaviti odmah radnu grupu, napraviti jasne razlike medju jezicima i podjednako zastupiti sva tri konstipativna jezika, za sva tri konstipativna naroda, pa cemo onda dalje u svijetlu buducnost.Qler wrote:Prvo sto sam primjetio je to da nema bosanskog jezika, a .ba je domena... poslao sam im mail da ih pitam hoce li biti toga. Nek' se *ebu vise sa ne stavljanjem naseg jezika nigdje...
- typeOnegative
#8 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Tako je i za Netflix, jbg svi traže.. Na neki način ima i logike, kako će potencijalni korisnik uopće uzet uslugu ako nema karticu?
- Qler
#9 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Znaci OK je negiranje jezika, jos .ba domena... sto nisu izbacili hr ili srb? Sto bas bosanski? Ili da mi jednostavno prestanemo zvati nas jezik bosanskim, i da ga zovemo sprsko-hrvatskim, ko u staro vrijeme?
- Dope_Man
#10 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Iskreno me zaboli za etnoreligijsku pozadinu orgijanja sa nazivima jezika. Mi svi pricamo isti jezik, kako god ga neko zvao i uopste nisam ni gledao na kom je jeziku stranica jer je sve sto sam citao na stranici bilo na mom, kako god ga neko zvao. A najradije bih da je sve na engleskom, pa da se ne orgija vise.
- ferratilis
#11 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Pa kod nas ne mogu naci dovoljno prevodilaca da prevedu upitnik Europske unije, kako mislite da ovo bude bolje? A budimo i realni, kod nas se pravopis mijenja kao vjetar. Sjecam se da sam na faxu pao BHS jer se izmedju ispita i rezultata ispita promijenilo nekoliko pravila zahvaljujuci buzdovanima kao dr. Halilovic
Ove velike kompanije sigurno misle "hajd da se posvetimo Hrvatskoj i Srbiji jer su veca trzista, pa cemo isto priljepiti Bosnu, samo staviti .ba domenu"
Nego, mene zanima kad ce Spotify kod nas biti dostupan?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#12 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
A kako drugacije da probas i da zastite sitem da ne bi opet "probao"? KAKO?peepeep wrote:Traže i za probu karticu? E ne dam, jebite se.
-
peepeep
#13 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Ne znam i ne interesuje me, dovoljno je što uzima ime i prezime i e-mail adresu. Nisam balavac pa da vrtim stalno nego bih želio da probam ali ne pada mi na pamet sada kada sam vidio da traže karticu za trial period.un1ted wrote:A kako drugacije da probas i da zastite sitem da ne bi opet "probao"? KAKO?peepeep wrote:Traže i za probu karticu? E ne dam, jebite se.
- escobar__
#14 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Ti pričaj šta hoćeš, ja hoću bosanski i doviđenja. Tebe ne treba da boli kurac za tim.Dope_Man wrote:Iskreno me zaboli za etnoreligijsku pozadinu orgijanja sa nazivima jezika. Mi svi pricamo isti jezik, kako god ga neko zvao i uopste nisam ni gledao na kom je jeziku stranica jer je sve sto sam citao na stranici bilo na mom, kako god ga neko zvao. A najradije bih da je sve na engleskom, pa da se ne orgija vise.
- SanskiBiser
#15 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
peepeep wrote:Ne znam i ne interesuje me, dovoljno je što uzima ime i prezime i e-mail adresu. Nisam balavac pa da vrtim stalno nego bih želio da probam ali ne pada mi na pamet sada kada sam vidio da traže karticu za trial period.un1ted wrote:A kako drugacije da probas i da zastite sitem da ne bi opet "probao"? KAKO?peepeep wrote:Traže i za probu karticu? E ne dam, jebite se.
Ja sam mislio probati ali za razliku od Netflix nema mogucnosti registracije i placanja preko PayPal tako da isto hvala ne.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#16 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Tipicni bošnjo koji misli da je pokupio svu pamet svijetapeepeep wrote:Ne znam i ne interesuje me, dovoljno je što uzima ime i prezime i e-mail adresu. Nisam balavac pa da vrtim stalno nego bih želio da probam ali ne pada mi na pamet sada kada sam vidio da traže karticu za trial period.un1ted wrote:A kako drugacije da probas i da zastite sitem da ne bi opet "probao"? KAKO?peepeep wrote:Traže i za probu karticu? E ne dam, jebite se.
