ti isto kao da nisi odavde, vidiš kako nam je super, sve nam je to dala SzBiH i njen šef HareLiberalism wrote:Ima li iko ovde ko detaljnije poznaje politicke poteze koje poduzima Haris i njegova stranka za BiH? Ili ovi sto podrzavaju Harisa samo lupaju napamet?
Hare spiking
-
mrki medvjed
-
SA 071
Da se i mi u necemu slozimo...mrki medvjed wrote:komunizam je umro na ovim prostorima pod tim imenom 90-e godine, onda je poprimio neki drugi oblik u liku i djelu bivših komunista obučenih u nacionalne dresove...ostao im je komunistički način razmišljanja i djelovanja...tako da se tu nema šta čekat...kub lajkan wrote:I neka mi sad neko objasni razliku izmedju:
- cekanja komunizma koji nikad nece doci
i
- cekanja da Hare pocne raditi na novom Ustavu
a Haretovu verziju ustava bojim se da nećemo doživjeti u ovom mandatu
- Liberalism
@SA 071
Ne odgovori mi ti za politiku Stranke za BiH da za ministre postavlja osobe koji pronalaze ideale u arijevskoj filozofiji.
Ne odgovori mi ti za politiku Stranke za BiH da za ministre postavlja osobe koji pronalaze ideale u arijevskoj filozofiji.
-
mrki medvjed
...izgleda da nisi skonto da se to što si boldirao odnsi i na tvog pulena Hareta i njegove poslušnike iz SzBiHSA 071 wrote:Da se i mi u necemu slozimo...mrki medvjed wrote:komunizam je umro na ovim prostorima pod tim imenom 90-e godine, onda je poprimio neki drugi oblik u liku i djelu bivših komunista obučenih u nacionalne dresove...ostao im je komunistički način razmišljanja i djelovanja...tako da se tu nema šta čekat...kub lajkan wrote:I neka mi sad neko objasni razliku izmedju:
- cekanja komunizma koji nikad nece doci
i
- cekanja da Hare pocne raditi na novom Ustavu
-
mrki medvjed
SA 071 ne odgovara na pitanja koja mu ne pašuLiberalism wrote:@SA 071
-
SA 071
"Moj pulen" Hare nije nikad bio komunista, sto se ne moze reci za vecinu danasnjih politicara bez obzira iz koje su stranke. Ali da bih i potpisao ono boldirano da te onda bar i dopunim:mrki medvjed wrote:...izgleda da nisi skonto da se to što si boldirao odnsi i na tvog pulena Hareta i njegove poslušnike iz SzBiHSA 071 wrote:Da se i mi u necemu slozimo...mrki medvjed wrote:
komunizam je umro na ovim prostorima pod tim imenom 90-e godine, onda je poprimio neki drugi oblik u liku i djelu bivših komunista obučenih u nacionalne dresove...ostao im je komunistički način razmišljanja i djelovanja...tako da se tu nema šta čekat...
"...komunizam je umro na ovim prostorima pod tim imenom 90-e godine, onda je poprimio neki drugi oblik u liku i djelu bivših komunista obučenih u nacionalne dresove ili novo ime (SDP, SNSD)...ostao im je komunistički način razmišljanja i djelovanja...tako da se tu nema šta čekat..."
-
SA 071
Nisam kompententan da pricam o kadrovskoj politici te stranke, ali mi je drago ako zelis cuti moje misljenje o tome.Liberalism wrote:@SA 071
Koja to osoba pronalazi te svoje ideale u arijevskoj filozofiji? Nisam upratio pa bi mi morao nesto vise o tome reci da bih imao misljenje o tome...
-
edinbug
Nažalost, Dodik će napraviti od RS bolji dio BiH, mada mora se priznati da mu nije ni teško pored Silajdžića, Halilovića, Terzića i sličnih.SA 071 wrote:Ma pusti ba ove. Dok je Dodik napadao Silajdzica, dizali su ga u nebo. Te najbolji politicar u BiH, te napravice od RS drzavu ili bar njen bolji dio, te ovo, ono, a sada kada im je sef zakuhao sa Dodikom, sada kontra. Sef vazda u pravu.krkanko wrote:
Nije za mene, nego za sve, a predizborne slogane shvataju ozbiljno uglavnom nepismeni i neupuceni koji se napale na 2-3 rijeci.
