Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
campa_xxx

#1 Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by campa_xxx »

Medunjanin: Čekam Ćirin poziv

Haris Medunjanin, jedini bh igrač u španskoj primeri koji svoj nogometni hljeb zarađuje u Valladolid, danima mašta o pozivu Miroslava Ćire Blaževića.

Medunjanin je dao zanimljiv intervju za San koji vam prenosimo u cijelosti...

Ka­kav lu­ksuz, ka­kva ba­ha­tost čel­ni­ka NSBiH. Ha­ris Me­du­nja­nin je je­di­ni bh no­go­me­taš u špan­skoj Pri­me­ri, dva pu­ta evrop­ski prvak, ali u dre­su Ho­lan­di­je, ni­je ni­ti na ši­rem po­pi­su Mi­ro­sla­va Bla­že­vi­ća. Iako je ro­đen u Sa­ra­je­vu (9. mart 1985. go­di­ne), ma­kar je go­di­na­ma če­kao po­ziv ni­ko iz NSBiH, ni­je po­ka­zao ozbi­ljni­je za­ni­ma­nje za ovog izu­ze­tno kva­li­te­tnog ve­znja­ka, ko­ji ima dva­de­se­tak nas­tu­pa na me­đu­na­ro­dnoj sce­ni. Me­du­nja­nin je obje uta­kmi­ce u špan­skoj li­gi po­čeo u star­tnoj pos­ta­vi. Za San Ha­ris go­vo­ri o am­bi­ci­ja­ma, o že­lji da igra za BiH, o Ibra­hi­mo­vi­ću, Re­alu, Va­lja­do­li­du...

Sa zla­tnom me­da­ljom mi­slio na BiH

Ima­te li objaš­nje­nje za­što Vas ni­ko ne zo­ve iz NSBiH?

Ne­mam. Ja ni­sam u ne­koj li­je­voj li­gi, igrao sam u Ho­lan­di­ji, sa­da u Špa­ni­ji, sva­kog lje­ta do­đem na odmor u Sa­ra­je­vo... Ako me že­le, zna­ju ka­ko me mo­gu do­bi­ti ili na­ći. Pa, ne­ću va­ljda ja okre­ta­ti bro­je­ve i mo­li­ti ne­kog te­le­fo­nom da me po­zo­ve.

Ža­lo­sno! Ima­te li bh pa­soš?

Imam i ho­lan­dski i bo­san­ski. Da­kle, ni tu ne­ma pre­pre­ke. Igrao sam za Ho­lan­di­ju, kao ri­jet­ko ko­ji sa ovih pros­to­ra. Čekao sam go­di­na­ma da se ne­ko sje­ti ko vo­di mla­đe se­le­kci­je, ali ni­kad ni­sam do­če­kao po­ziv.
Igra­ti za Ho­lan­di­ju, ko­ja ima naj­bo­lje mla­de igra­če je ve­li­ko pri­zna­nje. I ta­da sam, ka­da sam imao zla­tnu me­da­lju oko vra­ta, kao evrop­ski prvak sa mla­dom re­pre­zen­ta­ci­jom, ma­štao da igram za BiH.

Po­je­din­ci iz NSBiH svo­ju su ne­spo­so­bnost i sklo­nost ka me­še­ta­re­nju ko­ris­ti­li da do Bla­že­vi­ća pro­tu­re pri­ču ka­ko vi ne že­li­te igra­ti za BiH. Ka­ko to ko­men­ti­ra­te?

Ni­šta od to­ga ni­je is­ti­na. Na­slu­šao sam se pri­ča o me­ni, a da ni­ko ni­je pro­vje­rio. Čuo sam da su iz NSBiH go­vo­ri­li ka­ko se ne jav­ljam na te­le­fo­ne. To ni­je is­ti­na, ko god me zvao, mo­gao je raz­go­va­ra­ti sa­mnom. Kao što mi sa­da pri­ča­mo. Uos­ta­lom, ako je ne­kom sta­lo do igra­ča, ne­će to te­le­fo­nom ri­je­ši­ti. Va­ljda je red da se do­đe, po­sje­ti igra­ča, klub, raz­go­va­ra. Ta­ko to ra­de svi ko­ji ima­ju ozbi­ljne na­mje­re.