E-mail adresa i ime i prezime, pa i broj telefona ti ništa ne znače. Jednostavno se kupi nova kartica i jaši opet glupe amere. Tipični bosanćeros način raznišljanja.
- wewa
#17 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
notorna laz.ferratilis wrote:Pa kod nas ne mogu naci dovoljno prevodilaca da prevedu upitnik Europske unije, kako mislite da ovo bude bolje? A budimo i realni, kod nas se pravopis mijenja kao vjetar. Sjecam se da sam na faxu pao BHS jer se izmedju ispita i rezultata ispita promijenilo nekoliko pravila zahvaljujuci buzdovanima kao dr. HalilovicOve velike kompanije sigurno misle "hajd da se posvetimo Hrvatskoj i Srbiji jer su veca trzista, pa cemo isto priljepiti Bosnu, samo staviti .ba domenu"
skoro 150 prevodilaca je angazovano na tim poslovima, a na konkurs koji je iz 3. puta objavljen za nase drzavljane prijavilo se mnogo vise kandidata.
nije problem u prevodiocima, nego odsustvu volje da ih se angazuje.
- erotica
#18 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
uzeo probni period od mjesec i sve fercera extra, preko chromecasta ide uredno na tv sa titlovima u HD rezoluciji. Taman za free mjesec da odgledam 3 sezonu Ballersa i da ponovim sopranose i cao drugari. 
- daky585
#19 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Super je iako imam skoro sve ovo u EON-u preko promo perioda, samo što je u EON-u u SD pa mi i ne znači. Ovdje je HD i nešto veći izbor.
- typeOnegative
#20 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
jel koristi iko od vas putem aplikacije na LG WebOS ? Zadnja dva dana mi ne radi , samo stoji "ucitavanje" i ni a ni b ?!
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#21 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Dakle HBO GO je jedina aplikacija koja ima Geo restrikcije a koja gleda lokalizacijske postavke u uredjaju a ne stvarnu lokaciju korisnika (IP adresu). Tako ako imate USA icloud account zaboravite da ce te ovo gledati na iOS ili Apple TV.. 
- Haris033
#22 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Kod mene radi perfektno na iOS-u 9.3.3 (iPhone 6 plus) i 9.3.5 (iPad3) na USA account, s tim da sam "posudio" od mojih HR account samo da bi skinuo HBO GO Adria app.gentoo wrote:Dakle HBO GO je jedina aplikacija koja ima Geo restrikcije a koja gleda lokalizacijske postavke u uredjaju a ne stvarnu lokaciju korisnika (IP adresu). Tako ako imate USA icloud account zaboravite da ce te ovo gledati na iOS ili Apple TV..
-
pentium4
#23 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Kako da aktiviram hbo go na lg smartu...trazi mi aktivacijski kod koji kako piše dostupan je samo od ovlaštenih operatera...kod kolege na samsung smartu ide normalno bez potrebe za operaterom...
Sta da radim
Sta da radim
- crnivrag
#24 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Registruješ se na http://www.hbogo.ba kao korisnik koji nije dio nijednog operatera, i plaćaš mjesečnu pretplatu.pentium4 wrote:Kako da aktiviram hbo go na lg smartu...trazi mi aktivacijski kod koji kako piše dostupan je samo od ovlaštenih operatera...kod kolege na samsung smartu ide normalno bez potrebe za operaterom...
Sta da radim
- typeOnegative
#25 Re: HBO Now od danas dostupan u BiH
Ne mozes koristiti aplikaciju na LG smart TVu ako nemas pretplatu preko Telemacha ili drugog operatera upravo iz razloga koji si naveo , ne daju aktivaciju aplikacije bez TV keya koji samo imaju korisnici s pretplatom kod operatera .pentium4 wrote:Kako da aktiviram hbo go na lg smartu...trazi mi aktivacijski kod koji kako piše dostupan je samo od ovlaštenih operatera...kod kolege na samsung smartu ide normalno bez potrebe za operaterom...
Sta da radim
Dok ne izmjene tu glupu odluku , preporucujem da skines apk za mob i streamas miracastom na TV. tako i ja radim , i fercera odlicno .