Haris Medunjanin
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Hamica
#1 Haris Medunjanin
Mislim da smo sinoc dobili velikog igraca. Odigro je prvo poluvrjeme bez packe, sasadili smo se kad je izaso. Cestitka momak i dobro dosao u reprezentaciju BiH
-
pOZz
#2 Re: Haris Medunjanin
Zašto je onda izašao?
-
Hamica
#3 Re: Haris Medunjanin
hahahahahahahahahahahapOZz wrote:Zašto je onda izašao?
-
dugacki
#4 Re: Haris Medunjanin
Jedini hadzija sinoc je bio Pjanic i Hasagic.
-
Hamica
#5 Re: Haris Medunjanin
Zar je igro Pjanic drugo poluvrjeme? Ja ga se ne sjecam osim onog sutadugacki wrote:Jedini hadzija sinoc je bio Pjanic i Hasagic.
-
SA 071
#6 Re: Haris Medunjanin
Dobri su bili i Pjanic i Medunjanin. Imamo perspektive sa njima u buducnosti, a to je najbitnije. Mislim da smo dobili dobre igrace. Za Pjanica smo znali i ranije (imali smo ga prilike gledati u Ligi sampiona), ali i Medunjanin ima sta pokazati. Samo mu treba utakmica sa ekipom da se uklopi...Hamica wrote:Zar je igro Pjanic drugo poluvrjeme? Ja ga se ne sjecam osim onog sutadugacki wrote:Jedini hadzija sinoc je bio Pjanic i Hasagic.
- fole13
#7 Re: Haris Medunjanin
Sinoc je po meni prolaznu ocjenu mogu dobiti Nadarevic,Medunjanin i Hasagic napadaci bez Misketa ko riba bez vode,Rahimic je evidentno potreban kao i Spahic naravno da bi ova repka bila jaka.Ibisevic svaka njemu cast za igre u Hofenhaimu ali u repki katastrofa.Sve u svemu istina je da smo ispali vec u portugalu kada smo tri puta pogodili okvir gola

-
sprcilus
#8 Re: Haris Medunjanin
Mislim da je Medunjanin odigrao kvalitetno poluvrijeme. Imao je nekoliko tacnih dugih lopti za napadace i vrlo agresivno je isao na njihovu zadnju liniju. Nije mi jasan Ciro pa njega markira kao krivca za poraz, pogotov sto smo s njim prvo poluvrijeme bili bolji nego u drugom bez njega. A ubacivanje treceg napadaca(Muslimovic) i izbacivanje veznjaka(Medunjanin) protiv ekipe kao sto je Portugal predstavlja takticko samoubistvo.
-
samo malo
#9 Re: Haris Medunjanin
Medunjanin da je neka ekstra klasa, presao bi iz U-21 u A selekciju Holandije.
Realno i logicno.
Ali dobar je igrac, za nasu reprezentaciju dobar.
Realno i logicno.
-
sprcilus
#10 Re: Haris Medunjanin
samo malo wrote:Medunjanin da je neka ekstra klasa, presao bi iz U-21 u A selekciju Holandije.
Realno i logicno.
Pa dobro, treba posteno reci da nije klasa Snajdera, Robena, Van Bomela i zato i nema mjesta u selekciji Holandije. Ali mislim da ce biti izuzetno koristan za nas, pogotovo kada se prilagodi nasem nacinu igre. Sada Muratovic odlazi, brzo ce i Rahimic, dolazi vrijeme Pjanica i Medunjanina
-
callmethebreeeze
#12 Re: Haris Medunjanin
i meni se cini solidan. mislim da je glupo na njega krivicu svaljivati, momku je ovo bio prvi mech.
-
sprcilus
#13 Re: Haris Medunjanin
Mislim da bi Ciro napokon trebao prestati sa upiranjem prstom u igrace koje krivi za svoje poraze (Lisabon - Misimovic, Zenica-Medunjanin, Spanija-Supic) i da prizna svoje takticke pogreske. Malo odstupam od teme, ali je vezana za Medunjanina i nije mi jasno sta je decko kriv sinoc. A igra svoju prvu utakmicu za BiH, i ovaj ga javno proziva. Ne bi se cudio da vise ne dolazi da igra za BiH. Ciro uvijek hvali igrace koji tek treba da se dobro prodaju (Ibricic), pa da i on pokupi kajmak.
