Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

Ahmmed wrote:Kolika li se muka morala saviti u srcu devetnaestogodišnjeg mladića iz povratničkog sela Podčauš kod Bratunca, da zaplače pred kamerama, uz jecaje govoreći da je poželio da se najede hljeba....Hej, hljeba.....I kome je san imati nekoliko ovaca...I kome bi nekoliko ovaca, riješilo sve životne probleme.....

I kome se onda pričaju velike i goleme priče o ukidanju RS, kome li bi je i zbog čega ukidali....

I kome su namijenjene puke tlapnje o održivom povratku, velikim planovima, svijetloj budućnosti.....

Naravno, nije mi prvi put u životu, da vidim i čujem gladne i unesrećene ljude, koji su se vratili u istočnu Bosnu.....Nije mi prvi put da vidim ovakvu ljudsku patnju....

Ali, kad vidjeh ovog mladića i krupne suze kako se kotrljaju niz njegovo lice, kad čuh njegovu želju o samo nekoliko ovaca, zbog kojih bi, kako kaže, vrijedilo živjeti i životu se radovati....

Haram im bilo....samozvanim bošnjačkim vođama i liderima, muslimanskim prvacima, takozvanim vizionarima, ujediniteljima zemlje i naroda......

I možeš ovome pričati, lajati, sići s pameti.....i nikome ništa.....

:x :x :x
mIRCerka

#2 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

Kako pomoci?
mIRCerka wrote:Postovani,
Izvana mozete pomoci putem uplate na racun koji je otvorio jedan nas forumash a u ime ove porodice.
Subject: Haram im bilo.....
mIRCerka wrote:..
Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza

Hvala dobrim ljudima!!!
Stanje na racunu i aktivnosti na koje se trosi taj novac mozete pratiti na Facebook grupi na sljedecem linku

http://www.facebook.com/home.php?ref=ho ... 0092199171

Hvala :D :bih:
mIRCerka

#3 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

Kome pomazemo?

mIRCerka

#4 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

JEdna od prvih donacija "prva pomoc" 06.04.2009.
amrica wrote:Spisak, ukratko: :D ima metar racuna
brasno 50 kg, secer 10 kg, ulje 6 l, tjestenina, riba u konzervi, pastete, riza, so, luk, mrkva, vegeta, supe iz kese, cedevita, dzem, eurokrem, kafa, keks, cokolada, sir, mlijeko, med, ... deterdzent za ves, za sudje, sampon, sapun...
5ar5rovic wrote:Dragi forumaši,
Prije svega, oprostite što ste dugo čekali moj izvještaj sa puta u Bratunac. Ni sad još nisam siguran da sam u stanju prenijeti vam značaj onoga što je za ove nesretne, očajne ljude značila naša solidarnost sa njima. Dočekali su nas sa dubokom nevjericom, spremni na još jedno snimanje (kažu da je bilo više novinara i ekipa) ali tu sreću i izraze zahvalnosti kad su vidjeli pomoć neću ni pokušati niti mogu opisati. To je jedina pomoć koju su dobili od kako su se vratili u svoje selo. Dobrim ljudima iz Sarajeva koji su im pomogli iskali su od Boga da ih On nagradi...
Ja sam još prepun emocija, shrvan sudbinom ljudi povratnika bez budućnosti, ljudima koji se guše u suzama, ostavljenih i zaboravljenih od onih na koje se odnosi Ahmedov naslov, pa vam neću pisati o detaljima, biće prilike za to. Amrica će sutra postaviti na forum slike koje smo danas napravili, a ja ću uskoro montirati kratki film za vas.
Današnja akcija je bila pun pogodak, pravim osobama i u pravo vrijeme.
Dragi forumaši, većeras trebate leći sretni što ste pružili ruku ostavljenima, što ste probudili nadu onima koji su je bili izgubili. Večeras će izbjeglička porodica Hodžić u svom skromnom domu leći sita i sretna jer ima nas tamo, daleko u Saraj'vu.
mIRCerka

