HARIS MEDUNJANIN

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Gerard

#51 Re: Re:

Post by Gerard »

Gerard je napisao/la:

pape je napisao/la:Haris Medunjanin kiest voor Oranje / Haris Medunjanin izabrao Oranje (narandzaste)

Haris Medunjanin verkiest Oranje boven Bosnië & Herzegovina. De 21-jarige middenvelder van Jong Oranje beschikt over zowel de Nederlandse als de Bosnische nationaliteit en had van de Bosnische bond een uitnodiging ontvangen voor de vriendschappelijke A-interlands tegen Zuid-Korea (26 mei, 2-0 verlies) en Iran (31 mei).
"Ik heb nog veel familie in Bosnië wonen, maar ik heb de directeur van de Bosnische bond verteld dat ze te laat waren", verklaarde de speler van AZ in het Noordhollands Dagblad. "Ik ben nu 21 jaar en wil alleen voor Nederland spelen. Voor Bosnië kies ik daarom sowieso niet meer."
"Imam jos puno familije koja zivi u Bosni, ali sam direktoru bosanskog saveza rekao da su zakasnili", izjavio je igrac AZ-a za "NH Dagblad". Sada mi je 21 godina i zelim samo za Holandiju igrati. Za Bosnu u svakom slucaju necu igrati".
Medunjanin vluchtte op zevenjarige leeftijd samen met zijn ouders uit Bosnië en woonde aanvankelijk in asielzoekerscentra in Scandinavië. Later kwam hij in Alkmaar terecht en daar werd hij opgemerkt door AZ, waarvoor hij sinds de C-jeugd actief is. Medunjanin speelde dertien Eredivisieduels en scoorde daarin drie keer. Vorig jaar was hij voor Nederland present op het WK onder 20 en momenteel verblijft hij met Jong Oranje in Portugal voor het EK onder 21.

A sto ne pise da su mu trazili pare..
-da ga uvrste na klupu = $$$$ ?
-da udje s klupe = $$$$$ ?
-da igra od prve(neku prijateljsku ili neku estoiju, armeniju) = $$$$$ ?

Prva opcija je 4-vero cifrena, ostale su sa jednom 0 vise :)
btw probaj pogodit cifre :D

Pa i ja se pitam sto to nije izjavio ako je tacno. Lijepo je mogao reci: necu da igram jer mi je taj i taj trazio pare...ma pusti suplje. Cuj zakasnili ste sa pozovom, a nije ni 21 napunio inace drugacije i ne bi mogao igrati (po tadasnjim pravilima). Ma sta se ima tu diskutovati. Sve da je oslobodio cijelu Bosnu nije reprezentativni kalibar...eventualno za neku utakmicu protiv Gabona, Paname - za olimpijsku selekciju da se kali desetak godina.
libertyBiH

#52 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by libertyBiH »

Nikad on nece obuci narandzasti dres jer je prosjecan igrac.
bosnisk_boy

#53 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by bosnisk_boy »

libertyBiH wrote:Nikad on nece obuci narandzasti dres jer je prosjecan igrac.
Koji si ti pametnjakovic boze mili i ti si mi neki poznavaoc fudbala i patriota poput ovih nasih majstora u savezu.......
A1fa

#54 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by A1fa »

Gerard wrote:Vidim da je opet aktuelno pa reko da podsjetim...Bosnjo ti je jeben faktor...ponekad pomislim da su u pravu oni sto kazu da Bosnju sto vise tuces po usima on te vise voli i uvlaci ti se u prkno. Jedan balavac uz pomoc novinarske kurve Sinana...zavlaci papke ko zadnje levate...te hocu, te nocu...te hocu al' da mi ne udje. Marsh stoko ti si holandski reprezentativac, tako si odlucio i cekaj njihov poziv, koji moj se sada nameces, ne trebamo te sada, kada smo pred barazom.
Citam i prvo mi asocijacija bi ,,trener svih trenera'' :D , al onda skontah da te opet proganja tvoja stara sjenka :lol:
Gerard

#55 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Gerard »

"Imam jos puno familije koja zivi u Bosni, ali sam direktoru bosanskog saveza rekao da su zakasnili", izjavio je igrac AZ-a za "NH Dagblad". Sada mi je 21 godina i zelim samo za Holandiju igrati. Za Bosnu u svakom slucaju necu igrati".
A1fa

#56 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by A1fa »

'''Bio sam tu prisutan kad je galamio u svom stilu na Marija Stanica govoreci da je to glupost, da Bosna nikada nece imati reprezentaciju'' 8)
A1fa

#57 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by A1fa »

