Hasan Čengić

sarajevoxxxx

#126 Re: Hasan Čengić

Post by sarajevoxxxx »

Novak20 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ako će smjena Čengića značiti više transparentnosti, početak borbe protiv nepotizma i korupcije unutar IZBiH pozdravljam i podržavam je, a ako je to samo obični obračun i borba različitih frakcija i struja unutar IZ onda je nebitno ko će biti predsjednik Sabora.
Pitam ozbiljno a pitanje se može postaviti i drugim religijskim zajednicama.

Zar ima nepotizma i korupcije u IZ ? Ako ima, na šta se konkretno odnosi ?
Kako da ne. Od kurbana, do gradnja džamija, davanje prednosti rodbini prilikom zapošljavanja itd.

Za kurbane imaš o tome u tekstu koji je objavljen u preporodu u septembru 2016.
https://dzematsg.ch/2016/09/biti-transp ... a-kurbana/ a kojeg potpisuje Sabahudin ef. Sijamhodžić, u jednom dijelu teksta stoji:"
Nabavka kurbana mora biti isključivo putem tendera (javnog ili u okviru spomenutog udruženja)".

- Znači nabavka preko 20 000 grla stoke koliko ih godišnje otkupi IZ novcem kojeg je narod darivao obavlja se bez bilo kakvog tendera. Gdje to ima? Zašto bi neko imao prednost prilikom prodaje/kupovine kurbana od drugog i po kojim kriterijima se vode oni unutar IZ koji obavljaju kupovinu kurbana?

- Gdje su tenderi za gradnju džamija ili islamskog centra. Koliko je poreza uplaćeno od strane firmi koji grade džamije? Kako se može graditi džamija a da se sve kešom plaća da se izbjegava plaćanje preko računa itd.
arzuhal

#127 Re: Hasan Čengić

Post by arzuhal »

sarajevoxxxx wrote:Ako će smjena Čengića značiti više transparentnosti, početak borbe protiv nepotizma i korupcije unutar IZBiH pozdravljam i podržavam je, a ako je to samo obični obračun i borba različitih frakcija i struja unutar IZ onda je nebitno ko će biti predsjednik Sabora.
Ja podržavam smjenu i u drugom i trećem slučaju, i svim mogućim slučajevima :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#128 Re: Hasan Čengić

Post by Chmoljo »

Novak20 wrote:

dovoljno je samo vidjeti ko im je advokat.
Haman2

#129 Re: Hasan Čengić

Post by Haman2 »

Sve one koji remete neki red i mir treba mijenjati pa ni H. Cengic ne bi trebao biti izuzetak ako je on ta osoba.
hAZNADAR

#130 Re: Hasan Čengić

Post by hAZNADAR »

Sheftelija wrote:O gospodinu Hasanu mogu reci samo najbolje. Upoznala sam ga jedne prilike u avionu,dok sam bila student vani. Pricali smo svega 2-3 min. Nakon toga,kad god bi dolazio,meni i grupi studenata slao po 300-500 $. Nismo trazili,nije morao ali nas je tim gestom bas usrecio. Ne zbog novca nego vise zbog cinjenice da na dunjaluku ipak ima finih i dobrih insana. Njemu i njegovoj porodici mogu samo dobro pozeljeti.
Ocigledno je da je Hasan u tvojim ocima samo jedan od vasih. Nisi jedina osoba koja ljude ocjenjuje po odredjenoj pripadnosti i samo konstatira da je jedan od vasih. Takve lako mozes kupiti kojim selamom, turcizmom, i zastitom od zlocestih komunjara. Niste vi trazili novac od Hasana ali je jasno za koju stranku ste glasali kada vas je usrecio.

Upoznao sam ja i Dodika. Nije bitno kako. Nismo licno nasamo razgovarali ali je za stolom gdje nas je bilo vise - bio prava sega, raja, vrlo prijatan, kultivisan i naizgled pozitivan lik. Susta suprotnost svega sto izjavljuje i politike koju predstavlja.

