Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
biscanka2

#2126 Re: Haram im bilo.....

Post by biscanka2 »

Ja predpostavljam onaj sa zebrastim carapama da je Havana :lol: onaj sa crvenim licem :oops: Kurty
a cure nikako da razaberem :roll: :skoljka: :razz: :razz: :sax:
Bandierra Rossa

#2127 Re: Haram im bilo.....

Post by Bandierra Rossa »

Gazija80 wrote:Hmm nisam bio u toku sto se tice ovoga...slucajno na Facebook-u naletim na ovu temu..jos kad sam pogledo video..pa j...te, ko ne bi zaplako..eeej HLJEBA DA SE NAJEDE!!!!! strasno majke mi.... zivim i radim u austriji(jos sam student stomatologije, pri kraju...)..ali tokom gledanja, x-puta mi prodje recenica "zeljan sam hljeba da se najedem"...ooo Boze mili...
Cim sam doso malo prije kuci, odma sam zvao oca i mater da pogledaju video...i hajmo svako pare na sto..sestru, zeta i rodbine sto imam...pa cu ako Bog da poslati nesto para na onaj racun..

Da li ko zna, je li se momku nesto prikupilo?? Nesto citam uvezi motokultivatora/freza...je li sta dobio momak?
Buraz,toliko se ljudi diglo na noge da sam siguran da ćemo riješiti probleme barem jedne porodice u BiH.Tebi u svakom slučaju hvala što nam se pridružuješ.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
detroit-mercy

#2128 Re: Haram im bilo.....

Post by detroit-mercy »

Svaka cast na ovoj akciji i svima koji su uzeli ucesce u istoj, ovoj je bio jako dobar pokazatelj da ljudskost i moralnost nije propala stvar i da jos uvijek ima jako mnogo moralnih ljudi.
Posto vidim da ce ova porodica biti zbrinuta u rekordnom roku (svaka cast), usudio bih se predloziti da se nastavi ovako i dalje. Bitno je odrzati ovaj momenat entuzijazma i zelje za pomoci onima kojima je pomoc potrebna. Najbitnije je da se odrzi masovnost, znaci sto vise ljudi to bolje, jer i malo kada se prilozi ako puno ljudi ucestvuje postaje puno. Moj prijedlog bi bio da nastavimo pomagati povratnicke obitelji, sa posebnim akcentom na istocnu Bosnu (ne bih zelio se iko osjeti zapostavljen), obzirom kroz sta su ti ljudi prosli sam cin povratka je jedno herojstvo.
Prema tome, svaki mjesec da se izabere jedna povratnicka obitelj koja je stvarno u teskoj materijalnoj situaciji (a takvih je znamo dosta), akcija da traje mjesec dana. Da se odrzi masovnost, znaci obuhvatiti sto vise ljudi putem medija ( internet forumi, facebook stranice, youtube, e-mailovi, prilozi na lokalnim televizijama itd). Drugo, omoguciti ljudima odrzivi povratak (toliko puta zlouptrijebljena fraza od "seronja"), u vecini slucajeva to su poljoprivredne obitelji kojima treba osnovni kapital da bi startali. Pored materijalne pomoci tim ljudima cesto treba i edukativna pomoc ( npr, kako na najbolji nacin organizovati proizvodu u plastnicima, uspjesno bavljenje stocarstvom, pcelarstvom, i td), znaci poduciti ili pomoci ljudima voditi jedno gazdinstvo (neki mogu misliti da je ovo smijesno, ali bez obzira koliko si dobar strucnja uvijek postoji nesto novo sto se da nauciti).
Isto tako da sve te buduce akcije zadrze jedan te isti naziv "Haram im bilo......." vol 1, 2,....., jer naslov ove teme je tako jak, da je neki marketinski strucnjak trazio da akciju povede pod boljim imenom (u nasim datim uslovima), ne bi bolju krilaticu mogao smisliti.
Ovo bi bio moj licni prijedlog, i dobra osnova da se krene dalje u nove pobjede. :sax: :sax: :sax:
Bandierra Rossa