Gerard wrote:"Imam jos puno familije koja zivi u Bosni, ali sam direktoru bosanskog saveza rekao da su zakasnili", izjavio je igrac AZ-a za "NH Dagblad". Sada mi je 21 godina i zelim samo za Holandiju igrati. Za Bosnu u svakom slucaju necu igrati".
Zar nesto slicno nije izjavio i Begovic? I to bez da je postojala mogucnost da se izokrenu njegove rijeci, jer ih je sam izgovorio u eter? No Begovic nije povrijedio tvoju sujetu, nije te licno izradio, pa mu ne zamjeras :D Jer ipak si ti najvazniji u cijeloj ovoj prici :-)
Rauber

#58 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Rauber »

Zaragoza-Valjadolid
Medunjanina nema ni na klupi.

Image
bosnisk_boy

#59 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by bosnisk_boy »

Da pratite igré medunjanina onda bi vjerovatno procitali na internetu da ima povredu i da ce pauzirati najmanje dvije sedmice.......
Rauber

#60 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Rauber »

bosnisk_boy wrote:Da pratite igré medunjanina onda bi vjerovatno procitali na internetu da ima povredu i da ce pauzirati najmanje dvije sedmice.......
Ovo je predpostavljam meni upuceno,tako da ne znam jel me persiras ili mi se tek onako obracas u mnozini :roll:
Kako god,nisam znao za povredu, izvini molim te sto sam ga uopste spomenuo danas.
bosnisk_boy

#61 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by bosnisk_boy »

Rauber wrote:
bosnisk_boy wrote:Da pratite igré medunjanina onda bi vjerovatno procitali na internetu da ima povredu i da ce pauzirati najmanje dvije sedmice.......
Ovo je predpostavljam meni upuceno,tako da ne znam jel me persiras ili mi se tek onako obracas u mnozini :roll:
Kako god,nisam znao za povredu, izvini molim te sto sam ga uopste spomenuo danas.
Nisam mislio licno na tebe a napisao sam u mnozini zato sto ga mnogi blate na ovom forumu i proglasavaju ga izdajnikom......
A1fa

#62 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by A1fa »

bosnisk_boy wrote:
Rauber wrote:
Nisam mislio licno na tebe a napisao sam u mnozini zato sto ga mnogi blate na ovom forumu i proglasavaju ga izdajnikom......
Cekaj samo da Gerard procita da danas nije igrao, vidjeces onda tek sege i cirkusa :D
Gerard

#63 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Gerard »

A1fa wrote:
bosnisk_boy wrote:
Cekaj samo da Gerard procita da danas nije igrao, vidjeces onda tek sege i cirkusa :D[/quote]
Ma igrao bi on vjerovatno ali je u pitanju takticka zamisao trenera :D
Cuj igrac ti dobije crveni karton, a ti onda u 30 minutu izvedes "zadnjeg veznog" kao dio takticke zamisli :D
BTW - kazu da je igrac zrio za penzije ako se na njemu lome kola trenerovih taktickih zamisli (bude zamjenjen u 30 minuti).
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#64 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Dado dijasporitus »

Malo primjera. Momak je izgleda ljevak kao Sejo

buzzer

#65 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by buzzer »

Dado dijasporitus wrote:Malo primjera. Momak je izgleda ljevak kao Sejo
dzaba mu highlits kad ga jb kalibar :D
Ma sta se ima tu diskutovati. Sve da je oslobodio cijelu Bosnu nije reprezentativni kalibar...eventualno za neku utakmicu protiv Gabona, Paname - za olimpijsku selekciju da se kali desetak godina.
Petit_Beurre

#66 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Petit_Beurre »

bosnisk_boy wrote:
libertyBiH wrote:Nikad on nece obuci narandzasti dres jer je prosjecan igrac.
Koji si ti pametnjakovic boze mili i ti si mi neki poznavaoc fudbala i patriota poput ovih nasih majstora u savezu.......
nikad neće ni prismrditi lalama :thumbup:
A1fa

#67 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by A1fa »

Gerard wrote:Ma igrao bi on vjerovatno ali je u pitanju takticka zamisao trenera :D
Cuj igrac ti dobije crveni karton, a ti onda u 30 minutu izvedes "zadnjeg veznog" kao dio takticke zamisli :D
BTW - kazu da je igrac zrio za penzije ako se na njemu lome kola trenerovih taktickih zamisli (bude zamjenjen u 30 minuti).
Pametniji si kad se ne javljas :D
Joj kuku tebi kad ga Chiro pozove, sam ces se banovati sa ovog foruma :lol: :lol:
Gerard

#68 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Gerard »

