Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
teAMICA

#501 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

kurty wrote:sutra rano cu u Sarajevo, da prebacim neke novce sa nekih uplatnica preko Monay necega...sala, malo sam slab sa engleskim, pa da s ene provaljujem....
Takodje cu da javim stanje racuna i jednog i drugog...
edan privatnik iz Breze je danas obecao jos 150KM, koje ce ili danas ili u ponedjeljek biti uplacene....
:thumbup: :bih:
i hvala ti što si ustupio svoj račun za ovu akciju i što se trudiš sve da stigneš i o svemu da nas obavjestiš...
faruche

#502 Re: Haram im bilo.....

Post by faruche »

vidi, ja idem sutra u sarajevo, nako da prohodam (i pojedem cevape). mogao bih ja ponijeti te robe ali mislim da je rano, posto se niste dogovorili oko tih detalja. kad se zdogovorite, vidicemo. docu ja muhajem, nije sarajevo preko bijela svijeta

vidim nakuplja se raje na FB. valja. neka ih 30% donira nesto dobro je.

majke mi, kome sam god danas rekao za ovaj slucaj i ovu vasu akciju, svi su rekli da je dobra akcija, svakoga je dirnulo u srce. golemo je to

za sada je dobro, samo sada treba ovu akciju prosiriti sa foruma i FB u medije. da smo bogdo stigli da bude u ovu subotu na CD, ali nema veze ima sljedeca.

trebalo bi slati mailove svim stampanim medijima, svim TV kucama (ako vec niste). sta im fali da objave, nece im biti nista od 5 min priloga ili nekoliko redova teksta. treba ih sve prozvati.

haloo, momak je gladan hljeba, nije to u africi, to je par sati voznje od savakog od nas. kad ja vidim ona razmazena derista sto mijenjaju mobitele ko carape jer ko biva vise nisu u modi, razbacuju se novcem i sl. da mu kazes da donira momku 50 KM reko bi ti mrs. :x

bas sam se nesto nasekiro
faruche

#503 Re: Haram im bilo.....

Post by faruche »

ahmed_dv wrote:38 clanova u FB grupi. Idemo jos :thumbup:

Ako neko zeli da pomogne sa administracijom grupe neka se javi sa imenom i prezimenom pa cu ga napraviti administratorom.

48. ovo ide exponencijalnom brzinom
Bistra_boza

#504 Re: Haram im bilo.....

Post by Bistra_boza »

faruche wrote:vidi, ja idem sutra u sarajevo, nako da prohodam (i pojedem cevape). mogao bih ja ponijeti te robe ali mislim da je rano, posto se niste dogovorili oko tih detalja. kad se zdogovorite, vidicemo. docu ja muhajem, nije sarajevo preko bijela svijeta

majke mi, kome sam god danas rekao za ovaj slucaj i ovu vasu akciju, svi su rekli da je dobra akcija, svakoga je dirnulo u srce. golemo je to

za sada je dobro, samo sada treba ovu akciju prosiriti sa foruma i FB u medije. da smo bogdo stigli da bude u ovu subotu na CD, ali nema veze ima sljedeca.

trebalo bi slati mailove svim stampanim medijima, svim TV kucama (ako vec niste). sta im fali da objave, nece im biti nista od 5 min priloga ili nekoliko redova teksta. treba ih sve prozvati.

haloo, momak je gladan hljeba, nije to u africi, to je par sati voznje od savakog od nas. kad ja vidim ona razmazena derista sto mijenjaju mobitele ko carape jer ko biva vise nisu u modi, razbacuju se novcem i sl. da mu kazes da donira momku 50 KM reko bi ti mrs. :x

Bice da je Bosna gora od AFRIKE, narod suti i trpi a VLAST pljacka, jos samo da i kozu guli ko kurbanima
faruche

#505 Re: Haram im bilo.....