-
mikogoago
#14 Re: Haris Medunjanin
Decko je dobar,ali ovo je za njega prvo okupljanje,trebace mu vremena da se navikne na stil igre nase repke,da se nadje.Nije on kriv sto ga je Ciro silom prilika bacio u vatru i to kakvu vatru.Po meni je dobro igrao prvo poluvrijeme(koliko se to vidi sa tv ekrana).Njegovim izlaskom sa te strane je pocelo puhati to jeste poceli su portugalci ugrozavati nas.Njegovo vrijeme dolazi i treba mu dati malo vremena.Ni Pjanic nije igrao odmah od prve i on se nasjedio na klupi,ali je imao vremena da se uklopi.Mislim kada se malo uigraju da ce biti strasan tandem.
BRAVO MEDUNJANINU!
BRAVO MEDUNJANINU!
- Rauber
#15 Re: Haris Medunjanin
Ja sam sinoc jos u toku utakmice kod izmjene Medunjanina govorio da izlaskom njega gubimo dosta u veznom redu, momak je trcao strahovito puno i ogorman dio terena pokrivao,pomagao je odbrani a i prikljucivao se napadu. Po meni i vise nego dobar debi, zato me cudi Cirina izjava, jer u redu da je on kao selektor ocekivao vise od njega, ali momka javno izdvajati kao krivca
U svakom slucaju za Harisa ce se jos cuti

U svakom slucaju za Harisa ce se jos cuti
-
Bordolini
#16 Re: Haris Medunjanin
sprcilus wrote:Mislim da bi Ciro napokon trebao prestati sa upiranjem prstom u igrace koje krivi za svoje poraze (Lisabon - Misimovic, Zenica-Medunjanin, Spanija-Supic) i da prizna svoje takticke pogreske. Malo odstupam od teme, ali je vezana za Medunjanina i nije mi jasno sta je decko kriv sinoc. A igra svoju prvu utakmicu za BiH, i ovaj ga javno proziva. Ne bi se cudio da vise ne dolazi da igra za BiH. Ciro uvijek hvali igrace koji tek treba da se dobro prodaju (Ibricic), pa da i on pokupi kajmak.
Medunjanin
- mrtva kokoš
#17 Re: Haris Medunjanin
nisam ni ocekivao da neko moze zamjeniti misketa ali sasvim solidno je momak odigrao...
on je nasa buducnost...
on je nasa buducnost...
-
klixober
#18 Re: Haris Medunjanin
Medunjanin je imao tremu,vidjelo se da nije jos osloboden,ali samo debil moze na njega svaliti krivicu obzirom da ga je Ciro gurnuo u prvi sastav prvi put u najvaznijoj utakmici.
-
sabanss
#19 Re: Haris Medunjanin
Vidi se da momak zna, skolovan igrac koji hoce trcati. Imao je par losih pasova ali mislim da je to vise zbog nenaviknutosti na njivu od igralista na stadionu u Zenici - pruza pas po zemlji, lopta tri puta mijenja smijer ili se ukopa?
Inace mislim da bi njega i Pjanica trebalo forsirati u veznom redu, Miske je dobar ali je nezgodno kad ga ustopaju (Lisabon)
Ibisevic me razocarao, bez driblinga, primljene lopte, suta prema golu, jedino sto se ponekad vracao da pomogne odbrani.
Pandza je bio odlican uz neke kikseve koji su sasvim razumljivi.
Dzeko predobar, nije atraktivan kao igrac ali njegovo primanje lopte u zraku i stopanje kao i nosenje dvojice na ledjima koji mu ne mogu uzeti loptu me podsjetilo na Vijerija svojevremeno.
Ibricic se trudio ali mislim da nije potencijal niti igrac koji moze previse doprinjeti.
Kako god, moje misljenje je da nama vise stopa veza nego odbrana, previse polazemo na Misimovica mada imamo siroku lepezu kvalitetnih veznjaka: Pjanic, Bajramovic, Medunjanin bi trebali vise igrati nego do sada.
