HARIS MEDUNJANIN

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

bulevarmostar

#76 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by bulevarmostar »

Iskreno, nikad momka nisam gledao ali se iz ovog klipa vidi da zna igrat.
Medjutim rekose da je zadnji vezni. Kako prekida akcije i potpomaze stoperima kad zatreba i kakav je u predaji lopte, onaj prvi pas? Imamo mi koga da je zavrne u gol, to nam ne treba.
bosnisk_boy

#77 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by bosnisk_boy »

bulevarmostar wrote:Iskreno, nikad momka nisam gledao ali se iz ovog klipa vidi da zna igrat.
Medjutim rekose da je zadnji vezni. Kako prekida akcije i potpomaze stoperima kad zatreba i kakav je u predaji lopte, onaj prvi pas? Imamo mi koga da je zavrne u gol, to nam ne treba.
Koga imas dva penzionera rahimica i muratovica koji moze odigrati utakmicu samo 60min na visokom nivou a haris jedino na tim mjestima moze igrati i niko vise a iskreno da nije igraca iz dijaspore bosna bi bila na nivou san marina i ligtestajna...
Gerard

#78 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Gerard »

bulevarmostar wrote:Iskreno, nikad momka nisam gledao ali se iz ovog klipa vidi da zna igrat.
Za svakog igraca se moze napraviti klip da izgleda kao Kaka...a vecina sa tih klipova su snimci iz holandske lige prije 3-4 godine. Nikada do zadnje dvije utakmice nije igrao zadnjeg veznog vec ofanzivnog veznog i poluspica, a utakmice svoga tima koji je tek u zadnjem kolu izborio opstanak u spanskoj lizi, gledao je sa klupe za rezerve. U ovome prvenstvu je poceo dvije od tri, a na jednoj je zamjenjen u 30 minuti. Za sada nema mjesta na sirem spisku (50-tak igraca :D ) a ako se povrijede Radeljic, Damjanovic, Saraba...trebalo bi razmisljati o njemu.
A1fa

#79 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by A1fa »

Gerard wrote:
Za svakog igraca se moze napraviti klip da izgleda kao Kaka...a vecina sa tih klipova su snimci iz holandske lige prije 3-4 godine. Nikada do zadnje dvije utakmice nije igrao zadnjeg veznog vec ofanzivnog veznog i poluspica, a utakmice svoga tima koji je tek u zadnjem kolu izborio opstanak u spanskoj lizi, gledao je sa klupe za rezerve. U ovome prvenstvu je poceo dvije od tri, a na jednoj je zamjenjen u 30 minuti. Za sada nema mjesta na sirem spisku (50-tak igraca :D ) a ako se povrijede Radeljic, Damjanovic, Saraba...trebalo bi razmisljati o njemu.
Bas si fensy :D Nebih sad da ti pristajem na muku jer je decko izborio mjesto u prvom sastavu, niti me interesuje sto dokazujes da nema pojma o fudbalu jer je samo tebi cudno sto nakon dobivenog crvenog kartona u 30 minuti trener Valladolida vadi veznog igraca a ubacuje odbrambenog, ali stvarno cu se zabrinuti za tebe kad Medunjanin dobije poziv, a da ce ga dobiti, to znas i ti, samo je pitanje vremena. u Africi ces ga nazalost morati gledati ;)
A za pola tih koji su tebi bolji od Medunjanina ukljucujuci i Muratovica kojeg su hvala bogu ipak godine stigle, ni pomocu Holivudskih filmskih trikova ne mozes napraviti klip na kojem bi izgledalo da znaju sa loptom :D
Last edited by A1fa on 22/09/2009 16:57, edited 1 time in total.
maher

#80 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by maher »

bosnisk_boy wrote:
Koga imas dva penzionera rahimica i muratovica koji moze odigrati utakmicu samo 60min na visokom nivou a haris jedino na tim mjestima moze igrati i niko vise a iskreno da nije igraca iz dijaspore bosna bi bila na nivou san marina i ligtestajna...
od onih koji su igrali u kvalifikacijama osim misimovica i salihovica ostali su svi krenuli iz nase lige...imamo jos begovica, ibisevica i pjanica koji se nisu bas naigrali...nemojmo se dijeliti na dijasporu i premier ligu...
Gerard

#81 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Gerard »

maher wrote:
bosnisk_boy wrote:
od onih koji su igrali u kvalifikacijama osim misimovica i salihovica ostali su svi krenuli iz nase lige...imamo jos begovica, ibisevica i pjanica koji se nisu bas naigrali...nemojmo se dijeliti na dijasporu i premier ligu...
Gresis za Ibisevica, momak (u to doba djecak) je poceo u BiH. U svakom slucaju se slazem u potpunosti da ne bi trebalo biti podjela (i) po tom pitanju.
A1fa

