Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1601 Re: Hayat

Post by Entropio »

iPod wrote:Joj ljudi, nervira li Vas ovaj šupak Švrakic Ahmed, direktor produkcije, pa covjek ne zna da progovori :S , ko njega dovede u žiri :S

Joj šupka....
Koga on ne nervira, nije dobar. :lol:
samo_ovaj_put

#1602 Re: Hayat

Post by samo_ovaj_put »

iPod wrote:Joj ljudi, nervira li Vas ovaj šupak Švrakic Ahmed, direktor produkcije, pa covjek ne zna da progovori :S , ko njega dovede u žiri :S

Joj šupka....
nisi ga cuo kako pjeva,ipak je on strucni ziri
iPod

#1603 Re: Hayat

Post by iPod »

Ma ja nemogu sebi da dodjem, hajde gledao sam ga na Finalnoj veceri, kada je Mirzeta pobijedila, ali ovo je katastrofa, pa ovaj covjek se nezna pravilno niti izrazavati niti pricati :S

Mahalska Televizija bili i ostali.... nek su oni svog rođu uvalili :D

Hahahaha, tuzan i on sto se Seherzada zavrsila :)
dharma

#1604 Re: Hayat

Post by dharma »

Ma on meni djeluje ko pravi seljak, i to samo takav. Ko ono napisa za Fikreta agrarnog porijekla, e cini mi se da nije ni ovaj bolji, i pri tom ima nekakav pogleda :roll: . I don¨t like him :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1605 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

samo_ovaj_put wrote:

Joj šupka....
nisi ga cuo kako pjeva,ipak je on strucni ziri
cula sam ga ja, pjevao u jednoj emisiji sa sejlom :skoljka: :skoljka: :lol: :lol:
samo_ovaj_put

#1606 Re: Hayat

Post by samo_ovaj_put »

njegov jedini greh je ljubav :lol:
cak je i tekst znao za razliku od profesora koji ju je cuo na audicijama jedno 143 puta
plain vanilla

#1607 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

samo_ovaj_put wrote:njegov jedini greh je ljubav :lol:
cak je i tekst znao za razliku od profesora koji ju je cuo na audicijama jedno 143 puta
tekst jeste znao, ali bolje bilo da nije znao :lol:
samo_ovaj_put

#1608 Re: Hayat

Post by samo_ovaj_put »

nemooooj tako :sad:
ipak je on strucni ziri,on daje one kartone i tako to
plain vanilla

#1609 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

samo_ovaj_put wrote:nemooooj tako :sad:
ipak je on strucni ziri,on daje one kartone i tako to
nisam veceras upratila
ali u proslih nekoliko emisije su obavezno prolazile zgodne curice koje i nemaju neke glasovne sposobnosti, a bolji su "propadali"
pa ce se opet pojaviti neka Selma Copra kojoj ce ljubazna clanica zirija Ana reci da je zalutala u show :oops:
minjonja

#1610 Re: Hayat

Post by minjonja »

