hayat protiv TV Sarajevo

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

seLL

Post by seLL »

Altsa,pa i da jesam zaposlen na hayatu kako ti rece bolje i to nego na televiziji sarajevo!!!Imaju vecu slobodu izvjestavanja nego kantonalna koja uzima pare i prica samo o tome kako je sve krasno a ono stanje u drzavi nam je uzas.Drugo,ne napisah samo ja ko tamo radi nego svi se smiju tome pa eto mozda si ti slijep ili ne znas citat sto prije znaci da radis na TV SA :lol: :lol: :lol: jer ni oni ne znaju bas nesto najbolje citat....jucer jedna dok je citala vjesti samo sto nije posla plakat... :lol: :lol: :lol:
seLL

Post by seLL »

emire 101,ako ti hoces da ti neko izvjestava o ostecenim putevima i vodovodu i kanalizaciji samo ti reci za 1 mil.mozes dobiti takvu tv kucu jos da ti pjevaju svako jutro za dobro jutro.Mi govorimo ovdje o 6 mil koje izdvajamo za kantonalnu a ti bi da te neko izvjestava o vodovodu i pokvarenim putevima.Emire ili si glup ili radis za te komunalce sa tv sa...sa tih 6 mil.mogao bi imati i vode i dobrih puteva..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i to sto kazes da ce tv sa izbacit sa trzista hajat hajde objasni.Gdje ljudi sve mogu gledati hayat a gdje tv sa!!!!Kako ce ih izbaciti sa trzita kad izvjestavaju o komunalnim problemima..... :lol: :lol:
seLL

Post by seLL »

emir101 wrote:Dragi Sell,

Ne, ja hocu da me neko izvjestava o dnevnim aktivnostima Arduane, Hanke Paldum, porodice Svrakic, Ćele u bolnici i van nje i Esmeralde. I da za to dajem pare.

Molim admine da upozore dijete sa hayata, da ne bi ja morao uzvracati na uvrede.
pa vidis da ne znas citati....ja nisam nista pisala o Hanki Paldum ili Svrakicu ja sam ti samo odgovorila da za 6 mil bi mogao traziti da ti pjevajuj vijesti o vodovodu i kanalizaciji ti tvoji sa tv sa a vidim ko je dijete ali sa TV Sa.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
don vito

Post by don vito »

Na Kantonalnoj upravo ide spanska sapunica. Edukativno, nema sta...
seLL

Post by seLL »

don vito wrote:Na Kantonalnoj upravo ide spanska sapunica. Edukativno, nema sta...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
seLL

Post by seLL »

nikad_izvini wrote:
don vito wrote:
StupskaBitanga wrote:ovako prije nekoliko dana sam doznao informaciju da Hayat placa MIBu za falsifikovane izvjestaje o pepolemetrima

npr po meni nije nikako logicno da je emisija Ispuni mi želju najgledanija u BiH
Sve i da placa, to placa SVOJIM parama, sa ciljem da dobije vise oglasa i para od oglasivaca. Meni i Tebi ni iz dzepa ni u dzep.
Ovdje se govori o NASIM parama koje trose paraziti sa kantonalne TV.

koliko ja znam Svrakic i ako potkupi nekoga potkupi ga za svoje bolje sutra i dok god placa svojim parama to je o.k.Raspitajte se koliki je budzet Hayata a koliki TV SA pa se zapitajte gdje ide 6 mil
apoliticni_politikant

Post by apoliticni_politikant »

Zbog sukoba interesa ne mogu cak ni iznijeti vlastito misljenje, iako oni koji partcipiraju u debatama na forumu " Elektronski i stampani mediji" znaju da sam tu cest gost i ponekad zucan debatant.
Upravo zbog toga, i cinjenice da se moj identitet zna, ne mogu nazalost ucestvovati u rapravi o ovoj temi. Ali zato mogu, kroz analizu, napsinog pokusati ponuditi neke odgovore.