#82 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by A1fa »

maher wrote:
bosnisk_boy wrote:
??? od nosilaca igra osim Dzeke i Rahimica je slabo ko i rodjen u BiH, a kamoli da su se nesto naigrali u nasoj ligi.
palermo

#83 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by palermo »

A1fa wrote:

??? od nosilaca igra osim Dzeke i Rahimica je slabo ko i rodjen u BiH, a kamoli da su se nesto naigrali u nasoj ligi.
jahić, Supić. Muratović, Ibričić.............koja je stvarno fora sada dijeliti na dijasporu i ove što su u bosni počeli ?
A1fa

#84 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by A1fa »

palermo wrote:
A1fa wrote:

jahić, Supić. Muratović, Ibričić.............koja je stvarno fora sada dijeliti na dijasporu i ove što su u bosni počeli ?
Nije to nikakva ,,fora'' niti se dijeli da bi se zavadilo...samo se ukazuje na problem da mi u BIH moramo vise nesto uciniti, jer nam je reprezentacij ajedina svijetla tacka, i to zahvaljujuci igracima koji su odrasli i stasali vani, a to nece moci dovijeka tako. Vec sad imamo generaciju djece godista 92' pa nadalje od kojih vecina ima samo bosansko ime i prezime, za BIH ih vise nista emocionalno ne veze. To su uglavnom upravo oni koji sad igraju za U21 reprezentacije Slovenije, Svajcarske, Svedske itd...
A sto se ove 4 tice koju si naveo, Jahic tu ne spada, prije nego je dosao u Zelju vec je igrao u Francuskoj gdje je i rodjen. Jedino Dzeko je napravio neku ,,normalnu'' karijeru, a uz njega kada konacno negdje zaigra i Said Husejinovic, te zapostavljeni Stilic.Ovi ostali poput Ibricica su samo iznimke, igraci koji su imali mnogo srece i veza da na vrijeme odu vani. Da nije tako, u listi klubova za koje su nastupali, poslije Zvornicke Drine i Podgrmeca bi oni prvo igrali za Sarajevo, Zelju, Celik, Siroki, Borac, a tek onda za Zagreb i tamo neki klub u Turskoj. ;)
mostarac

#85 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by mostarac »

Vladavic je jedini koji je igrao zapazenu ulogu i u prvoj ligi federacije :D

Sad ozbiljno put Vladavica je bio cudo. Krenuo je Bregava Iskri kao dijete i tu su ga zapazili i tek je kasnije presao u Velez. Ako se ne varam igrao je prije Veleza jedno vrijeme u Lokomotivi, al ovo nisam siguran. U Velezu zapazenu ulogu igra tek u prvoj ligi federacije, kada je najbolji igrac tima i sezonu prije povratka Veleza u PL prelazi u Zelju, a dalji put je poznat.
Dakle momak je prosao sve od kantonalne, federalne, premier lige i otisao vani.
Uslovi u kojima je stasao kao igrac su bili katastrofalni, al je opet napravio nesto od svoje karijere.
Da se rodio 20 godina prije, Tuce bi mu bio rezerva, jer tad bi ga formirali u ubitacnog igraca, a Velezova skola fudbala je bila jedna od najboljih u Jugi. Momak je imao nesrecu da stasa kao igrac u jeben vakat. Pola vremena njegove izgradnje kao igraca je proveo u sklonistu i zato se od svih njih upravo njemu najvise divim i lik daje svoj maksimum iako je samo jednu utakmicu igrao na svojoj prirodnoj poziviji lijevog krila. Vazda ga negdje saltaju.
lahor

#86 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by lahor »

Ova tema vuce se vec 3 godine po forumu, kad toliko vrijedi sto ga ne pozovu vise. :bih:
A1fa

#87 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by A1fa »

lahor wrote:Ova tema vuce se vec 3 godine po forumu, kad toliko vrijedi sto ga ne pozovu vise. :bih:
Mikeliniji i Sarabe popne kvotu pa za njega nema mjesta. :D
Tek od kad je FIFA promijenila pravilo o promjeni sportskog drzavljanstva, on je opet aktuelan, jer je sa U21 reprezentacijom Holandije osvojio evropsko prvenstvo ;)
A da ,,Medo'' nema tehniku, igrao bi u Austriji gdje igraci ostvaruju transfere od 30.000 Eura i na osnovu njih dobiju poziv u reprezentaciju, nebi u Primeri :D
Gerard

