Hasanu oduzet B&H pasoš
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Duh sa sjekirom
#1 Hasanu oduzet B&H pasoš
Počeću ovu temu sa malo politike jer od nje u suštini sve polazi.
Dakle sada davne 1993 iz moje jedinice se ispalio jedan suborac što znači dezertirao, što mi tada i nije bio toliki problem. Međutim kada se rat završio i pucanje stalo počeše se vračati prvo ovi "naši" što su defakto dezertirali idržava ih primi i dade im sva građanska prava kao i svima nama koji smo dali dio sebe za ovo danas. Faktički država nas ljiljane proglasi BUDALAMA. Tada mi je bilo jasno DA JE NEŠTO DEFINITIVNO TRUHLO KOD NAS I DA NEČE NA DOBRO.
To je što se rata tiče ali se ta truhlost i dalje nastavlja u svakom pogledu pa ovaj put o reprezentaciji. Počeću sa Hasanom.S kojem treba oduzeti BiH pasoš (koliko god taj pasoš vrijedio) ali će poslije tog čina sigurno vrijediti više i dati do znaja gospodi šefovima u Bayernu kakvog čovjeka igrača imaju. Isto treba uraditi i Osimu i Halilhodžiću koji su bili zvani da pomognu savezu ali nisu mogli jer kao stvari ovdje nisu postavljene kako treba-ko to treba da ih postavlja, možda ja?, pa da ih zovnem kad završim.Pametnom dosta.
Sliškoviču za kojeg mislim da je dobar selektor dati opciju da radi u savezu ili za Hajduk jer ovako smanjuje važnost reprezentacije.
Dalje,
sve iz početka ali kako treba i kako pročitah na jednom od odlićnih blogova -Travnićki noćni šetač- pokrenuti stvar:
Hoćemo našu zastavu
Hočemo naš Fud.savez koji če ODGOVARATI po učinku
Hoćemo našu himnu i riječi iste, pogotovo NE IGRAMO ako se ne pusti kao što je bio slučaj sinoč
I 100% naše igrače koji će ako ništa drugo dati sve od sebe pa bar trčati do iznemoglosti kada igraju pa i ako zijanimo opet dobro.
DAKLE OVO SU BILA NEKA NAJNORMALNIJA RIJEŠENJA KOJA SAM MORAO OTIPKATI I KOJA SE MOGU PRIMJENITI NA SVAKI ASPEKT OVE NAŠE PRELIJEPE BIH DA BI NAM AKO NE DANAS ONDA SIGURNO SUTRA BILO BOLJE.
HVALA BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA KOJI SU SINOĆ U BRISELU BILI UZ SVOJU DRŽAVU I REPREZENTACIJU...SVAKA ČAST ...
BOSNOM BEHAR PROBEHARAO
Dakle sada davne 1993 iz moje jedinice se ispalio jedan suborac što znači dezertirao, što mi tada i nije bio toliki problem. Međutim kada se rat završio i pucanje stalo počeše se vračati prvo ovi "naši" što su defakto dezertirali idržava ih primi i dade im sva građanska prava kao i svima nama koji smo dali dio sebe za ovo danas. Faktički država nas ljiljane proglasi BUDALAMA. Tada mi je bilo jasno DA JE NEŠTO DEFINITIVNO TRUHLO KOD NAS I DA NEČE NA DOBRO.
To je što se rata tiče ali se ta truhlost i dalje nastavlja u svakom pogledu pa ovaj put o reprezentaciji. Počeću sa Hasanom.S kojem treba oduzeti BiH pasoš (koliko god taj pasoš vrijedio) ali će poslije tog čina sigurno vrijediti više i dati do znaja gospodi šefovima u Bayernu kakvog čovjeka igrača imaju. Isto treba uraditi i Osimu i Halilhodžiću koji su bili zvani da pomognu savezu ali nisu mogli jer kao stvari ovdje nisu postavljene kako treba-ko to treba da ih postavlja, možda ja?, pa da ih zovnem kad završim.Pametnom dosta.