Dosta je netacnih, a pomalo i ruznih konotacija uglavnom bez argumenata. Sa uvazavanjem treba prihvatati kritike onih koji znaju razluciti funkciju javnog i privatnog medija. U nastavku cu govoriti i o njihovim zamjerkama, koje su na mjestu.

Oni koji kritziraju, a istovremeno budzetski novac zele trpati u dzepove vlasnika privatnih televizija (Svrakic,Mitrovic, Radoncic,Caleta-svejedno) trebali bi znati da za takvo sto i ne postoji mnogo zakonom predvidjenih opcija.

Postojanje kantonalnih televizija, javnih servisa gradjana kantona, propisano je i ustavom FBiH odnosno "Vasingtonskim sporazumom".
I dok je to tako Kanton ima prava i obaveze osnivaca TVSA. Isto kao i nekih drugih ustanova ili institucija.

Prava i obaveze osnivaca zasnivaju na finansiranju odredjenog subjekta.Prioritet je izdvojiti sredstva za place uposlenih i tekuce troskove. Visina izdvojenih dodatnih budzetskih sredstava zavisi od dinamike punjenja budzeta, zahtjeva menadzmenta za eventualna tzv kapitalna ulaganja.
I NARAVNO, POLITICKE VOLJE U SKUPSTINI KANTONA SARAJEVO.

Za one koji ne znaju TVSA je od decembra prosle godine dobila novi menadzment. Taj je menadzment uputio i zahtjev za kapitalna ulaganja s ciljem podizanja kvaliteta programa, podizanja nivoa kvaliteta tehnickih resursa, koji nisu obnavljani posljednjih 10 godina i stavljanje servisa na uslugu gradjanima.

O indeksima ne mogu govoriti, jer to vec u ovom slucaju spada u domen poslovne tajne, ali Hayat zaista ima razloga za zabrinutost.

I jos na kraju i zavrsavam ucesce u daljoj raspravi iz na pocetku posta pomentog razloga. Bilo bi lijepo da nekoliko dana u nizu pogledate, prije svega informativni program TVSA, ali i ostale sadrzaje iz produkcije TVSA(Jutarnji program, Sarajevski krug, Zivot i zdravlje itd), pa da nakon toga kreirate vlastito misljenje.
Vecina debatanata ovdje je pristupilo sa predrasudama stecenim gledajuci program pravljen pod potpuno drugacijim okolnostima u odnosu na danasnje. Pogledajte malo ono o cemu govorite, pa ce vam neke stvari mozda biti malo jasnije. Osim ako niste subjektivni ili ste, poput mene, u sukobu interesa. :lol:

P.S. Pozdrav i onima koji ne odgovaraju na PM. I to dovoljno govori o njihvim motivima ucesca na forumu.

P.P.S. Toliko od nekoga ko je preko veze zavrsio fakultet i preko jos jace veze se zaposlio na TVSA. Ah da, za to je platio sitnicu od 10 000 KM.

I jos nesto. Nisu ni plate toliko velike kako misle ovi sto ih kod Svrakica nikako i ne dobijaju. Ili ih dobiju svako nekoliko mjeseci u ratama kako bi iskoristili svaku priliku da izbjegnu placenje poreskih dazbina.

POZDRAV DOMOVINI
samirras

Post by samirras »

Emire bilo bi prije svega jako lijepo da se malo upoznas sa gradom Sarajevom, i njegovim mahalama pa onda da dajes ovakne izjave. A, vidi li se Sarajevo sa Alpasina polja (na primjer)? Nemoj molim te da vrijedas odredene lokalitete grada Sarajeva.
samirras

Post by samirras »

