hayat protiv TV Sarajevo

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

skojotovski

Post by skojotovski »

pa, ako te nesto zanima, pitaj.
zutozeleno

Post by zutozeleno »

ma sto neces veceras?ma hajde da te vidim.imam godina da te mogu vezanih ruku pojesti.hajde piskaraj na svom racunaru i sakrivaj se u kuci.a evo cekam tebe i to sta ti mozes sa ip-em.ali hajde sad.hajde mangupe.ili ako zelis da ovo fer zavrsimo zbog ostalih,posto smo jedini budni pa da svoje postove obrisemo.ti samo reci,ja pristajem obrisati sve sto se odnosi na tebe.samo mi nemoj prijetnji,ludim od toga.samo reci da brisem,ja cu brisati.toliko
d2

Post by d2 »

hajde umjesto da se svadjate radije meni pomozite da zavrsim ovo sto prije pa da idem spavati :)
zutozeleno

Post by zutozeleno »

reci brate kako ti mogu pomoci.hocu ako znam
skojotovski

Post by skojotovski »

cemu nervoza? ja, prijetio? kazem ti, dobar si ti meni komedijas. jesam li ja ili ti napisao "bolje da ne znas ko sam", "zajeban sam", "mogu te pojesti vezanih ruku".... opusti se covjece. duboko udahni. miran?
ponavljam, ako te nesto konkretno zanima, glede i unatoc TVSA, pitaj.

p.s.
ne brini za ip, sigurno ces biti lociran 8-)
skojotovski

Post by skojotovski »

d2 wrote:hajde umjesto da se svadjate radije meni pomozite da zavrsim ovo sto prije pa da idem spavati :)
dje je ba zapelo :D
d2

Post by d2 »

zutozeleno wrote:reci brate kako ti mogu pomoci.hocu ako znam
ama radim prijatelju, gulim, zivot vezan za medije je sto kazu hljeb sa 7 kora, zavrsicu ja ovo nije problem ali nemojte se svadjati ljudi, zamrzicete se ili mozda i potuci ili sta gore a i kantonalna i hayat ce svojim putem i dalje, nije to vrijedno vase svadje.

eto, toliko. zivjeli.
d2

Post by d2 »

skojotovski wrote:
d2 wrote:hajde umjesto da se svadjate radije meni pomozite da zavrsim ovo sto prije pa da idem spavati :)
dje je ba zapelo :D
evo problemi sa extrudovanjem, moram boxove praviti, nece import iz AI kako treba jer onda imam probleme sa bendovanjem - kad vec pitas :)

do zore mi ne gine a i dalje, hajd u zdravlje :)
skojotovski

Post by skojotovski »

:shock: daj boze da bude do zore! nek ti je svevisnji na pomoci
d2

Post by d2 »

skojotovski wrote::shock: daj boze da bude do zore! nek ti je svevisnji na pomoci
hvala ti, ziv i zdravio bio :)
zutozeleno

Post by zutozeleno »

ne popustas ti ,a ?

dobro kad vec rece da pitam,evo pitam.kako ovaj zarif,a cini mi se da ga znas,moze ovako bezobrazno komentarisati i to jos na forumu,dok ljudi nemaju sta jesti,a on ima platu preko 1000.i inace,zasto svi ovdje pricaju o sukobu hajat tvsa kad je tema budzet tvsa?

eto da te cujem?

za ip neznam samo sta ces i kad je nadjes,naci me gdje zivim,pa izbusiti mi gume na kombiju?
ma pusticu sad to,evo odgovori na ovo
zutozeleno

Post by zutozeleno »

d2 puno srece.ja ti nisam bas od trece dimenzije:)
d2

Post by d2 »

zutozeleno wrote:d2 puno srece.ja ti nisam bas od trece dimenzije:)
hvala ti, bravo za trecu dimenziju, upravo je to u pitanju, svaka cast :)
zutozeleno

Post by zutozeleno »