A1fa wrote:
Gerard wrote:Ma igrao bi on vjerovatno ali je u pitanju takticka zamisao trenera :D
Joj kuku tebi kad ga Chiro pozove, sam ces se banovati sa ovog foruma :lol: :lol:
Kad ga Ciro pozove (ako ga pozove) navijacu da da 5 golova na svakoj utakmici reprezentacije, ako mu vec neko nece slomiti nogu u prvoj minuti. Mi uglavnom diskutujemo na bazi STA BI JA URADIO DA SAM SELEKTOR. Ako Ciro koji je jedini kompetentan drugaciji procjeni (uostalom yebe se njemu sto Haris nije htio igrati on ce pozvati i Ognjena Koromana samo ako bi mu to donijelo rezultat) onda meni ostaje samo to prihvatiti i navijati za reprezentaciju. Bez prigovora sve dok su rezultati dobri. U tome je razlika izmedju mene i tebe (Majaha, Kombebe, Hercegovca i koliko vas vec ima :))
"Vi" se svoga drzite ko mazgA, pa taman da se desi kao u utakmicama protiv Armenije i Turske sa Supicem, Salihovicem, Muratovicem....jer ste vi zasluzniji za ovu reprezentaciju od Cire :mrgreen:
Šibicar

#69 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Šibicar »

Gerard wrote:
A1fa wrote:
Kad ga Ciro pozove (ako ga pozove) navijacu da da 5 golova na svakoj utakmici reprezentacije, ako mu vec neko nece slomiti nogu u prvoj minuti. Mi uglavnom diskutujemo na bazi STA BI JA URADIO DA SAM SELEKTOR. Ako Ciro koji je jedini kompetentan drugaciji procjeni (uostalom yebe se njemu sto Haris nije htio igrati on ce pozvati i Ognjena Koromana samo ako bi mu to donijelo rezultat) onda meni ostaje samo to prihvatiti i navijati za reprezentaciju. Bez prigovora sve dok su rezultati dobri. U tome je razlika izmedju mene i tebe (Majaha, Kombebe, Hercegovca i koliko vas vec ima :))
"Vi" se svoga drzite ko mazgA, pa taman da se desi kao u utakmicama protiv Armenije i Turske sa Supicem, Salihovicem, Muratovicem....jer ste vi zasluzniji za ovu reprezentaciju od Cire :mrgreen:
Steve GerRard

Steve GerRard GerRard
he can pass
forty yards
he's big and he's
fucking hard
Stave GerRard GerRard

Steve GerRard, GerRard
he'll pass
the ball 40 yards
he's better
than Frank Lampard
Steve GerRard,
GerRard
A1fa

#70 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by A1fa »

Gerard wrote:
A1fa wrote:
Da, to je sustina price, tebi ne smeta bol u anusu i topao zadah iza uha kad te yebu u zdrav mozak dok su rezultati dobri. ;) Ali velikoj vecini nas koji imamo memoriju i sjecamo se dosadasnjeg rada i razloga zasto nam je ovo tek prvi put da svojom zaslugom izborimo sansu za veliko takmicenje to smeta. Zbog toga nikad necemo biti zadovoljni dok samo KVALITET i PROFESIONALNI RAD ne budu jedino mjerilo selektovanja i pozivanja igraca.
Gerard

#71 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Gerard »

A1fa wrote:
Gerard wrote:
A1fa wrote:
Da, to je sustina price, tebi ne smeta bol u anusu i topao zadah iza uha kad te yebu u zdrav mozak dok su rezultati dobri. ;) Ali velikoj vecini nas koji imamo memoriju i sjecamo se dosadasnjeg rada i razloga zasto nam je ovo tek prvi put da svojom zaslugom izborimo sansu za veliko takmicenje to smeta. Zbog toga nikad necemo biti zadovoljni dok samo KVALITET i PROFESIONALNI RAD ne budu jedino mjerilo selektovanja i pozivanja igraca.
Slusaj, mi smo startovali u grupi kao cetvrta ekipa i realno je bilo da osvojimo cetvrto mjesto. Kao sto znas najvjerovatnije cemo osvojiti drugo i plasirati se u baraz sto s'obzirom na situaciju izazvanu inatom Mehe Kodre i saveza, nismo mogli ni u snu predvidjeti. Kako onda ocjeniti rad nego dobar odn. da su samo KVALITET i PROFESIONALNI rad mjerilo rada selektovanja i pozivanja igraca. Zapamti da smo mi ipak samo NAVIJACI, te da je bilo po nekima od nas (ukljucujuci i tebe) vjerovatno bi sada bili zadnji u grupi odnosno igrali bi kvalifikacije sa premijerligaskim igracima.
Problem je izgleda sto je tebi Haris Medunjanin ili njegov stari obecao da ces, kako ti kazez osjetiti njegov dah iza uha i ruke na bokovima dok ste obadvoica nagnuti napred pod uglom od 90 stepeni, ako mu sredis da igra za reprezentaciju. Da ne ulazim u neke druge kombinacije.
Hajde placi malo zajedno sa Harisom koji kao kakva p......a moli da ga se pozove, a nekad je tako gord bio: "IGRACU ZA HOLANDIJU, A ZA BOSNU NIKADA". Do 24 godine poceo DVIJE utakmice u spanskoj lizi od kojih je na jednoj zamjenjen u 30 minuti :D :D :D i frajer hoce da igra pored asova kao sto su Dzeko, Miske, Ibricic, Muratovic..... Pandza, Damjanovic, Marinko Mackic, Edin Husic, Nurdin Hrustic, Mikelini, Sadovic, Jakirevic.... :-)
jeza u ledja