#2129 Re: Haram im bilo.....

mIRCerka wrote:
Gazija80 wrote:Hmm nisam bio u toku sto se tice ovoga...slucajno na Facebook-u naletim na ovu temu..jos kad sam pogledo video..pa j...te, ko ne bi zaplako..eeej HLJEBA DA SE NAJEDE!!!!! strasno majke mi.... zivim i radim u austriji(jos sam student stomatologije, pri kraju...)..ali tokom gledanja, x-puta mi prodje recenica "zeljan sam hljeba da se najedem"...ooo Boze mili...
Cim sam doso malo prije kuci, odma sam zvao oca i mater da pogledaju video...i hajmo svako pare na sto..sestru, zeta i rodbine sto imam...pa cu ako Bog da poslati nesto para na onaj racun..

Da li ko zna, je li se momku nesto prikupilo?? Nesto citam uvezi motokultivatora/freza...je li sta dobio momak?
prikupilo se nesto para, kupice se motokultivator sa dodatnim prikljuccima, dobicemo bojler, frizider, i et.. :D
Mirci buraz,divi ovo:

(Tebi se obraćam jer sam siguran da se ti puuuno pitaš ovdje na forumu).

Ja mislim da bi bilo praaaaaavo dobro da se iskupimo i za 1 maj ujutro krenemo (svako svojim autom) i odemo u to selo Podčauš.Možda bi to bio najsretniji 1 maj u životu porodice Hodžić.Naravno,ponesemo sve (roštilj,some,tekučinu...),a usput onako predamo toj porodici do tada skupljeni novac (a boga mi i sve ostalo).Nemam pojma,al" mene spucalo nešto pa ne mogu da iščekam da odem tamo.Naravno,akciju bi nastavili i nakon 1 maja.

Naravno,to bi bilo o.k. jedino ako bi se svi dogovorili,a ne da tamo ode troje-četvero i lafo nešta...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2130 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

Bandierra Rossa wrote:
mIRCerka wrote:

prikupilo se nesto para, kupice se motokultivator sa dodatnim prikljuccima, dobicemo bojler, frizider, i et.. :D
Mirci buraz,divi ovo:

(Tebi se obraćam jer sam siguran da se ti puuuno pitaš ovdje na forumu).

Ja mislim da bi bilo praaaaaavo dobro da se iskupimo i za 1 maj ujutro krenemo (svako svojim autom) i odemo u to selo Podčauš.Možda bi to bio najsretniji 1 maj u životu porodice Hodžić.Naravno,ponesemo sve (roštilj,some,tekučinu...),a usput onako predamo toj porodici do tada skupljeni novac (a boga mi i sve ostalo).Nemam pojma,al" mene spucalo nešto pa ne mogu da iščekam da odem tamo.Naravno,akciju bi nastavili i nakon 1 maja.

Naravno,to bi bilo o.k. jedino ako bi se svi dogovorili,a ne da tamo ode troje-četvero i lafo nešta...
Ja se pitam na forumu, al sto se akcije tice, tu se ne pitam :D Ali prijedlog podrzavam :D
kurty

#2131 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

Evo i kurtyja....Sto se tice izvjestaja...stanja i svega...znaci:
Hvala za:
@fakat
Lokmic Sanid - Francuska
Mujezinovic Mugdim i Nizama USA
Rasemu Šarancic- USA
Rašić Edinu USAAidu Ibrahimovic
Sabriju Talica USA
@Bandierra Rossa
H.H
Adem
Emir C
Enver M
Arman
Mersad C
Ivo B
Adisa H
Amna K
Brkica B
Nella R
Amila K
Sarah F
Ernu Polimac
Lidu Polimac
Eminu Arnautovic
Balesic A
Rizvanovic E
Mujakovic ZEKERIJAH
Seldina Mehic
i naravno za @zlatanka i njegovu HUMANU RAJU....Hvala vam ljudi.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

na KM racunu se nalazi 13088,54KM
na eurskom se nalazi 796,73Eura
kod mene je u kesu 254KM
Znaci cca. 14900KM
kurty

#2132 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

Za sve one sto se raspituju za Edisovu banju-kupatilo: nedostaju BOJLER I VODOKOTLIC-nije da nedostaju, nego nisu u funkciji
pustopoljina

#2133 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

ja sam ZA (detroit) prijedlog,osim sto mislim da je 1 mjesec malo.osim skupljanja para,treba to sve nabaviti,a ovi ljudi koji fizicki trce od jednog mjesta na drugo ne mogu izdrzati toliko opterecenje.svi imaju ili faks ili posao uz ucesce na forumu.
Maraschino

#2134 Re: Haram im bilo.....

