Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
soxx

#5551 Re: Hayat

Post by soxx »

Stvarno i mene cudi odakle 11?

Ako dobijes 3 seta 10 tj 90 bodova dobijes 12 bodova x 1,5 = 18
ako dobijes 89 bodova, dobivao si 9 bodova, znaaci 3 manje.

Kako je ovo sinoc bilo nemam pojma.

Inace ovdje se znalo da ce pobjedit il maid il denial, al ziri odlucuje ko pobjedjuje. Znalo se da ce ova dvojca imati najvise glasova. Maid da je imao milion glasova nebi opet osvojio jer im je takav nekakav sistem.

Pa sta ako je momak pjevao sa Miligramom, hocel tomislav il Maid pjevat snjima bgt?

Al stimaljka je to sto jest jest. Maid citavu sezonu reda 10tke i sad dodje Denial bolji od njega trebali su imati isti broj od ziria i nek pobjedi miljenik publike.
Inace nisam neki fan ni maida ni deniala. Al brat bratu, jucer je maid 3x imao bolji nastup nego deni. To mi je i stara rekla koja je navijala za malog. (grubo receno navijala)

Gdje su Jasminovi (patkovic) glasovi ?? :lol: :lol: :lol:
kurty

#5552 Re: Hayat

Post by kurty »

ovdje svi pricaju o stimaljkama, prevarama i licno, a pojma nemaju kako se ovdje uopste boduje

kakvi setovi ocjena???
Armadilo

#5553 Re: Hayat

Post by Armadilo »

kurty wrote:ovdje svi pricaju o stimaljkama, prevarama i licno, a pojma nemaju kako se ovdje uopste boduje

kakvi setovi ocjena???
Sta pricas ti? Zasto je Denial na kraju imao bolje ocjene zirija kad je Maid imao najbolje ocjene od pocetka showa pa do kraja, tj kompletan show najbolje ocjene, najbolje pohvale a taj isti ziri je uzdisao i uzivao svaki put dok je Maid nastupao diveci mu se zbog nacina na koji nastupa i glasa koji posjeduje. Sve to je bila namjestaljka koju je hayat sredio ne bi li pobili silne glasove onih koji su prepoznali besprijekoran kvalitet Maida Hecimovica!
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#5554 Re: Hayat

Post by vedra nebesa »

kurty wrote:ovdje svi pricaju o stimaljkama, prevarama i licno, a pojma nemaju kako se ovdje uopste boduje

kakvi setovi ocjena???
Nisam ovo pratila, ali lako je skontati kako se došlo do 16,5 glasova. Ima 11 takmičara, tako da najboljolje ocijenjen dobija 11, slabiji 10, 9, ...i tako do 1.
S obzirom da su glasovi žirija dvije trećine, njihovi poeni se množe sa 1,5, pa će najbolji imati 16,5 (11x1,5), drugi će imati 15 (10x1,5) ... i tako sve do posljednjeg koji ima 1,5 (1x1,5).
Tigar1

#5555 Re: Hayat

Post by Tigar1 »

Nins wrote:Znaci opet namjestaljka. :x

Maid koji je do sada skoro svaki put imao sve 10-tke sad dobije manje bodova od Deniala, koji je sinoc napravio najmanje 10 falseva. Fuj.

Meni iskreno ovo:

zvuci mnogo bolje od ovog:

Inace sinoc Maidov nastup sa Kaliopi je :thumbup: .

Fakat i ja sam odmah našao ovo i uporedio...

mnogo, mnogo bolje i sigurnije je istu izveo Maid.

Inače nisam ni za koga navijao ali mislim da je ovom momku nanesena nepravda, nije Deni loš, naprotiv, ali Maid je djelovao mnogo pjevački zrelije, sigurnije i u konačnici imao bolje izvedbe da ne govorimo o finalu za koje mnogi rekjoše ''ne bi ga se postidjeli na evroviziji''
Jazzy.ba

#5556 Re: Hayat

Post by Jazzy.ba »

vedra nebesa wrote:

kakvi setovi ocjena???
Nisam ovo pratila, ali lako je skontati kako se došlo do 16,5 glasova. Ima 11 takmičara, tako da najboljolje ocijenjen dobija 11, slabiji 10, 9, ...i tako do 1.
S obzirom da su glasovi žirija dvije trećine, njihovi poeni se množe sa 1,5, pa će najbolji imati 16,5 (11x1,5), drugi će imati 15 (10x1,5) ... i tako sve do posljednjeg koji ima 1,5 (1x1,5).
Da, ali Maid je najbolje ocjenjen kroz cijelu emisiju, pa i u finalnoj je razvalio. A ovaj iznad pjeva Denial bolje ocjenjen od zirija. :D

