Haris Silajdžić kandidat za novog generalnog sekretara UN-a

privremeni

Post by privremeni »

Prenj wrote:Da li je moguce da Avaz ovo namjerno radi Harisu i SBiH?
a sta im to radi?
Znaju oni kako funkcionira glasina. Za dobar dio mahale gotova je stvar da je haris bio kandidat. To je dovoljno. Glas po glas i evo njih u koaliciji (nije vazno s kim) jos cetiri godine :zzzz: Drugo i ne traze.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

hamza1 wrote:
Vodenjak wrote:
hamza1 wrote:Ta nece valjda Lagumdziju kandidirati~! :D
Nece!

Jakima treba na celu UN-a covjek koji ce biti pokoran i slusati i raditi ono sta mu oni kazu!
Malo smo zamjenili osobine ta dva politicara!!
Da, izvini..
Lagumdzija je priznao Republiku Srpsku i potpisao Dejton...
Ali, priznaces, Dejton i Republika Srpska nisu nas najveci problem...
Niti su zapravo uopste problem, zar ne?

Nas problem je sto Silajdzic izruci onih sest Alziraca...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Imam neki cudan osjecaj da se MZ igra sa nama u BIH kao sa naivnom djecom .

Gdje god kakva dodjela nagrada za film,umjetnost,moralnost,humanizam i sve i svasta tu je BIH na prvom mjestu i uvijek pokupi neku pohvalu ili nagradu.

A nista da urade da se BIH dovede i uredi u normalnu zemlju.....izgleda da nam MZ sve to radi kao kompezacija za rat,stradanja i patnje.

Tako isto ovo u vezi Harisa Silajdzica....pa i ja znam engleski jezik ..mogu i mene predloziti za UN sekretara.

Svijet nam sve nudi i hvali nas samo nam nedaju da imamo normalnu drzavu....da se ne posilimo izgleda :D
edinbug

Post by edinbug »

Vodenjak wrote:
hamza1 wrote:
Vodenjak wrote: Nece!

Jakima treba na celu UN-a covjek koji ce biti pokoran i slusati i raditi ono sta mu oni kazu!
Malo smo zamjenili osobine ta dva politicara!!
Da, izvini..
Lagumdzija je priznao Republiku Srpsku i potpisao Dejton...
Ali, priznaces, Dejton i Republika Srpska nisu nas najveci problem...
Niti su zapravo uopste problem, zar ne?

Nas problem je sto Silajdzic izruci onih sest Alziraca...
Da je Zlatko pokoran međunarodnoj zajednici možda bi i danas bio u vlasti, a građani Bosne bi izgubili i ono malo blaga što nisu uspjeli rasprodati SDA, S BiH, HDZ, SDS. Ovdje mislim na Telekom i sl.
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Ko laze taj i krade...

Image
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

zlatko nije bio podoban Petricu? :lol: ...paddy je imo samo jedan grijeh a to je da nije ponistio izbore,odnosno njega ,kao evropski podobnog instaliro

jedno je betonski sigurno :D ,a to jeo da metalni retard,novinarski kurton bakirce&veterinarski tehnicar (:lol: ) damir kaletina...u sljedecem,ali ne samo sljedecempolicijsko-udbaskom showu orginalnog naziva :D:D "60 min* ce izvuci i naprljaviji harisov ves,a komisja za procjenu stepena fekalnosti su dokazani fekalci kao sto je nas kale,rodila ga majka :D ...naime ovaj vet.tehnicar je u svojoj vukojebinci prije nego sto je navuko onaj vuneni-rumeni dzemper sto mu je nana isplela dok je cuvo ovce,pa sljego u Grad:shock: bio hecim za hajvane ,bavio se proucavnjem autohtone bosanske balege,priplodnosti stoke i sl....bar se nadam da je radio u svojoj sruci & poslu:D

fakat mene jedino fascinira ta otvorena ,robovska zavisnost,poslusnost senada &clonova naspram njegove visosti Zlatka L..treba li podsjetiti da je jedini razlog ove najnovije hajke,koja ce vjerovatno docekati i same izbore(smije li se neko opkladit protiv???)ta sto safet halilovic izjavio da zlatko i sda koaliraju i fakticki betoniraju opstanak RS-a,ali i stvara uslove za njeno otcjepljenje,kroz ustavnme reforme...a bolesno umisljeni zlacun je naravno svario da je sajo samo trbuhozborac,a da haris navodi njegov glas..i tu je poenta cijele price,zlatko, narcis kakav vec jeste ,to odmah i izvalio u CD-u.u stilu *djesu te picke*,*,ima li ko jaci*....jadnik definitivno neuzastavljivi juri kao smetljistu bh.politicke scene...NIKO I NIKAD vise nece gutati oprobane staljinisticke metode,iz proslog vakta,uklanjanje politickih protivnika ucjenama,namjestajkama,i svim ostalim vrstama iskljucivosti i torture :wink: ...a...momci sami naprijed,zauhar je izbit dinar,posteno izvrsiti naredjenja :oops:...
nix frx 8)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