eh, zavrsi se i ta avantura sa seherzadom koju sam gledala vise kao neki eksperiment da ja vidim sta su svi vidjeli u toj seriji. vjerovatno bi bila interesantnija da hayat nije iscjepko seriju jer ovako sam mogla vidjeti u najavi sve sto ce se desiti u iducoj epizodi, a u "gledali ste" sve sto se desilo u prosloj. znaci bilo je dovoljno gledati 1-2 puta sedmicno da bi bila u toku. mene to nije dojmilo.
dalje, s obzirom da mi bude mrsko ustati i prebaciti kanal jer mi je TV havarija, cesto bi ostao hayat upaljen pa sam imala priliku pohvatati sta se jos na hayatu desava. za vrijeme serije su ubacivali da je to najgledanija emisija u BiH, u najavi vijesti i raznih drugi emisija me navode da gledam najkvalitetnije stvari u BiH, najavljuju koncert harija varesanovica, "velike bh. zvijezde", kao da je on odmah iza presleya i jacksona, sinoc u onoj emisiji pred zadnju epizodu binbir gece, pitaju onog nekog turskog menadzera sta ima da kaze o saradnji sa najboljom TV-kucom u BiH, hayat televizijom, koja ima najkvalitetnije nesta, ne sjecam se sta je tacno reko. u svakoj prilici oni sebe dizu u nebesa kao da su mix HBO-a, CNN-a i jos nekih kanala. kao ozbiljan kanal, trebaju pustiti narod da se odluci jesu li oni najbolji, najkvalitetniji i druge superlative kojima se oni razbacuju. ovako mi daju samo do znanja da u reziji hayata sjedi grupa srednjoskolaca zeljnih paznje i da ih neko stalno tapka po ramenima kako je sve sto oni rade svjetski vrh, ali to nije slucaj.
uvijek se pitam cija je to ideja da u nekim emisijama pustaju non-stop iritantnu muziku dok neki ucesnik emisije prica i to jos puste muziku da bude skoro iste jacine zvuka kao onaj sto prica. svi voditelji su neprofesionalni, kao da su jucer pred kamere stali. stanu, zamucaju, gledaju okolo, malo u kameru malo pored, pa stane konta sta ce sad, gleda okolo, provali glupost, neprirodno se ponasaju.
jedino zbog cega im ja skidam kapu je emisija "ispuni mi zelju", ali je i ona nazalost traljavo uradjena, ipak ideja je super i svaka im cast na tome sto pomazu ljudima, stvarno. i od mene jedna velika hvala sto to rade.
ne znam da sam ikad u ovih par mjeseci vidjela neki dobar dokumentarac, edukativnu emisiju, dobru emisiju za djecu bez nekih krestecih kreatura od kojih bi ja plakala da mi je 5 godina. sve u svemu, hayat, za mene nije dobar. podvlacim ovo "za mene", jer ima sigurno ljudi kojima je hari najbolji pjevac na estradi i kojima se svidjaju emisije koje hayat pusta. hvala Bogu pa postoji veliki izbor u svemu danas, pa svako moze da gleda sta se njemu svidja. mene nisu uspjeli dobiti i ja sigurno necu vise ni u sali prebaciti na hayat.
treger

#1611 Re: Hayat

Post by treger »