Sliškoviču za kojeg mislim da je dobar selektor dati opciju da radi u savezu ili za Hajduk jer ovako smanjuje važnost reprezentacije.
Dalje,
sve iz početka ali kako treba i kako pročitah na jednom od odlićnih blogova -Travnićki noćni šetač- pokrenuti stvar:
Hoćemo našu zastavu
Hoćemo našu himnu i riječi iste, pogotovo NE IGRAMO ako se ne pusti kao što je bio slučaj sinoč
I 100% naše igrače koji će ako ništa drugo dati sve od sebe pa bar trčati do iznemoglosti kada igraju pa i ako zijanimo opet dobro.
DAKLE OVO SU BILA NEKA NAJNORMALNIJA RIJEŠENJA KOJA SAM MORAO OTIPKATI I KOJA SE MOGU PRIMJENITI NA SVAKI ASPEKT OVE NAŠE PRELIJEPE BIH DA BI NAM AKO NE DANAS ONDA SIGURNO SUTRA BILO BOLJE.
HVALA BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA KOJI SU SINOĆ U BRISELU BILI UZ SVOJU DRŽAVU I REPREZENTACIJU...SVAKA ČAST ...
BOSNOM BEHAR PROBEHARAO
Last edited by Duh sa sjekirom on 27/03/2005 22:25, edited 1 time in total.
- NeKi_LiK
#5 Re: Hasanu oduzet B&H pasoš
Ispratili bi taj potez jednim dobrim dernekomDuh sa sjekirom wrote: Počeću sa Hasanom.S kojem treba oduzeti BiH pasoš (koliko god taj pasoš vrijedio) ali će poslije tog čina sigurno vrijediti više i dati do znaja gospodi šefovima u Bayernu kakvog čovjeka igrača imaju.
- Edin H.
Sacekajte da vidimo da li ce ( i kako ) igrati protiv Litvanije.
Premda u svakom slucaju, iako je malo povrijedjen trebao je barem jedno poluvrijeme odigrati.
Valjda ce se postiditi nakon onoga sinoc, ako ima imalo morala.
Mala smo mi zemlja da se TAKO - LAKO odricemo igraca njegovog kvaliteta.
Nazalost!
Premda u svakom slucaju, iako je malo povrijedjen trebao je barem jedno poluvrijeme odigrati.
Nazalost!
-
Frutek
#7 Re: Hasanu oduzet B&H pasoš
Duh sa sjekirom wrote:Počeću ovu temu sa malo politike jer od nje u suštini sve polazi.
Dalje,
Hoćemo našu zastavu
BOSNOM BEHAR PROBEHARAO
Potpisujem sve receno Duh sa Sjekirom. Jedino sto bi Baki trebalo reci "dovidjenja" ne radi toga sto radi kao trener u Hajduku (svaki selektor je klubski trener takodje), nego zato sto nije nista pokazo u zadnjih nekoliko godina osim "umalo" plasmana na europsko prvenstvo. I tada je bio dovoljno dobar razlog da mu kazemo zbogom, jer ne dobit historijsku utakmicu u po Sarajeva je bilo neoprostivo. Ne znam gdje i njemu obraz, pa da sam kaze "idem, nisam doneo rezultate", nego bi on tu osto jos 50 godina cini mi se...
Sve ostalo Duh sa Sjekirom, lakse reci nego ucinit, mada kao sto rekoh, slazem se sa svime. Juce sam bio uzasno razocaran, fakat ono praaaavo razocarenje me spopalo poslije utakmice
Mislim da bi neke vece promjene mogle nastat tek nakon apsolutnog bojkota BH publike kao i navijaca sa reprezentacionih utakmica kako kod kuce tako i u inostranstvu. Kad malo budu igrali pred praznim stadionima u Sarajevu ili Zenici, zapitali bi se onda valjda neke stvari
- NeKi_LiK
#8 Re: Hasanu oduzet B&H pasoš
Gdje to ? Na Playstationu ?Frutek wrote: Jedino sto bi Baki trebalo reci "dovidjenja" ne radi toga sto radi kao trener u Hajduku (svaki selektor je klubski trener takodje)
-
sanjanin
#10 Re: Hasanu oduzet B&H pasoš
NeKi_LiK wrote:Gdje to ? Na Playstationu ?Frutek wrote: Jedino sto bi Baki trebalo reci "dovidjenja" ne radi toga sto radi kao trener u Hajduku (svaki selektor je klubski trener takodje)
Ne znam ljudi. Mozda Hasan zaista malo folira
Jeste li vi vidjeli kako su igrali sinoc?