EEEEEEEEEEEEE, DOBRA LUKA,
jako ruzno od tebe. Ima jedna stara poslovica "o ukusima ne treba raspravljati", tako da ovaj tvoj komentar vezano za doticnu osobu je jako ruzan, bez obzira koliko se ona tebi ne svidala. Kada bi tako gledali bilo je dosta takvih i na NTV Hayat, da ih sada ne spominjemo...(ne bi bilo lijepo), no odose sa TV, e sada je pitanje da li su otisle zato sto su po tvome "skalamerije", jer bilo je takvih (sjeti se malo), ili pak sto su radile neprofesionalno, ili...No, u svakom slucaju bilo bi jako lijepo i tebe vidjeti malo na TV, da nam se pokazes, pa da mozemo i mi tebe da komentiramo. A mozda ti nisi mogao da se zaposlis na TV (jer si isuvise lijep :-) ), pa si malkice ljubomoran...
samirras

Post by samirras »

mozda sam pogresno shvatio onda tvoj komentar (vidi li se Sarajevo iz Mrakuse), ukoliko je tako onda primi moje izvinjenje.
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

seLL wrote:
nikad_izvini wrote:
don vito wrote: Sve i da placa, to placa SVOJIM parama, sa ciljem da dobije vise oglasa i para od oglasivaca. Meni i Tebi ni iz dzepa ni u dzep.
Ovdje se govori o NASIM parama koje trose paraziti sa kantonalne TV.

koliko ja znam Svrakic i ako potkupi nekoga potkupi ga za svoje bolje sutra i dok god placa svojim parama to je o.k.Raspitajte se koliki je budzet Hayata a koliki TV SA pa se zapitajte gdje ide 6 mil
To nisu Švrakićeve pare.To su naše pare.To što je naš narod debilan,pa pokradeno smatra njegovim parama,nas dovodi u poziciju,da se nestalih 7-12 milijardi,smatraju tuđim,a ne našim parama.
Evoluiralo,dočepalo se compa pa misli da je pametno.A nije,Zna da se služi compom,al nije pametno.Ne razmišlja svojom glavom.....Niti će ikada.....

Znači da ponovim,al efekta nema,Švrakić je u RATU POKRENUO TELEVIZIJU.Znači,dok ja nisam imao hljeba da jedem,on je pokretao televiziju(Početak emitiranja programa:24.02.1992.)Dok su ljudi ratovali u tenama,pucali iz tandžara,Emin šurovao sa Cacama i ostalim kriminalcima,onda bježao u Hrvatsku "da pomogne zbrinjavanju ranjenika"drugi lopov Elvir je postao ugledni građanin i vlasnik televizije.
Onda se pojavi ono što je evoluiralo do compa i kaže "dok plaća SVOJIM PARAMA".......čijim ba parama,njegovim il našim,a?!

Meni se gadi čovjek čiji brat veliča Cacu,retušira historiju,osniva televiziju u ratu.
Da napomenem da je TV SA smeće :D stranačko(SDA) mračni dio......
Doduše,dok je takvih,nismo ništa bolje ni zaslužili.
radeljas

Post by radeljas »

nikad_izvini wrote: To nisu Švrakićeve pare.To su naše pare. To što je naš narod debilan,pa pokradeno smatra njegovim parama,nas dovodi u poziciju,da se nestalih 7-12 milijardi,smatraju tuđim,a ne našim parama.
Evoluiralo,dočepalo se compa pa misli da je pametno.A nije,Zna da se služi compom,al nije pametno.Ne razmišlja svojom glavom.....Niti će ikada.....

Znači da ponovim,al efekta nema,Švrakić je u RATU POKRENUO TELEVIZIJU.Znači,dok ja nisam imao hljeba da jedem,on je pokretao televiziju(Početak emitiranja programa:24.02.1992.)Dok su ljudi ratovali u tenama,pucali iz tandžara,Emin šurovao sa Cacama i ostalim kriminalcima,onda bježao u Hrvatsku "da pomogne zbrinjavanju ranjenika"drugi lopov Elvir je postao ugledni građanin i vlasnik televizije.
Onda se pojavi ono što je evoluiralo do compa i kaže "dok plaća SVOJIM PARAMA".......čijim ba parama,njegovim il našim,a?!

