jeza u ledja wrote:Hare - Care!!!![]()
![]()
![]()
Boljeg sad-za-sad nemamo.
Zasto onda birati goreg.
jeza u ledja wrote:Hare - Care!!!![]()
![]()
![]()
Nisi nam rekao koji je politicar vreo, ako je Hare ohladio?Incub wrote:Evo nam Hareta opet na velika vrata.
Jucer ga vidim na dnevniku kako je posjetio lokaciju logora Manjaca (ako nisam pogrijesio u nazivu) a evo danas je i na Igmanu.
Stavrno otrcano pa jeli stvarno misli da raja nije dovoljno skontala njegovu providnu pojavu.
Iako sam glasao za njega na proslim izborima (eto neka uzdje u zapisnik) sinoc kad ga ugledah na dnevniku smucilo mi se- neprijatno zbog onih napacenih ljudi,logorasa,porodica a on dosao kao tu poene skupljati...
Dokle vise pa daj se povuci covjece pa zar ne vidis da si svima ohladio...
Nisam to cuo, ali lako moguce s obzirom da se i moja jedinica prepolovila u tom periodu........sa 200 na 120.lerdi wrote:Nisam ja ništa izvlačio. Čovjek koji je bio prvi general naše Armije reče.neretvaa wrote:Odkuda samo izvuce ovu cifru, koji je vas izvor mladicu ?lerdi wrote:Samo za tvoju informaciju 93. je počela islamizacija ARBiH i oko 60000 ljudi (što srba, što hrvata što ostalih) je napustilo armiju.
Prirodni wrote:Mi imamo situaciju da danas Silajdzić ulaze svaki atom snage u borbi za ukidanje RS-a
Ništa ali za razliku od ostalih priča o tome a to je njegovim simpatizerima dovoljno jer:Prpa.ba wrote:Hajde recimo da je ostatak teksta koji se ne bavi direktno Harisom tacan ogromnim dijelom.
Si đe, Hare, kako u Turskoj? Jel i tamo magla na cijeni, ko u Sarajevu?Prirodni wrote:Ja ću biti zadovoljan tek onda kada dodje do anuliranja posljedica genocidne agresije, odnosno kada se ukina genocidna tvorevina Republika srpska.Nama je svijet zabranio 1992. godine da se branimo. nama je svijet oduzeo pravo koje je garantovano Poveljom UN-a. Svijet je to uradio,jer nas nije volio.Svijet nas nije volio, jer su ovde Bosnjaci-muslimani.
Sta vise, svijet nam nije dozvolio da se embargo na uvoz oruzija ukine na neko vrijeme zbog uvoza ograničene količine defanzivnog oruzija!!! Mi smo prepusteni bili sami sebi.Na milost i nemilost bolesnog vodjstva bosanskih srba.
Mi smo morali očima gledati kako se siluju ,redom, nase sestre i majke i zene.Tada je UN ,vjerovatno, bio jako zodovoljan.
Čak šta više iz Evrope su dolazili mnogi i borili se na strani bosanskih srba kao sto su Grci, Bugari, Rumuni,rusi, ukrajinci...
Holandjani su dozvolili genocid u Srebrenici. Evropo, jesil tada bila sretna??? Razumno je i realno pitanje!
Prirodni wrote:Mi imamo situaciju da danas Silajdzić ulaze svaki atom snage u borbi za ukidanje RS-a
SDA je uvijek bila antibosanska stranka, kao i SBiH. Možda ne u ciljevima, ali po onom što su proizvele, svakako.Prirodni wrote:Nije vise SDA sto je nekad bila. Najsretnij bih bio da jeste,ali nije.
Ona je nakon smrti Alije rahmetli naprosto postala antibosanska stranka.
Da nije sjeo za isti hastal sa Franjom i Slobom i potpisom ozvanicio tu istu RS, mogao je te atomcice snage cuvati za stare dane !Prirodni je napisao/la:Mi imamo situaciju da danas Silajdzić ulaze svaki atom snage u borbi za ukidanje RS-a
Tako je pasa. Za razliku od ostalih on jedini nije izdao svoj narod.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:jeza u ledja wrote:Hare - Care!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Boljeg sad-za-sad nemamo.
Zasto onda birati goreg.
Ne, to kazu oni koji kojima je puna kapa tog raskoraka izmedju Haretove retorike i Haretovih (ne)djela.Postao/la Prirodni dana 10/08/2009 19:33
@popajic :
Popajiću, to tako kazu zlobnici i niko vise.
Nije Dejtonski sporazum generisao ovakvu situaciju niti je Silajdzić u tom sporazumu potpisao da danas bude ovako. Radi se o tome da je neimplementacija ključnih odredbi,tog sporazuma, dovela do situacije kakvu imamo danas.
Da nastavim, zvali su me u šetnju po lijepom Sarajevu.
Gdje sam stao? Ah, da...
