Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
foreigndude

#2426 Re: Haram im bilo.....

Post by foreigndude »

Ma hebo kurtyja! Ja ne dajem nikakve informacije nikome, osim da doniraju lovu meni. Ja na kraju svoje misije uplacujem cjelokupni iznos na date racune. Ovdje je sav teret na meni, a na njima da pokupe lovu.
bosan

#2427 Re: Haram im bilo.....

Post by bosan »

teAMICA wrote:
bosan wrote:
teAMICA wrote:Kauč doniran! Super izgleda, imadem i sliku. Ali nemam pojma kako ću ga prebaciti do skladišta, ako neko ima...

Imades li sliku od rodice :D :D
Ako je ocuvana ko i kauc onda jos nije sve izgubljeno :D :D :D
Kauč je mrak (a i rodica, sliku ne dam :x osim ako preneses kauč na leđima do skladišta na Breci :D )
Dogovoren i prevoz, sutra ide u skladište :thumbup: (kauč)
++

Pa imal sta bez ledja ?:D :D
Jel rekla kolko je kauc preso :lol: :lol: :lol: tj kolko je radnih sati imo ? :D
bosan

#2428 Re: Haram im bilo.....

Post by bosan »

kurty wrote:auuuuuuuuuu
sutra ce biti pored gradjevine ide neki momak a na ledjima ni manje ni vise nego KAUC....pozvat cu ja raju da ti pomognemo....bar do bolnice :lol: :lol: :lol:
E moj Kurty ,ja sam ti za bolnice i bez kauca :D :D Ne mogu ja vise nosat al kako Muha kaze nije ba sramota zaplakat :D :D
foreigndude

#2429 Re: Haram im bilo.....

Post by foreigndude »

Prijavljujem - $1000 USD!

Prva hiljadarka je pala, za dva i po dana! Hvala svim mojim prijateljima na donacijama, a znam da ce ih biti jos!

Kidam na desno :run:
Svemirco

#2430 Re: Haram im bilo.....

Post by Svemirco »

Kurty, isp'o si u novinama :mrgreen:

http://sarajevo-x.com/clanak/090422062

Koliko vidim ova akcija jos uvijek dobija na momentumu i ja super sretan :-D :thumbup:
ružmarin-a

#2431 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

75440 wrote:Ruzmarin-a, naravno da je od koristi, hvala...
Hvala tebi pa uprati ovo sve i napravi resume
Svaka čast!!!

Svi daju doprinose, a kad je pozadina cijele ove priče spremnost da se pomogne i istinska ljubav prema ljudima, (data od Boga, Njemu hvala) neopredmećena novcem= no limited ovo sve :sax:

Prava volonterska udruga
Pozdrav svima i ugodan dan
:thumbup:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#2432 Re: Haram im bilo.....

Post by Latina »

Samo malo razmisljati da ne bi bilo problema poslije i da raja koja odradjuje stvari ne popada s nogu, a kamo li da se nadju u nekom problemu bez razloga. Znam da je 55 pominjao da ce se sva neutrosena sredstva/visak proslijediti u Dobro.ba ... ili nesto u tom smislu, pa o tim stvarima treba malo razmisliti i imati odgovor, pa onda i jasno naglasiti svuda, da poslije ne bi bilo problema, itd ...
Ovo je akcija za Edisa Hodzica i njegovu porodicu, i svi koji smo uplatili novac uplatili smo ga za njih.

Mislim da novac koji preostane treba uplatiti na Edisov racun - jer njima pripada, a ne preusmjeravati ga bilo kome drugome. Svaka cast Dobru.ba, ali mislim da niko nema pravo da raspolaze njihovim novcem. Vjerujem da ce Edis nakon toga sam pomoci svom rodjaku ( odnosno neka sam odluci sta s novcem ) , a mi mozemo nastaviti sa akcijom za neke druge ljude kad se ova akcija zavrsi.

Sto se tice zamora, mi nismo obavezni napraviti stalu, kupiti im junicu i ovce, popraviti prozore, kupiti im motokultivator i sl. Sve to je stvar dobre volje. Dovoljno je da im predamo uplaceni novac, a onda Edis sam moze kupiti sta zeli, platiti majstore i sl. ;-)

Pozz :bih:
Last edited by Latina on 23/04/2009 08:40, edited 2 times in total.
Wind

#2433 Re: Haram im bilo.....

Post by Wind »

Tako je Latina...

nema razvodnjavanja akcije i preusmjeravanja na neke druge stvari...fokusirat se na konkretne potrebe i to
realizovat i voditi racuna o kraju akcije (10.05.) i da se onda fino podvuce i jasno objasni tok i rezultat akcije.