Post by Maraschino »

kurty wrote:Evo i kurtyja....Sto se tice izvjestaja...stanja i svega...znaci:
Hvala za:
@fakat
Lokmic Sanid - Francuska
Mujezinovic Mugdim i Nizama USA
Rasemu Šarancic- USA
Rašić Edinu USAAidu Ibrahimovic
Sabriju Talica USA
@Bandierra Rossa
H.H
Adem
Emir C
Enver M
Arman
Mersad C
Ivo B
Adisa H
Amna K
Brkica B
Nella R
Amila K
Sarah F
Ernu Polimac
Lidu Polimac
Eminu Arnautovic
Balesic A
Rizvanovic E
Mujakovic ZEKERIJAH
Seldina Mehic
i naravno za @zlatanka i njegovu HUMANU RAJU....Hvala vam ljudi.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

na KM racunu se nalazi 13088,54KM
na eurskom se nalazi 796,73Eura
kod mene je u kesu 254KM
Znaci cca. 14900KM

WOOOOOOOW.... :thumbup:

super, super... :dance:

:sax: :sax:
kurty

#2135 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

U Edisovoj i Elvisovoj sobi ima jedan kauc i neki ormar koji sve ali ormar nije...
U dnevnom boravku ima ona jedna ugaona garnitura, koja se ne razvlaci, i njih troje spavaju na toj garnituri, KAKO ????Samo Bog i oni znaju kako...
Eh sad neko je spominjao dva kauca.... da vidimo da ta dva kauca u njihovu sobu, i da vidim s DOMAVIJOM da im oni recimo kuhinju doniraju.
Preumoran sam i hajd nek mi neko ili napise pp ili javno kaze, sta se uspjelo do sada skupiti konkretno....da znam sta da krizam sa spiska, a ima punooooooooooooo postova od mog zadnjeg online statusa....
MOLIM VAS

p.s. IAKO SAM JA LICNO MISLIO DA JE LIJEPA STVAR STO JE MNOGO DRUGIH FORUMA PREUZELO OVU INFORMACIJU DA JE AKCIJA U TOKU I ZIRORACUNI SU TAMO....TO ME POCINJE VEC UMARATI....OVO KAZEM JER LJUDI NISU UPOZNATI I JA MORAM OBJASNJAVATI KO JE KO U PRICI...JA MORAM LJUDIMA DA SE KLETEM DA JA NECU UKRASTI NI PFENING...NITI DA JA MOGU UVESTI RED U DRZAVI.......
JA SAM LJUDI MOJI DRAGI MALI COVJEK KAO MNOGI OD NAS...JA SAM SE ZAUZEO I DO 10 MAJA SVE ZA EDISA...ALI FAKAT SVE...JA CU SE TRUDITI, HODATI, RASPITIVATI SE I ZVATI, MOLITI.....KAD EDIS BUDE IMAO KRAVU, MOTOKULTIJA, OVCICE, KUCU SA MINIMALNIM USLOVIMA ZA NORMALAN ZIVOT...TAD CU RECI OD MENE DOSTA STO SE TICE EDISA I MALO SE ODMORITI PAR DANA I ONDA CU OPET BITI SPREMAN ZA SLJEDECU AKCIJU....
ALI JA NECU NIKAD MOCI PROMJENITI NACIN ZIVLJENJA U PODCAUSU....ZVALA ME JE JEDNA GOSPODJA KOJA ME JE "ZADUZILA" DA JA OD EDISOVE MAJKE NAPRAVIM GOSPODJU SA MINIVALOM, POTPETICAMA, NALAKIRANIM NOKTIMA....
JA TO NE MOGU I NE ZELIM DA SE MJESAM U TUDJI ZIVOT.......
Izvinite,ali sam zelio da se svi upoznate sa mojim "malim" problemcicima
pustopoljina