Us­pjet će Bo­sna Da Vas Bla­že­vić sa­da po­zo­ve, ka­ko bi ste re­agi­ra­li?

Ja če­kam po­ziv Mi­ro­sla­va Bla­že­vi­ća, sta­lo mi je da igram za BiH, za re­pre­zen­ta­ci­ju svo­je ze­mlje. Da ne bu­de za­bu­ne, ja ovo ne go­vo­rim za­to što re­pre­zen­ta­ci­ja da­nas igra do­bro. Go­di­na­ma če­kam da me ne­ko na­zo­ve, da se ja­vi. Čak i ka­da ne­ki igra­či ni­su nas­tu­pa­li, ja sam pri­že­ljki­vao po­ziv.
Mo­gu­će da sa­da Bla­že­vić ima rje­še­nja u ve­zi, pa ne osje­ća po­tre­bu da me zo­ve.

Ra­hi­mić i Mu­ra­to­vić su ne­za­mje­nji­vi, uvjek su ko­rek­tno odra­di­li po­sao, ali vi ste de­se­tak go­di­na mla­đi, igra­te u je­dnoj od naj­ja­čih li­ga u Evro­pi....

Ne že­lim ko­men­ta­ri­sa­ti dru­ge. Is­ti­na je da sam igrao u Ho­lan­di­ji, da su me u klu­bo­vi­ma i re­pre­zen­ta­ci­ji tre­ni­ra­li Van Gal i Rud Gu­lit, da sa­da igram u Špa­ni­ji. Mi u sva­kom ko­lu ima­mo ja­ke pro­ti­vni­ke. Eto, sa­da smo iz­gu­bi­li od Va­len­si­je (4:2), gos­tu­je­mo Sa­ra­go­zi, za tri ko­la ide­mo u Ma­drid, po­tom če­kam su­sret sa Barcelonom.

U Ho­la­dni­ji ste igra­li vi­še pre­ma na­pa­du, ko­ju po­zi­ci­ju sa­da igra­te?

Moj tre­ner for­si­ra sis­tem 4 - 2 - 3 -1, igra­mo sa dva za­dnja ve­zna. Ja sam je­dan od te dvo­ji­ce, idem i li­je­vo i de­sno. Igrao sam do­bro pro­šle se­zo­ne, odra­dio odli­čne pri­pre­me i sa­da sam po­čeo obje uta­kmi­ce. Prem­da oče­ku­jem po­ziv iz NSBiH, po­tpu­no sam oku­pi­ran igrom u Va­lja­do­li­du. Ne mo­gu se ubi­ti ako me ne zo­vu, ja na to ne mo­gu utje­ca­ti. Ne bi bio ni prvi ni po­slje­dnji ko­ji je izos­tav­ljen. Zar tre­ba sa­da ne­kog mo­li­ti? Ako ne­kom ni­je do­vo­ljno što igram u Špa­ni­ju, ako sam prvo­ti­mac, i ako su mi pro­ti­vni­ci Re­al, Bar­se­lo­na, Va­len­si­ja, Atle­ti­ko, De­por­ti­vo.., on­da ne znam ka­kve kri­te­ri­je još tre­bam za­do­vo­lji­ti.

Da li ste gle­da­li meč sa Tur­skom?