#5 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

prve slike prve posjete
amrica wrote:Ovo je prva tura slika, bice jos

Image

Image

Image
mIRCerka

#6 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

amrica wrote:Image

Image

Image
mIRCerka

#7 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

Image
mIRCerka

#8 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

Obracanje medijima
LilBear wrote:ibis, hvala za odličan primjer pisma medijima! tvoj prijedlog i sve dosadašnje informacije pokušala sam prebacit u neku "novinarsku" formu (više informacija, manje emocija ;)).. ostali cijenjeni učesnici su i više nego dobro došli sa svojim komentarima i prijedlozima.

dakle,

“Kad bih imao samo par ovaca, vrijedilo bi živjeti i životu se radovati”

Riječi su devetanestogodišnjeg Edisa Hodžića koje su se nedavno mogle čuti u prilogu jedne od bosanskohercegovačkih TV stanica. Reagirajući na mučnu i potresnu priču u kojoj Edis kroz suze govori kako je željan hljeba da se najede i kako bi svi njegovi životni problemi bili riješeni kada bi imao samo nekoliko ovaca, jedan od učesnika Sarajevo-x foruma pokrenuo je inicijativu u koju se iz dana u dan uključuje sve veći broj ljudi koji žele pomoći. Forumašima su trebala samo dva dana nakon što su pročitali ovu priču da se organiziraju i da porodici Hodžić uruče paket s osnovnim životnim namirnicama. Istovremeno je otvoren i žiro račun na kojem je do sad prikupljeno (kurty, koliko?) KM za kupovinu ovaca kao inicijalnih sredstava za pomoć.

Edis je u ratu ostao bez oca, a danas živi s majkom (55, znas li ime?) i bratom Elvisom (17) u naselju Podčauš u Bratuncu. Njegova porodica jedna je od rijetkih koja se odlučila na povratak u ovu općinu. Zbog izuzetno teških materijalnih uvjeta, braća su morala prekinuti školovanje. Edis je završio osnovnu školu, a Elvis je bio primoran da svoje školovanje okonča u 7. razredu. (55, imaju li ikakva primanja?)

Svjesni smo da ovakvih priča ima mnogo i da je porodica Hodžić samo jedan od primjera kojeg su uredno zaobišle stalno potencirane i obimno donirane strategije “održivog povratka”, “borbe protiv siromaštva” i sl. Ipak, ovom incijativom ne želimo tražiti krivca niti prozivati odgovorne. Cilj nam je pokazati da u našoj zemlji još ima onih koji reagiraju na ljudsku patnju i koji su spremni pomoći čak i onda kad je i njima samima potrebna pomoć. Stoga se i obraćamo Vama (pored Centralnog dnevnika, mogli bismo kontaktirati TV Liberty i U ime naroda.. i ako se sjetite jos nekih..) jer ste do sada i sami pomagali da se čuje glas marginaliziranih i obespravljenih. Uvjereni smo da bi uz Vašu pomoć ova incijativa dospjela do puno većeg broja ljudi i da bi to u konačnici dovelo do trajnijeg rješenja za probleme porodice Hodžić.

Za početak, pozivamo građane da za prvomajske praznike poštede tri ovčja i time spase tri ljudska života.

Učesnici foruma Sarajevo-X

**
mIRCerka

#9 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

JEdan od sastanaka forumasha :D
Daphna wrote:Image

Večeras sam upoznala divne ljude i hvala vam na tome... Hvala vam što ste mi oplemenili dušu i dozvolili da budem sitna kap u ovoj bujici koju smo pokrenuli! Iako je moj lični prilog bio mali... Vodim se onom "zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača...". Hvala vam jer ste svi tako srčani u svemu ovome...