Kako sto si ti eto skontao da 100% BiH znaci BiH bez entiteta, sad ja tebe pitam jel slogan ''naprijed srpska'' znaci ''naprije srpska, gdje? u otcijepljenje mozda?''. Neko moze to i tako protumaciti, ali cudno je to, na taj slogan niko nema reakcije, ali na 100% BiH ima. Valjda sve zavisi sa koje se strane gleda.
I stvarno je zanimljivo da je mnogima zapelo u grlu ono "100% BiH", a nije ono "naprijed srpska, naprijed federacija i mirna Bosna". Kao da neko ratom prijeti ovim sloganom, kao mirna Bosna samo u ovom slucaju...
Valjda stvarno sve zavisi sa koje se strane gleda
- Liberalism
Admir Pozderovic poznati pisac knjige
Muhamedova a.s. predskazanja: Sukob civilizacija XXI stoljeća i trijumf Islama
koji je ujedno kantonalni funkcioner (građanske) Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Gorazdu. U novoformiranoj koaliciji SDA-SZBiH on je predlozen za Ministra za boracka pitanja, naravno kao kadar Stranke za BiH.
Da bi se bolje upoznao sa njegovim filozofskim viđenjem stvari i ideja vodilja morao bi procitati njegovu knjigu, ali ako je nemas ja ti preporucujem da procitas 'recenziju' iz dana na ovom linku.
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=3
Kad procitas, volio bi cuti tvoj komentar.
koji je ujedno kantonalni funkcioner (građanske) Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Gorazdu. U novoformiranoj koaliciji SDA-SZBiH on je predlozen za Ministra za boracka pitanja, naravno kao kadar Stranke za BiH.
Da bi se bolje upoznao sa njegovim filozofskim viđenjem stvari i ideja vodilja morao bi procitati njegovu knjigu, ali ako je nemas ja ti preporucujem da procitas 'recenziju' iz dana na ovom linku.
-
SA 071
Vidjecemo... Nema se jos puno toga prodati, a oni jos uvijek zaostaju...edinbug wrote:Nažalost, Dodik će napraviti od RS bolji dio BiH, mada mora se priznati da mu nije ni teško pored Silajdžića, Halilovića, Terzića i sličnih.SA 071 wrote: Ma pusti ba ove. Dok je Dodik napadao Silajdzica, dizali su ga u nebo. Te najbolji politicar u BiH, te napravice od RS drzavu ili bar njen bolji dio, te ovo, ono, a sada kada im je sef zakuhao sa Dodikom, sada kontra. Sef vazda u pravu.
I stvarno je zanimljivo da je mnogima zapelo u grlu ono "100% BiH", a nije ono "naprijed srpska, naprijed federacija i mirna Bosna". Kao da neko ratom prijeti ovim sloganom, kao mirna Bosna samo u ovom slucaju...
Valjda stvarno sve zavisi sa koje se strane gleda
-
SA 071
U svakom zitu ima kukolja. I obrnuto, naravno. Ne mozes stvari generalizovati.Liberalism wrote:Admir Pozderovic poznati pisac knjige
Ali ne smijes ni automatski tudja tumacenja uzimati kao svoja. Ovaj novinar je iznio svoje vidjenje knjige i ako je ona stvarno tako napisana, onda je to uzas. Ali s druge strane trebas sam procitati knjigu i protumaciti je, a ne prihvatati svoje tumacenje kao svoje.
Jedan takav covjek u stranci ne znaci nista, pogotovo kad nije jedan od onih koji daju smjernice djelovanja jedne politicke partije. Ne vjerujem da su on i Sven Alkalaj upo ovom pitanju istomisljenici, ali i Sven Alkalaj je predlozen za ministra vanjskih poslova kao kadar SBiH, zar ne?
Dakle, samo generalizovanja stvari.
-
SA 071
mostarac wrote:ali kada stranka takvog covjeka postavi za ministra to znaci NESTO
Ministar kantona u kojem ima 22 hiljade registrovanih biraca i u kojem je kantonalni odbor naklonjeniji SDP-u nego SDA i u kojem su samo pod pritiskom centrale iz Sarajeva pristali da budu u koaliciji sa ovim drugim.