Meni se gadi čovjek čiji brat veliča Cacu,retušira historiju,osniva televiziju u ratu.
Da napomenem da je TV SA smeće :D stranačko(SDA) mračni dio......
Doduše,dok je takvih,nismo ništa bolje ni zaslužili.
upravo tako kako je napisano. s tim da mislim da je u ratu hajat otet od prve vlasnice koja je zbrisala u tursku. ne vidim velike razlike u kantonalnoj tv i hajatu, jedna je u vlasnistvu stranke za njih, a druga stranke diletantske akcije. nazalost, obje kako tako i koliko toliko kreiraju javno mnijenje i odredjuju izbore, a samim tim i nase zivote i ovu zemlju. rezultat je kako svaki dan vidimo porazavajuci. jedan svrakic, blago receno problematican i neobrazovan lik, nam odredjuju sudbinu i postavlja mjerila :x [/b]
Dendrlix

Post by Dendrlix »

@nikad izvini; @dobra luka; @sell
Poslije znakova interpunkcije OBAVEZNO ide ramak. Osnovna skola, drugi razred. I ocekujete da Vas neko shvati kao ozbiljnog diskusanta? :-?

@Administracija
Jeste li razmisljali da instalirate forum sa opcijom "ignore this user"? Forumanje bi bilo ugodnije za 100%

A sto se tice TVSA mogu samo reci da im je jutarnji program beton za hayatov. (to samo i gledam na TVSA)
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Dendrlix wrote:@nikad izvini; @dobra luka; @sell
Poslije znakova interpunkcije OBAVEZNO ide ramak. Osnovna skola, drugi razred. I ocekujete da Vas neko shvati kao ozbiljnog diskusanta? :-?

@Administracija
Jeste li razmisljali da instalirate forum sa opcijom "ignore this user"? Forumanje bi bilo ugodnije za 100%

A sto se tice TVSA mogu samo reci da im je jutarnji program beton za hayatov. (to samo i gledam na TVSA)
Ček malo akademac.Jesmo li na pravopisnim vježbama,il na forumu?Hoćeš li me ti shvatiti ili nećeš,to je tvoj problem.Nisam se baš nasekirao,niti ću.
Vidim,ne komentarišeš sadržaj,nego formu.Ako to radiš,znači da ne misliš svojom glavom.Ako ne misliš svojom glavom,zašto bih ja s tobom raspravljao?
Pozdravi mi Zlatara,Zukića i ostatak krute linije SDA,akademac moj. :D
Dendrlix

Post by Dendrlix »

Ček malo akademac.Jesmo li na pravopisnim vježbama,il na forumu?Hoćeš li me ti shvatiti ili nećeš,to je tvoj problem.Nisam se baš nasekirao,niti ću.
Vidim,ne komentarišeš sadržaj,nego formu.Ako to radiš,znači da ne misliš svojom glavom.Ako ne misliš svojom glavom,zašto bih ja s tobom raspravljao?
Pozdravi mi Zlatara,Zukića i ostatak krute linije SDA,akademac moj. Very Happy
Sadrzaj ne komentarisem jer nemam nista protiv njega. Da imam, napisao bih. Formu da, jer mi bode oci i smori me da citam tekst napisan na taj nacin. Uzasno mi smeta to, sve neki izgradjeni stavovi, misljenja, argumenti itd, a vamo se ne zna osnov pravopisa. ili mozda zna ali se ignorise. Pobogu zar je tesko udariti space???

A sto se tice SDA i pozdrava... BLJAK (Sto bi Maajka rek'o: Vise bih volio da mi sin bude peder nego nacionalista) Cuj ja i SDA, hoglu lobi!
dobra luka

Post by dobra luka »