Je­sam. Dra­go mi je i zbog atmo­sfe­re i do­brog re­zul­ta­ta. Na­dam se da će Bo­sna po­bje­di­ti ba­rem je­dnu od dvi­je na­re­dne uta­kmi­ce i os­tva­ri­ti že­lje­ni pla­sman na SP. Bez ob­zi­ra igrao ili ne, ja os­ta­jem na­vi­jač svo­je re­pre­zen­ta­ci­je - izja­vio je za San Ha­ris Me­du­nja­nin. Me­du­nja­nin se pot­vrdio u ze­mlji ko­ja je za­če­tnik to­tal­nog fu­dba­la, igra u su­per ja­koj li­gi, a ni­je u re­pre­zen­ta­ci­ji. Sra­mo­tno, skan­da­lo­zno!

Po­put Ibra­hi­mo­vi­ća

Ima ne­ke sim­bo­li­ke. I Zla­tan Ibra­hi­mo­vić ima bh ko­ri­je­ne, ali ne igra za BiH. Pri­je de­se­tak go­di­na sam pi­sao o že­lji Zla­ta­no­vog oca Še­fi­ka da nje­gov sin, ta­da go­lo­bra­di mla­dić, igra za BiH. Baš kao što je Me­du­nja­nin u "Zla­ta­no­vim" go­di­na­ma, ta­ko­đer če­kao po­ziv. Na­ža­lost i da­nas ga če­ka.

Znam da će se ja­vi­ti ne­ke sve­zna­li­ce, ko­ji će lan­si­ra­ti pri­ču, ka­ko Zla­tan ni­kad ni­je že­lio igra­ti za BiH, te ka­ko je Me­du­nja­nin odbi­jao po­ziv iz NSBiH. Što je no­tor­na laž. Auto­ri­te­ti i me­še­ta­ri iz NSBiH po­ku­ša­li su te­le­fo­nom na­go­vo­ri­ti Ibra­hi­mo­vi­ća, ta­da na­pa­da­ča Mal­mea, da se, even­tu­al­no do­ka­že u dre­su na­še B se­le­kci­je. Ko­ja se spre­ma­la za tur­ne­ju u In­di­ju. Do­du­še, Zla­tan je, odno­sno nje­gov otac Še­fik i ra­ni­je odbi­jen ko­ša­ri­com iz NSBiH; Ima­mo mi ta­kvih ov­dje ko­li­ko ho­ćeš! Emir, Ala­din, Su­an, Bo­jan, Al­min, Mir­za.., bh na­vi­ja­či, po­slje­dnjih su da­na sla­li ma­ilo­ve sa že­ljom da se pro­drma­ju lju­di iz Sa­ve­za, te da se po­ku­ša do­bi­ti Me­du­nja­ni­na.

Joj saveza :x :x :x :x
campa_xxx

#2 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by campa_xxx »

Full name Haris Međunjanin
Date of birth March 8, 1985
Place of birth Sarajevo, Yugoslavia
Height 1.88 m
Playing position Midfielder

Club information
Current club Valladolid
Number 5

Senior career
2004–2008 – AZ
2006–2007 → Sparta Rotterdam (loan)
2008 - Valladolid

National team
2005–2008 Netherlands U21

Haris Međunjanin (born 8 March 1985 in Sarajevo) is a Bosnian-born Dutch footballer who plays for Real Valladolid, mainly as a left midfielder (he can also appear as an attacking midfielder).

He moved to the Netherlands at the age of seven.

Međunjanin made his Eredivisie debut on February 20, 2005, with AZ Alkmaar, but opportunities were scarce during his three-year spell at the club. In 2006-07, he was loaned to Sparta Rotterdam, being essential as the modest outfit finished 13th in the season, with seven league goals.

After another unassuming season with AZ, Mendujanin was snapped by Spain's Real Valladolid in August 2008, being relatively used in his debut season (mainly from the bench).

International career
Mendujanin was part of the Dutch U-21 team that won the 2006 European Championship. In 2007, he was called up by coach Foppe de Haan to be part of his squad for the 2007 edition, held in the Netherlands.

The Dutch went on to retain their 2006 title by beating Serbia 4–1 in the final, and in the process qualify for the 2008 Olympic Games in Beijing.