Ko da su se sastali na male da igraju poslije tri pive.
Ja mislim da smo jos dobro i prosli. Sreca je pa nismo igrali sa nekom reprezentacijom koja je zaista dobra. Uvalili bi nam 6-7 golova najmanje.
Trebamo se pomirit sa cinjenicom da sa ovakvim nesredjenim stanjem ne mozemo u kontinuitetu odigrati dobro jedan ciklus.
Sjetite se proslih kvalifikacija. Na kraju smo sami odklucivali o sudbini ali je i tada nedostajao kontinuitet.
Mozda se sad budemo vadili na Santjago Bernabeu i Marakani. Mozda i uzmemo jednu od te dvije tekme. Samo mozda. Al ce nam na kraju falit bod ili dva.
Druga stvar, i jace reprezentacije od nase nisu nikad bile na nekom takmicenju. Ukrajina koja je objektivno jaca od pola ucesnika evropskih i svjetskih prvenstava nikad nije bila ni na evropskom ni na svjetskom. Ispadali su u barazu 1995. 1997. 1999. i 2001. godine. Zanimljivo, ¸1995. cini mi se protiv Hrvatske, 1997. protiv Hrvatske, 1999. cini mi se protiv Slovenije i 2001. protiv Njemacke.
A 2003. nisu uspjeli ni u baraz pored Grcke i Spanije.
Ali izgleda da ce sada, u konkurenciji jacoj no ikad (Grcka, Danska, Turska a i Albanija koja uzima bodove ovim prethodno pobrojanim
Dvije od cetiri izuzetno jake reprezentacije nece ici u Njemacku.
-
neko iz mase
ZASTO OSIMU???
ZASTO HALILHODZICU???
Tim ljudima netreba nimalo zamjeriti sto ne zele da saradjuju sa onim GOV***A koji danas rade u savezu. Te osobe iz saveza mozes nazvati sve, samo ne drzavljane bosne i hercegovine jer su to bili oni koji su slavili kad je sinoc bosna izgubila. Ni Osim, ni Halilhodzic, kao i mnogo nasih igraca nisu ljudi da prljaju svoje ime saradjujuci sa takvim olosem kao sto je nas savez. I licno mislim da oni kao veliki strucnjaci netrebaju zastupati nasu zemlju sve dok se mi ne udruzimo i ocistimo te gnjide iz vrha nase vlade/sportskih organizacija. Posto se ovo nikad nece dogoditi, i dalje cemo gubiti i biti niko i nista, samo jedna drzavica poznata po ratovanju i kriminalu.
Igraci jesu krivi za sinocnji kiks, ali krivicu nosi selektor koji ih je tamo stavio i dopustio im da igraju. Uprkos tome, svako pravi greske, i moze ih ispraviti. Nedavno su svi govorili TO BAKA TO LEGENDO BOSANAC (HERCEGOVAC) OVO ONO, poslije jednog kiksa ga svi prozivaju ustasom, psuju mu mater i navlace konopac za vrat da ga lincuju. Sto smo promjenljiv narod. Kako vjetar duvne, tako se mi okrenemo. Sad nam valjaju, sad ne. Na to sve se samo jedno moze reci
NEMOZEMO OVAKO U EVROPU
ZASTO HALILHODZICU???