Da se tacno vidi sta smo uradili.

To smo obavezni prema svim ljudima koji su se ukljucili u akciju.

Pozdrav svima! :bih:
_ja_

#2434 Re: Haram im bilo.....

Post by _ja_ »

Latina wrote:
Samo malo razmisljati da ne bi bilo problema poslije i da raja koja odradjuje stvari ne popada s nogu, a kamo li da se nadju u nekom problemu bez razloga. Znam da je 55 pominjao da ce se sva neutrosena sredstva/visak proslijediti u Dobro.ba ... ili nesto u tom smislu, pa o tim stvarima treba malo razmisliti i imati odgovor, pa onda i jasno naglasiti svuda, da poslije ne bi bilo problema, itd ...
Ovo je akcija za Edisa Hodzica i njegovu porodicu, i svi koji smo uplatili novac uplatili smo ga za njih.

Mislim da novac koji preostane treba uplatiti na Edisov racun - jer njima pripada, a ne preusmjeravati ga bilo kome drugome. Svaka cast Dobru.ba, ali mislim da niko nema pravo da raspolaze njihovim novcem. Vjerujem da ce Edis nakon toga sam pomoci svom rodjaku ( odnosno neka sam odluci sta s novcem ) , a mi mozemo nastaviti sa akcijom za neke druge ljude kad se ova akcija zavrsi.

Sto se tice zamora, mi nismo obavezni napraviti stalu, kupiti im junicu i ovce, popraviti prozore, kupiti im motokultivator i sl. Sve to je stvar dobre volje. Dovoljno je da im predamo uplaceni novac, a onda Edis sam moze kupiti sta zeli, platiti majstore i sl. ;-)

Mislim da je Latina 100% upravu. Akcija koja je trenutno u toku i novac koji se skupi je za Edisa a njegovo je da vidi sta ce dalje. I na kraju krajeva, tamam i da je viska (toga nikad nije viska).

P.S. A raji svaka cast na ovoj , kao i na svakoj drugoj akciji. :sax: :bih:
pOZz

#2435 Re: Haram im bilo.....

Post by pOZz »

Mislim da ekipa o tome vodi računa i da tu nikad nije bilo dileme. ;-)
caniggia

#2436 Re: Haram im bilo.....

Post by caniggia »

Ja bih da uplatim ponovo (plata je za koji dan), pa me intersuje je li jos uvijek vrijedi isti racun od pocetka akcije...
pOZz

#2437 Re: Haram im bilo.....

Post by pOZz »

Da.
Latina

#2438 Re: Haram im bilo.....

Post by Latina »

foreigndude wrote:Prijavljujem - $1000 USD!

Prva hiljadarka je pala, za dva i po dana! Hvala svim mojim prijateljima na donacijama, a znam da ce ih biti jos!

Svaka cast @foreigndude. :) :bih:
piupiu

#2439 Re: Haram im bilo.....

Post by piupiu »

Latina wrote:

Poanta je samo "manage expectations" i zadrzati akciju u razmjerama koje su realno izvodive za ljude koji je odradjuju, jer je sve na njihovim plecima. Nista drugo. I da Kurty-ja ne zovu po citavu noc zaljubljene Dankinje kad dobiju telefon na FB, :D :wink: :)
Latina

#2440 Re: Haram im bilo.....

Post by Latina »

lejlatab wrote:Zvao me covjek iz Visokog
hoce da donira dvije ovca i DVOJE JANJADI...
I 1.000 KM u kesu....
HVALA DOBROM COVJEKU IZ VISOKOG...

Danas sam upoznala jos jednog divnog covjeka (momka) Ajdina koji nam je podigao pare od momaka iz Chicaga... 2543,60KM
1,670.00 $
Bravo Bosno ! :) :bih:

:bih: :bih: :bih:
BOSNA U SRCU

#2441 Re: Haram im bilo.....

Post by BOSNA U SRCU »

ZDRAVO RAJA !ZANIMA ME DA LI SE NOVAC ZA POMOC EDISU HODZICU MOZE SLATI I MONEY GRAM JER SAM JA U AMERICI I OBICNO TIM PUTEM SALJEM NOVAC ZA BOSNU AKO MI MOZETE ODGOVORITI BIO BIH VAM ZAHVALAN JER SAM JA I MOJA PORODICA ZAINTERESOVANI DA POMOGNEMO EDISU I DA SE UKLJUCIMO U VASU AKCIJU NEKA VAS DRAGI ALAH NAGRADI SVAKIM DOBROM KADA IMATE VELIKO SRCE HVALA UNAPRIJED NA ODGOVORU
Latina

#2442 Re: Haram im bilo.....

