Haris Medunjanin se odlucio za BiH repku

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

KotromanichII

#1 Haris Medunjanin se odlucio za BiH repku

Post by KotromanichII »

Image

Image
'Medunjanin kiest voor Bosnië'
Geschreven door Pieter Ooms op dinsdag, 20 februari om 08:11

Haris Medunjanin heeft in een interview met Voetbal International laten weten dat hij in de nabije toekomst voor Bosnië-Herzegovina uit wil gaan komen. Dit wist Johan Derksen gisterenavond in Voetbal Insite te melden.

De 21-jarige aanvallende middenvelder van Sparta Rotterdam is van mening dat Jong Oranje-bondscoach Foppe de Haan niet het maximale uit zijn kwaliteiten haalt, door hem vaak als invaller te gebruiken. Bij zijn geboorteland zou hij echter wel het volledige vertrouwen krijgen, waardoor zijn keuze snel gemaakt was.

Ook Sparta-trainer Wiljan Vloet krijgt in het interview de nodige kritiek te verwerken. De AZ-huurling vindt dat hij te veel op de bank begint, terwijl hij al meerdere malen heeft bewezen via zijn doelpunten en assists belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg.

Prevod:
Haris je u Holandskom Voetbal International-u (najveci Hol fudbal magazin) izjavio da zeli u bliskoj buducnosti igrati za BIH. Ovo je izjavio sinoc odgovorni urednik ovog magazina na tv-u u emisiji Voetbal Insite gdje nastupa kao analiticar.

Haris je misljenja da trener Hol U21 repke, Foppe de Haan, ne iskoristava Harisove kvalitete maksimalno jer ga cesto koristi kao rezervu. U BIH bi trebao dobiti potpuno povjerenje strucnog staba, tako da je odluka jednostavna za njega.

I Spartinog trenera (trenutno igra za Spartu) isto kritikuje. Smatra da ga precesto drzi na klupi, i ako je se vec vise puta dokazao sa golovima i asistencijama. I pokazao svoju vrijednost za klub.
pogledaj te ovdje dva zadnja gola od medunjanina, vidi se da momak ima slifa za gol, a zna vala i okrenuti igraca ljevicom
pricaj te sta hocete ali bi nam dobro dosao sad barem da se ne brukamo u oslu i na kosevu protiv hrvatske

prvi go http://www.youtube.com/watch?v=18fWPdv_bYY
drugi go http://www.youtube.com/watch?v=wX5BmDRv ... ed&search=

sad je pitanje dali on moze zaigrati za nas ???
Santos

Post by Santos »

Ha ha pa ovaj je Pele za pojedine.Hajd postavi onaj go kad za zavali PSV je bi al neznam kako ide.E sad imali mjesta za BiH sumljam pokvarice nacionalni procenat.
KotromanichII

Post by KotromanichII »

http://www.youtube.com/watch?v=O4GQod63BpY

evo gol Medunjanina protiv PSV
karanana

Post by karanana »

Znaci igro je za U 21 Holandiju? Pa moze li igrati za BiH nakon toga?

Cisto me ovo interesuje iako me briga hoce li ili nece jer bojkotujem i ne pratim reprezentaciju.
noviprimitivac

Post by noviprimitivac »

dobar igrač svakako!!!igra iza špiceva,zna dati gol,slična pozicija velikog Sergeja

ne treba pominjati naravno da je skonto da nema šanse da zaigra u Holandskoj reprezentaciji jer lale imaju nekoliko vrhunskih fudbalera na toj poziciji ali jebiga ništa novo kad smo mi u pitanju
noviprimitivac

Post by noviprimitivac »

karanana wrote:Znaci igro je za U 21 Holandiju? Pa moze li igrati za BiH nakon toga?

Cisto me ovo interesuje iako me briga hoce li ili nece jer bojkotujem i ne pratim reprezentaciju.
može igrati jer je igrao samo za mlade nije nastupao(niti bi ikada jer nema mjesta) za reprezentaciju Holandije(seniore)
Santos

Post by Santos »

Pa zar vam ovaj go protiv PSV dovoljno ne govori moze li i li ne igrat za BiH.Pele za pojedine.Jest da se malo kasno izjasnio ali nema veze bolje ikad nego nikad,ali sad je pitanje nasih hostlapera sta ce uradit.
KotromanichII

Post by KotromanichII »

lindjo

Post by lindjo »

haris je igrac koji moze pokriti najbolnije mjesto u nasoj repki(prednji vezni,play)

ima taj kreativni-gen,odlican pregled igre,pas-igru,a evo vidimo i zabija

ovo treba samo zavrsiti,ali ne,oni ce se igrati sa nasim zivcima,a gluhih telefona s harisom,sve dok ne propane stvar

nista,vjerovatno ce muzur cekati da zabije 3-4 gola na jednoj utakmici,da bi *zasluzio* poziv...a dotle ce se vec van basten sjetiti(taman da ga Van basten jednom zovne,mi se mozemo poslemit sa njim za sva vremena)
nevjerovatno je da je su cijenjeniji igraci iz nekakve hrvatske lige,austrijkse,nase lige,nego igraci holandske ili pak belgijske(gje je Custovic 3 str.lige)