Sve te razumijem iako neznam na cemu tacno radis3d zelim ti puno srece u radu.a ja cu malo odspavati i za tebe.pozdrav
skojotovski

Post by skojotovski »

doticnog ne znam, osim kad slucajno, saltajuci kanale, naletim. tako je bilo kad se javljao iz vatrogasne brigade obucen u njihovo odijelo. aj' sto nisam mogao sebi doci od nevjerice, jer je karikatura i bez odijela, nego sam oplakao od smijeha.
pitanje bi trebao postaviti zarifu, tj. apoliticnom politikantu. mozda je kont'o da cemo se prepasti, jer, za Boga miloga, zarif guhdija likom i djelom na forumu :D
ja sam vec ranije napisao da je TVSA leglo lezihljebovica, ublehasa, amatera...koji nista ne rade, osim sto se vladajucoj kantonalnoj strukturi, uvlace u debelo crijevo. i za svoj (ne)rad su itekako dobro placeni. plata redovna, pa topli obrok, pa regres, pa vjerski praznici, pa ovo, pa ono...
ali, vladajucoj oligarhiji treba tv na kojoj ce se slikati i na kojoj ce ih gotiviti, umjesto derati, kako bi mogli prodavati maglu gledaocima, odnosno buducim glasacima. zato im i daju pare. cim pocnu ukazivati na propuste vlasti i prozivati ministre i odgovorne, pipa ce presusiti. nista novo. samo je pitanje, da li ce se to desiti. mislim, hoce li amir zukic i zvonko maric zaista biti profesionalci ili ce se i oni usemiti.
ali, ne trose samo oni nase pare. koliko hiljada maraka je prosli saziv drzavnog predsjednistva "potrosio" samo na toalet papir??? jedan u moru svakodnevnih primjera.
s druge strane, hayat, tj. svrakic, koristi svaku priliku da se okoristi. buni se, nesto, ko biva, upire prstom, a krsi sve moguce granice i stavke, famoznog medijskog kodeksa...
ne znas ko je gori.

p.s.
koje su ti tablice na kombiju :D
zutozeleno

Post by zutozeleno »

slazem se sa tobom u potpunosti ,ali radje bih se fokusirao na jedne od njih.tacnije evo na ove iz tvsa.hranim djecu,dajem drzavi,placam poreze,radim i nocu i danju,a onda procitam kako neki guhdija,izvinjavam se sto sam ga nazvao tvojim prijateljem,bezobzirno senluci na forumu i pljuje po svemu.ima li neko ko je malo vise novinar pa da sazna za ovu njegovu diplomu,jako mi ne uvjerljivo zvuci.
nesto tu on petlja cim se toliko pravda bez pitanja.
boli me jos i to sto na toj televiziji nema ni jedno jedino ime.nemam nista protiv sto dajem svoje pare za njih,jer me niko nije ni pitao:),ali kad su vec moje neka mi dovedu nekog ko ce biti zanimljiv ili bar skolovan.pa citaj ovo za gasija i gresku koju su napravili na tvsa prilikom objavljivanja da je uhapsen.koliko treba biti ne profesionalan pa to objaviti.tamo je i onaj zvonko maric urednik,a od njega se vise ocekivalo.da drzi ljude koji cine ovakve promasaje poput tog sa gasijem to je sramota.zvomkooooooooo,probudi se.opet ce te otjerati a drugi ce pare uzeti.eee,samo da mi mali poraste,u novinare ce:)
ni mrtav.
a tablice.pa brate moj,javicu ti za koji dan od komsije,pa kad probusis gume,javi,mogao bih te i castiti.jos cu sta i dobrog ugovoriti ovdje na forumu,a:)

ajd hvala i tebi na malo druzenja,razbjesni me kad vidim kako krcme ovu zemlju.ali bice bolje.kazu.zelim ti laku noc,skojotovski i nemoj dugo.a d2 ako mozes da nam uradis po jednu od 19 godina u 3d al da bude prava,pa da sklopimo primirje skojatovski i ja,negdje na pola puta:)