:thumbup:
mIRCerka

#10 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

odjeca, obuca i ostale potrepstine su skupljane danima i imali smo na raspolaganju printexove prostorije...
amrica wrote:Samo da napomenem sve koji zele dati odjecu i kucne potrepstine, hranu i sl... ili novac, da su centri za skupljanje stvari:

Svoj prilog u odjeći, obući, hrani i novcu možete predati na neki od slijedećih punktova, koji vam je najzgodniji i najbliži, u ponedeljak i utorak :
Printex d.o.o. , Hasana Sušića 9, kontakt osoba Senad Mujkić, od 8 - 17 sati, tel. 063 895 027
Printex-shop, Koševo 19, kontakt osoba Azra Sakić, od 9 - 19 sati, tel. 063 895 026
Printex-shop Sara Centar, Ilidža, kontakt osoba Benjamin Rešo, od 9 - 19 sati, tel. 063 895 021

Ljubaznoscu ljudi iz Printex-a dobili smo na koristenje njihove prostore za ovu akciju, a osim toga dali su i svoj doprinos u cashu. Zato jer je jedan od forumasa Printex-ovac :)

[b]Skupljanje se zavrsava sutra (utorak) u 19h u Kosevu i na Ilidzi, a na Brek(c)i u 17h...[/b]

Ako je nekome bas frka za dostavu stvari, nema auto, vremena, ... neka napise na forumu pa cemo se organizirati po gradu.
mIRCerka

#11 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

Posjeta 15.04.2009.
5ar5rovic wrote:Dragi moji forumaši,
Današnja misija je uspješno okončana i mi smo se svi vratili u Sarajevo. Na putu su bila dva vozila, jedno je vozio Havana u kojem je pored njega bila i Munira, novinarka koja je sve "zakuhala", a drugi 5ar5rović sa posadom u kojoj su bili Tetka i Kurty.
Nije se lako riješiti suza koje su svakodnevnica svih povratnika u RS, bilo ih je opet, ali zakratko. Edis i njegova porodica su ovaj put plakali od sreće i nevjerice da se to njima događa. Divan i dirljiv dokaz da smo učinili pravu stvar za pravu osobu su riječi koje je promucao, uzbuđen i sretan zbog naše posjete i "novog života" koji je pred njim: "Hvala svim dobrim ljudima na svemu ovome, a valjda ću i ja nekad moći pomoći nekome" !
Sa tetkom Ramizom :) i sa komšijama koji se odlično razumiju u sve mogućnosti i koji su veoma objektivni i praktični, smo dogovorili slijedeče prioritete:
Pošto su dobili nešto para (oko 400KM) da plate traktor da preore zemlju za sijanje krompira i luka (kojima je sad vrijeme),
Kurty je odredio mjesto za izgradnju štale za smještaj krava i ovaca po svim standardima,
Već znate da je odlučeno da je u ovom trenutku praktičnija krava (ili dvije, ne zna im se ime) nego ovce koje su zahtjevne, a nekoliko ih je ranije uginulo. One mogu doći u obzir ako ostane novaca, u kasnijoj fazi.
Motokultivator koji je potreban za autonoman rad i davanje usluga preoravanja i frezanja (ma šta to značilo), sa prikolicom kojom se mogu dovesti drva iz šume i vršiti isporuka usjeva. Za ovo se trebamo posavjetovati sa stručnjacima za to i sačekati rezultat pregovora Arzulaha sa njegovim prijateljima i BIRDS-a. Ako bi ovo sa motokultivatorom uspjelo na taj način, ostao bi nam budžet od trenutno oko 6.000 KM, plus ono u dolasku i naravno 1300 KM od Sindikata Službenih novina :thumbup:
Za sada ne moramo previše žuriti da ne bi pogriješili u završnoj fazi ove akcije. Vatre su pogašene na vrijeme, Edis će posijati krompir i luk, tako da ne tapka u mjestu, dobio je para za popravak motorne pile, plačanje struje, kupovinu sjemena...
Sinoć nisam oka sklopio od uzbuđenja pred odlazak, "roštiljao sam se u krevetu" i jedva čekao 5 sati da ustanem. Sad odoh malo da odspavam pa ću prionuti na izbor fotografija i montiranje filma.