El-Baklawa wrote:zlatko nije bio podoban Petricu? :lol: ...paddy je imo samo jedan grijeh a to je da nije ponistio izbore,odnosno njega ,kao evropski podobnog instaliro

jedno je betonski sigurno :D ,a to jeo da metalni retard,novinarski kurton bakirce&veterinarski tehnicar (:lol: ) damir kaletina...u sljedecem,ali ne samo sljedecempolicijsko-udbaskom showu orginalnog naziva :D:D "60 min* ce izvuci i naprljaviji harisov ves,a komisja za procjenu stepena fekalnosti su dokazani fekalci kao sto je nas kale,rodila ga majka :D ...naime ovaj vet.tehnicar je u svojoj vukojebinci prije nego sto je navuko onaj vuneni-rumeni dzemper sto mu je nana isplela dok je cuvo ovce,pa sljego u Grad:shock: bio hecim za hajvane ,bavio se proucavnjem autohtone bosanske balege,priplodnosti stoke i sl....bar se nadam da je radio u svojoj sruci & poslu:D

fakat mene jedino fascinira ta otvorena ,robovska zavisnost,poslusnost senada &clonova naspram njegove visosti Zlatka L..treba li podsjetiti da je jedini razlog ove najnovije hajke,koja ce vjerovatno docekati i same izbore(smije li se neko opkladit protiv???)ta sto safet halilovic izjavio da zlatko i sda koaliraju i fakticki betoniraju opstanak RS-a,ali i stvara uslove za njeno otcjepljenje,kroz ustavnme reforme...a bolesno umisljeni zlacun je naravno svario da je sajo samo trbuhozborac,a da haris navodi njegov glas..i tu je poenta cijele price,zlatko, narcis kakav vec jeste ,to odmah i izvalio u CD-u.u stilu *djesu te picke*,*,ima li ko jaci*....jadnik definitivno neuzastavljivi juri kao smetljistu bh.politicke scene...NIKO I NIKAD vise nece gutati oprobane staljinisticke metode,iz proslog vakta,uklanjanje politickih protivnika ucjenama,namjestajkama,i svim ostalim vrstama iskljucivosti i torture :wink: ...a...momci sami naprijed,zauhar je izbit dinar,posteno izvrsiti naredjenja :oops:...
nix frx 8)
Ooooooooo Fatmireeeeeee, kako ide pisanijaaaaaaaa ???
Fair Life

Post by Fair Life »

El-Baklawa wrote:(...)

NIKO I NIKAD vise nece gutati oprobane staljinisticke metode,iz proslog vakta,uklanjanje politickih protivnika ucjenama,namjestajkama,i svim ostalim vrstama iskljucivosti i torture :wink: ...a...momci sami naprijed,zauhar je izbit dinar,posteno izvrsiti naredjenja :oops:...
nix frx 8)
Image
privremeni

Post by privremeni »

je...e koja mrznja izvire iz baklavice. Ko vam je taj? :roll:
Prenj

Post by Prenj »

El-Baklawa wrote: ...
fakat mene jedino fascinira ta otvorena ,robovska zavisnost,poslusnost senada &clonova naspram njegove visosti Zlatka L..treba li podsjetiti da je jedini razlog ove najnovije hajke,koja ce vjerovatno docekati i same izbore(smije li se neko opkladit protiv???)ta sto safet halilovic izjavio da zlatko i sda koaliraju i fakticki betoniraju opstanak RS-a,ali i stvara uslove za njeno otcjepljenje,kroz ustavnme reforme...a bolesno umisljeni zlacun je
naravno svario da je sajo samo trbuhozborac,a da haris navodi njegov glas..
...
Sve mi se cini da si ti pobrkao uzrok i posljedicu na ovoj temi, i pri tome, o samoj temi nisi rekao ni rijeci!
I onda jos kritikujes metode pojedinih novinara :-)
Prenj

Post by Prenj »

Uvodnik BH Dana posvecen temi ...
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=k ... tekst_rb=1
Je l' to nama neko fali?

Bosnu i Hercegovinu godinama ne ide, ne ide, ne ide... Ali, zato, kad krene...!

Prvo je Jasmila Žbanić proglašena pobjednicom uglednog Berlinskog filmskog festivala. Pričinila je time ogromnu radost svim onima koji vole Bosnu i Hercegovinu, No, to je bio samo početak neopisive sreće koja je neočekivano zapljusnula zemlju: uhapšen Ratko Mladić!