STOP ...ne zelim da me ponese.... :x
max_power

Post by max_power »

Pa ako je Medunjanin to izjavio onda je mozda vec imao kontakt sa Muzurom...
Samo da mu to nije taktika nebi li ga holandjani pozvali, nesto kao "ako me ne zovnete u reprezentaciju odoh ja igrati za Bosnu" :D
Ali sumnjam, nebi to upalilo kod njih.

Custovic ce biti pozvan, pise u Avazu. Ali neznam hoce li se odazvati jer je izjavio da nema smisla da igra ako nece igrati Spahic, Bajramovic i ostali (to jest, nasi najbolji igraci)
Sir Charles

Post by Sir Charles »

nobody wrote:Custovic ce biti pozvan, pise u Avazu. Ali neznam hoce li se odazvati jer je izjavio da nema smisla da igra ako nece igrati Spahic, Bajramovic i ostali (to jest, nasi najbolji igraci)
Pametan lik
max_power

Post by max_power »

Evo ga jos jedan "zaboravljeni"
Muzurović zove Jakupovića na gol BiH
Eldin Jakupović, mladi 21-godišnji golman Lokomotiva iz Moskve, prema najavama iz NSBiH, bit će prvi golman naše seniorske reprezentacije.
Jakupović, inače bivši čuvar mreže švicarskih klubova Grashopersa i Thuna, sada je u Lokomotivu, gdje je nakon povrede prvog golmana Pelicollia, postao prvi izbor ovog slavnog kluba.

Jakupović je svojevremeno pozivan u mladu selekciju BiH, kada je njen selektor bio Ibrahim Zukanović, a onda je okrenuo ploču te se prestao odazivati. Odlučio je, naime, da čeka poziv Švicarske na Mundijal u Njemačkoj prošle godine. Kada poziv nije upućen, Jakupović se opet odlučio za BiH.

Razgovarao sam sa selektorom Fuadom Muzurovićem. Rekao je da će me zvati i akobogda pa budem zdrav, dolazim u Sarajevo na pripreme za meč sa Norveškom kazao je Jakupović.

Muzurović bi konačno trebao shvatiti da čuvar mreže Rijeke Dragan Žili kupuje vrijeme i igra se sa reprezentacijom. S druge strane, imamo Jakupovića za koga evropski mediji kažu da je novi Buffon.
Ima li ovaj uopste pravo da igra za BiH, nastupao je za svicarce...
Rottweiler

Post by Rottweiler »

Dabogda im se niko neodzvao u reprezentaciju, pa neka igraju u sljedecem sastavu. Na golu Pasalic taj izvrsni prevarant i manipulant nijedna lopta nece proci pored njega, odbrana dovoljan nam je Usranovic taj vrijedi za tri covjeka, Centar Dominkovic vrijedi za cetiri moze da skace kao konj u sahu od kockice do kockice i Jelic taj izvrsni napadac kao trojanski konj vrijedan za trojicu ima da razbije svaku odbranu :D
KotromanichII

Post by KotromanichII »

evo izgleda muzur zove i medunjanina
Čustović, Medunjanin, Jakupović...
Selektor Muzurović spisak reprezentativaca za kvalifikacioni meč s Norveškom objaviće početkom narednog mjeseca.

"Razgovarao sam sa Adnanom Čustovićem, Eldinom Jakupovićem, Edinom Džekom... Planiram i razgovor s Harisom Medunjaninom. Dobio sam potvrdu da će igrati za nas. Međutim, problem je što ne mogu pozvati 150 igrača! Koga god pozovem, biće nezadovoljnih", smatra Muzurović.
nezavisne
KotromanichII

Post by KotromanichII »

bolje se u ovom trenutku nemoze sastaviti bez podpisnika peticije

Trenutno najbolja ekipa:

------------zilic/jakupovic/baotic----------

----berberovic---trivunovic-----hodzic-----mackic

--------------------rahimic---------------------

---custovic----------------------medunjanin-------

------------------misimovic----------------

---------ibisvic/dzeko---muslimovic----------
mostarac

Post by mostarac »

veza i napad su bolji nego prije, a odbrana nam je jebo lud zbunjenog :D
Santos

Post by Santos »

Pa jebem li ti ljeljak cuj nemogu zovnut 150 igraca.Pa nemoj zvat Vidice Silice Kerkeze a zovni koga treba,eto ako nista te nove Medunjanina i Custovica.
noviprimitivac