Tim ljudima netreba nimalo zamjeriti sto ne zele da saradjuju sa onim GOV***A koji danas rade u savezu. Te osobe iz saveza mozes nazvati sve, samo ne drzavljane bosne i hercegovine jer su to bili oni koji su slavili kad je sinoc bosna izgubila. Ni Osim, ni Halilhodzic, kao i mnogo nasih igraca nisu ljudi da prljaju svoje ime saradjujuci sa takvim olosem kao sto je nas savez. I licno mislim da oni kao veliki strucnjaci netrebaju zastupati nasu zemlju sve dok se mi ne udruzimo i ocistimo te gnjide iz vrha nase vlade/sportskih organizacija. Posto se ovo nikad nece dogoditi, i dalje cemo gubiti i biti niko i nista, samo jedna drzavica poznata po ratovanju i kriminalu.
Igraci jesu krivi za sinocnji kiks, ali krivicu nosi selektor koji ih je tamo stavio i dopustio im da igraju. Uprkos tome, svako pravi greske, i moze ih ispraviti. Nedavno su svi govorili TO BAKA TO LEGENDO BOSANAC (HERCEGOVAC) OVO ONO, poslije jednog kiksa ga svi prozivaju ustasom, psuju mu mater i navlace konopac za vrat da ga lincuju. Sto smo promjenljiv narod. Kako vjetar duvne, tako se mi okrenemo. Sad nam valjaju, sad ne. Na to sve se samo jedno moze reci
NEMOZEMO OVAKO U EVROPU
-
sanjanin
Pa i Ciri su uvijek skandiralii: "Ciro pederu".
Kad je osvojio bronzu 1998. jedno kratko vrijeme skandirali su: "Ciro majstore" ali vrlo brzo su se vratili na dobro staro: "Ciro pederu".
Takvi su navijaci. Uspjeh trenera vrlo brzo zaborave. A neuspjeh pamte zauvijek.
U Sarajevu i sad kad spomenes Dzemaludina Musovica mater mu psuju zagrizeni navijaci koji pamte sve zivo
.
Takvi su navijaci. Uspjeh trenera vrlo brzo zaborave. A neuspjeh pamte zauvijek.
U Sarajevu i sad kad spomenes Dzemaludina Musovica mater mu psuju zagrizeni navijaci koji pamte sve zivo
-
BISCANIN2
I po meni je najveći krivac baka ono što je stvorio u prošlim utakmicama a stvorio je tim koji je parirao ,dancima ,rumunima, francuzima ,norvežanima ,špancima ,sicg .
Sad se posro na isto .
Imao je odbranu koju dva prosječna napadača su bušila i prepišala kad su htjeli .Sporiju odbranu nisam odavno vidio .Nisu oni krivi što su spori krivi su oni koju su ih postovalili .
Mene poraz ne boli toliko koliko igra odnosno ne igra .
Sad se posro na isto .
Imao je odbranu koju dva prosječna napadača su bušila i prepišala kad su htjeli .Sporiju odbranu nisam odavno vidio .Nisu oni krivi što su spori krivi su oni koju su ih postovalili .
Mene poraz ne boli toliko koliko igra odnosno ne igra .
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Ovo je zaista teska tema i tesko je zaista svakom onom ko se osjeca Bosancem i Hercegovcem nakon ovog poraza. Ali zaista ja ne znam odakle nekome ta ideja da je to nama odlucujuca utakmica i da mi smo tako jaki da mozemo dobiti "losu" Belgiju. Niti je Belgija losa niti smo mi jaki. Bez obzira na sve zasto ne bi posmatrali kao zaista los dan. Ista ta reprezentacija je odlicno odigrala protiv prejake Spanije i dosta jace SCG.
Dobro nekim ljudima stvarno treba reci "Zbogom" a Hasanu Salihamidzicu ne treba reci ni to. On to nije zasluzio. Pare jesu vazne u zivotu ali nikada ne mogu biti vaznije od drzave, od vlastitog naroda i od radovanja kojeg mozes donijeti i jednom i drugom. Ova zemlja zaista se malo cemu ima da raduje i tamo gdje bi se mogli radovati ili nemamo srece ili nemamo dovoljno ljudi koji vole ovu zemlju. Baka nije kriv za ovaj debakl. Nije Baka trcao po terenu a isto tako da nije zovnuo par igraca svi bi mu se natovarali na ledja sto ih nije zvao. Baka radi posao onoliko koliko moze.
