Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

ibizza

#1 Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by ibizza »

Ko bi bio bolji ?

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ovih dana treba da predloži kandidata za generalnog sekretara Ujedinjenih Naroda. Jeftino i providno, vođen bolesnom ambicijom, sopstveno lobiranje započeo je Zlatko Lagumdžija.

Piše : Muhamed Fazlagić (Kliker.info)

Radi se o političaru koji je razbio ljevicu u BiH, kao kristalnu čašu u hiljade sitnih komada, rasturio i obezvrijedio na duži vremenski period SDP, blokirao državu, uz zaključak da sve što je dotakao na političkom planu, motivisan isključivo ambicijom uz nedostatak vizije, unišitio je.

Ako je cilj Predsjedništva BiH da tu destruktivna energiju prenese i na UN, a u ime Bosne i Hercegovine, onda je Lagumdžija pravi kandidat.

Drugo pitanje, koje je još važnije, a po logici stvari se neminovno nameće, je sadržaj Lagumdžijinog obećanja, prvo srpskom političkom bloku u BiH, a onda srbijanskom, koje mu omogućava početak lukavog lobiranja koristeći medijske izvore manjeg bh. entiteta.

Upućeniji govore da su u pitanju ogromne koncesije prema Dodiku i Ivaniću, uz obećanje da će raditi na afirmaciji Republike Srpske i ovakvog uređenja Bosne i Hercegovine, koji najviše koči narod iz kojeg dolazi, kao i realizaciju tolerantne probosanske ideje.

Lagumdžija to radi preko centrale koju nikad nije ni napustio – Beogradske centrale.

Po mnogima ovom krivcu za disoluciju ljevice u BiH ostaje i druga važna prepreka u Predsjedništvu a to je Dragan Čović.

Lagumdžija je Čovića kostao 8 godina u Predsjedništvu, dok je tamo stolovao njegov ljuti neprijatelj Željko Komšić . Da li će mu to Čović oprostiti vidjećemo.

Nije nemoguće, ako se uzme u obzir da je upravo Lagumdžija, svojim neprincipijelnim potezima isprovocirao, a onda i aktuelizirao priču o trećem entitetu.

Lagumdžija je izazivajući svojim odlukama revolt u biračkom bloku bosanskih Hrvata bukvalno poklonio pobjedu HDZ-u na izborima 2014 g., sa za HDZ istorijski dobrim rezultatom.

Tu ne treba nikako zaboraviti ni mehaničku solidarnost koju već duži niz godina pokazuju Dodik i Čović, pa još jedna koncesija Čovića prema Dodiku nije isključena.

I na kraju gospodin Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Iz bošnjačke perspektive i časti odbrane Bosne i Hercegovine pitanje je da li prijedlog prvog čovjeka UN-a zaslužuje vise Lagumdžija koji se, kad je uhapšen rahmetli Alija Izetbegović 1992. godine, generalu Kukanjcu pravdao sa riječima da je tu slučajno ili recimo osnivač bh. diplomatije, čovjek koji se izborio za prijem BiH u UN i bezrezervno se borio za odbranu zemlje i njenu promociju na međunarodnom planu, dr. Haris Silajdžić.

S jedne strane gigant bh. diplomatije i s druge strane mali mrav koji se na tako inferioran način predstavio pred Kukanjcem.

Ostaje da se vidi, šta će biti Izetbegovićev prijedlog.

Za povjerovati je da će se javnost složiti da je bolje s časnim prijedlogom izaći nego s neadekvatnim dobiti podršku druga dva člana Predsjedništva BiH.
racionalista

#2 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by racionalista »

Silajdžić definitivno, zbog više razloga.
KB9

#3 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by KB9 »

haris naravno, zlatko mu nije ni blizu
Haris.ba

#4 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by Haris.ba »

Ne kontam zašto se o ovome raspravlja? Kad će biti Lajčak ili neka žena. :D

U našem slučaju, više je da se stavi u cv da si bio kandidat radi otvaranja vrata za biznis.

Haris je klasa. Nema zatvorenih vrata u mnogim arapskim zemljama. Izgradio dobre veze sa Amerikancima koji preko njega dolaze do Arapa.

Lagumdžija osim biznisa preko struje, i nije ostvario neka velika poznanstva.
Danguba

#5 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by Danguba »

Ko je kome cipele cistio i kofere nos'o? :D
ibizza

#6 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by ibizza »

Danguba wrote:Ko je kome cipele cistio i kofere nos'o? :D
Zlaja Haretu :D
Better Man

#7 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by Better Man »

KB9 wrote:haris naravno, zlatko mu nije ni blizu
Ne volim ni jednog ni drugog, ali Zlatko je izmislio svijet za Harisa Silajdžića.
Drvosjeca iz Dejcica

#8 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Haris Siladžić, propali političar, politički mrtvac, potpisnik Dejtona, rušilac aprilskog paketa, famozni reformator policije u BiH i na kraju perverznjak koji je oženio 30 godina mlađu ženu. U kakve sve mi ublehe vjerujemo i podržavamo. :( :roll:
Danguba

#9 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by Danguba »

Better Man wrote:
KB9 wrote:haris naravno, zlatko mu nije ni blizu
Ne volim ni jednog ni drugog, ali Zlatko je izmislio svijet za Harisa Silajdžića.
:lol:

Ne budi smijesan.

