Hari Varešanović predstavljat će BiH Eurosongu 2006

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

ed0

Post by ed0 »

Interesantna kombinacija. Ovo ce biti nesto poput Joksimovica prije 2 godine. Cijela ex-yu dijaspora ce da glasa za Harija.
Gledam listu ucesnika Beovizije. Zvezde Granda, Saban Bajramovic, Ana Bekuta.....
Sledce godine za BIH predlazem Halida Beslica ili Harisa.
dinash

Post by dinash »

ed0 wrote:Interesantna kombinacija. Ovo ce biti nesto poput Joksimovica prije 2 godine. Cijela ex-yu dijaspora ce da glasa za Harija.
Gledam listu ucesnika Beovizije. Zvezde Granda, Saban Bajramovic, Ana Bekuta.....
Sledce godine za BIH predlazem Halida Beslica ili Harisa.

ja predlazem gorana bregovica :D :-)
neutral

Post by neutral »

nema potrebe da predlazes...
Goran Bregovic sredjuje pjesmicu za Severinu, ove godine na Dori...
dinash

Post by dinash »

neutral wrote:nema potrebe da predlazes...
Goran Bregovic sredjuje pjesmicu za Severinu, ove godine na Dori...
eto vidis. ko zna zna ...
patriota_BH

Post by patriota_BH »

Pozdrav svima,
Mada sam novi ovjde cini mi se da vam se teme ponavljaju... Listajuci ovu temu naisao sam na jos jednu koja je pokrenula ovo sve a koju ste popljuvali, ili sam nes pogresno razumio, ne znam...
Ovo mi, nakon procitanog, izvjesnog teksta koji sam vec pomenuo cini kao totalna diskriminacija nasih domacih autora (citaj, Bregvica, Dine Merlina pa i samog Harija i mnogih drugih, pritome ne zaboravljajuci solidne Armina Sakovica i Fazlu )
Ne znam ljudi, nije da me briga i da gledam taj Eurosong, ali i od toga u mnogome vazi kak ce da nas gledaju u Europi, jer 'sa one strane Unije' ne zive samo politicari vec i drugi ljudi koji ce da nas ocjenjuju po nesem civilnom drustvu i kulturi u koju spada i muzika. Ne znam kako bi Zeljko Joksimovic mogao da zna vise o nasoj muzickoj kulturi (bosanskoj) od jednog Merlina, Fazle ili Sakovica pa i samog Gorana Bregovica, koji je nasao nacina da svoj talenat proda (ako ga vec njegova zemlja nece) susjednoj nam 'Najos Lipoj'. Po meni, kao gradjaninu ove zemlje, koju jako puno volim to je sramotno.
Nemojte da me pogresno shavtiti, Joksimovica kao muzicara izuzetno cijenim, skolovan je i to je super ali sa druge strane ovakve stvari treba da budu u sloganu 'koristimo domace' ako mislimo da opstanemo.
Glupo je u jednoj zemlji koja je vijekovima bila multi 'sve' sada prosipati pricu kako nema kvalitetnog autora, kompozitora i cega sve vec potrebnog da napravi pjesmu koja ce nas predstaviti u Grckoj. Meni kao mladom covjeku, koji ocekuje da se u svojoj zemlji moze iskazati i ponuditi nesto ovo je porazno. I pitanje je da li sutra na svim poljima u kojima treba da se pokazemo 'vani' mi moramo da 'unajmimo' strance da nas predstave dajuci im 'domaci paravan' kako nas nasi strucnjaci ne bi osramotili?
Ovo je za proteste:) (naravno da se salim, ali je zabrinjavajuce u najmanju ruku)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