U nasem savezu je dugo vremena puno toga trulo i sve dok u tom savezu sjedi jedan smetljar Munib Usanovic mi necemo ici dalje. Naravno ima tu jos puno puno smetljara ali za mene on je najveci.
Osim i Vaha su, gospoda, legende, treneri ma sve ali nisu smetljari kojima ce instrukcije davati Usanovic i slicni njemu. Osim je preozbiljan covjek da dodje u takvu sredinu kao i Vaha ali uopste nije upitna njihova privrzenost ovoj zemlji.
I na kraju nije nista gotovo jos puno ima da se igra.Izgubili smo samo jednu utakmicu u gostima. Treba napuniti Kosevo i dobiti u Srijedu. Svi mi imamo samo jednu reprezentaciju, jednu domovinu. BOSNU I HERCEGOVINU.
Dobro nekim ljudima stvarno treba reci "Zbogom" a Hasanu Salihamidzicu ne treba reci ni to. On to nije zasluzio. Pare jesu vazne u zivotu ali nikada ne mogu biti vaznije od drzave, od vlastitog naroda i od radovanja kojeg mozes donijeti i jednom i drugom. Ova zemlja zaista se malo cemu ima da raduje i tamo gdje bi se mogli radovati ili nemamo srece ili nemamo dovoljno ljudi koji vole ovu zemlju. Baka nije kriv za ovaj debakl. Nije Baka trcao po terenu a isto tako da nije zovnuo par igraca svi bi mu se natovarali na ledja sto ih nije zvao. Baka radi posao onoliko koliko moze.
U nasem savezu je dugo vremena puno toga trulo i sve dok u tom savezu sjedi jedan smetljar Munib Usanovic mi necemo ici dalje. Naravno ima tu jos puno puno smetljara ali za mene on je najveci.
Osim i Vaha su, gospoda, legende, treneri ma sve ali nisu smetljari kojima ce instrukcije davati Usanovic i slicni njemu. Osim je preozbiljan covjek da dodje u takvu sredinu kao i Vaha ali uopste nije upitna njihova privrzenost ovoj zemlji.
I na kraju nije nista gotovo jos puno ima da se igra.Izgubili smo samo jednu utakmicu u gostima. Treba napuniti Kosevo i dobiti u Srijedu. Svi mi imamo samo jednu reprezentaciju, jednu domovinu. BOSNU I HERCEGOVINU.
-
Duh sa sjekirom
Ne bih polemisao ali ne razumijem kako se ne shvata to oko Vahe i Osima.
Kljucna stvar i problem ko to treba da sredjuje stvari u njihovoj struci u savezu, ko?
...nek dodju patriote nek se prihvate posla i traze podrsku naroda i medija (dobice je) pa nek srede situaciju, to je valjda prvenstveno njihova duznost i struka a ne moja ili onih 15000 dusa u Briselu.
To je ono gdje oni treba da dokazu svoj kvalitet.
Nece, e to je to...mrs zauvijek!
Kljucna stvar i problem ko to treba da sredjuje stvari u njihovoj struci u savezu, ko?
...nek dodju patriote nek se prihvate posla i traze podrsku naroda i medija (dobice je) pa nek srede situaciju, to je valjda prvenstveno njihova duznost i struka a ne moja ili onih 15000 dusa u Briselu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Tebi ocito neke stvari nisu bas najjasnije. U tom savezu ima puno puno vise politike nego sporta ai Osim i vaha su apoliticne licnosti. Savez nam je trenutno konstituisan kao i drzava u kojoj je opet sve isto kao i u savezu.Znaci ne valja nista u prevodu. E pa otprilike bi to znacilo isto kao da si rekao nekom dobrom covjeku iz politike "Ajde ti sjedi umjesto one trojke mamlaza a dobit ces podrsku naroda". Znas i sam da to ne ide i da tako ne moze. Osim i Vaha su patrioti puno puno veci nego 80% onih koji se zovu politicarima.Duh sa sjekirom wrote:Ne bih polemisao ali ne razumijem kako se ne shvata to oko Vahe i Osima.
