ilajdžić o atentatu na Đinđića: Neka su ga, vala, i nije mi žao !
Samo dan nakon atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, 13. ožujka 2003. godine, pripadnici tajne službe RS snimili su razgovor Harisa Silajdžića i Ejupa Ganića, koji je vođen u stanu sada predsedavajućeg Predsedništva BiH, tvrdi beogradski Kurir.
BEOGRAD - Samo dan nakon atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, 13. ožujka 2003. godine, pripadnici tajne službe Republike Srpske zabilježili su u Sarajevu razgovor Harisa Silajdžića i Ejupa Ganića, koji je vođen u stanu sada predsedavajućeg Predsedništva BiH, tvrdi beogradski Kurir. List je u današnjem izdanju objavio i transkript razgovora dvojice bošnjačkih političara bez redakcijskih intervencija.
Silajdžić: Jedan problem manje u Bosni. Ko bi se tome nad’o? Jedno vrijeme su ga podržavali svi, Amerikanci, Njemci, Francuzi... Jedino su Englezi stalno bili uzdržani. Nikad ga nisu voljeli! Onaj mali, znaš, što je bio kod Ashdowna, obavještajac... Bio je prije u Beogradu ...
Ganić: Znam ga...
Silajdžić: E... On mi je rekao za Đinđića da je prevrtljiv čovjek. Začas se okrene. Ja, šta ćeš... čovjek uvijek najebe od prijatelja.
Ganić: Ma, nije se s njima ... Ih... Nisu oni, ba... Đe ćeš se sa Amerikancima...
Silajdžić: Oni su bili bjesni... Ashdown mi je pričao da su kod Đinđića u kabinetu bili bar dvojica njihovih koji su stalno držali ovoga na oku. Oni su kreirali politiku vlade u Srbiji. Šta je i očekivao: Aj što laže nas, laže ove u Zagrebu, ali kako ćeš lagati Zapad. Neka su ga, vala, i nije mi žao!
Ganić: Dobro je to. Posle onog intervjua u Banjaluci... Znao sam da će ga ubiti. Sve nas je namaz’o. Oni su dobri dok ih slušaš, ali prevrtljivost ne vole.
Silajdžić: Ja sam uvijek mislio da je Koštunica problem. Stalno je s njim bilo Republika Srpska, pa Republika Srpska... Specijalne veze. A Đinđić je mudro ćut’o. Taktički. Ne mogu da vjerujem da je ovo uradio, onako, na svoju ruku... Mora da mu je neko rek’o... Neko moćan... Nije smio politiku Zapada prema Srbiji da nazove ucjenjivačkom.
Ganić: Mediji su objavili da su ga ubili kriminalci. U Srbiji je, vala, sve moguće...
Silajdžić: Jes, jes... čuo sam ja to. Pričali su mi da se upetlj’o s tamo... Neki naši rade s tima nji’ovim.
Ganić: Možda su mu Njemci tražili da učini nešto njima, a on poletio pa...
Silajdžić: More bit. Mada ne vjerujem... Ih... Znao je on da ga Švabe ne mogu zaštiti.
Ganić: Od nas su tražili nekoliko ljudi, od ovi’ Pakistanaca, stručnjaka za eksploziv, da im ustupimo. Kad su shvatili da oni ne govore nit razumiju jezik, onda su otišli kod Hrvata. Za šta im je to trebalo, ne znam!
Silajdžić: Šta misliš, ko će naslijediti Đinđića?
A najbolja je provala 'pripadnici tajne sluzbe republike srpske' - koji pripadnici. oni sto sjede kod Sange na BJelavam ili tetka Zlatiborka s Homolja?
Nakon onog sa 'atentatom na Dodika' ovo je jos gora glupost...!