#88 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Gerard »

lahor wrote:Ova tema vuce se vec 3 godine po forumu, kad toliko vrijedi sto ga ne pozovu vise. :bih:
Pozvan je on (pritiskom nas navijaca) nekako nakon otvaranja teme, ali je odbio da igra tj. nije prihvatio poziv. U to vrijeme je bilo pravilo da do napunjene 21 godine igrac moze projeniti sportsko drzavljanstvo, tj. ako je igrao za neku od mladjih selekcija jedne zemlje i imao tzv. sportsko drzavljanstvo te zemlje mogao je , ponavljam do napunjene 21 godine, odabrati da igra za neku drugu zemlju. Posto je Haris Medunjanin bio clan mladih selekcija Holandije, to pravilo je vazilo za njega. Sliskovic ga pozvao u A SELEKCIJU BiH, a on je iscekivao da li ce biti pozvan u mladu reprezentaciju Holandije za svjetsko prvenstvo te godine. Posto nije bio na prvobitnoj listi, izjavio je da prihvata poziv BiH i sve je izgledalo OK (sto mozes vidjeti ako procitas postove na ovoj temi iz toga perioda), dok se jedan igrac mlade reprezentacije Holandije nije povrijedio i selektor je uputio naknadni poziv Medunjaninu. On ga je objerucke prihvatio te pogazio obecanje dato BiH javnosti i zvanicnicima, iako je znao da puni 21 - u godinu i da vise nece biti prilika. Javno je za holandske medije izjavio da za Bosnu NIKADA NECE IGRATI vec samo za Holandiju. U medjuvremenu, tri godine poslije toga, pravila su promjenjena tako da igrac koji nije nastupao u zvanicnim utakmicama A reprezentacije jedne zemlje moze promjeniti drzavljanstvo i igrati za drugu zemlju bez obzira koliko godina ima. Posto Haris u medjuvremenu nije napredovao kako je on, a i drugi predvidjali, i od velikog evropskog talenta pretvorio se u igraca koji sjedi na klupi u jednom od najlosijim spanskih klubova, jasno je da ne moze ni prismditi holandskom A timu. E sad se on najednom sjetio da bi po tim novim pravilima mogao igrati i za BiH, dobiti status reprezentativca, eventualno otici i na SP (da ne pricam sto to donosi), pa se svim silima trudi da uleti. Sve sto je prije popljuvao pokorno je polizao, pa tako izjavljuje da je i na SP za mlade (na koje je uzgred igrao par minuta) mislio samo kako ce zaigrati za BiH. Jes al' u k...u, Ovi momci, sadasnji reprezentativci su dali sve od sebe, pa cak i vise nego sto mogu da bi se nasli tamo gdje sada jesu, i po mome ne bi bilo pametno dovoditi osobu sa tako prevrtljivim moralnim karakteristikama medju njih. Eventualno ako se dokaze, mozda u nekim sledecim kvalifikacijama da pojaca konkurenciju za siri spisak od stotinjak igraca, i to u slucaju da se Sadovic (koji je igrao za BiH mladu reprezentaciju desetak puta), dakle ako se Sadovic povrijedi onda eto...neka ga pozovu :D
zalizani

#89 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by zalizani »

Ušanović: "Ako Ćiro Blažević računa na Harisa Medunjanina, administracija nije problem"

Haris Medunjanin mladi Sarajlija vezni igrač španskog Valladolida, skrenuo je na sebe pažnju ove sezone, jer se izborio za mjesto u startnoj postavi svoje ekipe. Medunjanin je svojevremeno igrao za mlade selekcije Holandije, gdje je i počeo karijeru, a bio je učesnik i Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.
:D :D
odvijac

#90 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by odvijac »

upotpunsti se slazem sa gerardom,malog smrada ne treba zvati,iako se zovne neka grije klupu..zasto na ustrb danasnji igraca koji su prosli scile i haridbe,ovaj mali da se sepuri,najvise sam mrzio licemjere :x ..
jeza u ledja

#91 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by jeza u ledja »

odvijac wrote:upotpunsti se slazem sa gerardom,malog smrada ne treba zvati,iako se zovne neka grije klupu..zasto na ustrb danasnji igraca koji su prosli scile i haridbe,ovaj mali da se sepuri,najvise sam mrzio licemjere :x ..

Ja mislim da ne bi bilo u redu, a ni pametno, ubacivati nekog novog u tim pred tako odlucujuce utakmice.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#92 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Dado dijasporitus »

maher wrote:
bosnisk_boy wrote:
Ibisevic je poceo u Svicarskoj
Begovic je poceo Kanadi
Pjanic je poceo u Luksemburgu
Bajramovic je poceo u Njemackoj
Muslimovic je poceo u Svedskoj
Spahic i Mravac su poceli u Hrvatskoj

Uz Misimovica i Salihovica to ti je vise od pola prvog tima. Meni su oni ipak svi isti ali nemojmo se zavaravati da PL daje toliko talenata. Dzeko je izuzetak.
jeza u ledja

#93 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by jeza u ledja »

Ja se slazem da Medunjanina treba zvati, ali se ne slazem da ga treba zvati pred odlucujuce susrete za plasman. Ako jedna ekipa odigra cijeli ciklus i izbori plasman u baraz valjda je logicno da se ta ekipa ne mijenja?