patriota_BH wrote:Pozdrav svima,
Mada sam novi ovjde cini mi se da vam se teme ponavljaju... Listajuci ovu temu naisao sam na jos jednu koja je pokrenula ovo sve a koju ste popljuvali, ili sam nes pogresno razumio, ne znam...
Ovo mi, nakon procitanog, izvjesnog teksta koji sam vec pomenuo cini kao totalna diskriminacija nasih domacih autora (citaj, Bregvica, Dine Merlina pa i samog Harija i mnogih drugih, pritome ne zaboravljajuci solidne Armina Sakovica i Fazlu )
Ne znam ljudi, nije da me briga i da gledam taj Eurosong, ali i od toga u mnogome vazi kak ce da nas gledaju u Europi, jer 'sa one strane Unije' ne zive samo politicari vec i drugi ljudi koji ce da nas ocjenjuju po nesem civilnom drustvu i kulturi u koju spada i muzika. Ne znam kako bi Zeljko Joksimovic mogao da zna vise o nasoj muzickoj kulturi (bosanskoj) od jednog Merlina, Fazle ili Sakovica pa i samog Gorana Bregovica, koji je nasao nacina da svoj talenat proda (ako ga vec njegova zemlja nece) susjednoj nam 'Najos Lipoj'. Po meni, kao gradjaninu ove zemlje, koju jako puno volim to je sramotno.
Nemojte da me pogresno shavtiti, Joksimovica kao muzicara izuzetno cijenim, skolovan je i to je super ali sa druge strane ovakve stvari treba da budu u sloganu 'koristimo domace' ako mislimo da opstanemo.
Glupo je u jednoj zemlji koja je vijekovima bila multi 'sve' sada prosipati pricu kako nema kvalitetnog autora, kompozitora i cega sve vec potrebnog da napravi pjesmu koja ce nas predstaviti u Grckoj. Meni kao mladom covjeku, koji ocekuje da se u svojoj zemlji moze iskazati i ponuditi nesto ovo je porazno. I pitanje je da li sutra na svim poljima u kojima treba da se pokazemo 'vani' mi moramo da 'unajmimo' strance da nas predstave dajuci im 'domaci paravan' kako nas nasi strucnjaci ne bi osramotili?
Ovo je za proteste:) (naravno da se salim, ali je zabrinjavajuce u najmanju ruku)
Jos da Zeljko Joksimovic nije porjeklom iz okoline Gradačca... 8-)
ed0

Post by ed0 »

Sa one strane unije zive politicari i oni kojima je politcki i ekonomski sistem razvalio svu pamet. Te ljude Balkan uopste ne interesuje, tako da ni sa pjesmom na Eurosongu necemo nista doprinjeti. '84 su odrzane ZOI u Sarajevu, a meni 5 godina kasnije u Holandiji objasnjavaju sta je tv i pitaju me dal znam sta je video. To naravno vise govori o 'njima' nego o 'nama'. Dakle to udvaranje i foliranje Evropi, kao sto nasi susjedi iz lijepe im njihove pokusavaju, vodi samo ka unistavanju sobstvenog identiteta.
A to ko ce kome napisati pjesmu i ko ce kome pjevati, pa zar je to vazno??
Porjeklom smo svi iz Turske, dakle braca!!!
patriota_BH

Post by patriota_BH »

Ama covjece nije uopste bitan Zeljko kao Zeljko u svemu tome, bitno je da je nama draze 'strano' nego domace. Reci ces mi da je Zeljko svo ovo vrijeme vise od svega zelio da napise pjesmu za Bosnu, ma nemoja da me zaj....as...
By the way, njegova pjesam se takmici i na Beoviziji:) toliko o njegovoj predanosti 'samo nama'...
Ponovo napominjem, da on kao 'on' nije bitan... Bitna je namjera nas kao bosanaca... Mada mislim da ti to neces razumjeti, stoga mijenjaj nick ne prista je ti... Sorry
_BosanaC wrote:
patriota_BH wrote:Pozdrav svima,
Jos da Zeljko Joksimovic nije porjeklom iz okoline Gradačca... 8-)
patriota_BH