-
Duh sa sjekirom
dobro onda nek sjedi Usanovic i Pasalic,?????
-
nebi
Apropos Hasan:gospodo,moramo shvatiti da naseg Brazzu nacionale boli cuna za Bosnom i reprezentacijom.U Bayernu je popularan i dobro placen, a kao svaka sitna dusica nema visih ciljeva,osim eura koje dobije od "rumenih svabetina" (by livadic).
Ne zaboravimo njegovu izjavu da mu je najdraza zemlja Spanija,valjda zato jer mu je zenka Spanjolka (Odakle ti je zena,odatle si i ti).
Ne zaboravimo njegovu izjavu da mu je najdraza zemlja Spanija,valjda zato jer mu je zenka Spanjolka (Odakle ti je zena,odatle si i ti).
-
sanjanin
Hasan se nikad nije formalno ozenio. On samo zivi sa Spanjolkom.nebi wrote:Apropos Hasan:gospodo,moramo shvatiti da naseg Brazzu nacionale boli cuna za Bosnom i reprezentacijom.U Bayernu je popularan i dobro placen, a kao svaka sitna dusica nema visih ciljeva,osim eura koje dobije od "rumenih svabetina" (by livadic).
-
nebi
Zato sam i napisao "zenka" a ne zena.sanjanin wrote:Hasan se nikad nije formalno ozenio. On samo zivi sa Spanjolkom.nebi wrote:Apropos Hasan:gospodo,moramo shvatiti da naseg Brazzu nacionale boli cuna za Bosnom i reprezentacijom.U Bayernu je popularan i dobro placen, a kao svaka sitna dusica nema visih ciljeva,osim eura koje dobije od "rumenih svabetina" (by livadic).
-
Panasonic
A znas li kada Hasan nije htio igrati za reprezentaciju? Nesto kao nije imao vremena, ali stvar je u tome kako misli da sve o njemu zavisi pa nam selektora zafrkava.Edin H. wrote:Sacekajte da vidimo da li ce ( i kako ) igrati protiv Litvanije.
Nazalost!
Znas ono - ne daj obraz a sve drugo daj
-
Uh
#25 Re: Hasanu oduzet B&H pasoš
Duh sa sjekirom wrote:Počeću ovu temu sa malo politike jer od nje u suštini sve polazi.
Dalje,
Hoćemo našu zastavu
BOSNOM BEHAR PROBEHARAO
Cini mi se da je sav behar opao u Bosni.
Care, postavio si sport na politicke noge, sto ne ide tako. Prvo ne slazem se sa tobom da se oduzme pasos Hasanu,jer nije zasluzio. Sjeti se dobro odigranih partija.
Drugo Baka je zasluzio da bude selektor i to je, cak mislim da dobro radi.Prisjeti se na sta je dosao i sa kakvim igracima raspolaze.
Trece ono sto kazes za Osima I Halilhodzica si totalno pogrijesio, jer Kad ljudi odu u inostranstvo sretnu se sa nacinom rada i jednom vrstom kulture koje nema na Balkanu, a pogotovo u Bosni, pa je njihov izbor da ne rade sa muckarosima iz FSBiH po meni pravilan.
Sad se osvrni na BiH premjerku i uporedi je sa bilo kojom ligom u Evropi. Treca liga u vecini evropskih zemalja. Za razliku Engleske, Italije, Francuske,Dojclanda, Spanije bi bila blize zoni vec trecoj ligi.
Znam da si ti ispoljio svoje emocije i gorcinu poslije utakmice koju su igraci odiglali bez imalo volje i entuzijazma, ali mislim da ce se popraviti vec u slijedecoj utakmici i pokazati vecu borbenost nego u Belgiji.
Dobre zelje za bolji uspjeh u narednim takmicenjima i da izvadis sjekeru iz duse.