pozdrav
skojotovski

Post by skojotovski »

kazem ti, nisu oni jedini. primjer drugi. FTV. tamo tek ne znas ni ko pije, ni ko placa. a o diplomama da i ne pricam. tokara, bravara, konobara, metalostrugara, elektricara...sve urednici.... ali...bice bolje...od '95.-te pricaju :-)

p.s.
dogovoricemo se za komsiju, nije problem. pa ljudi smo :D

zivio!
Image
zutozeleno

Post by zutozeleno »

hahahaha.e nasmija me ti.vazi dogovoricemo se za komsiju.drzim te za rijec.a ako d2 do jutra rotacijom,translacijom i skaliranjem pa jos mnozenjem 2d baze matricama dobije tu djevojku u 3oj dimenziji,poklanjam ti je jer si je zasluzio,a usput budi receno i zena bi mi noge polomila.:)

zivio
d2

Post by d2 »

skojotovski

Post by skojotovski »

kuku, valja ovo prvo uhraniti! trosak :D
radeljas

Post by radeljas »

skojotovski wrote:kazem ti, nisu oni jedini. primjer drugi. FTV. tamo tek ne znas ni ko pije, ni ko placa. a o diplomama da i ne pricam. tokara, bravara, konobara, metalostrugara, elektricara...sve urednici.... ali...bice bolje...od '95.-te pricaju :-)
Image
ma daj, pa to je bas shokantno, a i skandalozno :lol:
uzgred, vidjeh web site za film "duhovi sarajeva", djelo jos jednog srednjoskolca uposlenog kao reditelj na ftv. e tamo se moze vidjeti sta je nepismenost, a za "znanje" reditelja pogledati film ili procitati kritiku n. polimca u jutarnjem listu.
zbog svih tih maminih i tatinih sinova, bez skole, koji nemilice harche drzavne pare, svaki mjesec moram ispunjavati uplatnicu da platim telefon, a ne dam onih 6 km pretplate. ali to ne smeta kantonalnoj tv. oni dobiju od ministara, a onda ministri svako vece na toj tv pricaju narodu kako mu je lijepo, sarajevo metropola, evropski grad (samo po cijenama, a po blatu, prljavstini, urbicidu i ostalom je dno dna, a ne grad )
Dendrlix

Post by Dendrlix »

Fino popljuvaste covjeka, nema sta! :shock:
Al' je neki mangupluk popljuvat necije ime i prezime krijuci se iza nickova.
pipliček

Post by pipliček »

Nešto o gledanosti; objasnili mi danas ljudi kako Hayat laže na svom teletextu u vezi gledanosti.
Recimo, imali su informaciju da je jednom Centralni dnevnik najgledanija emisija u Federaciji. Međutim, stvari stoje ovako: od 19 h do 19.30 ta emisija je bila jednom bila najgledanija ali u tom trenutku. Logično, jer u tom trenutku FTV emituje crtane filmove, stanje na putevima i reklame. Međutim, ukupna gledanost Centralnog dnevnika je u tokom 2007 bila u prosjeku dva puta manja i u Federaciji i u BiH od Dnevnika FTV ili, recimo, magazina "60 minuta".
Situacija sa ostalim Haytovim programima je još gora.
Ili, možda neko ima drugačije podatke?!?
Bonnie-Clydova mala

#149 Re: hayat protiv TV Sarajevo

Post by Bonnie-Clydova mala »

seLL wrote:gledala sam prilog u vijestima NTV Hayat i popljuvase oni i TV Sa i ljude i pare sto im daju.
Buhahaha...odvratni su mi i jedni i drugi!

Bolje je gledat Animal planet! Više čovjek nauči.

I tamo i ovamo sandžaklija kockaste glave...Bez uvrede sandžaklijama okrugle glave :D
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

eh gdje li si samo.... bem ti nepravdu!
Locked