Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
sarajevsko_pivo

#2476 Re: Hayat

Post by sarajevsko_pivo »

luckylaka wrote:
karanana wrote:fino.
nego, cujem, neka mi se raja iz amerike zali da im ovaj bosna tv pravo puno vuce mega-giga bayta pa se uvaljuju i po dodatnih 70-80 dolara placajuci predjene limite. valjda se u americi vracaju download limiti. zaostaju ljudi. kod nas ukidaju limite a kod njih ih vracaju.
Ma more bit svasta ja znam da imam neogranice no al placam internet $50 mjesecno i do neki dan sam koristio dva recivera Nettv-a i Bosnatv(ovaj sam vratio)
Ja sam narucio NetTv treba mi doci u petak, dobio sam ovaj probni kljuc, samo sto je slika na Hayatu i OBN mala, nije widescreen kao recimo na RTL, jeli to samo na playeru ili takodjer na pravom boxu tako?

Jeli slika na laptopu isto kao kad dodje box, ili je sa boxom bolja?
luckylaka

#2477 Re: Hayat

Post by luckylaka »

sarajevsko_pivo wrote:
luckylaka wrote:
nego, cujem, neka mi se raja iz amerike zali da im ovaj bosna tv pravo puno vuce mega-giga bayta pa se uvaljuju i po dodatnih 70-80 dolara placajuci predjene limite. valjda se u americi vracaju download limiti. zaostaju ljudi. kod nas ukidaju limite a kod njih ih vracaju.
Ma more bit svasta ja znam da imam neogranice no al placam internet $50 mjesecno i do neki dan sam koristio dva recivera Nettv-a i Bosnatv(ovaj sam vratio)
Ja sam narucio NetTv treba mi doci u petak, dobio sam ovaj probni kljuc, samo sto je slika na Hayatu i OBN mala, nije widescreen kao recimo na RTL, jeli to samo na playeru ili takodjer na pravom boxu tako?

Jeli slika na laptopu isto kao kad dodje box, ili je sa boxom bolja?
Ne znam kakva je slika na playeru ali na boxu recimo na Obn,Hayat,Tv1,Hrt,Jrt1,Rts,Nova,Doma,Rtl,Eurosport1,2 slika je perfekt stim sto imas opciju Hd kanali gdje se nalaze Discovery,History,Geographic,Eurosport 1,2 slika je strava.Opet zavisi od interneta .Uz sve to imas hrpu kanala na boxu koji uopste ne rade.U poslednje vrijeme bar ja imam problem sa gledanjem Ftv i Tv1 u periodu od 10 am do 2-3 pm(ne znam zasto tako da ne mogu gledati Saliha i Buraka :D )Dakle sve u svemu imat ces problema ali manje vise za $17 se isplati bar koga interesuje sport.Sto se tice turbo folka toga ima bar 20 kanala(Dm,Otv,Topmusic,Duga ...hrpa smeca)E sad ovi sa Bosnatv tvrde da Nettv nema pravo emitovati program Hayata u USA ali ovi to ne hebu ni 2%(kazu da imaju ugovor)Neki dan su ptkupili Bn i Bnmusic(oni bas imaju sliku i ton)Najlosiju sliku inace ima Bht.
sarajevsko_pivo

#2478 Re: Hayat

Jeli slika na laptopu isto kao kad dodje box, ili je sa boxom bolja?[/quote]
Ne znam kakva je slika na playeru ali na boxu recimo na Obn,Hayat,Tv1,Hrt,Jrt1,Rts,Nova,Doma,Rtl,Eurosport1,2 slika je perfekt stim sto imas opciju Hd kanali gdje se nalaze Discovery,History,Geographic,Eurosport 1,2 slika je strava.Opet zavisi od interneta .Uz sve to imas hrpu kanala na boxu koji uopste ne rade.U poslednje vrijeme bar ja imam problem sa gledanjem Ftv i Tv1 u periodu od 10 am do 2-3 pm(ne znam zasto tako da ne mogu gledati Saliha i Buraka :D )Dakle sve u svemu imat ces problema ali manje vise za $17 se isplati bar koga interesuje sport.Sto se tice turbo folka toga ima bar 20 kanala(Dm,Otv,Topmusic,Duga ...hrpa smeca)E sad ovi sa Bosnatv tvrde da Nettv nema pravo emitovati program Hayata u USA ali ovi to ne hebu ni 2%(kazu da imaju ugovor)Neki dan su ptkupili Bn i Bnmusic(oni bas imaju sliku i ton)Najlosiju sliku inace ima Bht.[/quote]