Svrakic i njegove interesne grupe su odlucile da ovaj djecak pobjedi.
boracha

#5557 Re: Hayat

Post by boracha »

Koshpa wrote:Odavno se zna da Maid pobjedjuje meni samo zao raje sto ce pare bacit na glasanje bezveze :run:
pa da je pobijedio ne bi bacili bezveze :lol:

jel ima na youtube-u natasa, jelena i ti gosti, nista mi ne izbacuje...
tendzera

#5558 Re: Hayat

Post by tendzera »

Admir Derendelic je trebao pobjediti. 8-)
MOSALJOZE

#5559 Re: Hayat

Post by MOSALJOZE »

Niko narodu nije ugodio pa neće ni jahat
anonimnaosoba

#5560 Re: Hayat

Post by anonimnaosoba »

Jazzy.ba wrote:Da, ali Maid je najbolje ocjenjen kroz cijelu emisiju, pa i u finalnoj je razvalio. A ovaj iznad pjeva Denial bolje ocjenjen od zirija. :D

u boldiranom je ključ svega, pa što u finalu ne pokazuju javno ocjene žirija nego da se sa istim može manipulirati po potrebi Švrakića ?
MOSALJOZE

#5561 Re: Hayat

Post by MOSALJOZE »

anonimnaosoba wrote:
Jazzy.ba wrote:Da, ali Maid je najbolje ocjenjen kroz cijelu emisiju, pa i u finalnoj je razvalio. A ovaj iznad pjeva Denial bolje ocjenjen od zirija. :D

u boldiranom je ključ svega, pa što u finalu ne pokazuju javno ocjene žirija nego da se sa istim može manipulirati po potrebi Švrakića ?
Iskreno svejedno mi ko je pobjednik,samo je Hajat ovim želio dokazati(i uspio je) da i "mladi" imaju šanse da pobjede.
anonimnaosoba

#5562 Re: Hayat

Post by anonimnaosoba »

ma nije ni meni bitno, da je Azra pobijedila, svejedno mi je, ni iz džepa ni u džep, al' Hayat definitivno manipulira...

usput mi je čudna razlika od 65k u glasovima između prvog i zadnje :D
kurty

#5563 Re: Hayat

Post by kurty »

Armadilo wrote:

kakvi setovi ocjena???
Sta pricas ti? Zasto je Denial na kraju imao bolje ocjene zirija kad je Maid imao najbolje ocjene od pocetka showa pa do kraja, tj kompletan show najbolje ocjene, najbolje pohvale a taj isti ziri je uzdisao i uzivao svaki put dok je Maid nastupao diveci mu se zbog nacina na koji nastupa i glasa koji posjeduje. Sve to je bila namjestaljka koju je hayat sredio ne bi li pobili silne glasove onih koji su prepoznali besprijekoran kvalitet Maida Hecimovica!

jesam li ja rekao da nije prevera????
jesam li rekao da je bila prevara???

boli me ba briga i ko je pobjedio i kako je pobjedio... pratio sam ovo oko finala samo zbog prosle godine i cirkusa oko pobjednika, kad su se poceli javljati matematicari koji su vadili neke postotke i slicno...

ukljucih se zbog ovih koji pitaju odakle 16,5 i to...sta si se ba upalio
MOSALJOZE

#5564 Re: Hayat

Post by MOSALJOZE »

Nins wrote:
jastuk1 wrote:Nins,

Meni je ipak Denijalova ti si mi u krvi za nijansu bolje legla. Ali u globalu, naravno da je Maid bio najbolji.
Maid ima puno veci volumen glasa, i njezniju boju. Mali Deni ima previse trilera u glasu, pogotovo za Colinu pjesmu. Svaki put mu je u glasu nesto skripalo na onom dijelu "ti si mi u krvi".

Ne znam sta konkretno, al meni nesto strasno smeta u samoj Denijevoj pojavi. Maid je definitivno najkompletiniji tamo, al sto ti gore napisa, nije dovoljan krkan za njihovu produkciju, i ima dovoljno pameti. Lakse je bilo za pobjednika postaviti malog kojem je 18 godina i kojim ce lakse manipulisati. :)

Image
Kako ovaj Patković kroz čitav show ima cc 3-5000 glasova,u onoj emisiji prije finala imao 21 000 i sad 1043 :?
_nevermind_

#5565 Re: Hayat

Post by _nevermind_ »

MOSALJOZE wrote:
Nins wrote:

Meni je ipak Denijalova ti si mi u krvi za nijansu bolje legla. Ali u globalu, naravno da je Maid bio najbolji.
Maid ima puno veci volumen glasa, i njezniju boju. Mali Deni ima previse trilera u glasu, pogotovo za Colinu pjesmu. Svaki put mu je u glasu nesto skripalo na onom dijelu "ti si mi u krvi".