Ne postoji nijedan logican razlog zasto bi mislio da bi Medunjanin u barazu bio bolji za repku od Rahimica ili Muratovica.
Igrac koji nikad nije igrao za nijednu mladu reprezentaciju, koji je odrastao u inostranstvu i plus jos igrao za drugu zemlju - ne moze tek tako biti ubacen u ekipu pred najvaznije okrsaje koje je ova repka ikad imala.
To bi vazilo cak i da je u pitanju mnogo bolji igrac od Medunjanina.

Njega treba zvati NAKON kvalifikacija. To sam i prije govorio.

Ma uostalom nek ga pozove pa nek sjedi na tribinama, ako bude dovoljno povrijedjenih i kartoniranih nek ga ubaci.
Gerard

#94 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Gerard »

JOK, neka ga ne pozove, prvo sto nejma kvaliteta za reprezentaciju (pa da li je vamo jasno da je covjek u zadnje tri godine sastavio samo jednu citavu utakmicu?), a drugo sto se vjerovatno ne bi odazvao posto je izjavio da NIKADA NECE IGRATI ZA BIH, VEC SAMO ZA HOLANDIJU (ili bi mozda to polizo, ha Majjah (A1fa, Komeba)). Borimo se protiv raznih Sadovica odnosno menadzera koji vrsljaju oko reprezentacije, a sami predlazemo slicne stvari. Njemu treba SAMO status reprezentativca i zato je platio Sinana da napise clanak u Sanu u kojem ce naravno dodirnuti i Zlatana Ibrahimovica. Srceparajuce nema sta, evo odmah letimo da pozovemo toga zvalju ...........da ga ne bi izgubili kao Zlatana :D :D :D
Ako, nedaj Boze, postane svjetska marka, pa se za njega otimaju Real, Barcelona, Mancester....onda bi trebalo razmisliti, medjutim kao sto sam vise puta rekao Ciro je selektor i ako ga pozove ja mogu samo reci: Ciro pederu :D

PS-A1fa, zvani Majah, zvani..... reci Harisu da je dzaba bacio pare, dok sam ja uticajan u savezu, igrace al' u kurcu :D :D :D a ti se okani corava posla, probaj nesto sa onim Janjicem, mozda uleti kakva crkavica.
uribe

#95 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by uribe »

: Dobro, ali da li se Vi osjećate Bosancem, da li biste igrali za BiH?

MEDUNJANIN: Rođen sam u Sarajevu, osjećam se Bosancem. Ali, za reprezentaciju ne igram, jer su Holanđani bili i brži i konkretniji. Imam dojam da me naši nisu htjeli, već su pod pritiskom javnosti uputili poziv. U svakom slučaju hvala Sliškoviću, ali moja budućnost je u Holandiji. Igrao sam na Evropskom prvenstvu u Portugalu, a akobogda moj cilj je A reprezentacija Holandije :x :x :x :x
Gerard wrote:BTW - Haris Medunjanin je papak, izdajica i drugoligaski fudbaler
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#96 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by pape »

@Elvo i @Gerard, ... slijede vam banovi zbog spominjanja majki.
Zapamtite, ... spominjanje majki u ovakom kontekstu ce uvijek zavrsiti baniranjem.
Tema ce za sada ostai zatvorena.
Charuga
Globalni moderator

#97 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Charuga »

Dado dijasporitus wrote:
Ibisevic je poceo u Svicarskoj
Vedo je poceo igrati u Proleteru iz Slavinovića kod Tuzle. poslije bjezanja iz Vlasenice ide u Tuzlu i pocinje igrati u Zmaju od Bosne, kad su bili u Premijer ligi BiH. Cak je igrao i za kadetsku reprezentaciju BiH. U generaciji sa Pehlićem, E. Hadžićem, Sadikovićem .... Tek 2000. godine odlazi u Svicu (sa 16 godina) sa roditeljima i pocinje igrati za Baden ali tamo ostaje samo 10 mjeseci i odatle je otisao u SAD.
udrch

#98 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by udrch »

Harisa Medunjanina treba zovnuti i obezbjediti uslove da može da igra..
Nemojte ga sad kuditi, mlad čovjek svašta uradi..
A nemojte ga ni hvaliti, nije zaslužio..
Ali neka ga brate, ne može smetati..ako zatreba, nek se ima..
Bolje on, nego Dario Damjanović..
Post Reply