Post by faruche »

Bistra_boza wrote:
faruche wrote:vidi, ja idem sutra u sarajevo, nako da prohodam (i pojedem cevape). mogao bih ja ponijeti te robe ali mislim da je rano, posto se niste dogovorili oko tih detalja. kad se zdogovorite, vidicemo. docu ja muhajem, nije sarajevo preko bijela svijeta

Bice da je Bosna gora od AFRIKE, narod suti i trpi a VLAST pljacka, jos samo da i kozu guli ko kurbanima
kako ih stvarno nije stid, citam danas koliko su para dali za vozni park. ali dobro da ne idemo puno od teme, ima neko ko pise i pamti.

idem spavat. napisite nesto do ujutru, da imam sta procitat.
Bistra_boza

#506 Re: Haram im bilo.....

Post by Bistra_boza »

Kurty izvinjavam se za pogresne informacije i sto sam prouzrokovao da djaba ides u banku.
Pozdrav.
ahmed_dv

#507 Re: Haram im bilo.....

Post by ahmed_dv »

81 clan u grupi na FB :thumbup:
http://www.facebook.com/group.php?gid=70092199171

Jos uvijek tragam za nekim ko bih mogao da pomogne sa administracijom grupe kad ja nemam vremena. Ovih dana sam slobodan pa mogu ali poslije ce biti teze. Pa bujrum se javite :)
strongwoman

#508 Re: Haram im bilo.....

Post by strongwoman »

Evo mozda bih ja mogla pomoci,,, oko administracije na FB
ahmed_dv

#509 Re: Haram im bilo.....

Post by ahmed_dv »

lejlatab wrote:Evo mozda bih ja mogla pomoci,,, oko administracije na FB
Super! Od sada si administrator. Hvala :)
vuk1975

#510 Re: Haram im bilo.....

Post by vuk1975 »

kurty molim te javi da li si dobio poruku od mene jer sam poslao pare danas da vidim jeli sve uredu proslo.hvala
kurty

#511 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

Kurty bio malo vrijedan pa poranio u Sarajevo, pa nasao poslovnice u kojima mogu da podignem moneygram uplate...pa uplatio u poslovnicu Intesa Sanpaolo banke, pa u Brezu...uglavnom, hvala jos jednom za Mihreta Mekica, i hvala za gospodina Nikicu Janbruska, kojem je ovo druga uplata, i ovom prilikom je uplatio sumu koja odgovara vrijednosti jedne ovce...Takodje oba gospodina su clanovi forumu...
Ono najvaznije, i zbog cega sam presretan, jer nisam ocekivao da ce se danas na racunu naci ova suma novca...
Na KM-ovskom racunu nalazi se velikih 2986,12KM
Na eurskom racunu se nalazi 134,67Eura
Znaci ukupno smo uspjeli skupiti oko 3248 KM

Hvala jos jednom svima koji su uplatili svoj novac, hvala dobrim ljudima, hvala svima koji pokusavaju i trude se a ostvare san jednom momka....naseg sunarodnjaka
amrica

#512 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

@kurty
:thumbup:
:kiss:

Vidimo se sutra, do tad se pisemo... :-D

Velika je to lova, a bice jos, kod mene 200 i obecanje jos najmanje 430 KM....
Vec se mozemo poceti dogovarati sta konkretno i gdje da se kupi, da se nesto da u kesu(?), da forumasi kazu koliko ima garderobe i drugih stvari pa da razmisljamo o oraganizaciji transporta, da prebrojimo aute... I najvaznije, da nam 55 kaze kad on moze tamo, jer znam put i ljude....

PS da nadjemo jednu mjeru za velicinu paketa sa odjecom, napr. kartonski sanduk za banane? :D
ahmed_dv

#513 Re: Haram im bilo.....

Post by ahmed_dv »

Bravo Kurty, svaka cast na trudu. Prenio sam vijest o stanju racuna na FB grupu. Da ljudi vide da se nesto desava. Sad imamo preko 170 clanova u grupi :)
kurty

#514 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

super je sv ovo....masala sto bi se reklo....neno68, je novi clan foruma, i malo kasnije ce nam reci on lijepe vijesti iz Australije, gospodin se potrudio i skupio od raje svoje
neno68

#515 Re: Haram im bilo.....

Post by neno68 »

:thumbup:
Kurty racunaj i na 500 $ koje sam skupio ovdje u Sydney-u :D :-D
kurty

#516 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

hvala neno
Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza

Hvala dobrim ljudima!!!
Dž.

#517 Re: Haram im bilo.....