Dendrlix wrote:@nikad izvini; @dobra luka; @sell

@Administracija

Hvala za ove znakove interpunkcije, radicu na sebi.Puno mi pomaze sve ovo u spoznavanju bitnog i nebitnog, alli eto iskritikovase me mnogi pa rekoh da se javim.
Prvo da kazem da mi je jako zao ako sam kritikama za Dzenitu pretjerao,jer nije bila namjera, i duboko se izvinjavam,Atakodje Tarif Guhdija ili apoliticni politikant mi se obratio privatnom porukom pa mu nisam htio odgovarati,ali vidim da me proziva po forumu, pa evo ako neko zeli neka prokomentarise umjesto mene.Nadam se Tarife da iznosenje moga misljenja nije nesto sto bi trebalo promjeniti svijet,ali eto i tebi se izvinjavam,a za Dzenitu su mi rekli da sam stvarno pretjerao pa molim Tarifa posto radi na TVSA sa njom da joj se izvine,jer najmanje sto zelim je da ikoga rastuzim maker i jednog trenutka.Evo Tarifove privatne poruke, pa kome se da neka prokomentarise;

Prije svega pozdrav. Ja sam Zarif Guhdija, i vrlo cesto privatno ucestvujem u raspravama na ovom furumu. Mozes pogledati moje komentare, koji predstavljaju licne stavove. Ukoliko znas citati, a prema nacinu na koji prezentiras svoje misljenje, pocinjem sumnjati da si i toliko pismen.
U samo jednom postu, napravio si toliko gresaka(gramatickih i smislenih i stamparskih), sto je jos jedna potvrda ove teze.

Pomenut cu samo neke iz prvih redova....

ne kaze se "budjeta"-nego bdzeta
i nije "ljepo" vec lijepo
i nije ne treba vec ne treba

Ali pismenost ovdje nije tema, vec ono sto iznosis o meni. To su stvari zbog kojih se enom na sudu bi dokazivao, jer si me javno okarekterisao kao nepismenog, prevaranta i presmijesnog lika.
Malo je nezgodno komunicirati na ovaj nacin, sa osobom koja se krije iza nicka i onda koristi to da pljuje po svima.

Ipak zelim te obavjestiti o nekim stvarima.

Prvo : Sto se tice mog akademskog obrazovanja, jedino ti je tacna cinjenica da sam starija generacija sa zurnalistike. To da sam je zavrsio je djelimicno tacno. Nisam diplomirao u Sarajevu, vec 1999. u svicarskom gradicu FRIBOURGHU, temom " Prikriveni marketing i PR plasman u elektronskim medijima" kod profesora Ursa Altermata, jednog od najpoznatijih svicarskih i evroospkih politikologa i istoricara te Henrija Kericha danas vodeceg PR stratega Nestlea. Tako da tvoja teza o mom skolovanju preko veze pada u vodu.

Mada smatram da tvoj post nije motiviran namjerom da govoris o temi na forumu, vec namjerom da diskreditiras nekoga iz tebi, a i meni poznatih namjera. Ili direktno imas veze sa Hajatom ili nekim ko radi tamo ili imas nekih privatnih nesuglasica sa mnom licno. Svejedno, ali za to koristit prezime krajnje je degutantno.

Ova pm je pokusaj normalne komunikacije, iako nisam siguran moze li se to sa osobom poput tebe.

Pominjes da sam Bosanac u srcu. Zar je to problem. Jesam. I uvijek cu biti. Sa nepunih 17 godina bio sam pripadnik ARBiH, sto s ponosom isticem.

Degutantna ti je i prica o Dzeniti, ali posto ste zajedno studirali onda bi bilo lijepo da je ono sto si napisao kazes u oci.

Trece, mogao bi uvaliti raodjaka od 10 hiljada KM, sto je takodjer jedan non sense......

Ukoliko si dobronamjerna osoba, onda bi ovo trebalo da bude dovoljno za korigovanje tvojih stavova. Ja sam napravio vise od 2000 priloga, komentara emisja i slicno.
A ti?
Odakle ti onda pravo i hrabrost da onako karakteriziras neciji rad.

Zarif Guhdija

POZDRAV DOMOVINI
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Dendrlix wrote:
Sadrzaj ne komentarisem jer nemam nista protiv njega. Da imam, napisao bih. Formu da, jer mi bode oci i smori me da citam tekst napisan na taj nacin. Uzasno mi smeta to, sve neki izgradjeni stavovi, misljenja, argumenti itd, a vamo se ne zna osnov pravopisa. ili mozda zna ali se ignorise. Pobogu zar je tesko udariti space???