Ne znam sta konkretno, al meni nesto strasno smeta u samoj Denijevoj pojavi. Maid je definitivno najkompletiniji tamo, al sto ti gore napisa, nije dovoljan krkan za njihovu produkciju, i ima dovoljno pameti. Lakse je bilo za pobjednika postaviti malog kojem je 18 godina i kojim ce lakse manipulisati. :)

Image
Kako ovaj Patković kroz čitav show ima cc 3-5000 glasova,u onoj emisiji prije finala imao 21 000 i sad 1043 :?
To je i meni misterija :roll:
Bice da je bio svjestan da ne moze pobjediti, ali mu je cilj bio da udje u finale.
Jazzy.ba

#5566 Re: Hayat

Post by Jazzy.ba »

MOSALJOZE wrote: Kako ovaj Patković kroz čitav show ima cc 3-5000 glasova,u onoj emisiji prije finala imao 21 000 i sad 1043 :?
Ispuco kredit i prodane volove do finalne emisije. :D
soxx

#5567 Re: Hayat

Post by soxx »

Vjerovatno je Denial imao bolji scenski nastup od Maida. :D
zilla_

#5568 Re: Hayat

Post by zilla_ »

Ma maida su ovdje pošteno sjebali... Jbte lik konstantno dobija sve same desetke, finale ekstra odradi, dobije i više glasova od pobjednika i opet ništa...

Ja mislim da ostaje misterija kako je ovaj mali pobijedio... Mislim nije on loš al trebao je pobijedit Armin ili Maid s tim da su maida ovdje pokrali :sad:

Po glasovima je najbolji a i po ocjenama žirija Denial nikako ne može bit bolji... Ovo se unaprijed dogovorilo... Pobjednik se znao već prije finala... To je očito
kurty

#5569 Re: Hayat

Post by kurty »

po ovome kako je ziri ocjenio, i s obzirom da je Armin dobio bod plus, on je jedini imao "sansu" protiv Denija...
da je imao najvise poziva, pobjedio bi

ovo je iole normalno, za razliku od prosle godine kad je Mirza bio tek cetvrti po ziriju, a nije bilo izjednacenih kao ove godine...

Svidio mi se ziri u polufinalu, gdje je svjesno ugurao u finale Seju, Tomu, Armina, Jasmina, Maida, Amnu i Denijala

za ostale ih bolila briga i nek ih publika ugura, ako ikako moze...

Patkovic, ocekivano... zakucao sa publikom u polufinalu, i on je samim tim sebi pobjednik...
Turkovic, Smajovic i Azra, isto tako...

S tim da sam iznenadjen, da je Azra od njih cetvero imala najbolje ocjene u finalu
Logovan

#5570 Re: Hayat

Post by Logovan »

zilla_ wrote: Ja mislim da ostaje misterija kako je ovaj mali pobijedio... Mislim nije on loš al trebao je pobijedit Armin ili Maid s tim da su maida ovdje pokrali :sad:
Svaka pobjeda u ZMBT je misterija. :wink: Možda jedino jedna, eventualno dvije sezone, da nisu misterije a sve ostale su mutne.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#5571 Re: Hayat

Post by Picajzla »

Nins wrote:

Image
Kako su Armin i Maid mogli imati isto bodova od ziria :?
Jazzy.ba

#5572 Re: Hayat

Post by Jazzy.ba »

Picajzla wrote:
Nins wrote:

Image
Kako su Armin i Maid mogli imati isto bodova od ziria :?
E to će da objasni ovaj pametnjaković

kakvi setovi ocjena???
kurty

#5573 Re: Hayat

Post by kurty »

Jazzy.ba wrote:
E to će da objasni ovaj pametnjaković

kakvi setovi ocjena???
@Jazzy, ovo neki pokusaj humora????

Image

jel vidite kako je ovdje cak njih 7 imalo isto bodova zirija????
(ovo je polufinalna emisija)
Jazzy.ba

#5574 Re: Hayat

Post by Jazzy.ba »

kurty wrote: @Jazzy, ovo neki pokusaj humora????

Image

jel vidite kako je ovdje cak njih 7 imalo isto bodova zirija????

Vidim da si polupao lonce totalno pa sad postaš tabelu od prošle hefte. :D
kurty

#5575 Re: Hayat

Post by kurty »

Jazzy.ba wrote:Vidim da si polupao lonce totalno pa sad postaš tabelu od prošle hefte.
jel vidis da pise nesto ispod tabele???

jel na osnovu ove slike jasno kako je moguce da neko ima isto bodova od zirija???
Post Reply