Dosao mi je box, veceras cu vam napisati kakva je slika :)

Platio box i predplatu za pola godine 260eura.
sarajevsko_pivo

#2479 Re: Hayat

Evo ovako slika je super, kao i na dreamboxu, samo nazalost kanali dosta stopaju, nadam se da ce to popraviti!
neo7

#2480 Re: Hayat

Post by neo7 »

Gledas preko njihovog playera !? Potrazi upustvo na netu kako da napravis sebi playlistu i da gledas u VLC playeru! I meni je stekalo dok sam gledao sa njihovim playerom...
sarajevsko_pivo

#2481 Re: Hayat

neo7 wrote:Gledas preko njihovog playera !? Potrazi upustvo na netu kako da napravis sebi playlistu i da gledas u VLC playeru! I meni je stekalo dok sam gledao sa njihovim playerom...
Ne, nego kupio sam onaj box.
neo7

#2482 Re: Hayat

Post by neo7 »

sarajevsko_pivo wrote:
neo7 wrote:Gledas preko njihovog playera !? Potrazi upustvo na netu kako da napravis sebi playlistu i da gledas u VLC playeru! I meni je stekalo dok sam gledao sa njihovim playerom...
Ne, nego kupio sam onaj box.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p6791161 Za diskusiju o Net TV playeru!
Chisum

#2483 Re: Hayat

Post by Chisum »

samko1974 wrote:........ turbo folk....... Jesi sad skontao???....... folk rock........

Nisam, nisam.... Teske su ti i komplikovane recenice, a jos teze i komplikovanije misli... Bezbroj lejera, labirint sazdan od rijeci.
Bosanski si James Joyce. Jebes mi sve ako nisi.
samko1974

#2484 Re: Hayat

Post by samko1974 »

Chisum wrote:
samko1974 wrote:........ turbo folk....... Jesi sad skontao???....... folk rock........

Nisam, nisam.... Teske su ti i komplikovane recenice, a jos teze i komplikovanije misli... Bezbroj lejera, labirint sazdan od rijeci.
Pa od tvojih jesu u svakom slucaju.Ato sto mi nudis , prihvatam :-D , mada nisi bas trebao al eto kad vec nudis.
Od sada te ignorisem. :D
samko1974

#2485 Re: Hayat

Post by samko1974 »

Kod mene to nije slucaj.Znam da je uslov bio da imas brzinu najmanje 3 MB da bi ti radili Bosna tv kanali bez kocenja.Od oktobra 2010 imam te kanale i dosada slika i sve ostalo uzimajuci obzir i dodavanje novih kanala je sve bolje i bolje.Kvalitet slike takodje, naravno BHT ima najlosiju sliku svi ostali su mnogo bolji.Dok AJ balkan ima najbolju sliku, TV1 i OBN takodje jako dobra slika, svidja mi se i program TVSA.
luckylaka

#2486 Re: Hayat

Post by luckylaka »

EXCLUZIVNO.U novogodisnjem programu HaYat-a exscluzivno Nihad Alibegovic,Halid Beslic,Elvira Rahic,Enes Begovic,Mirza Soljanin....Ipak cu radije gledati Tv Glas Drine uz R.Meraklije i Refkine ahbabe
Chisum

#2487 Re: Hayat

Post by Chisum »

samko1974 wrote:
Chisum wrote:

Pa od tvojih jesu u svakom slucaju.Ato sto mi nudis , prihvatam :-D , mada nisi bas trebao al eto kad vec nudis.
Jao ljakse, pa je l' to i po humor ides na Hayat, kao sto ides po patriotizam?
nuki_cika

#2488 Re: Hayat

Post by nuki_cika »

luckylaka wrote:EXCLUZIVNO.U novogodisnjem programu HaYat-a exscluzivno Nihad Alibegovic,Halid Beslic,Elvira Rahic,Enes Begovic,Mirza Soljanin....Ipak cu radije gledati Tv Glas Drine uz R.Meraklije i Refkine ahbabe
:lol: :lol: ,a gdje im je njihova ljubimica selma :lol: :lol:
luckylaka

#2489 Re: Hayat

Post by luckylaka »

NADE, NOVE SNAGE: ‘Znači’…Midheta Kurspahić zaposlila se kao portparol Elektroprivrede BiH
Napisao KIP.ba dana 28/12/2011 u kategoriji BiH, Društvo | 0 komentara

Nakon višedecenijskog rada na televiziji i višegodišnjeg uređivanja ‘Vijesti u 7′ na NTV Hayat, poznata bh. novinarka Midheta Kurspahić male ekrane zamijenila je funkcijom portparola domaćeg energetskog giganta – JP Elektroprivrede BiH

Nova uposlenica Elektroprivrede BiH zvanično se oprostila od tv ekrana prije dva dana, kada se posljednji put našla u ulozi urednice i voditeljice centralne informativne emisije NTV Hayat te se gledaocima, uz pozdrav, obratila riječima:

- Do nekog drugog viđenja!