Njegova tvrdoglavost u aprilskom paketu je dovela do toga da je odlucio sam da je bolje da se povuce iz politike jer je izgubio saveznike na medjunarodnoj politickoj sceni.

Na medjunarodnom planu nema mu pramca.

Zbog Jate i jatica nikada mu nisam dao glas.

Zlaja, tipican ublehas i narcis.
insomnia78

#10 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by insomnia78 »

Al' cuj perverznjak zato sto je ozenio 30 godina mladju :lol: :lol: :lol:
Gospodin bolan, gospodin
Bradafilozof

#11 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by Bradafilozof »

I na ovako jadnoj politickoj sceni tesko je naci dvojucu vecih ublehasa.
KB9

#12 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by KB9 »

haris je los politicar jer je ozenio puno mladju zenu, zivila logika :izet:
karanana

#13 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by karanana »

haris, ali naravno taj prijedlog nece izaci ni iz zgrade u titovoj a ne da ce biti prihvacen u zgradi u new yorku.
calculator

#14 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by calculator »

Obojica su GROBARI Bosne i Hercegovine, politike joj, privrede i drustvenih odnosa.
agent_zero

#15 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by agent_zero »

Između njih dvojice, bez ikakve dileme Zlatko!

Haris je grobar ove države, skupa sa Alijom i SDA strankom, čovjek koji je potpisao genocidnu tvorevinu tzv. RS, čovjek koji je odbio "aprilski paket" gdje bi već bili jednim korakom u EU...

Njega kao i SDA uokviriti u anale najvećih izdajnika države, naroda i svih iskrenih patriota ove zemlje!
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

KB9 wrote:haris je los politicar jer je ozenio puno mladju zenu, zivila logika :izet:
Perverznjak, loš je političar zbog pobrojanog prije ženidbe. Neki fakat od vas imaju problema sa razumijevanjem pročitanog. :mrgreen:
insomnia78 wrote:Al' cuj perverznjak zato sto je ozenio 30 godina mladju :lol: :lol: :lol:
Gospodin bolan, gospodin
E izvinjavam se, gospodin onda, gospodin...po tim tubrofolk mjerilima. :mrgreen:
Pertini

#17 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by Pertini »

Ima logike u svemu što se iznosi kao zdrava kritika i o jedno i drugom kandidatu (ako su kandidati?), osim zamjerke Silajdžiću zbog ženidbe sa nekoliko decenija mlađom ženom, što po meni nema nikakvog smisla. Zanimljivo mi je koliko ga zbog toga kritikuju upravo oni koji su se divili i aplaudirali Josipu Brozu kad je oženio 30 godina mlađu skojevku. Tada im je takav brak imponovao jer su bili miševi i nisu smjeli pomoliti svoj nosić, ali su bili najglasniji u aplaudiranju svakom pomenu imena spomenutog predsjednika SFRJ. Takav pristup sa dva aršina iste pojave za mene je neprihvatljiv, ljutili se vi ili ne!
Jashar X

#18 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by Jashar X »

Haris.ba wrote:Ne kontam zašto se o ovome raspravlja? Kad će biti Lajčak ili neka žena. :D

U našem slučaju, više je da se stavi u cv da si bio kandidat radi otvaranja vrata za biznis.

Haris je klasa. Nema zatvorenih vrata u mnogim arapskim zemljama. Izgradio dobre veze sa Amerikancima koji preko njega dolaze do Arapa.

Lagumdžija osim biznisa preko struje, i nije ostvario neka velika poznanstva.
Amerikancima treba Haris da dođu do Arapa. Odavno nešto apsurdnije nisam čuo.
hAZNADAR

#19 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by hAZNADAR »

Joj sege od teme i vase price.

Pa radi se o mjestu sekretara Ujedinjenih Nacija - to je funkcija vrlo slozena, odgovorna, zahtijevna,.... i odnosi se na globalne probleme u cijelom svijetu,... uloga administrativna, savjetodavna i posrednicka. Gdje se naravno svjetske sile prvo pitaju za dozvolu.