P.S. Ako nam preostane nešto para, predlažem da ih uplatimo siromašnim birokratama Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica kojima prijeti opasnost smanjenja iznosa toplog obroka za 0,002%.
mIRCerka

#12 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

5ar5rovic wrote:Ne mogu odmarati prije slika, znam da ih čekate...

Uvo je gomila priloga u odječi, obući i hrani donirana od naših forumaša :-D
Image

Munira na poslu...
Image

Image

To je ono što smo čekali...
Image

Malo življaka...
Image

Još jedan donator
Image

Još malo cash-a...
Image

Kurty na poslu, AutoCad i projekat štalice (9m x 4m) razmatra sa Edisom.
Image

Kod tetke Ramize na kafi...
Image
kurty wrote:Evo u kurtya...srce ko Amerika...heheheh :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Dodjo i ja kuci svecano, ali presretan zbog osmjeha kojeg smo nas 4 mogli doziviti uzivo, mada sam opet presretan i kad ga vidim na slici... ...Super je bilo u Bratuncu...presretan sam zbog sveka sto smo postigli svi mi, zbog osmjeha, zbog njihove tetke koja pokusava da ih "gura" koliko moze...
Presretan sam....
Eh ovako-stala je nacrtana, stala ce da se brzo uzdigne u avliji porodice koja nam je usla u zivote...
Vec je receno par rjesenja tj. zakljucaka...ono sto je jos potrebno, a sto sam predlozio tamo jeste: NEKE ALATKE ZA RAD NA NJIVI (asov, kramp, kosa, belegija, ono nesta s cim se kosa otkiva, lopata, pa onaj sitniji alat-kljesta, par kljuceva, cekic, SIKIRA...pa nemoja ni kolica (civare, kariole), 2-3 para rukavica za rad, onda cemo kupiti malo lanaca i kanape... i obavezno da kupimo jedan poveci komad najlona (on treba za sve sta se bude radilo)
Dalje- u kuci je bojler koji ne radi od kad je ugradjen, frizider koji je star i nije nikako dobar-vidi se na slici jednoj, potrebnoi ce biti par posuda za mlijeko, sirenje, sir, kajmak-mesooooo, ali o tome drugom prilikom)...
Ono sto me najvise zaboljelo je kada su me izveli na sprat kuce i kada sam vidjeo da je totalna promaha. Sto se krova tice-ima samo crijep, bez ikakve termoizolacije, ili bar potkovice...nema nista znaci sto imalo stiti od zime s krova....ali tek sam ostao ukopan kad sam vidjeo da na kuci fale dva prozora, znaci stubiste je otvoreno i kad recimo zimi otvore dnevni boravak kojeg griju, docaka ih temperatura kao vani.
Ono sto je par forumasa pitalo je brojevi odjece-Edis nosi 42, a Elvis 39...
ONO STO ME JE USRECILO I KAD SAM MAJKI PRICAO STA I KAKO JE BILO, zaplakao sam, JESTE IZRAZ LICA ELVISOVOG KAD JE U RUKE DOBIO MOBITEL...Znaci to je onaj djeciji izraz lica koji misli da je na vrhu svijeta, da su svi njegovi problemi otisli i nestali...

p.s. A sta cemo za ime krave...(moja nana je kravi vikala " stu Šarava", sto je znacilo "smiri se Šarava" :run: eh sad zamislite majku koja uleti u stalu i drekne se "stu Kurtulja"....sve vam je jasno :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