In a 2009 interview, Medunjanin expressed strong desire to play for his native Bosnia, as new FIFA rules would allow.
mostarac

#3 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by mostarac »

Veznjak je, ali ofanzivni ili defanzivni? Sve nesto kontam da nije konkurencija Cirinom sinu - Ibricicu, pa da pored Pjanica i Medunjanin Ibricicu grije klupu :D
klixober

#4 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by klixober »

mostarac wrote:Veznjak je, ali ofanzivni ili defanzivni? Sve nesto kontam da nije konkurencija Cirinom sinu - Ibricicu, pa da pored Pjanica i Medunjanin Ibricicu grije klupu :D
Moze igrati i ofanzivnog i defanzivnog veznog.Nesto kao Diaby :D

Smatram da i Medunjanin i Stilic zasluzuju minutazu u reprezentaciji.

Sad kad je Marko Topic dobio novi ugovor,a Radeljic pronasao klub,mozda zaigraju i oni koji stvarno zasluzuju.
BarbaDue

#6 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by BarbaDue »

Dabogda da ga Ciro zovne!?
zalizani

#7 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by zalizani »

Sve dok ne zaškripi (citaj: ako se ne plasiramo u baraz) Von Medunjanin :D , teško da dobije poziv. Nadam se da griješim, ali...
bosnisk_boy

#8 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by bosnisk_boy »

Nece ga zvati jer prednost ima ibricic i damjanovic, a ciro ce da nadje jos jednog sadovica po nagovoru raznih menadzera i velikog prijatelja pasalica.....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by -LIBERO- »

Decko ima suvise cvrst ugovor,i dobar klub u kojem je angazovan.
U prevodu nece ga niko ni zvati,Ibricic je prioritet,a mogu se zakleti da Ciro ima barem 20 % od slijedeceg Ibricicevog ugovora.
Stilic,Meduljanin....Pjanic koji dobije po 15 min :roll: ,svi su za barem klasu bolji od Ibricica,ali JOK :D :D

Ma neznam sto se cudite,ni prvi ni posljednji kojeg cemo izgubiti,na zalost... :roll:
BarbaDue

#10 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by BarbaDue »

Boli Cira sta ce biti sa reprezentacijom za 5-7 godina, njemu je bitno da sad ima "kompaktnu" ekipu.
U stvari to njega i ne treba da interesuje, ali zato mozgovi iz NSBIH trebaju o tome da misle.
jeza u ledja

#11 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by jeza u ledja »

Momak igra zanjedg veznog, trebao bi ga pozvati, (ako je vjerovati tekstu. :-x )
_BaD_BoY

#12 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by _BaD_BoY »

nek covjek trazi koga hoce dok god ostvaruje rezultare..valjda je i njemu u cilju da ima sto bolju ekipu i da pobijedjuje :bih:

Haris Medunjanin ce nadam se uskoro dobiti pozivnicu da igra,..ako je ovo doista tacno onda mu cestitka za patriotizam :bih:
Richard Peti

#13 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by Richard Peti »

Dosli su nam Pjanic i Begovic.. a nismo vjerovali :)

idemo dalje..

:bih: :bih: :bih:
jeza u ledja

#14 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by jeza u ledja »

Ovaj... je li on Medunjanin ili Međunjanin? :-?
gradska toplana

#15 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by gradska toplana »

Trebalo bi se povesti malo racuna o ovom momku i on je dio nas, nase BiH.Bez obzira imamo li igraca na toj poziciji ili ne ipak on igra u Spaniji gdje nemoze bas svako igrati.Ako valja dobro dosao jer na SP ide 20 i kusur igraca i za njega bi moralo biti mjesta ,a ne za neke Munibove tecice. :bih:
Richard Peti

#16 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by Richard Peti »

Medunjanin, mislim da to Međunjanin i ne postoji
KenCo

#17 Re: Haris Medunjanin zeli da igra za BiH !!!

Post by KenCo »

nije los na manageru :) igra ofenzivnog veznog,samo je malo fizicki slabiji.
Locked