Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
i don vito, ne kontam sta je smijesno u cupinom postu.. pa bolje je i da je na sajli od 20 metara, nego na kajli od 2.. ako je vec zakajlana, nek' makar moze i prohodat..
Qler wrote:Evo odoh i ja sada napisati članak na wikipedia-i da je pravilno Hamin Malamut... ali hajde, Jedna od saveznih američkih država je od danas Aljaška...
pa jbg, zato postoje glasovne promjene i slicne zajebancije nema ni njujork ni s ni š, pa se ope' ka'e njujorški
Pozdrav za sve a posebno za vlasnika ovog psa. Tako nesto se i meni desilo.Kupio sam "haskija" ali se kasnije (12-16 mjeseci) ispostavilo da nije ni vidio haskija. Kad je napunio 3g. bio tezak 45 kg. sad ulazi u 5-tu godinu i ima oko 50kg. na kraju se ispostavilo da je mjesanac malamuta i vuka ????? Ma da je mjesanac konja i majmuna ne bih ga dao ni za kakve pare na svijetu. Ako volis tog psa i ako imas uslove sta te briga za rasu. Uzivaj i budi sretan sto imas prijatelja koji te nikad nece iznevjeriti i ostaviti na cjedilu. Ako ti je to prvi pas bice malo problema jer to je pasmina (haski, malamut i sl.) koja je pravo tvrdoglava. A zamisli kombinaciju malamut-vuk. Vazda neki biseri. Ali neka, nije mi tesko sta god uradi.
Evo slika (avatar)
Lagano je razikovati haskija i malamuta. Po ocima, nijedan malamut nema plave oci. Naravno moguce je mix izmedju haskija i malamuta i da budu plave oci.
AdiSecibovic wrote:Lagano je razikovati haskija i malamuta. Po ocima, nijedan malamut nema plave oci.
E konacno da neko kaze najlaksi nacin raspoznavanja (dok su mali, o odraslim psima i razlici izmedju ove dvije rase je smijesno pricati)! Ne mogu da vjerujem da je ovoliko trebalo!
Ovo je stene koje sam sinoc dobila na poklon.Ljudi od kojih sam dobila kazu da je 100% cistokrvan sibirski haski.Sta mislite o njoj.Zenka je i ima 2 mjeseca
Ovo je stene koje sam sinoc dobila na poklon.Ljudi od kojih sam dobila kazu da je 100% cistokrvan sibirski haski.Sta mislite o njoj.Zenka je i ima 2 mjeseca
Ne znam sta da ti kazem, mislim da jeste. To sto su 2 oka razlicita ima mnogo haskija. Samo da znas, haskija nikad bez povodca, to je pas koji moze 100 milja dnevno prevalit, vole bjezat
Ajme ne daj Boze da mi pobjegne...sad mi se primio srcu jos da pobjegne...Sta mislite da li ga smijem malo okupati,posto je malo prljav spavat ce u kuci...
Lelanadina wrote:Ajme ne daj Boze da mi pobjegne...sad mi se primio srcu jos da pobjegne...Sta mislite da li ga smijem malo okupati,posto je malo prljav spavat ce u kuci...
Smijes ga okupati ali ja iskreno ne znam kakvim samponom, znam jedino da voda treba da bude mlaka na ruku, ne hladna ne topla. A Haski (ako je cistokrvni) je takav, on je pas koji je veoma aktivan i koji ima veoma, veoma mnogo energije.
Lelanadina wrote:Ajme ne daj Boze da mi pobjegne...sad mi se primio srcu jos da pobjegne...Sta mislite da li ga smijem malo okupati,posto je malo prljav spavat ce u kuci...
Smijes ga okupati ali ja iskreno ne znam kakvim samponom, znam jedino da voda treba da bude mlaka na ruku, ne hladna ne topla. A Haski (ako je cistokrvni) je takav, on je pas koji je veoma aktivan i koji ima veoma, veoma mnogo energije.
Citala sam samponom za bije pse...ili ako ga nemam baby samponom
Sta se vi pusete na ovaj lanac? Je li se to ne smije pas negdje zavezati u avliji? Treba uvijek da smrdi u boxu? Garazi? Stanu? Itd..