- Liberalism
kakav crni kukolj.
Ako je kukolj u zitu osoba koja je napisala:
Priznali mi to ili ne, Arijevci su rasa kojoj nema premca u svijetu
etiketa na zitu ne moze biti nikakva drugacija nego nacisticka. Tek kad bi vidio knjigu sve bi ti bilo jasno.
Jel to za Alkalaja argument, kao eto ako kandidujemo jevreja za Ministra vanjskih poslova, mozemo rasistu za ministra za Boracka pitanja?
Nema tu generalizovanja. To je kadar stranke za BiH, znaci to je jedna od osoba na koju Haris racuna u svom 'krstaskom ratu' za demokratsku i cjelovitu BiH. Svidilo se tebi ili ne.
Mogu samo misliti kakvih jos likova ima u harisovoj ekipi za cjelovitu Bosnu...
Ako je kukolj u zitu osoba koja je napisala:
Priznali mi to ili ne, Arijevci su rasa kojoj nema premca u svijetu
etiketa na zitu ne moze biti nikakva drugacija nego nacisticka. Tek kad bi vidio knjigu sve bi ti bilo jasno.
Jel to za Alkalaja argument, kao eto ako kandidujemo jevreja za Ministra vanjskih poslova, mozemo rasistu za ministra za Boracka pitanja?
Nema tu generalizovanja. To je kadar stranke za BiH, znaci to je jedna od osoba na koju Haris racuna u svom 'krstaskom ratu' za demokratsku i cjelovitu BiH. Svidilo se tebi ili ne.
Mogu samo misliti kakvih jos likova ima u harisovoj ekipi za cjelovitu Bosnu...
-
_BosanaC
Samo jedno pitanje: zasto onda svaki navod i tumacenje Avaza prihvatas kao Zlatkovo, prije nego sto uopste cujes sta je Zlatko rekao? S obzirom da si vec toliko principijelan i da ne generalizujesSA 071 wrote:U svakom zitu ima kukolja. I obrnuto, naravno. Ne mozes stvari generalizovati.Liberalism wrote:Admir Pozderovic poznati pisac knjige
Ali ne smijes ni automatski tudja tumacenja uzimati kao svoja. Ovaj novinar je iznio svoje vidjenje knjige i ako je ona stvarno tako napisana, onda je to uzas. Ali s druge strane trebas sam procitati knjigu i protumaciti je, a ne prihvatati svoje tumacenje kao svoje.
Jedan takav covjek u stranci ne znaci nista, pogotovo kad nije jedan od onih koji daju smjernice djelovanja jedne politicke partije. Ne vjerujem da su on i Sven Alkalaj upo ovom pitanju istomisljenici, ali i Sven Alkalaj je predlozen za ministra vanjskih poslova kao kadar SBiH, zar ne?
Dakle, samo generalizovanja stvari.
- Liberalism
Pa ovo je harisov funkcioner i sada ne govorim o navodu dana vec o knjizi koju je on objavio.
Ovu knjigu sam licno listao i tu ima svega. Citat iz dana ti samo prenosim jer sluzi kao ilustracija ili dokaz.
Znas sta je najgore od svega? Sto ti mislis da ovo nije istina i da je to klasicno podmetanje.... nista petak je nemam volje nesto za ubjedjivanje
Ovu knjigu sam licno listao i tu ima svega. Citat iz dana ti samo prenosim jer sluzi kao ilustracija ili dokaz.
Znas sta je najgore od svega? Sto ti mislis da ovo nije istina i da je to klasicno podmetanje.... nista petak je nemam volje nesto za ubjedjivanje
-
krkanko
Pa nista onda, najbolje da se vi koji tako mislite odmah preselite u 'rs' i uzivate u bogatstvu, ne znam sta cekate samo.edinbug wrote:Nažalost, Dodik će napraviti od RS bolji dio BiH, mada mora se priznati da mu nije ni teško pored Silajdžića, Halilovića, Terzića i sličnih.
