http://www.avaz.ba/clanak/207215/nakon- ... anu-odluku
I daje je zbog Jusufa Nurkića! Pa nije vrijedno dragi Harune! Neka je Jusuf Nurkić neki faktor (u svom klubu), ali ovdje nije! Barem nije za mene običnog navijača BIH! Dosadilo mi je čitati kako se pojedini peru preko medija, peru se jer im nije čista savjest. Dosta mi je toga što radim ko crnac za 500 KM, ali i dalje volim svoju BIH, i uvijek sam tu za nju za razliku od onih koji su milioneri, ali kada treba kap znoja (ne daj Bože kap krvi) nema ih ni na mapi. Pa kad im savjest proradi peru se na takav način što optužuju one druge istinske patriote, ili još jadnije "vole BIH iz Amerike" kao u ovom slučaju Jusuf Nurkić. E pa ne može gospodine Jusufe!!! Košarka se igra zbog nas navijača, i valjda se i naša riječ bar malo pika, a mi kažemo da je Harun Mahmutović dao sve od sebe za ovu zemlju za razliku od tebe koji NISI HTIO DA IGRAŠ ZA ISTU. Istina je da si dobar igrač, ali ako nemaš potrebu da igraš za "ZMAJEVE" onda nam i nisi potreban. Želim da Harun nastavi raditi isto kao i do sada, da opet osvajamo medalje u mlađim uzrastima, a nekad u budućnosti sa ovom djecom ni seniorska medalja nije daleko. Želimo novog Musu, a ne neku izdajicu (čitaj Nurkić) koja će tražiti svakakve izgovore samo da ne bi zaigao za reprezentaciju BIH.
Situacija je jasna:
Ko god sebi nema ništa bosansko i ne osjeća ništa za ovu zemlju ne mora ni igrati za nju, ali ih molim da ne ruše ovo što se do sada steklo. Nenad Marković je pod ratnom paljbom trčao (ali doslovce trčao, bježao od granata i gelera) da zaigra za BIH jer ju je volio. Ovi današnji igrači kad dođu do novca ništa im nije sveto. Nek nije, ali zato idite što dalje od reprezentacije i slušajte Baju!
A Harunu ću zamjeriti jedino ako ne povuče svoju ostavku.
Harune, navijači BIH su uz tebe i tebi gledamo u oči i molimo te da nastaviš sa svojim uspješnim radom i da zajedno sa svojim saradnicima i selektorom sklopiš ekipu koja će se moći nositi sa najboljim u evropi. Siguran sam da to možete zajedno sa Musom, Teletovićem, Čamparom, Gordićem i ostalim momcima!