#2136 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

kurty izdrzi do 10.og,a onda odmori...to sto radite je tesko,da za sebe licno ganjate i pokusavate jos svoje obaveze izvrsiti...nije ovo rtl reality show...ovo je bosanska stvarnost.
super je sto ste odredili datum i ispisali spisak.
od onog sto sam ja procitala havani je ruzmarin nasao za 1700 km jeftiniji motokulti (9800-1700),sad ne znam koliko je to gotovo,ne vidjeh amin od uvijek dobrog gosta :D
pojavio se jos jedan kuhinjski bojler...
kurty

#2137 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

ako se pojavio jedan kuhinjski bojler viska....super...mozda ce nekom drugom zatrebati...neka ga u skladistu... :lol: :lol: :lol:
Bandierra Rossa

#2138 Re: Haram im bilo.....

kurty wrote:ako se pojavio jedan kuhinjski bojler viska....super...mozda ce nekom drugom zatrebati...neka ga u skladistu... :lol: :lol: :lol:
Uze mi riječ iz usta.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
amrica

#2139 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

kurty, nisu to mali problemcici, to su veliki problemi, kad vise nemas svoj zivot i mir, i kad svako misli da ima pravo da ti pametuje... Iznenadjena sam da ranije nisi "puk'o", bivala sam u slicnim situacijama, znam kad ti svako razvlaci mozak kako mu je ceif, a ti ne mozes odbrusiti.
Izdrzi jos malo, ili jos bolje, dogovori se ko je jos spreman da podijeli tvoje obaveze, osim lerdija, pa kad te neki lik nazove, samo daj broj na koji se moze javiti....
Nazalost, ti i munira ste jedini javno dali svoje brojeve na forumu.

kurty ako imas ideju kako ti mi mozemo pomoci, reci
Ne daj se sada
pustopoljina

#2140 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

...
Last edited by pustopoljina on 21/04/2009 20:47, edited 1 time in total.
pustopoljina

#2141 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

mIRCerka wrote:
hakimo wrote:Radim u PIO-u. Stručni saradnik naizradi nacrta rješenja,
znači "radim na penzijama":
1.Ako je rahmetli babo bio pripadnik Armije Bih ili HVO, penziju isplaćuje Federacija,
2. Ako poslije 30.04.1992. NIJE radio na području današnje Republike Srpske- Fond za PIO RS-a nema ništa sa pravom na penzij.
Imaju tu razne varijacije i ako /ako ima staža u Sloveniji, Srbije, CG, Hrvatskoj, Njemačkoj....../
Samo mi ttreba IME RAHMETLIJE I TAČAN DATUM ROĐENJA.
provjerio sam u našoj bazi podataka,
što mi drug Ajdin reče da se rahmetlija MOŽDA zvao Rasim-ima 52 /pedeset i dva/ Rasima Hodžića.
Preuzimam na sebe da rastabirim za porodičnu p.
after dobijanja gore navedenih podataka!!!
i naravno da ubrzam dobijanje iste, sa svim pripadajućim izostacima
ko je u kontaktu sa tetkom, ili nazovite edisa direkt...
evo ga! :D
ružmarin-a

#2142 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

pustopoljina wrote:kurty izdrzi do 10.og,a onda odmori...to sto radite je tesko,da za sebe licno ganjate i pokusavate jos svoje obaveze izvrsiti...nije ovo rtl reality show...ovo je bosanska stvarnost.
super je sto ste odredili datum i ispisali spisak.
od onog sto sam ja procitala havani je ruzmarin nasao za 1700 km jeftiniji motokulti (9800-1700),sad ne znam koliko je to gotovo,ne vidjeh amin od uvijek dobrog gosta :D
pojavio se jos jedan kuhinjski bojler...
:lol:
ti me svrsta u muške hihi

imam ja nastavak-a :lol: :lol: al nije bitno

ja sam zvala juče i nisam umjelaobjasniti samo sam rekla da nam treba mašina za brdoviti teren, i taj plemeniti Mate je rekao svoje, a onda sam proslijedila Havani jer je Kurty ostavio amanet ko šta radi