minjonja wrote:eh, zavrsi se i ta avantura sa seherzadom koju sam gledala vise kao neki eksperiment da ja vidim sta su svi vidjeli u toj seriji. vjerovatno bi bila interesantnija da hayat nije iscjepko seriju jer ovako sam mogla vidjeti u najavi sve sto ce se desiti u iducoj epizodi, a u "gledali ste" sve sto se desilo u prosloj. znaci bilo je dovoljno gledati 1-2 puta sedmicno da bi bila u toku. mene to nije dojmilo.
dalje, s obzirom da mi bude mrsko ustati i prebaciti kanal jer mi je TV havarija, cesto bi ostao hayat upaljen pa sam imala priliku pohvatati sta se jos na hayatu desava. za vrijeme serije su ubacivali da je to najgledanija emisija u BiH, u najavi vijesti i raznih drugi emisija me navode da gledam najkvalitetnije stvari u BiH, najavljuju koncert harija varesanovica, "velike bh. zvijezde", kao da je on odmah iza presleya i jacksona, sinoc u onoj emisiji pred zadnju epizodu binbir gece, pitaju onog nekog turskog menadzera sta ima da kaze o saradnji sa najboljom TV-kucom u BiH, hayat televizijom, koja ima najkvalitetnije nesta, ne sjecam se sta je tacno reko. u svakoj prilici oni sebe dizu u nebesa kao da su mix HBO-a, CNN-a i jos nekih kanala. kao ozbiljan kanal, trebaju pustiti narod da se odluci jesu li oni najbolji, najkvalitetniji i druge superlative kojima se oni razbacuju. ovako mi daju samo do znanja da u reziji hayata sjedi grupa srednjoskolaca zeljnih paznje i da ih neko stalno tapka po ramenima kako je sve sto oni rade svjetski vrh, ali to nije slucaj.
uvijek se pitam cija je to ideja da u nekim emisijama pustaju non-stop iritantnu muziku dok neki ucesnik emisije prica i to jos puste muziku da bude skoro iste jacine zvuka kao onaj sto prica. svi voditelji su neprofesionalni, kao da su jucer pred kamere stali. stanu, zamucaju, gledaju okolo, malo u kameru malo pored, pa stane konta sta ce sad, gleda okolo, provali glupost, neprirodno se ponasaju.
jedino zbog cega im ja skidam kapu je emisija "ispuni mi zelju", ali je i ona nazalost traljavo uradjena, ipak ideja je super i svaka im cast na tome sto pomazu ljudima, stvarno. i od mene jedna velika hvala sto to rade.
ne znam da sam ikad u ovih par mjeseci vidjela neki dobar dokumentarac, edukativnu emisiju, dobru emisiju za djecu bez nekih krestecih kreatura od kojih bi ja plakala da mi je 5 godina. sve u svemu, hayat, za mene nije dobar. podvlacim ovo "za mene", jer ima sigurno ljudi kojima je hari najbolji pjevac na estradi i kojima se svidjaju emisije koje hayat pusta. hvala Bogu pa postoji veliki izbor u svemu danas, pa svako moze da gleda sta se njemu svidja. mene nisu uspjeli dobiti i ja sigurno necu vise ni u sali prebaciti na hayat.
gospođo, ima stvari u kojima se slažem a i onih sa kojima ne :)
dokumentarac? edukativna emisija? dobra emisija za djecu?
hmmm jel ima takvih na Novoj ? Na RTL? Na Prvoj?
NARAVNO da nema..jer su to komercijalne televizije i žive isključivo od reklama...
tv stanice kojima plaćamo pretplatu trebaju puštati takvo što a ne sa našim parama da kupuju turske serije i još ih stavljaju u prime time?
jel na HRT 1 u prime time ide sapunica i jel ikad išla?
nije naravno niti će..jel ide na RTS 1 nije naravno niti će jer oni vode računa o svom narodu edukaciji itd...
naši javni servisi se takmiče u gledanosti sa koemrcijalnim što je suludo...
a za ostalo neću komentarisat..meni isto hari bezze al da je najbolji jeste :)
Ductus Holedocus

#1612 Re: Hayat

Post by Ductus Holedocus »

oKle 'ajatova zvezda na pinku? Mislim verena :?
because_of_you

#1613 Re: Hayat

Post by because_of_you »

Ductus Holedocus wrote:oKle 'ajatova zvezda na pinku? Mislim verena :?

Pa promocija, ovo ono :D
Ductus Holedocus

#1614 Re: Hayat

Post by Ductus Holedocus »

because_of_you wrote:
Ductus Holedocus wrote:oKle 'ajatova zvezda na pinku? Mislim verena :?

Pa promocija, ovo ono :D
auuu,selma bajrami 2 :D
zonbirile

#1615 Re: Hayat

Post by zonbirile »

evo sad ona Verena nešto zavija,ja majko pjevačice,jest da joj se gaće vide,ali nikad ona propjevati neće.
Država

#1616 Re: Hayat

Post by Država »

dharma wrote: Ko ono napisa za Fikreta agrarnog porijekla,

Ja :D
because_of_you

#1617 Re: Hayat

Post by because_of_you »

Država wrote:

Ta provala se neće naskoro zaboraviti :lol: :lol: :lol:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#1618 Re: Hayat

Post by Faruk »

sjecam se prosle godine kraj avgusta, crknuti Hayat objavljuje da je iznenadjen, razocaran i ogorcen ponasenjem xy agencije iz Spanije koja rapolaze tv pravima Primera Lige
po uginulom Hayatu su se Spanci ponijeli krajnje nekorektno kad su u pitanju prenosi utakmica
zamisli kako su bezobrazni ti Spanci, pa trazili pare za prenos utakmica :D :D

i jos nesto moram dodati
s.teftedarija je nagora pojava na tv ekranima ikad

odron tv
dharma

#1619 Re: Hayat

Post by dharma »