Post by Latina »

piupiu wrote:
Poanta je samo "manage expectations" i zadrzati akciju u razmjerama koje su realno izvodive za ljude koji je odradjuju, jer je sve na njihovim plecima. Nista drugo. I da Kurty-ja ne zovu po citavu noc zaljubljene Dankinje kad dobiju telefon na FB, :D :wink: :)
Mislim da su Edisova ocekivanja mala. :) Dovoljno je da mu se preda uplaceni novac. Sve ostalo - moze ali i ne mora. :)

A to za Dankinje - je rizik profesije. :D :lol: :lol: Kad se zavrsi akcija, moze promijeniti broj telefona kao i svaka javna licnost. :D :run:

:bih:
mokerock

#2443 Re: Haram im bilo.....

Post by mokerock »

Pozzz!! Kako se može uplatiti novac za Edisa, koji je broj računa ili ako se to radin na drugi način šta je u pitanju. Tek sam jutros sve vidio a nemam vremena da čitam sve postove. Hvala unaprijed na uputi!!!!!
Latina

#2444 Re: Haram im bilo.....

Post by Latina »

BOSNA U SRCU wrote:ZDRAVO RAJA !ZANIMA ME DA LI SE NOVAC ZA POMOC EDISU HODZICU MOZE SLATI I MONEY GRAM JER SAM JA U AMERICI I OBICNO TIM PUTEM SALJEM NOVAC ZA BOSNU AKO MI MOZETE ODGOVORITI BIO BIH VAM ZAHVALAN JER SAM JA I MOJA PORODICA ZAINTERESOVANI DA POMOGNEMO EDISU I DA SE UKLJUCIMO U VASU AKCIJU NEKA VAS DRAGI ALAH NAGRADI SVAKIM DOBROM KADA IMATE VELIKO SRCE HVALA UNAPRIJED NA ODGOVORU
Amin. :) Sve najbolje i vama. :)

edit : Novac se moze uplatiti preko Money Gram-a.
Last edited by Latina on 23/04/2009 21:20, edited 1 time in total.
ADP

#2445 Re: Haram im bilo.....

Post by ADP »

Caos!!!
I ja sam tek ovo sada sve vidio, mrsko mi listat 100 stranica, mozeli mi neko brzo reci kako da uplatim?!
Iz dijaspore.....pozz!!! :)
ružmarin-a

#2446 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

RedArmyMostar wrote:Caos!!!
I ja sam tek ovo sada sve vidio, mrsko mi listat 100 stranica, mozeli mi neko brzo reci kako da uplatim?!
Iz dijaspore.....pozz!!! :)
ZA SVE KOJI ZELE POMOCI!!! RACUNI ZA UPLATE:

Racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Uplate preko Western Union ili slicno slati na:

Ajdin Čubro
Ulica Alije Izetbegovića 14
71370 Breza
Bosna i Hrzegovina

Obavijestite Ajdina preko SMS poruke da ste poslali vas doprinos. U poruci navedite vase ime i prezime i broj tranzakcije.
Broj telefona je: 061788614
Za doprinose iz dijaspore: 0038761788614

Hvala
piupiu

#2447 Re: Haram im bilo.....

Post by piupiu »

Racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Uplate preko Western Union ili slicno slati na:

Ajdin Čubro
Ulica Alije Izetbegovića 14
71370 Breza
Bosna i Hrzegovina

Obavijestite Ajdina preko SMS poruke da ste poslali vas doprinos. U poruci navedite vase ime i prezime i broj tranzakcije.
Broj telefona je: 061788614
Za doprinose iz dijaspore: 0038761788614
abdulazizsarajevo

#2448 Re: Haram im bilo.....

Post by abdulazizsarajevo »

ko je sada Ajdin Čubro? zar se mali ne zove Hodzic Edis?
Wind

#2449 Re: Haram im bilo.....

Post by Wind »

NARAVNO da se novac moze poslati i preko Money Gram-a. Isti postupak kao i kod Western Union.

Vidi post iznad. Pozdrav!

PS.
Ajdin je momak koji prikuplja sredstva za Edisa! On je otvorio racun. :thumbup:
ružmarin-a

#2450 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

abdulazizsarajevo wrote:ko je sada Ajdin Čubro? zar se mali ne zove Hodzic Edis?
Ajdin je nosilac računa a Edis korisnik. Novac se uplaćuje za Edisa i niko se neće okoristiti niti jednim pfeningom osim Edisa.
Ovdje nema ništa nejasno jer je navedeno i ime i prezime i svi podaci, te nema razloga za sumničenje bilo koje vrste.
Locked