Ono što su potpisali Izetbegović i Silajdzić u Dejtonu trebalo je da dovede do anuliranja posljedica genocidne agresije,recimo kroz Aneks 7 povratak svih na svoje trebalo je popraviti demografsku sliku kakva je bila 1991 godine
Totalno irelevantno sta on kaze jer postoji snimci svih prekrajanja drzave,ti meni ovo, ja tebi ono,dajder mi Vogoscu, evo ti za nju SrebrenicaNadalje, kao što kaze dr. Silajdzić, Dej. sporazum potpisan je pod nišanom. On tvrdi da je taj sporazum potpisao pod pritiskom. Pritisak nije vršen na njega lično ili Izetbegovića. Bilo je rečeno: "Ili ćete vi ovo potpisati u ovoj ili korigovanoj formi, ili ćemo mi tući snage bosanskih muslimana..."
Mogao je fino ko Zubak da odbije da potpise i sad bi imao pravo da prica protiv RSPrirodni wrote:Da još malo nastavim.
Nadalje, kao što kaze dr. Silajdzić, Dej. sporazum potpisan je pod nišanom. On tvrdi da je taj sporazum potpisao pod pritiskom. Pritisak nije vršen na njega lično ili Izetbegovića. Bilo je rečeno: "Ili ćete vi ovo potpisati u ovoj ili korigovanoj formi, ili ćemo mi tući snage bosanskih muslimana..."
Moja preporuka onima koji prebacuju da je Siladzić potpis'o D.sporazum kao jednu hrholjinu i time dao legitimitet RS-u je da pročitaju već jednom taj Ustav, pa neka vide šta je potpisano, nije to veliki pos'o pobogu brate.Barem neka kraća verzija.
Molim vas lijepo, neko kaze da su SDA i SBiH oduvije bile antibosanke.Znači u ovom momentu BiH je prepuštena sama sebi.A da je zbilja prepuštena sama sebi ona (tj. BiH) bi omrkla, ali nebi osvanula. Baš onako kako je jedan četnik rekao jednoj djevojci Bošnjakinji kada je silovao kao krmak ispod sača: "Ako kazes sta se dogodilo mozes omrnutu,ali osvanuti nećeš" (Izvor: Knjiga "Molila sam ih da me ubiju").
Znači ta tvrdnja naprosto je apsurdna.
E jest i Zubak opet bio relevantan faktor u DejtonuGeronimo81 wrote:Mogao je fino ko Zubak da odbije da potpise i sad bi imao pravo da prica protiv RS
To i ja kazem...kad god nas "najbolji i najjepsi diplomata" nastavi sa poznatim trunjenjemPrirodni wrote:Ba bjezi, nismo realni...
Slazem se sa yugi.
Pa pobogu ispade sada da kada analiziramo cijelu ovu priču u ovoj temi da je Haris sa Izetbegović u Dejtonu radio na rušenju BiH...demagogija sa dna kace.
Nije al zato nije htjeo da potpise RSyugi wrote:E jest i Zubak opet bio relevantan faktor u DejtonuGeronimo81 wrote:Mogao je fino ko Zubak da odbije da potpise i sad bi imao pravo da prica protiv RSBtw nemam zaista namjeru da branim Silajdžića i Izetbegovića ali krajnje je licemjerno sa ove vremenske distance pričati tu šuplju i krajnje demagošku priču.Kao i veliki broj mojih kolega bio sam u rovu u to vrijeme i jasno je kao dan bilo da smo svi mi bili umorni od ratovanja i da smo Dejton dočekali sa olakšanjem kao na kraju krajeva i svi širom BiH !Of cors da nismo bili zadovoljni rješenjem, prije svega mi koji smo u to vrijeme nosili pušku ali ubjeđen sam da bi ogromna većina u BiH u taj vakat pristala i na puno gore rješenje samo da se obustavi daljnje krvoproliće.Upravo iz tog razloga kažem da su mnogi skloni licemjerju i dobro oprobanoj recepturi "generala poslije bitke" a da pri tome zanemaruju faktičko stanje iz tog perioda.I u krajnjem, zar zaista postoji neko ko vjeruje da su se u to vrijeme naši političari pitali za nešto
Prpa.ba wrote: Hajde recimo da je ostatak teksta koji se ne bavi direktno Harisom tacan ogromnim dijelom.
Sad bih te zamolio da mi navedes jedan jedini primjer Silajdziceve aktivnosti koji je za cilj imao ukidanje RS-a. Usuglasiti cu se sa cinjenicom da je imao prilicno dobru platformu kada je napravio SBiH, i da je, kada izuzmemo demagogiju, par puta bio svemirski u pravu u onome sto je govorio. No, sta je on to KONKRETNO uradio da bi se sutra RS ukinula, jer lijepo pricati mogu i ja?
Skupio medjunarodnu podrsku svojim aktivnostima? Jok. Oznacen je jednim od glavnih kocnicara.
Ekonomski ojacao Federaciju? Koliko mu je Zeljezara (uz ogromno zmirenje na sve nepravilnosti i kriminal) dobra, toliko su nas daleko vise on i njegovi kadrovi u drzavnoj administraciji ojadili.