Ali, ni to nije bilo sve: naime, samo nekoliko sati nakon toga, pozivajući se na austrijsku državnu novinsku agenciju APA, Stranka za BiH je objavila da je njen osnivač Haris Silajdžić kandidovan za funkciju generalnog sekretara Ujedinjenih nacija! U saopćenju upućenom medijima, Stranka za BiH navodi da je "vijest austrijske državne novinske agencije APA da je Haris Silajdžić jedan od četiri kandidata za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija izazvala ogromno interesovanje domaće i svjetske javnosti. I dalje: "Na adresu Stranke za BiH došlo je mnoštvo telegrama u kojima se kaže da su dobra reputacija u svijetu, izuzetno poznavanje domaće i svjetske političke scene i visok rejting, rezultat višegodišnje principijelne politike i ličnog angažmana dr. Silajdžića na politici pomirenja Istoka i Zapada. Članstvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu doživljava objavljenu vijest kao potvrdu međunarodne zajednice sveukupnom Silajdžićevom radu i čestita svom osnivaču." Euforiju koja se proširila državom, nasljednik Kofija Annana je prokomentirao sljedećim riječima: "Ja sam to čuo i, naravno, to predstavlja čast. Ali, imamo posla kojeg prvo moramo završiti u BiH." Upitan znači li to da će biti aktivno angažiran u Stranci za BiH, Silajdžić je kazao da će "javnost o tome obavijestiti Stranka za BiH".

I kolege u redakciji zahvatila je euforija uzrokovana Silajdžićevim izborom, pa su počeli pristizati sa informacijama sve ljepšim od ljepše. Jedan dolazi i obavještava nas da je reis Mustafa Cerić izabran za vrhovnog muftiju svijeta! Drugi skače od sreće što je direktor Bosne Dino Konaković izabran za generalnog sekretara Evropske košarkaške federacije (FIBA), kao nasljednik legendarnog Bore Stankovića; koleginica vrišti od sreće što je iz pouzdanih izvora saznala da je Merhunisa Komarica naredni dobitnik Nobelove nagrade za mir, a Abdulah Sidran za književnost; treći urla od euforije što je Senad Hadžifejzović dobio Pulitzcerovu nagradu za novinarstvo, Ademir Kenović - Oskara za neki film, Šefik Lojo proglašen za menadžera decenije u svijetu, a Mehmed Žilić za generalnog sekretara NATO pakta. U to stiže vijest iz Torina da je Sarajevo izabrano za domaćina naredne olimpijade, a iz Bruxelessa da je kulturna prijestonica Evrope za 2007. godinu. Kao jagoda na šlagu došla je i informacija da je Dino Merlin na brazilskoj Maracani okupio dva miliona obožavatelja, nakon što su Rolling Stonesi skupili upola manje na Copacabani.

I onda se nađe jedan u redakciji, Amer Obradović mu ime, da nazove austrijsku agenciju i provjeri da li su objavili informaciju o Silajdžiću. Ljubazna urednica APA-e, nakon što joj je Obradović morao spelovati slovo po slovo Silajdžićevog imena, germanski precizno je utvrdila da su posljednji put njegovo ime pomenuli u novembru prošle godine?! I ni to Obradoviću ne bi dovoljno, nego pronađe i web-stranicu na kojoj je pobrojano desetak i zvaničnih i nezvaničnih kandidata za Anannovog nasljednika, među kojima nema ni traga od Silajdžića.

I tako se kao mjehurić od balona rasprši naša euforija. Osta samo Jasmilin Zlatni medvjed - vidio sam ga svojim očima - i mi kao država u kojoj živi gomila majmuna koje jednim saopćenjem fantastične laži u delirij mogu da bace čak i Stranka za BiH i njen osnivač. Nažalost, Bosna i Hercegovina nije te sreće da se Silajdžić umjesto našim, bavi svjetskim problemima. Ne treba sumnjati da bi mu na East Riveru bilo ugodnije: lakše mu je pomiriti "Istok i Zapad" nego kriminalce iz Stranke za BiH, poput svog Hamzalije Ibrića Jate, sa hiljadama gladnih građana Tuzlanskog kantona, ojađenih privatiziranjem Tuzlanske banke.
edinbug

Post by edinbug »

El-Baklawa wrote:zlatko nije bio podoban Petricu? :lol: ...paddy je imo samo jedan grijeh a to je da nije ponistio izbore,odnosno njega ,kao evropski podobnog instaliro

nix frx 8)
Što se tiče eventualne koalicije između SDA I SDP. Ja sam član SDP i da se mene pita radije bi u koaliciju sa SDA nego sa Strankom za Svašta. Stranka za BiH (VLAST) je definitivno najveća prostitutka na BH političkoj sceni.
Baklawa, taj tvoj Haris je 10 puta veći narcis od Zlatka. A ako ništa Zlatko živi sa nama u Bosni i nije smjestio porodicu vani ni u najtežim godinama za razliku od Harisa. Haris se pojavi ovdje samo oko izbora i sere naokolo da bi uzeo koji glas i da bi ostavio svoje pajdaše vječito u vlasti. Kad si toliki njegov pristalica, nabroj mi samo jedno ministarsko mjesto ovih zadnjih desetak godina koje je obnašala ta stranka, a koje je osjetljivo za građane. Ovdje mislim na finansije, boračke populacije i sl.
I majke ti ne prosipaj više šuplju, a ko zna ti si sebe možda dobro uhljebio sa Harisom.
Sensei

Post by Sensei »

Fair Life wrote:Image
Ovi ga na radiju vec proglasise Generalnim sekretarom :x
Post Reply