preneseno iz http://www.slobodneevrope.orgbošnjo A wrote:"Jasho" kaže:
Haris Silajdžić je obični ratno profiter koji se dobro okoristio raznoraznim pozajmicama i donacijama! Ako ste primjetili čovjek se oglasi u javnosti samo ako neko ugrozi Kuvajtski kapital i ako im se onemogući da za male pare privatizuju neku firmu u BiH i nje ne radnike izbace na ulicu! To je razumljivo jer prima od Kuvajta ogromne novce koji mu omogučavaju lagodan život po svijetu, a za uzvrat on Kuvajčanima omogući pljačku firmi U BiH, tako što ih kupe za male pare i poslije unište. Primjer Željezara Zenica! Njegova stranka je koncipirana na kriminogenoj osnovi i jedini interes te stranke su fotelje i što više trpanje novca u svoje džepove. Razlika između SDA i SBIH je nikakava, jer svi kadrovi SBIH su biviši članovi SDA. Kad nisu preko SDA mogli doći do fotelja ti ljudi su izašli iz SDA i napravili SBIH samo sa jednim ciljem da imaju što više fotelja i da mogu što više krasti i pljačkati BiH i njene građane. Nakon omraženog Harisa u bjedljivo najodvratnija pojava u toj stranci i pravi kreten, tj. debil je Safet Halilović!
-------------------------------------------------------------------------------------
Jasho - potpisujem!
citat;
Bombarder73
Zasto ste badava prodali Zeljezaru Zenica nesposobnim Arapima iz Kuwaita, i nedavno dokrajcili ostatak vlasnistva BiH u Zeljezari tako sto su vasi pijuni prodali vecinski udjel indijskim mesetarima? Kako je moguce da se visoke peci nisu mogle pokrenuti 1996/7, a sada, nakon sto su je Indijci kupili, mogucce je pokrenuti integralnu proizvodnju celika? Nemojte mi samo reci da nije bilo novca u Bosni ima i previse samo sto nije ravnomjerno rasaporedjen!!!
Vaša intervencija je zasnovana na potpuno pogrešnim imputima. Molim vas da se obavijestite, jer sam siguran da ćete na osnovu pravih informacija doći do zaključka da se radilo o dobroj investiciji. Loše bi bilo da je Željezara prodata za dolar ili kunu, kako se to radi u svijetu. Što se tiče 1996. i 97. godine koju pominjete, prijedlozi su bili da se Željezara pretvori u staro gvožđe, jer nije bilo novaca. Mi smo smatrali da nam Željezara treba i da postepeno može postati osloncem naše privrede. Žao mi je što govorite o “nesposobnim Arapima” iz Kuvajta koji, uzgred, investiraju u Simens, Mercedes, neke kompanije u Teksasu i širom svijeta. Investirali su u Zenicu zbog političke odluke vlade Kuvajta, koja je željela pomoći pokretanje privrede BiH. Ta investicija je omogućila da se druge firme zainteresuju za Zenicu, što se i dogodilo. Ili je ipak možda bilo bolje da je pretvorimo u staro željezo i da plačemo nad našom teškom sudbinom?
(kraj citata);