Post by patriota_BH »

ed0 wrote:Sa one strane unije zive politicari i oni kojima je politcki i ekonomski sistem razvalio svu pamet. Te ljude Balkan uopste ne interesuje, tako da ni sa pjesmom na Eurosongu necemo nista doprinjeti. '84 su odrzane ZOI u Sarajevu, a meni 5 godina kasnije u Holandiji objasnjavaju sta je tv i pitaju me dal znam sta je video. To naravno vise govori o 'njima' nego o 'nama'. Dakle to udvaranje i foliranje Evropi, kao sto nasi susjedi iz lijepe im njihove pokusavaju, vodi samo ka unistavanju sobstvenog identiteta.
A to ko ce kome napisati pjesmu i ko ce kome pjevati, pa zar je to vazno??
Porjeklom smo svi iz Turske, dakle braca!!!
Upravo zbog ovakvog stava nas bosanaca su ti i objasnjavali sta je TV...
Ocito je pogresno shvacen smisao onoga sta sam htio reci... Ne bitno, prodajimo domace a koristimo strano:) Tako cemo sigurno uspjeti na svim poljima:))
addem

Post by addem »

Eurovision Song je cista glupost, zabava na kojoj isticne zemlje vole da se takmice i da pokazu da su koliko toliko dio Evrope.
mizzo

Post by mizzo »

Ne znam što bi nama to smetalo ako se ne bune domaći autori, koji od toga žive. Oni su ti koji treba da jednom stanu u kraj raznim Pisarovićkama, Joksimovićima, Feminemima itd. Još nisam čuo da se ijedan kompozitor bunio. Lani se Pecikoza nešto žalio, a evo ga sad on prvi za to da nas predstavlja Joksimović :-)
upala

Post by upala »

haj manite sad joksimovica...mislim da ovaj potez sa harijem (usput nisam njegov fan)i nije tako los....

kladim se da ce pobuditi patriotske osjecaje dijasporasa :D ....pa nam se moRe biti nece ponoviti ona nocna mora zvana feminem :run: :cry:
neutral

Post by neutral »

Navodno pjesma objedinjuje zahtjevnu interpretaciju balade "starac i more", osjecajnu sevdalinku "kraj tanana sadrvana" i atmosferu "lane moje" ...tekst: F.Pecikoze i D. Ivanovica
I uz pratnju Aleksandre Radovic.
kamen

Post by kamen »

vijest da ce hari biti bh. predstavnik na evroviziji procurila je u javnost kao javna tajna jos prije dvije sedmice...
pokazalo se da carsija sve zna unaprijed...
nazalost, jedan u nizu kljuceva kojekavih izbora je potvrdjen i u ovom najnovijem (muzickom) primjeru...

pa ne recite da nije na sceni novo (bih) bratstvo-jedinstvo...
VR6

Post by VR6 »

Ne znam koga briga za BiH tradiciju, mislim da se pokusava "uganjati" najbolji moguci rezultat. Opet, ne znaci ni to da se Joksimovic ne razumije dobro u nasu muziku. Po meni, mislim da je on najbolji autor sa nasih prostora kojeg smo mogli dobiti za ovo takmicenje i jedva cekam da cujem pjesmu, za koju ne sumnjam da ce biti odlicna. Ne treba zaboraviti ni vaznu cinjenicu da je Joksimovic prosle godine bio u ZIRIJU izbora Eurosonga, tako da sada bolje zna sta se tamo trazi i kakva se muzika cijeni.
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Ima li neko tu pjesmicu?
mizzo

Post by mizzo »

Intervju iz srpskog Blica:

Pesma Željka Joksimovića i ove godine će se naći na „Evroviziji“
Predstavljam BiH, navijam za SCG

I ove godine pesma Željka Joksimovića učestvovaće na „Evroviziji“. Ali neće predstavljati SCG već BiH, a pevaće je Hari Varešanović. U intervjuu za „Blic“ Lane Nacionale, kako su Joksimovića prozvali nakon vicešampionske titule pre dve godine, kaže da ovaj svoj gest nipošto ne smatra nepatriotskim.