Libaralism malo ti je bezveze da citate pripadnika SzBiH stavljas u usta Silajdzica. Pa iako je pred. stranke ne moze kontrolirati sta ce ko reci. Pa u svakoj stranci ima 'kukolja'.
A evo inace kad se toliko brani Lagumdzija, ne znam jel iko gledao telering sa likom iz modrice koji je presao iz sdp-a u szbih, ne znam tacno kako se zove. I pita ga Mato sto je presao, kaze kad su se vratili u Modricu otisao je kao clan stranke kod Lagumdzije da mu pomogne naci sredstva za popravak kuca, itd. na sta mu je isti odgovorio da prvo na izborima sljedecim uvjeri sve da glasaju za njega, pa ako pobijedi sdp napravice im kuce. Otisao je nakon toga kod Silajdzica koji mu je obecao i ispunio obecanje bez uslova o 'glasanju' za szbih.Zar covjeka na ovakav nacin ucjenjivati?? Napravicu onom ko glasa za sdp. Sramota! Dakle nisam niciji advokat, ali ovo je smijesno kako ljudi(clanovi stranke) na forumu blate sve druge, a svoje ne spominju. Sve stranke u BiH imaju svoje dobre i lose ljude, SVE, a generaliziranje rade upravo clanovi 'suprotnih' stranaka.
-
mostarac
mislim da ovo taj lik malo serucka. ne malo nego mnogokrkanko wrote:Pa nista onda, najbolje da se vi koji tako mislite odmah preselite u 'rs' i uzivate u bogatstvu, ne znam sta cekate samo.edinbug wrote:Nažalost, Dodik će napraviti od RS bolji dio BiH, mada mora se priznati da mu nije ni teško pored Silajdžića, Halilovića, Terzića i sličnih.
Libaralism malo ti je bezveze da citate pripadnika SzBiH stavljas u usta Silajdzica. Pa iako je pred. stranke ne moze kontrolirati sta ce ko reci. Pa u svakoj stranci ima 'kukolja'.
A evo inace kad se toliko brani Lagumdzija, ne znam jel iko gledao telering sa likom iz modrice koji je presao iz sdp-a u szbih, ne znam tacno kako se zove. I pita ga Mato sto je presao, kaze kad su se vratili u Modricu otisao je kao clan stranke kod Lagumdzije da mu pomogne naci sredstva za popravak kuca, itd. na sta mu je isti odgovorio da prvo na izborima sljedecim uvjeri sve da glasaju za njega, pa ako pobijedi sdp napravice im kuce. Otisao je nakon toga kod Silajdzica koji mu je obecao i ispunio obecanje bez uslova o 'glasanju' za szbih.Zar covjeka na ovakav nacin ucjenjivati?? Napravicu onom ko glasa za sdp. Sramota! Dakle nisam niciji advokat, ali ovo je smijesno kako ljudi(clanovi stranke) na forumu blate sve druge, a svoje ne spominju. Sve stranke u BiH imaju svoje dobre i lose ljude, SVE, a generaliziranje rade upravo clanovi 'suprotnih' stranaka.
a ako je promjenio ideju zbog toga i presao u SBiH valjalo bi da mu je to zlatko rekao,a nije sigurno mu to rekao, jer znaci da je u SDP-u bio samo iz koristoljublja.
Mogao je napustiti stranku, ali je on otisao u drugu koja ce mu platiti za njegov angazman, a tu vec onda nisi iz ideje.
-
krkanko
Ima i toga mostarac, ali priznaces da je povratnicima kuca najvaznija, pa glasace on za onoga ko mu kucu napravi, a ne jel mu slogan ovakav ili onakav ili ideja. Stavi sebe u takvu situaciju, pa koliko god da se slazes sa tom idejom i politkom poslao bih ga u pm i istupio iz iste.
-
_BosanaC
Ti pricas o koristi, mostarac o ideji.krkanko wrote:Ima i toga mostarac, ali priznaces da je povratnicima kuca najvaznija, pa glasace on za onoga ko mu kucu napravi, a ne jel mu slogan ovakav ili onakav ili ideja. Stavi sebe u takvu situaciju, pa koliko god da se slazes sa tom idejom i politkom poslao bih ga u pm i istupio iz iste.