#13 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

mIRCerka

#14 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

CENTRALNI DNEVNIK, HAYAT, 18.04.2009.g.
mIRCerka

#15 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

5ar5rovic wrote:Dragi forumaši,
Današnji sastanak je pored druženja imao i radni karakter, pa ću vas izvijestiti o analizi dosadašnjeg toka akcije, prijedlozima i zaključcima.
Konstatovano je da je akcija do sada dala odlične rezultate, iznad svih najoptimističkijih očekivanja, tako da je već sada ispunila sve naše ciljeve koji će za porodicu Hodžić iz Podčauša u najmanju ruku značiti održiv povratak. Konačni iznos novca prikupljenog od početka akcije će Kurty objaviti kad stigne u Brezu. Dio pomoći je još na putu, a akcija je dodatno živnula objavljivanjem podataka na Hayat-ovom CD-u i Facebook-u. Imamo jednu ponudu za Edisa da se zaposli u Srebrenici, drugu iz Prijedora i to ćemo pokušati iskoristiti na najbolji način da se pomogne Edisov rođak koji ne radi, a firma iz Prijedora da otvori trajni nalog u banci kojim bi plaćala račune struje u trajanju od najmanje jedne godine. Složili smo se da je za očekivati da će nakon izvjesnog vremena početi da slabi interes za pomoć, tako da smo odlučili da za završetak akcije označimo 10.05.2009 godine. Sve eventulane uplate koje prispiju poslije tog datuma ćemo preusmjeriti na račun DOBRO.BA koju smatramo sestrinskom organizacijom i koja ima infrastrukturu i iskustva u rasporedu humanitarne pomoći.
mIRCerka

#16 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

stanje racuna 21.04.2009, 21:00
Trenutno stanje racuna je 14 900 KM.
Svaka cast ljudi :)

U toku su razgovori o kupovini motokultivatora
mIRCerka

#17 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

75440 wrote:Kurty :thumbup: i naravno hvala svima koji su do sad donirali...

A evo i update za danas 24. april 23:28

1. Stala

Uradjeno: Kurty je napravio plan. Stala ce se sastojati od dvije prostorije. Jedna prostorija ce biti 4m x 4m (za kravu/e), a druga 3m x 4m (za ovcice). Uz to ide jos jedna natkrivena prostorija, gdje bi mogao stojati motokultivator. Tavan (gdje bi se moglo drzati sijeno) bi bio velicine 9m x 4m, sa strane 1,20m visine, a u sredini 2,5m.
Treba rijesiti pitanje da li treba gradjevinska dozvola i ostala papirologija - nick brina kaze-samo naprijed,ali paraleno sredjivati dokumentaciju-obratiti se za pomoc. Hvala!!

Planirano:
- gradnja stale - Firma koja je se ponudila graditi stalu "dize" cijenu. Trenutno su kod 11,000 KM. Trazimo dalje!!!
- Zeljezni prozori – cini mi se da je Havana rekao da moze nesto organizovati (jeli to tacno, ili da prebacim da to jos treba?)

Potrebno za pocetak:
- Vrata za stalu Ima HAVANA i prozore (drveni prozori i vrata,ne zeljezni):D
- krava
- ovcice i ovan (ne smije biti iz istog stada) – ciko iz Visokog planira donirati dvije ovcice i dvoje janjadi, novac iz Chikaga zele da bude namjenjen za ovce
- pilici,
- stocna hrana,
- konopac za kravu, lanci itd.
- veterinar da pregleda zivotnje (ima li neko medju nama da je veterinar i da bi to mozda uradio dobrovoljno?)…
istina ziva:(veterinar iz ustikoline se ponudio da pregleda sav stocni fond kad se skupi).

Novac ulozen u ovu sekciju: ?

2. Obrada zemljista

Uradjeno: Havana je pronasao motokultivator. Kompletna cijena je 8,300 KM. Havana je sa Matom bio u Visokom, predracun je zavrsen. http://img261.imageshack.us/my.php?imag ... or001u.jpg
Predračun br.1 glasi na edisa hodžića -motokultivator,prikolica i kosa=7000,00km nije još plačeno.
Predračun nr.2 je na sindikat službenog lista- freza,plug obrtni sa spojkom i plug razgrtač=1300,00km uplata izvršena od strane sindikata službenog lista.

Planirano: Zlatiborka je poslala pismo mogucem donatoru. Cekamo na odgovor.