A vi - ko je veci Bosnjak i time kvalifikovaniji za funkciju. :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#20 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Pertini wrote:Ima logike u svemu što se iznosi kao zdrava kritika i o jedno i drugom kandidatu (ako su kandidati?), osim zamjerke Silajdžiću zbog ženidbe sa nekoliko decenija mlađom ženom, što po meni nema nikakvog smisla. Zanimljivo mi je koliko ga zbog toga kritikuju upravo oni koji su se divili i aplaudirali Josipu Brozu kad je oženio 30 godina mlađu skojevku. Tada im je takav brak imponovao jer su bili miševi i nisu smjeli pomoliti svoj nosić, ali su bili najglasniji u aplaudiranju svakom pomenu imena spomenutog predsjednika SFRJ. Takav pristup sa dva aršina iste pojave za mene je neprihvatljiv, ljutili se vi ili ne!
OK, ja tada nisam ni postojao kada je JBT ženio mladu skojevku tako da mi je teško sa ove vremenske distance donositi sud o tome. Generalno mogu reći svaka emotivno stabilna osoba, uspješna i ispunjena trebala bi imati stabilan brak i porodicu. Međutim ratni vihor je sigurno situacija kada se baš i ne gleda niti ima vremena i smisla ganjati neku bračnu stabilnost kada spavaš po pećinama i ganjaš se sa Švabama po šumama i gorama 24/7 (dobro nije baš 24/7). Ako se ne varam Tito je tada imao 49 godina a Siladžić 71. :shock: Velika je razlika između osobe od 49 godina i 71. Ovaj od 49 ima još života ispred sebe i ima se čemu nadati dok osoba sa 71 svoj je životni vijek proživjela i treba da svodi račune šta ostavlja iza sebe, ne u materijalnom već u duhovnom smislu. Mislim da poređenje totalna fula iz očitih razloga.

Ali hajde na trenutak da zaboravimo na ovu "eine kleine perversion" opservaciju sa moje strane, evo da me *ebeš ja prebiram po glavi i kontam šta je to nama Silajdžić kao političar dobroga donio? :roll: Vjerujem da je on kao prijatelj, otac i suprug možda divna osoba ali to meni ama baš ništa ne znači u političkom smislu kao ni Titov promiskuitet privatno. :oops:
putokaz1

#21 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by putokaz1 »

Politički mrtvi oba ...i neka su
Matzan

#22 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by Matzan »

Haris Lagumdžija
Edin H.

#23 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by Edin H. »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pertini wrote:Ima logike u svemu što se iznosi kao zdrava kritika i o jedno i drugom kandidatu (ako su kandidati?), osim zamjerke Silajdžiću zbog ženidbe sa nekoliko decenija mlađom ženom, što po meni nema nikakvog smisla. Zanimljivo mi je koliko ga zbog toga kritikuju upravo oni koji su se divili i aplaudirali Josipu Brozu kad je oženio 30 godina mlađu skojevku. Tada im je takav brak imponovao jer su bili miševi i nisu smjeli pomoliti svoj nosić, ali su bili najglasniji u aplaudiranju svakom pomenu imena spomenutog predsjednika SFRJ. Takav pristup sa dva aršina iste pojave za mene je neprihvatljiv, ljutili se vi ili ne!
OK, ja tada nisam ni postojao kada je JBT ženio mladu skojevku tako da mi je teško sa ove vremenske distance donositi sud o tome. Generalno mogu reći svaka emotivno stabilna osoba, uspješna i ispunjena trebala bi imati stabilan brak i porodicu. Međutim ratni vihor je sigurno situacija kada se baš i ne gleda niti ima vremena i smisla ganjati neku bračnu stabilnost kada spavaš po pećinama i ganjaš se sa Švabama po šumama i gorama 24/7 (dobro nije baš 24/7). Ako se ne varam Tito je tada imao 49 godina a Siladžić 71. :shock: Velika je razlika između osobe od 49 godina i 71. Ovaj od 49 ima još života ispred sebe i ima se čemu nadati dok osoba sa 71 svoj je životni vijek proživjela i treba da svodi račune šta ostavlja iza sebe, ne u materijalnom već u duhovnom smislu. Mislim da poređenje totalna fula iz očitih razloga.

Ali hajde na trenutak da zaboravimo na ovu "eine kleine perversion" opservaciju sa moje strane, evo da me *ebeš ja prebiram po glavi i kontam šta je to nama Silajdžić kao političar dobroga donio? :roll: Vjerujem da je on kao prijatelj, otac i suprug možda divna osoba ali to meni ama baš ništa ne znači u političkom smislu kao ni Titov promiskuitet privatno. :oops:
Ne mozes citav zivot G2 vozati. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#24 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Edin H. wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Ne mozes citav zivot G2 vozati. :D
Ko kaže? Kada mu spucaš generalku da vidiš kako leti. :lol:
commendatore

#25 Re: Haris Silajdzic ili Zlatko Lagumdzija

Post by commendatore »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Haris Siladžić, propali političar, politički mrtvac, potpisnik Dejtona, rušilac aprilskog paketa, famozni reformator policije u BiH i na kraju perverznjak koji je oženio 30 godina mlađu ženu. U kakve sve mi ublehe vjerujemo i podržavamo. :( :roll:
na stranu sve druze - je l ti mislis da ovi na vlasti guze orlušine od 40-50g? nije jaro - maloljetnice...... i da se neko ufati pracenja toga ja vjerujem da bi bilo za par stotina strana materijala..... 8)
Post Reply