Midheta Kurspahić je dugo godina radila i u Informativnom programu FTV-a, te prethodnog BHT-a, da bi nakon toga novinarski rad nastavila uređujući ‘Vijesti u 7′ na NTV Hayat.

Da li je u pitanju zasićenje dugogodišnjim novinarskim radom ili, pak, primamljiva poslovno-finansijska ponuda najpouzdanijeg javnog preduzeća u zemlji, nije poznato, ali je poznato da novi generalni direktor Elektroprivrede BiH, Elvedin ’znači’ Grabovica nije vješt u svojim javnim istupima, te se nadamo da će mu iskusna Midheta Kurspahić u tome biti od značajne i neophodne pomoći.
3Share

Izv
samko1974

#2490 Re: Hayat

Post by samko1974 »

Chisum wrote:
samko1974 wrote:
Chisum wrote:

seljak si, i ovo je humor hayatov humor :D A ti se brini bolje ti je o svom patriotizmu ako vec finaciras prekodrinske kanale.
samko1974

#2491 Re: Hayat

Post by samko1974 »

nuki_cika wrote:
luckylaka wrote:EXCLUZIVNO.U novogodisnjem programu HaYat-a exscluzivno Nihad Alibegovic,Halid Beslic,Elvira Rahic,Enes Begovic,Mirza Soljanin....Ipak cu radije gledati Tv Glas Drine uz R.Meraklije i Refkine ahbabe

vjeruj mi jarane bolje i selma da pjeva nego nas refko i njegovi ahbabi, jedino ako bas nisi veliki zaljubljenik muzike tipa refikin ahbaba i mare i derventski lola. :-D
Chisum

#2492 Re: Hayat

Post by Chisum »

samko1974 wrote:
Chisum wrote:

seljak si, i ovo je humor hayatov humor :D A ti se brini bolje ti je o svom patriotizmu ako vec finaciras prekodrinske kanale.
Kakav debil... :lol:... Branimo Bosnu ispod jorgan planine :lol:, kao i Svrakic.... Pravi BH fanatikos :lol:

"ako vec finaciras prekodrinske kanale..."

:lol: :lol: :lol:

Malo se i maternji jezik pogubio... u bjezaniji... :lol:
Last edited by Chisum on 29/12/2011 19:07, edited 1 time in total.
sumirprimus

#2493 Re: Hayat

Post by sumirprimus »

samko1974 wrote:
nuki_cika wrote:

vjeruj mi jarane bolje i selma da pjeva nego nas refko i njegovi ahbabi, jedino ako bas nisi veliki zaljubljenik muzike tipa refikin ahbaba i mare i derventski lola. :-D
alo decko ne barći mi maru...
mara je zakon!!!
:lol: :evil:
Not My Idea

#2494 Re: Hayat

Post by Not My Idea »

:-)
svi bi se samo svadjali
sumirprimus

#2495 Re: Hayat

Post by sumirprimus »

Not My Idea wrote::-)
svi bi se samo svadjali
nastavel doce im ovaj hemuldruker ko tampon zona :lol: :lol: :evil:

joj meni je onaj mirza soljanin bas cool,kako on pjeva,nemoj djaba... :dance: :dance: :dance:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2496 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

ma kakva svadja, treba glasati za zvijezde

marka za zvijezdu je marka za BiH :mrgreen:
boracha

#2497 Re: Hayat

Post by boracha »

al kako kad ih je i ono malo sto je znalo pjevat, ispalo...za koga glasati, za koga poruku poslati :D
StupskaBitanga

#2498 Re: Hayat

Post by StupskaBitanga »

al hej čuj 5KM da im prisustvuješ uživo snimanju u Wogu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2499 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

boracha wrote:al kako kad ih je i ono malo sto je znalo pjevat, ispalo...za koga glasati, za koga poruku poslati :D
a za onu..Saru :mrgreen:
diason

#2500 Re: Hayat

Post by diason »

meni naumpade noćni program,i Lejla voditeljica,plavka,zaboravio prezime,znao sam ranije s polja dolaziti kad ona vodi <3 :D
Post Reply