- Pesmu za „Evroviziju“ tražili su mi i Belgijanci i Holanđani; čak su i Grci nešto pominjali... Ali zbog rada na svojoj ploči nisam se uklopio u rokove i samo zbog toga morao sam da ih odbijem. I ranije sam pisao pesme za druge, i u tome što sam dao Hariju pesmu zaista ne vidim ništa loše. I Džoni Logan je pravio pesme kojima su se druge zemlje takmičile na „Evroviziji“. Pre dve godine pesmom „Lane moje“ vratio sam Srbiju na muzičku scenu Evrope, propagirao našu kulturu i umetnost... Dugo nakon „Evrovizije“ po dobru su nas pominjali u svetskim medijima, od Bi-Bi-Sija pa nadalje - ističe Željko.

Iako se pre nekoliko meseci šuškalo da ove godine neće ni biti „Beovizije“ i „Montevizije“, već da će gledaoci samo glasati za pesmu, dok će pevač, u ovom slučaju Joksimović, biti unapred izabran - do toga nije došlo.

- Niko me nije zvao. Imam pesmu napravljenu baš za „Evroviziju“ i čuvam je. Kad me budu pozvali, rado ću se odazvati. Možda dogodine, videćemo. Neka se ove godine okuša neko drugi - priča Joksimović.

Na pitanje za koga će navijati na „Evroviziji“ u Atini, bez dileme odgovara - za Srbiju i Crnu Goru!

Simonida Stanković

http://www.blic.co.yu/
neutral

Post by neutral »

logicno....
da sam ja pisala pjesmuza SCG ili bilo koga rekla bih da navijam za BiH...
Isto kao stoce i Tinka navijati za BiH...
Uvjek ces navijati za svoje bez obzira za koga "radis"
mizzo

Post by mizzo »

neutral wrote:logicno....
da sam ja pisala pjesmuza SCG ili bilo koga rekla bih da navijam za BiH...
Isto kao stoce i Tinka navijati za BiH...
Uvjek ces navijati za svoje bez obzira za koga "radis"
Nisi u pravu, jer je Joksimović direktno postao učesnik događaja i to na "našoj" strani, tj. pod našom zastavom. To je kao da je npr. trener Barcelone otišao u Liverpool da njih trenira i na zajedničkoj utakmici navija za protivnike, tj. Barcelonu. To bi bilo bez ikakvog smisla, to je kao da sam sebi kopaš jamu, zabijaš sebi i svojim kolegama nož u leđa. Zapamti da su u Atini SiCG i BiH učesnici, takmičari, protivnici, nazovi kako želiš... Ako predstavljaš jednu zemlju, ne možeš navijati za drugu
neutral

Post by neutral »

e pa vidis ja uvjek navijam pored nase Bosne i za CRO i za SCG i za Makedoniju i za Sloveniju.... i to mi niko ne moze zabraniti...
Zeljko je odradio svoj posao i vise nista ne zavisi od njega.... naravno nama je plus da je u nasem taboru jer je on vec poznat Evropi... al za koga ce on navijati to je njegova stvar.. bio bi necovjek kad ne bi navijao za svoju zemlju (pored nase) ... On je rekao da ce navijati za SCG al je logicno i za nas....samo ljudi vole da sve politizirujau i jedva cekaju da nesto okrenu u negativno...

Sta bi ti mislio o Tinki kada bi ona rekla da nece navijati za BiH???? Naravno da ce zeljeti da ona pobjedi za Svajcarsku ali sam sigurna da ce biti sretna ako imamo i mi dobar plasman... pa Bosanka je, zar ne???
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

boli me cosaki za pjesmu i za harija zeljka i evroviziju
evrovizija je najvece muzicko sranje
neutral

Post by neutral »

u tom slucaju nije ti mjesto na ovoj temi...
btw... to je manifestacija na kojoj uglavnom nema nikakvog kvaliteta...
to je zabava.... i tako to treba gledati...
i naravno po mogucnosti bez politike....
BECHO

Post by BECHO »

Cim nema Talijana na toj politicko-komercijalno-populistickoj manifestaciji, onda znas koliko 'vrijedi'! :D

Sto se tice Harija, nek mu je sa srecom! :)
DonDavudes

Post by DonDavudes »

ne mogu da vjeruzjem da jos ima ljudi (nazalost mnogo) koji imaju volje da komentarisu desavanja oko ovog IDIOTSKOG takmicenja :-) :roll:
Post Reply