Potrebno za pocetak:
- asov,
- krampa,
- lopata,
- grablje,
- rukavice,
- sikira,
- najloni - drugarica ucesnica ORA 2009 :D Nanny-se zauzela da momentalno nabavi lopatu,grablje,rukavice,sjekire, najloni.inace,ko i sav posten svIt ceka platu za drugi vid pomoci :D )
- sjeme - ruzmarin-a: za sjemena i alatke, i ostali materijal, također poslala zahtjev poljoprivreda.ba, osvanula edisova slika i poziv na akciju na stranici poljoprivreda.ba-bice nesto

Novac ulozen u ovu sekciju: ?

3. Kuca

Uradjeno: familija Hodzic je dobila od nepoznatog donatora 16 vreca brasna (8 vreca je podjeljeno u komsiluku sa Edisove strane). Cijevi za kanalizaciju su postavljene i zatrpane. Dobili su zito (da li je to donirano ili se mora jos platiti?). Pri prvoj posjeti kupljene su namirnice u iznosu od 340 KM i garderoba od forumasa je donirana

Potrebno/ planirano:
- kauc na razvlacenje – rodica od teAMICA donira, kauc je prebacen na lager.
- kauc - A&L je ponudila dvosjed i trosjed – ko ovo moze prebaciti do Printexa?
- protocni bojler – melbaa zeli donirati a i Senad-drug od lejlatab)
- frizder (Senad zeli donirati)
- vodokotlic – melbaa zeli donirati
- stiropror za izolaciju na krovu i drvo za podkovicu – donira otac od Kurty-jeve djevojke
- zamrzivac – Lerdi je bio u pregovorima sa jednom tetom, ima li update?
- Bojler za kupatilo – cini mi se da Papacja zeli da to donira.
- Bunar, da bi se mogli sami snadbjevati vodom, jer inace imaju vodu samo 2-3 sata na dan
- Pod u kuci
- Kuhinja – mogucnost doniranja od Domavije – Kurty jesi dobio vise detalja?
- Prozori – Havana je u pregovorima
- Treba li jos sta? Posudje, serpe, serpice, krpe, sudopere itd.?
- ves masina/perilica rublja :D

Novac ulozen u ovu sekciju: 340 KM

4. Ostalo

- Odjeca – Edis je visok 180cm, Elvis 170-175 cm. Broj obuce Edis 42, Elvis 39. Mama nosi dimije-a to znaci 6m platna(univerzalna mjera) za dimije i bluzu,a sigurno bi je obradovala i lijepa basma
- Penzija – HakimO je proslijedio detalje u Tuzlu. Pravo na penziju postoji. Ceka se na papir iz PIO RS-a i nakon toga moze poceti isplata. Izostala penzija ce biti placena, od dana podnosenja zahtjeva.
- Mobilni telefon – teAMICA ima stariji telefon koji moze posluziti kao zamjena za Kurty-jev broj.
- Stipendija za Elvisa – Bistra Boza garantuje Elvisu USD 100 mjesecno za dalje skolovanje

- Kontakt telefoni – 5ar 5rovic (063-895 015), Munira (062-419 388), Kurty (ovo je Ajdin Cubro) (061-788 614)
- Izdavac za Munirinu/ nasu knjigu - Anibas je ponudila da vidi nesto sa svojom profersoricom BHS-a Hankom Vajzovic

- Ako trebaju prevodi za video na njemacki, javiti se macanu
- Donacija traje do 10. maja 2009. Trebamo rijesiti kako da proslijedimo Edisu novac koji poslije stigne?

Ako ima negdje greske u tekstu, javite, da to prepravim. Inace aktualizirat cemo ovu listu zavisno od broja prijedloga/ promjene itd.
da se podsjetimo na planirano,dovrseno,nedovrseno...
mIRCerka

#18 Re: Haram im bilo-akcija pomoci Edisu Hodzicu, Podcaus, Bratunac

Post by mIRCerka »

HAVANA wrote:Bio sam u visokom,predračun završen i konačna cijena sa svim priključcima 8300km.
Goldoni sa lombardi motorom(talijanski)12,5ks
Evo edisovog motokultivatora :-D
Još jednom Mate hvala.

Image

Image

Image

Locked