#72 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by jeza u ledja »

Gerard wrote: frajer hoce da igra pored asova kao sto su Dzeko, Miske, Ibricic, Muratovic..... Pandza, Damjanovic, Marinko Mackic, Edin Husic, Nurdin Hrustic, Mikelini, Sadovic, Jakirevic.... :-)
:lol: :lol: :lol:
mostarac

#73 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by mostarac »

jeza u ledja wrote:
Gerard wrote: frajer hoce da igra pored asova kao sto su Dzeko, Miske, Ibricic, Muratovic..... Pandza, Damjanovic, Marinko Mackic, Edin Husic, Nurdin Hrustic, Mikelini, Sadovic, Jakirevic.... :-)
jbt on je opet promjenio dilera :roll: :roll: :roll:
Šibicar

#74 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by Šibicar »

Gerard wrote:
A1fa wrote:
Gerard wrote: Kad ga Ciro pozove (ako ga pozove) navijacu da da 5 golova na svakoj utakmici reprezentacije, ako mu vec neko nece slomiti nogu u prvoj minuti. Mi uglavnom diskutujemo na bazi STA BI JA URADIO DA SAM SELEKTOR. Ako Ciro koji je jedini kompetentan drugaciji procjeni (uostalom yebe se njemu sto Haris nije htio igrati on ce pozvati i Ognjena Koromana samo ako bi mu to donijelo rezultat) onda meni ostaje samo to prihvatiti i navijati za reprezentaciju. Bez prigovora sve dok su rezultati dobri. U tome je razlika izmedju mene i tebe (Majaha, Kombebe, Hercegovca i koliko vas vec ima :))
Slusaj, mi smo startovali u grupi kao cetvrta ekipa i realno je bilo da osvojimo cetvrto mjesto. Kao sto znas najvjerovatnije cemo osvojiti drugo i plasirati se u baraz sto s'obzirom na situaciju izazvanu inatom Mehe Kodre i saveza, nismo mogli ni u snu predvidjeti. Kako onda ocjeniti rad nego dobar odn. da su samo KVALITET i PROFESIONALNI rad mjerilo rada selektovanja i pozivanja igraca. Zapamti da smo mi ipak samo NAVIJACI, te da je bilo po nekima od nas (ukljucujuci i tebe) vjerovatno bi sada bili zadnji u grupi odnosno igrali bi kvalifikacije sa premijerligaskim igracima.
Problem je izgleda sto je tebi Haris Medunjanin ili njegov stari obecao da ces, kako ti kazez osjetiti njegov dah iza uha i ruke na bokovima dok ste obadvoica nagnuti napred pod uglom od 90 stepeni, ako mu sredis da igra za reprezentaciju. Da ne ulazim u neke druge kombinacije.
Hajde placi malo zajedno sa Harisom koji kao kakva p......a moli da ga se pozove, a nekad je tako gord bio: "IGRACU ZA HOLANDIJU, A ZA BOSNU NIKADA". Do 24 godine poceo DVIJE utakmice u spanskoj lizi od kojih je na jednoj zamjenjen u 30 minuti :D :D :D i frajer hoce da igra pored asova kao sto su Dzeko, Miske, Ibricic, Muratovic..... Pandza, Damjanovic, Marinko Mackic, Edin Husic, Nurdin Hrustic, Mikelini, Sadovic, Jakirevic.... :-)

Ovo je komentar inteligentnog lika @GerRard svaka ti je na mjestu,svaka čast :thumbup:
A1fa

#75 Re: HARIS MEDUNJANIN

Post by A1fa »

mostarac wrote:
jeza u ledja wrote:
jbt on je opet promjenio dilera :roll: :roll: :roll:
Ma nije, vec navelko konzumira vlastitu robu :lol: :lol: :lol:
Post Reply