Država wrote:

Ama zapamtila sam da je nesto oko drzava, ali ne znam kako tacno bi. Sad sam sigurno zapamtila :D
iPod

#1620 Re: Hayat

Post by iPod »

Evo malo direktora :)

minjonja

#1621 Re: Hayat

Post by minjonja »

treger wrote: gospođo, ima stvari u kojima se slažem a i onih sa kojima ne :)
NARAVNO da nema..jer su to komercijalne televizije i žive isključivo od reklama...
tv stanice kojima plaćamo pretplatu trebaju puštati takvo što a ne sa našim parama da kupuju turske serije i još ih stavljaju u prime time?
nije naravno niti će..jel ide na RTS 1 nije naravno niti će jer oni vode računa o svom narodu edukaciji itd...
a zasto "NARAVNO da nema"? jel to ne treba da bude kvalitetan program i na drugim kanalima, sem drzavnih?
treger

#1622 Re: Hayat

Post by treger »

minjonja wrote:
treger wrote: gospođo, ima stvari u kojima se slažem a i onih sa kojima ne :)
a zasto "NARAVNO da nema"? jel to ne treba da bude kvalitetan program i na drugim kanalima, sem drzavnih?
vidim većina vas ne kuži šta je kvalitetno a šta komercijalno..
takvi programi nisu isplativi...
jel na RTL njemačkom ide program iz kulture???
neće, niti će ikad..shvatate?
takav program ide na ARD i ZDF..
veoma je mali procenat ljudi koji posvećuju pažnju tome...
dakle samo ono što je komercijalno isplativo dolazi u obzir..
oni koji primaju platu i kupuju program od naših para (javni servis) takve stvari treba da kupuje
a ne turske serije...
minjonja

#1623 Re: Hayat

Post by minjonja »

zato je RTL njemacki kupio dr. house, CSI, imaju svoje neke emisije koje nijemci vole, imali su formulu (sad ne znam sta sve imaju jer ih ne gledam), imali su blockbustere. zbog toga imaju veliku gledanost i zbog toga imaju i para. RTL je ulozio bruku kupujuci prava na razne emisije i u sopstvene produkcije. oni su nasli svoje musterije. i hayat je ocigledno nasao svoje jer ne bi ovoliko godina opstao, ali meni se ne svidja sta imaju za ponuditi. postoje privatni kanali koji imaju dobar program (njemaci vox sam prije voljela gledati, kabel 1, naprimjer).
treger

#1624 Re: Hayat

Post by treger »

minjonja wrote:zato je RTL njemacki kupio dr. house, CSI, imaju svoje neke emisije koje nijemci vole, imali su formulu (sad ne znam sta sve imaju jer ih ne gledam), imali su blockbustere. zbog toga imaju veliku gledanost i zbog toga imaju i para. RTL je ulozio bruku kupujuci prava na razne emisije i u sopstvene produkcije. oni su nasli svoje musterije. i hayat je ocigledno nasao svoje jer ne bi ovoliko godina opstao, ali meni se ne svidja sta imaju za ponuditi. postoje privatni kanali koji imaju dobar program (njemaci vox sam prije voljela gledati, kabel 1, naprimjer).
slažem se, ali u njemačkoj ima oko 82 miliona ljudi
a u bih blizu 4 miliona
sve je računica..o tome se radi..više ljudi više privrede više para i reklama
kod nas ni jedna svjetska tv stanica ne želi ući u bih jer je zemlja ekonomski neisplativa...
sheilak

#1625 Re: Hayat

Post by sheilak »

Pa, ok, ne moraju uci, ali neka se onda barem domace stanice pocnu ponasati profesionalno, a ne poput amaterskih srednjoskolskih RTV stanica .
Post Reply