A sto se tice SDA i pozdrava... BLJAK (Sto bi Maajka rek'o: Vise bih volio da mi sin bude peder nego nacionalista) Cuj ja i SDA, hoglu lobi!
Ne bi mi vjerovao,al mi je space dosta "načet"(da ne ulazim u razloge) :D Moram da ga mlatnem,nako,jako :D Često koristeći složene rečenice,pravim buku,al blago rečeno :D
Svašta jesam,nepismen nisam :-D
Izvinjavam se za dovođenje u vezu sa SDA :skoljka:
dobra luka

Post by dobra luka »

nikad_izvini wrote:
Dendrlix wrote:

Ne bi mi vjerovao,al mi je space dosta "načet"(da ne ulazim u razloge) :D Moram da ga mlatnem,nako,jako :D Često koristeći složene rečenice,pravim buku,al blago rečeno :D
Svašta jesam,nepismen nisam :-D
Izvinjavam se za dovođenje u vezu sa SDA :skoljka:
svima nam je nacet, zato smo ovdje-svati kako hoces :-D
don vito

Post by don vito »

Koliko kontradiktornosti u postu ovog uposlenika Kantonalne TV! Ovo sto je napisao "apliticni politikant" bi u normalnoj zemlji bio dovoljan razlog da gradjani dignu glas i posredstvom svojih politicki izabranih predstavnika zatraze potpuno ukidanje te parazitske TV ili, barem, smanjenje izdvajanja budzetskih sredstava na minimum. Kaze:
Oni koji kritziraju, a istovremeno budzetski novac zele trpati u dzepove vlasnika privatnih televizija (Svrakic,Mitrovic, Radoncic,Caleta-svejedno) trebali bi znati da za takvo sto i ne postoji mnogo zakonom predvidjenih opcija.
Ja ne procitah da neko trazi da se pare koje idu TV SA prebace Svrakicu. Stavise, svi kriticari parazita sa Kantonalne TV s jednakom zestinom kritikuju Hayat, ali podvlace ono sto je jasno kao dan: Kakav god da je program Hayata, nama ni u dzep niti iz dzepa za razliku od kantonalne koju finansiraju gradjani Kantona Sarajevo.
A ima li ista prirodnije od toga da oni koji finansiraju Kantonalnu TV daju svoje misljenje, pa makar na forumu, o nekvalitetu programa i podilazenju kantonalnim politicarima? Ako uposleni sa te parazitske TV imaju ovakav ignorantski i podcjenjivacki odnos prema gradjanima koji ih finansiraju, kakvo onda informisanje od njih mozemo ocekivati? Da sutra Zvizdic, Samir Silajdzic ili Semiha pronevjere koji milion maraka, hocemo li dobiti objektivnu informaciju? Malo sutra...
Jos jedan biser:
O indeksima ne mogu govoriti, jer to vec u ovom slucaju spada u domen poslovne tajne, ali Hayat zaista ima razloga za zabrinutost.
Sta je poslovna tajna? Jedan posto gledanosti Kantonalne, ali zato Hayat ima razloga za zabrinutost!? Mozda, zato sto je inferioran u odnosu na Federalnu, ili mu je, mozda, opala prednost nad Kantonalnom? Pa, vise nije 6 puta gledaniji od parazita sa kantonalne nego samo 4,5 puta? Da imas obraza ovakvu glupost ne bi izvalio.
A ovo je vec bezobrazluk i ne mogu vjerovati da niko nije reagovao:
Nisu ni plate toliko velike kako misle ovi sto ih kod Svrakica nikako i ne dobijaju. Ili ih dobiju svako nekoliko mjeseci u ratama kako bi iskoristili svaku priliku da izbjegnu placenje poreskih dazbina.
Dakle, uposlenik televizije koju finansiraju gradjani Kantona Sarajevo, televizije koja ima jedan posto gledanosti i malo vise od nijedne reklame, ismijava se radnicima televizije koji zive od svog rada. Parazitu, sa gledanoscu i oglasima koje imate, a bez pljacke gradjana Kantona Sarajevo, ne bi mogao zaraditi ni GRAS-ov kupon!!! I ti si se nasao drzati lekciju radnicima Hayata!? A placu primas i od tih radnika Hayata. Kakva drskost!!
Topla voda