LP
pustopoljina

#2143 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

pa sestro draga :lol:
pa moglo je i rosemary :lol: izvinjavam se :lol:
ružmarin-a

#2144 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

no problem sisterko "pustopoljinko" :lol: :lol:
nemoj se ba izvinjavat
ružmarin-a

#2145 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

kurty wrote:U Edisovoj i Elvisovoj sobi ima jedan kauc i neki ormar koji sve ali ormar nije...
U dnevnom boravku ima ona jedna ugaona garnitura, koja se ne razvlaci, i njih troje spavaju na toj garnituri, KAKO ????Samo Bog i oni znaju kako...
Eh sad neko je spominjao dva kauca.... da vidimo da ta dva kauca u njihovu sobu, i da vidim s DOMAVIJOM da im oni recimo kuhinju doniraju.
Preumoran sam i hajd nek mi neko ili napise pp ili javno kaze, sta se uspjelo do sada skupiti konkretno....da znam sta da krizam sa spiska, a ima punooooooooooooo postova od mog zadnjeg online statusa....
MOLIM VAS

p.s. IAKO SAM JA LICNO MISLIO DA JE LIJEPA STVAR STO JE MNOGO DRUGIH FORUMA PREUZELO OVU INFORMACIJU DA JE AKCIJA U TOKU I ZIRORACUNI SU TAMO....TO ME POCINJE VEC UMARATI....OVO KAZEM JER LJUDI NISU UPOZNATI I JA MORAM OBJASNJAVATI KO JE KO U PRICI...JA MORAM LJUDIMA DA SE KLETEM DA JA NECU UKRASTI NI PFENING...NITI DA JA MOGU UVESTI RED U DRZAVI.......
JA SAM LJUDI MOJI DRAGI MALI COVJEK KAO MNOGI OD NAS...JA SAM SE ZAUZEO I DO 10 MAJA SVE ZA EDISA...ALI FAKAT SVE...JA CU SE TRUDITI, HODATI, RASPITIVATI SE I ZVATI, MOLITI.....KAD EDIS BUDE IMAO KRAVU, MOTOKULTIJA, OVCICE, KUCU SA MINIMALNIM USLOVIMA ZA NORMALAN ZIVOT...TAD CU RECI OD MENE DOSTA STO SE TICE EDISA I MALO SE ODMORITI PAR DANA I ONDA CU OPET BITI SPREMAN ZA SLJEDECU AKCIJU....
ALI JA NECU NIKAD MOCI PROMJENITI NACIN ZIVLJENJA U PODCAUSU....ZVALA ME JE JEDNA GOSPODJA KOJA ME JE "ZADUZILA" DA JA OD EDISOVE MAJKE NAPRAVIM GOSPODJU SA MINIVALOM, POTPETICAMA, NALAKIRANIM NOKTIMA....
JA TO NE MOGU I NE ZELIM DA SE MJESAM U TUDJI ZIVOT.......
Izvinite,ali sam zelio da se svi upoznate sa mojim "malim" problemcicima
ajoj tebi nije nimalo lahko buraz
ne daj se isprovocirati, meni ovo djeluje nekako sumnjivo, taj poziv od te žene kao da su počeli netrpeljivost osjećat zbog svega toga
Edisova majka mi ne izgleda kao neko željan pompe, već samo gole egzistencije!
ne daj se Kurty i treba se nešto smisliti da te popuste...
lukavac

#2146 Re: Haram im bilo.....