A znam ih na zalost puno koji ce ne samo dres promjeniti nego i rodjenu mater prodati ako ce izvuci kakvu korist iz toga.
-
krkanko
Ja ne pricam o koristi, ja pricam o osnovnom ljudskom pravu i tu je bitna razlika. Radi se o povratniku koji nema krova nad glavom, pa njega ne zanimaju nikakve ideje, nego njegova kuca. Da mu je rekao daj mi 10.000km za mene a ja cu glasati za tebe, e to je korist. A korist je ono sto mu je Lagumdzija spomenuo, znaci povratnike dijeli na ove i one, ne bi sagradio covjeku kucu samo sto glasa za drugoga je sramota i to velika._BosanaC wrote:Ti pricas o koristi, mostarac o ideji.krkanko wrote:Ima i toga mostarac, ali priznaces da je povratnicima kuca najvaznija, pa glasace on za onoga ko mu kucu napravi, a ne jel mu slogan ovakav ili onakav ili ideja. Stavi sebe u takvu situaciju, pa koliko god da se slazes sa tom idejom i politkom poslao bih ga u pm i istupio iz iste.
A znam ih na zalost puno koji ce ne samo dres promjeniti nego i rodjenu mater prodati ako ce izvuci kakvu korist iz toga.
- Liberalism
Ako je istina ovo sto govori udruzenje novinara BiH da:
Gruba zabrana ulaska i odvajanje uposlenika BHT1 iz grupe novinara koji su htjeli prisustvovati rečenom događaju, klasični je primjer diskriminacije jednog medija i kršenje principa demokratskog i civiliziranog ponašanja. Takvo ponašanje ne bi trebalo biti svojstveno značaju i odgovornosti funkcije predsjednika Republike Srpske
Ako ovako radi Predsjednik RS koji provodi politiku SNSD - stranke koju je Haris odabrao da vlada Bosnom i Hercegovinom, onda Haris Silajdzic nacisto nije normalan, te da nisu normalni ni svi oni građani Bosne i Hercegovine koji ga i nakon svega ovog podrzavaju.
Pitanje za pristalice politike Harisa Silajdzica: Kako vas nije stid?
Gruba zabrana ulaska i odvajanje uposlenika BHT1 iz grupe novinara koji su htjeli prisustvovati rečenom događaju, klasični je primjer diskriminacije jednog medija i kršenje principa demokratskog i civiliziranog ponašanja. Takvo ponašanje ne bi trebalo biti svojstveno značaju i odgovornosti funkcije predsjednika Republike Srpske
Ako ovako radi Predsjednik RS koji provodi politiku SNSD - stranke koju je Haris odabrao da vlada Bosnom i Hercegovinom, onda Haris Silajdzic nacisto nije normalan, te da nisu normalni ni svi oni građani Bosne i Hercegovine koji ga i nakon svega ovog podrzavaju.
-
krkanko
Haris Silajdzic je kriv sto politicari rs ne daju BHT u zgradu vlade???Liberalism wrote:Ako je istina ovo sto govori udruzenje novinara BiH da:
Liberalism to se zove kompleks.
E upravo sam cuo da je jedan auto udario pjesaka na socijalnom, sram da te bude Harise ti si kriv.
- Liberalism
Ne nije on kriv sto su u SNSD ludjaci.
Cak nisam ni rekao da je on nesto kriv.
On je lud jer partnerstvo gradi sa ludjacima.
Iz toga izvodim da nisu normalni ni oni građani ove drzave koji jos uvijek podrzavaju Harisa. Smeta li ti to nesto?
Iz toga izvodim da nisu normalni ni oni građani ove drzave koji jos uvijek podrzavaju Harisa. Smeta li ti to nesto?
-
krkanko
Partnerstvo se gradi sa onim ko osvoji vecinu u tom entitetu(ili narodu). Ako je u rs vecinu osvojio snsd, onda moras raditi sa njima, da je osvojila neka druga stranka, morali bi sa njima. Kao i obratno, prema tome okaci macku o rep to so govoris. Imas kompleks Sijaldzica i predlozio bih ti da potrazis pomoc u rjesavanju kompleksa.Liberalism wrote:Ne nije on kriv sto su u SNSD ludjaci.