Post by Topla voda »

e jesu se hayatovci nakacili
hajmo svi...
..hayaatooovci...tooo smo mii... :D
skojotovski

Post by skojotovski »

Zarife, ko ti je rekao da obuces ono vatrogasno odijelo, sejtane jedan?! :lol:
tehnolog

Post by tehnolog »

Ovaj Guhdija nije nimalo samokritican. Prica o pismenosti a njegovi prilozi i prilozi njegovih kolega najbolji su dokaz ne pismenosti koja vlada na TVSA.
Govori o pravnoj drzavi i o sudu a da ima pravne drzave i suda on i njegov kolega koji su radili prilog o hapsenju Aziza Gasija bi morali javno da se izvinu i da isplate ostetu puncu Muhameda Gasija kojeg su naveli kao osobu koja je skrivala Aziza Gasija i koji je sa svojim sinom takodje uhapsen.
Obzirom da je Aziz uhapsen kod svog punca a ne kod Muhamedovog,doticnom je nanesena velika steta. Covijek (Muhamedov punac) je inace penzionisani brigadir ARBiH,sa zavrsena 2 fakulteta i advokaturom.Nema sina uopste nego 3 kceri i posle tog priloga je imamo desetine tel poziva sa raznih strana od ljudi koji su zeljeli da provjere da li je to istina.
Obzirom da zivimo u istoj zgradi znam da niti je policija dolazila niti su koga trazili kod doticnog gospodina i njegove porodice,ali prilogom nepismenih novinara TVSA nanesena mu je velika steta.
Ali nazalost nema ni drzave ni suda pa Guhdija i slicni njemu nemaju potrebe da se sikiraju nego mogu i dalje da prave priloge pune gluposti,neistina i lazi.
Better Man

Post by Better Man »

Hayat je robovlasnička firma gdje izrabljuju uposlene na način da im svakih par mjeseci daju platu. Hayat je osnovan tako Što je Emin Švrakić početkom rata sa zelenim beretkama opljačkao i opustošio Sarajevo, tj. radnje koje su bile pune robe i onda dezertirao u Njemačku! Tv Sa nisam pratio i nemam namjeru da pratim provincijsku televiziju, poret oba HRT-a Nove FTV-a i par stranih programa.
skojotovski

Post by skojotovski »

nisi u pravu. svaki mjesec uredno dobiju pakete :lol:
stochar

Post by stochar »

don vito wrote:Ovo sto je napisao "apliticni politikant" bi u normalnoj zemlji bio dovoljan razlog da gradjani dignu glas i posredstvom svojih politicki izabranih predstavnika zatraze potpuno ukidanje te parazitske TV ili, barem, smanjenje izdvajanja budzetskih sredstava na minimum.
u normalnoj zemlji bi ljudi digli glas protiv enormnih i nepotrebnih poskupljenja svega&svachega, protiv lopovske vlasti koja im prodaje futuristuchko ulje sa lazhnom deklaracijom i falsificiranim sastavom, digli bi glas i trazili da ako vec nesto mora poskupiti da se onda povecaju prosjecna primanja, trazili bi da se administracija reducira i umjesto 64% trosi norlanih 30-ak posto, trazili bi da se reformise zdravstvo, da se uredi skolstvo, da se naprave socijalni programi.

ali, ovo je nenormalna zemlja i svi se volimo baviti trivijalnim stvarima i zato cemo uvijek biti nenormalna zemlja koja sluzi za ismijavanje.
Locked