Post by lukavac »

amrica wrote:kurty, nisu to mali problemcici, to su veliki problemi, kad vise nemas svoj zivot i mir, i kad svako misli da ima pravo da ti pametuje... Iznenadjena sam da ranije nisi "puk'o", bivala sam u slicnim situacijama, znam kad ti svako razvlaci mozak kako mu je ceif, a ti ne mozes odbrusiti.
Izdrzi jos malo, ili jos bolje, dogovori se ko je jos spreman da podijeli tvoje obaveze, osim lerdija, pa kad te neki lik nazove, samo daj broj na koji se moze javiti....
Nazalost, ti i munira ste jedini javno dali svoje brojeve na forumu.

kurty ako imas ideju kako ti mi mozemo pomoci, reci
Ne daj se sada
U potpunosti se slazem sa amricom. Problem uopste nije mali. Vjerujem, odnosno znam da ce to kurty izdrzati, ali ukoliko se ovako nesto namjerava produziti i iza 10-og (a ja smatram da ne bi bilo lose nastaviti pozitivan zamah koji nas sve drzi, cak stavise smatram da licnim angazmanom svako akciju moze i prosiriti na ljude iz svoje okoline koji jos uvijek nisu upuceni u sve sto radimo) u tom slucaju kurty zaista vise nece moci sam. Ovaj put je smatram preuzeo previse toga na sebe. Zato ukoliko se sve ovo nastavi predlazem da se malo bolje organizujemo, neka svako preuzme barem mali dio kurty-evih obaveza i bice njemu sigurno lakse, a mi se ionako svi zajedno zalazemo da ovo sve uspije sto bolje, samo sto smo one konkretne korake u najvecoj mjeri prepustili njemu. Nadam se da se svi ostali koji aktivno ucestvuju u akciji (ne zelim da ih nabrajam, oni znaju) nece naci uvrjedjenim i da su shvatili da ovaj post zaista nije zlonamjeran. Za sve ljude koji su ovo pokrenuli i koji sve ovo odrzavaju RESPECT.
Mačak

#2147 Re: Haram im bilo.....

Post by Mačak »

zamolio bih za pomoć.
ako neko zna kako ovdje prikazati flash animaciju (neko_ime.swf).
imam malu animaciju sa nekoliko forumaša pa bih da je vidite.
naravno, ako neće smetati forumašima otkrivanje identiteta (preko nicka i fotke)?
p.s.
probao sam na youtube ali tamo to ne izgleda fino jer se sve mora prabaciti u *.avi file pa izgubi na kvaliteti...
sunčan dan

#2148 Re: Haram im bilo.....

Post by sunčan dan »

Dragi moji prijatelji, a i vi ostali divni ljudi.

Ovo što ste vi uradili, ovo kako ste se okupili oko tuge i očaja, kako ste razgrnuli tamu u ovoj našoj Bosni i bacili svijetlo.....
Vi ste jednom mladom životu obrisali suze i vratili osmijeh na lice. Obogatili i oplemenili dušu, vratili nadu.

Ponosna sam na one koje poznajem, a i na vas neznance.....i mene ste darivali kroz svoju dobrotu.

Hvala vam, velika vam hvala što ste mi vratili vjeru u ljude, merhamet onaj naš bosanski, koji nije nestao....nego se sakrio, čekao da se pokaže, uspravi u svoj svojoj veličini i ljudskosti.

Hvala vam.
5ar5rovic

#2149 Re: Haram im bilo.....

Post by 5ar5rovic »

Evo mog broja da odmorim Kurty-ja, dijete studira, putuje iz Breze i natrag... dakle

SVI KOJI ŽELE ZVATI RADI POMOĆI, UBUDUĆE NEKA KORISTE ISTI RAČUN ZA UPLATE, A SVE INFORMACIJE TRAŽE NA TEL:

063 895 015
Emir Teskeredžić
Last edited by 5ar5rovic on 21/04/2009 21:33, edited 1 time in total.
melbaa

#2150 Re: Haram im bilo.....

Post by melbaa »

Narode,
onaj kuhinjski bojler je kod mene - imam visak, nije nov ali nije nikad ni koristen!
A prijavljujem se da kupim nov vodokotlic, samo neka mi neko javi gdje da dostavim (gdje je najblize skladiste Cengic Vili?)

danke
Locked