Inace mislim da bi njega i Pjanica trebalo forsirati u veznom redu, Miske je dobar ali je nezgodno kad ga ustopaju (Lisabon)
Ibisevic me razocarao, bez driblinga, primljene lopte, suta prema golu, jedino sto se ponekad vracao da pomogne odbrani.
Pandza je bio odlican uz neke kikseve koji su sasvim razumljivi.
Dzeko predobar, nije atraktivan kao igrac ali njegovo primanje lopte u zraku i stopanje kao i nosenje dvojice na ledjima koji mu ne mogu uzeti loptu me podsjetilo na Vijerija svojevremeno.
Ibricic se trudio ali mislim da nije potencijal niti igrac koji moze previse doprinjeti.
Kako god, moje misljenje je da nama vise stopa veza nego odbrana, previse polazemo na Misimovica mada imamo siroku lepezu kvalitetnih veznjaka: Pjanic, Bajramovic, Medunjanin bi trebali vise igrati nego do sada.
-
Hamica
#20 Re: Haris Medunjanin
Sve, sve ali ovo je meni pitanje svih pitanja...pOZz wrote:Zašto je onda izašao?
- A1fa
#21 Re: Haris Medunjanin
Ma Ciri su uvijek drugi krivi. Prave razloge nikada taj ne iznosi iako ih je svjestan, jer bi u tom slucaju morao mijenjati koncepciju i svoj pristup, a on to nije u stanju. Medunjaninu je ovo mogla biti komotno 5-6 utakmica u dresu reprezentacije pa da mozemo nesto vise napisati o njegovom doprinusu sinoc, a ne da mu debi bude u ovakvoj utakmici.Rauber wrote:Ja sam sinoc jos u toku utakmice kod izmjene Medunjanina govorio da izlaskom njega gubimo dosta u veznom redu, momak je trcao strahovito puno i ogorman dio terena pokrivao,pomagao je odbrani a i prikljucivao se napadu. Po meni i vise nego dobar debi, zato me cudi Cirina izjava, jer u redu da je on kao selektor ocekivao vise od njega, ali momka javno izdvajati kao krivca![]()
U svakom slucaju za Harisa ce se jos cuti![]()
Moja ocjena je da se momak trudio. Nedostatak uigranosti je pokusao nadoknaditi trcanjem i pasovima iz prve bez mnogo komplikovanja. Par puta je malo falilo da te lopte prodju, a i prolazit ce samo da se Dzeko navikne na njegov stil dodavanja, koji mi se svidja jer ubrzava nasu igru. On moze mnogo vise od onog sinoc i to ce i pokazati ubuduce!
-
sprcilus
#22 Re: Haris Medunjanin
pOZz wrote:Zašto je onda izašao?
Pa eto, nije mu se vise igralo
-
meris
#23 Re: Haris Medunjanin
Hamica wrote:Mislim da smo sinoc dobili velikog igraca. Odigro je prvo poluvrjeme bez packe, sasadili smo se kad je izaso. Cestitka momak i dobro dosao u reprezentaciju BiH
Nadam se da se salis samo. U suprotnom, nemas pojma o fudbalu. Medunjanin je sve razocarao, sto potvrđuje i njegova zamjena odmah na početku II poluvremena.
-
pOZz
#24 Re: Haris Medunjanin
Hamica wrote:hahahahahahahahahahahapOZz wrote:Zašto je onda izašao?
Treći put ćeš mi, nadam se, odgovoritiHamica wrote:Sve, sve ali ovo je meni pitanje svih pitanja...pOZz wrote:Zašto je onda izašao?
- A1fa
#25 Re: Haris Medunjanin
A koga je to Ciro drugog mogao izvesti?? Sina Ibricica od kojeg me vise jeza fata od njegovog povlacenja lopte u sredinu gdje se prepadne kad ugleda Pepe-a pa je onda vrati Nadarevicu da je ovaj nabije na Dzeku, umjesto da je barem pokusao jednom po krilu probiti??? Nije bio losiji od ostatka ekipe, barem se vidjelo da ima potencijal i kvalitet sto se nebi bas za svakog u nas moglo reci!Hamica wrote:Sve, sve ali ovo je meni pitanje svih pitanja...pOZz wrote:Zašto je onda izašao?