Ali ja ga ipak tumacim na osnovu cjelokupnog opusa i efekta kojeg proizvodi. A dobro nije. Mene nije kupio turom pica.
ušće

#131 Re: Hasan Čengić

Post by ušće »

Chmoljo wrote:
Novak20 wrote:

Nema ni hefta kak se vrnuh a moram ponovno ...

Advokat ratnog zločinca je ?'???
Advokat lopova je ????
Advokat ubice je ????
itd..itd...
Chmoljo

#132 Re: Hasan Čengić

Post by Chmoljo »

ušće wrote:
Chmoljo wrote:

Advokat lopova je ????
Advokat ubice je ????
itd..itd...
promašena analogija.

pokušaj ponovo.

baška tvoja implikacija o neopravdanom banu.
ABH017

#133 Re: Hasan Čengić

Post by ABH017 »

kolegione wrote:Taj film neces gledati, povezanost klera-SDA je jaka i konstantno jaca, stoga vjernik koji nijecza SDA je komunista.
Floskula i predrasuda.
Iako ima jako, jako mnogo zatupljenog naroda. Logično, jer da nema, ne bi se SDA non stop vrtila u vrhu politike. Vjera s tim nema nikakve veze. Vjera kao vjera. Ima veze krovno religijsko udruženje Islamska zajednica u BiH. IZ je samo oslonac, preko kojeg se SDA umiljava ovcama za šišanje.
Čengić je jedan, možda i najveći primjer kako se vjera i stranka mogu zloupotrijebiti. A ima ih more takvih i sličnih.
ušće

#134 Re: Hasan Čengić

Post by ušće »

Chmoljo wrote:
ušće wrote:
Chmoljo wrote:

Advokat lopova je ????
Advokat ubice je ????
itd..itd...
promašena analogija.

pokušaj ponovo.

baška tvoja implikacija o neopravdanom banu.
Analogija ili ne ....po tvom je sa kim si...takav si.
Ovo dodatno ...niti komentarišem niti imam namjeru ,nit krivim ,niti se pravdam
smjesko071

#135 Re: Hasan Čengić

Post by smjesko071 »

Hasan Cengic treba da bude upamcen da je pokusao ukrasti jedan citav aerodromu.
Chmoljo

#136 Re: Hasan Čengić

Post by Chmoljo »

ušće wrote:Analogija ili ne ....po tvom je sa kim si...takav si.
dodatno si već prokomentarisao.

advokati nisu serijske ubice ni ratni zločinci u tvojim primjerima. IZ je vraćanje vakufske imovine i onoga što smatraju pod tim prepustila kriminalcu koji se bavio prevarama sa nekretninama. time ne odričem pravo da se pokuša vratiti ako zaista postoji pravni osnov, ali Sarajevo je premalo da se ne zna ko je kakav i čime se ko bavi. pogotovo uticajni ljudi barataju tim informacijama.

i od svih silnih advokata, odaberu takvog lika.
smjesko071

#137 Re: Hasan Čengić

Post by smjesko071 »

smjesko071 wrote:Hasan Cengic treba da bude upamcen da je pokusao ukrasti jedan citav aerodromu.
Takvog kriminalca majka jos nije rodila,niti ce roditi
sarajevoxxxx

#138 Re: Hasan Čengić

Post by sarajevoxxxx »

Chmoljo wrote:
ušće wrote:Analogija ili ne ....po tvom je sa kim si...takav si.
dodatno si već prokomentarisao.

advokati nisu serijske ubice ni ratni zločinci u tvojim primjerima. IZ je vraćanje vakufske imovine i onoga što smatraju pod tim prepustila kriminalcu koji se bavio prevarama sa nekretninama. time ne odričem pravo da se pokuša vratiti ako zaista postoji pravni osnov, ali Sarajevo je premalo da se ne zna ko je kakav i čime se ko bavi. pogotovo uticajni ljudi barataju tim informacijama.

i od svih silnih advokata, odaberu takvog lika.
Kao da prepustiš lisici da pazi na kokošinjac.
Alfons Kauders

#139 Re: Hasan Čengić

Post by Alfons Kauders »

Puna podrska gospodinu Cengicu.

Nadam se da ce se kutarisati Kavaza i postaviti Cengica za reisa! :thumbup:
Post Reply