Post by noviprimitivac »

Santos wrote:Pa jebem li ti ljeljak cuj nemogu zovnut 150 igraca.Pa nemoj zvat Vidice Silice Kerkeze a zovni koga treba,eto ako nista te nove Medunjanina i Custovica.
ma jarane nemoj se nervirati radi kretena,ja sam prestao davno i bolje se osjećam vjeruj mi
juan

Post by juan »

vi fakat vjerujete da ce on njih zvat?
pa na pocetku rece da ce sa svima koji su podpisali ono pismo razgovarat, pa sta bi? nista, reko mu pasalic, nemoj slucajno da si sa njima pricao!

pa j erekao da ce sa rahimicem pricat, pa sa Topicem itd itd. sta vam je Muzur je obicna marioneta, tuzno i zalosno!
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ovo je fakat presmijesno za 150 igraca. i cuj jos "uvijek ce se neko ljutiti"
cccc. pa vodi reprezentaciju, a ne neki amaterski klub gdje najbitnije da su svi sretni i da svi malo zaigraju. placen je da izabira igrace i donosi odluke s kojima se neko nece sloziti. boze lijepi :roll:
Stari

Post by Stari »

kotromanich:
------------zilic/jakupovic/baotic----------

----berberovic---trivunovic-----hodzic-----mackic

--------------------rahimic---------------------

---custovic----------------------medunjanin-------

------------------misimovic----------------

---------ibisvic/dzeko---muslimovic----------

Mostarac:
veza i napad su bolji nego prije, a odbrana nam je jebo lud zbunjenog

nadovezao bih se na ovu liniju diskusije....Postava koju kotromanich iznosi ....izgleda bas kao sto Mostarac veli ....fino u veznom redu i napadu....a u odbrani ...hm ...nesto losije.

Imajuci u vidu da nam je odbrana i ranije bila losiji dio ekipe ....sta reci osim da se tradicija nastavlja. Inace ne znam kakvi su Ibisevic (i Dzeko)....ali volio bih vidjeti Medunjanina i Muslimovica u paru unutar kaznenog prostora....znam mozda i nije bas rezonski imajuci u vidu njihove sadasnje pozicije u klubovima u kojim igraju ....al eto ...srcu mi je prirasla ideja o dva visoka centarfora...dva nebodera u petercu... koji bi za sebe vezali barem 2-3 odbrambena i paznju golmana....a Misimovic (za kojeg se slazem da mu je ta pozicija najbolja) bi to trebao iskoristavati, jer bi imao rasterecenu poziciju negdje u polukrugu na vrhu 16-terca.

I takvoj postavci bi posao krila bio da nabijaju lopte u guzvu koju bi ova dva sljivotresa napravili u boxu...a Misimovic bi natrcavao na odbijance. Neko ce sad naravno primjetiti ...da je to stara igra ...prevazidjena...i kazem Naravno ta se igra igrala jos od kasnih 70-tih ....ali Norveska jos uvjek ...pocesto ima problema sa takvom igrom.

A odbrana ... ne znam sta da kazem...ako je istina to sto Mostarac kaze (a vjerujem da zna vise od mene).... onda ce u Oslu biti gusto...pravo gusto.
KotromanichII

Post by KotromanichII »

a pazite ove postave , jao jao da nam je savez kako treba ovako bi sad imali repku i mozda bili prvi u grupi siguran sam u to 100%

------------Hasagic----------

----papac---spahic-----rahimic---hodzic

------------bajramovic-----------------------------

---salihamidzic----misimovic----medunjanin

---------custovic---barbarez----

ovo je najjaca moguca postava sto bi bosna mogla da ima od ove nema bolje , sli ovo je samo san i fantazija za nas nazalost :sad:
Peca

Post by Peca »

Ja nikad nebi pozvao ni tog Medunjanina ni nikoga ko nece da igra za BiH, dok je bio zanimljiv holandjanima bolio ga je qrac za Bosnom, a sad posto ne moza da igra za njih pokusava ovako da izbori mjesto u reprezentaciji Holandije "prijeteci" da ce igrati za nas!!!!!!!!!!! NE TREBA NAM NI MEDUNJANIN NI OSTALI MEDUNJANI!!!!!!!!!!

P.S. A ovi sto sastavljaju moguci tim reprezentacije mogli bi izbjegavati Rahimica, mislite da ce on igrati za nas?!?!?!? Ludi ste!!!!!!!!
Sir Charles

Post by Sir Charles »

IGNORE!!!!!
Peca

Post by Peca »

Ma IGNORE ti do sutra prijatelju kad je tako, samo malo realnosti nikad na odmet!!!!!!!!!!!! ;-)
Post Reply