Politicki ojacao Federaciju? Jok. Federacijom se, izuzev budzeta, SBiH i ne bavi.![]()
Ponavljam pitanje, na koji nacin je pripremio Bosnjake da sutra vojno ukinu RS u slucaju secesije, ili na koji nacin je pripremio platformu i skupio podrsku takvu da se RS politicki ukine, a da to ne dovede do rata niti do jos gore i nefunkcionalnije drzave?
Najbolji diplmata jeste bio. Najljepši stvar ukusa. Kasnije nije napravio ništa. Ali to kasnije ništapopajic wrote:To i ja kazem...kad god nas "najbolji i najjepsi diplomata" nastavi sa poznatim trunjenjemPrirodni wrote:Ba bjezi, nismo realni...
Slazem se sa yugi.
Pa pobogu ispade sada da kada analiziramo cijelu ovu priču u ovoj temi da je Haris sa Izetbegović u Dejtonu radio na rušenju BiH...demagogija sa dna kace.
KatarinaKosaca wrote:Najbolji diplmata jeste bio. Najljepši stvar ukusa. Kasnije nije napravio ništa. Ali to kasnije ništapopajic wrote:To i ja kazem...kad god nas "najbolji i najjepsi diplomata" nastavi sa poznatim trunjenjemPrirodni wrote:Ba bjezi, nismo realni...
Slazem se sa yugi.
ne može negirati diplomatski učinjeno u najtežem periodu. Ja znam da bih ti jak volio jednpartijski sistem i jednog i vječitog vožda svima nama, ali u demokratiji postoje izbori, pa bujrum. A sa tom agresivnom propagandom samo stvaraš otpor prema svom favoritu.
Ne boj se, moj "favorit" je vec 30 god. pod zemljom, za koje vrijeme nas tvoji favoriti propisno handre.Visepartijski koordinirano, bez trunke jarma bilo koje vrste@Katarina Kosaca
Najbolji diplmata jeste bio. Najljepši stvar ukusa. Kasnije nije napravio ništa. Ali to kasnije ništa
ne može negirati diplomatski učinjeno u najtežem periodu. Ja znam da bih ti jak volio jednpartijski sistem i jednog i vječitog vožda svima nama, ali u demokratiji postoje izbori, pa bujrum. A sa tom agresivnom propagandom samo stvaraš otpor prema svom favoritu.
Whiskey ide uz "vrhunske" diplomate, ali i uz vrhunske izdajeJune 16, 2000
The testimony given before members of the American Congress concerning "The Future of B&H According to Dayton Peace Accords" has definitely annulled all possibilities for the revision of Peace Accords. The gathering concluded that instead of the change of Dayton Agreement, Bosnia and Herzegovina needs a change of political scene. This meant the defeat of Silajdzic's initiative for the modification of the Dayton Peace Agreement.
...
Naturally, Silajdzic did not mention the fact that he was one of the authors and main negotiators in Dayton and that it was thanks to Milosevic's help that he got Sarajevo and the Gorazde corridor, which in his Memoirs he calls the "Whiskey Road" because of the huge amounts of whiskey that were drunk during that part of negotiations.
Ne boj se, moj "favorit" je vec 30 god. pod zemljom, za koje vrijeme nas tvoji favoriti propisno handre.Visepartijski koordinirano, bez trunke jarma bilo koje vrstepopajic wrote:@Katarina Kosaca
Najbolji diplmata jeste bio. Najljepši stvar ukusa. Kasnije nije napravio ništa. Ali to kasnije ništa
Katarina, Katarina...opet te Zlaja nesto naljutio@Katarina Kosaca
Još kad bih umjesto naučene pionirske pjesmice tra la la, napisao (t)ko je to moj favorit, i po čemu si zaključio. Onako napamet lupetanje, pa čak nije niti originalno. Tipično Popajićki
Ok evo da uvažim tvoju i tezu mnogih drugih da su Izetbegović i Silajdžić svojim potpisom stvorili šumsku, mada se sa tim kao što već rekoh ne slažem.Šta je dakle bilo alternativno rješenje?Lako je ba starac sa ove vremenske distance biti pametan ali četri jebene godine ratovati i proživljavati sve one strahote i nije bilo baš tako jednostavno.Pored svega toga najstrašnije je bilo razmišljati neprestano i o bezbjednosti porodice.Dakle šta je bila alternativa?Geronimo81 wrote:Nije al zato nije htjeo da potpise RS
i sa svojim potpismo nije stvorio RS;)
Znas li ti sta je to Republika...?yugi wrote:Ok evo da uvažim tvoju i tezu mnogih drugih da su Izetbegović i Silajdžić svojim potpisom stvorili šumsku, mada se sa tim kao što već rekoh ne slažem.Šta je dakle bilo alternativno rješenje?Lako je ba starac sa ove vremenske distance biti pametan ali četri jebene godine ratovati i proživljavati sve one strahote i nije bilo baš tako jednostavno.Pored svega toga najstrašnije je bilo razmišljati neprestano i o bezbjednosti porodice.Dakle šta je bila alternativa?Geronimo81 wrote:Nije al zato nije htjeo da potpise RS
i sa svojim potpismo nije stvorio RS;)