Post by Dž. »

Nevjerovatno je sta se sve moze kad se hoce...
Dugo vremena sam posjetioc ovog foruma a ova tema je razlog da postanem i clan... nesto jace od sat vremena mi je trebalo da procitam sve postove... emocije su preplavile u meni... svaka cast na organizaciji, volji, zelji i svemu sto ste pokazali ovim...stvarno nemam rijeci...

Novac cu gledati da posaljem u ponedeljak... ako stignem doci cu i sutra pa vam predam licno...
Interesuje me da li im posteljina moze biti od pomoci... jer mislim da znam nekoga kome stoji u garazi u kutijama a planira je baciti...kada to treba donjeti? Moze li se doci s autom do njihove kuce da im se to odnese kad krenete?

Jos jednom... respect!
kurty

#518 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

Hvala sanasi
hvala tulumbi
hvala atku i njegovim radnim kolegama
hvala za forumasa sa userom sitno
Last edited by kurty on 11/04/2009 11:46, edited 1 time in total.
neno68

#519 Re: Haram im bilo.....

Post by neno68 »

Kurty pare cu ti poslati u petak kao sto sam ti rekao i naravno da jos skupim.
kurty

#520 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

Dž. wrote:Nevjerovatno je sta se sve moze kad se hoce...
Dugo vremena sam posjetioc ovog foruma a ova tema je razlog da postanem i clan... nesto jace od sat vremena mi je trebalo da procitam sve postove... emocije su preplavile u meni... svaka cast na organizaciji, volji, zelji i svemu sto ste pokazali ovim...stvarno nemam rijeci...

Novac cu gledati da posaljem u ponedeljak... ako stignem doci cu i sutra pa vam predam licno...
Interesuje me da li im posteljina moze biti od pomoci... jer mislim da znam nekoga kome stoji u garazi u kutijama a planira je baciti...kada to treba donjeti? Moze li se doci s autom do njihove kuce da im se to odnese kad krenete?

Jos jednom... respect!
naravno da moze pomoci, jer mislim da im je sve potrebno...a samo terenci mogu do kuce, malo je losiji put, pa kad se krene prema Bratuncu tj, kad sve to dogovorimo, onda cemo vijeti gdje da se nadjemo i pipremimo sve sto zelimo da posaljemo i ponesemo ljudima
Dž.

#521 Re: Haram im bilo.....

Post by Dž. »

kurty wrote:
Dž. wrote:Nevjerovatno je sta se sve moze kad se hoce...

Jos jednom... respect!
naravno da moze pomoci, jer mislim da im je sve potrebno...a samo terenci mogu do kuce, malo je losiji put, pa kad se krene prema Bratuncu tj, kad sve to dogovorimo, onda cemo vijeti gdje da se nadjemo i pipremimo sve sto zelimo da posaljemo i ponesemo ljudima
Super :-D :-D

Na meni onda ostaje da pratim temu...
piupiu

#522 Re: Haram im bilo.....

Post by piupiu »

Neko mi rece da je UNDP u Istocnoj Bosni nekada imao neki program doniranja stoke lokalnom stanovnistvu. Vrijedi se o tome raspitati, generalno za povratnike, sigurno ima jos ovakvih slucajeva. Ne znam da li je to jos aktivan program, ali ako jeste, ne bi bilo lose pomenuti posebno kad se bude pravio prilog za TV, itd.

Ma, ovo je divnoooooooo! :-D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#523 Re: Haram im bilo.....

Post by ladyblue18 »

divno :-D
kurty svaka ti cast na svemu sto radis :thumbup:
kada bi porodica samo znala koliko je ljudi njihova prica dirnula i iznjedrila iz nas ono najbolje...
-danTe-

#524 Re: Haram im bilo.....

Post by -danTe- »

uclanio se sad na fb.i pozvao sve da se ukljuce...
Bullet Tooth Tony

#525 Re: Haram im bilo.....

Post by Bullet Tooth Tony »

and1medjed wrote:uclanio se sad na fb.i pozvao sve da se ukljuce...
takodje i ako nije nekome od vas problem da mi posalje pp sa informacijama sta, kako u vezi sutrasnjeg okupljanja :thumbup: :thumbup: hvala :bih: :thumbup:
Locked