Slobodno ga zavezi za jedno drvo, ako imas avliju i sta znam zemlje.. sutra za drugo drvo.. neka je! Nek uziva! Ne brini, nije grijeh. Veci je grijeh kad ih na sibiru zavezu za sanke pa tegle ko konji.. jezik isplaze..
Slobodno je vezi na par mjesta.. nek uziva..malo setnja.. malo avlija..neka ti je sto bliza.. neka uci na tebe.. uci je kad zviznes, da dodje.. jbg treniraj.. tako je lijep pas, da se moras druziti i biti sa njom.. i skloni je sa sunca.. mislim nemoj da se vazdan kuha negdje preko ljeta.. uci je na kupanje.. i kad odraste, spricaj je hladnom vodom.. tj rashladjuj kao sebe..a kad snijeg padne, pustaj je cesce.. neka skace po njemu.. sretno!
Haski je "radni" pas posebno uzgojen za preživljavanje u polarnim uvjetima i vucu zaprega. Nervozni i depresivni postaju kad se ne kreću dovoljno.
Vjerujem da su oni u Sibiru sretniji od ovog jadnika kojeg misle vezati u dvoristu.
Prelijep je Mnogo ljudi pametuje o haskijima i cistokrvnosti na osnovu nekih faktora koji nemaju veze s tim. Jednom kad zavolis ove pse ne mozes se odvojiti nikako.
Prva stvar - veterinar, konsultovati se, fino pazi na vrijeme sve da dobije a najbitnije, ako uzimas haskija da ti bude u stanu ne ocekuj da je to pas koji ce te pustiti da mirno pijes kafu dok on lezi i da ga tapses po glavi, toga nema, aktivnost 0-24h uvijek se mora raditi s njim a ako mu fali nesto postace ti agresivan pa dobro razmisli i pronadji po netu sve o tome.
Krizzia wrote:Haski je "radni" pas posebno uzgojen za preživljavanje u polarnim uvjetima i vucu zaprega. Nervozni i depresivni postaju kad se ne kreću dovoljno.
Vjerujem da su oni u Sibiru sretniji od ovog jadnika kojeg misle vezati u dvoristu.
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
Pa sta mislis da su na sibiru pustani kao ovce na vlasicu?
Na sibiru su vezani 24h! Kako pred kucom, tako na sankama!
Ja ne znam jeste li vi maloumni ili sta? Citate izedju redova?
Komentar je bio na sliku! Postavio je kako je pas pred kucom na travi. Tanki lanac je na njemu, sto je pogodan kad je malo nemiran i da se premjesti negdje, gdje neko sjedi. To da je uvijek vezan, ne opravdavam. Mislim da ga nekad moras negdje blizu i malo svezati, da je s ljudima. Inace, dok ne nauci, on ode..
Box i kuca su najbolje rjesenje. Ali lanac i povodac su tu negdje. Kad sjedis, da je on tu. Ja sam mu to rekao da malo praktikuje, a ne da je pas usamljen negdje okolo kuce u boxu ili garazi, stanu, podrumu.. gdje ces ga ostaviti zatvorenog? Kad ga izvodas, svezes ga pored sebe.
Druga stvar, u avliji imamo voce cvijece povrce.. mora se uciti da to ne unistava. Jos ako mu dvoriste nije ogradjeno, mora ga malo vezati. Jer ograda je danas isto jedna investicija.
Ja imam ogradjeno dvoriste, a nemam kapiju. Za to mi treba 500 km. I sta sad? Nemam kapiju, pustati ga ne mogu, pa ne trebam ni psa imati?
Dok je takvo stanje, neka ga u boxu ako ima, na povodcu i tankom lancu, cisto da je tu, da nije usamljen. Nece se on buniti ni na sto ako ima paznju. Nemojte biti tako bukvalni, da ga treba lancem ko kravu vezati.
Komsija mi ima avlijanera na lancu, zao mi ga. Drugi ima box i vucijaka, i bruku zemlje za trckarati.. razlika se vidi jbg..
Haski je mozda i nemiran za kuce.. tako da, ako si izdvojio pare za njega, mozes i za box.. i rahat si godinama.. to je najbolja solucija.. pozdrav