Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
-
Korisnikk
#1 Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Clanak na avazovoj stranici http://www.avaz.ba/clanak/177007/saraje ... z-pistolja
Osoba sprijecila kradju torbe pucanjem u zrak iz pistolja te je zbog postojanja osnova sumnje da je pocinila krivicno djelo izazivanje opce opasnosti uhapsena.
Osoba sprijecila kradju torbe pucanjem u zrak iz pistolja te je zbog postojanja osnova sumnje da je pocinila krivicno djelo izazivanje opce opasnosti uhapsena.
- insomnia78
#2 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Pa?
Sta treba, dati mu sestoaprilsku?
Taj metak koji je otis'o gore mora pasti dole, sta da ubije nekog?
-
Korisnikk
#3 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Ma hajmo ga jos u zatvor strpati! On je kriminalac! A ovom cemo naci olaksavajuce okolnosti, mozda je bio gladan pa mu para trebalo. I cude se ljudi sto niko ne pomaze ako te neko napadne u tramvaju. Vise ces belaja ti fasovati nego napadac.
- radiša
#4 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Cestitke na sprecavanju krađe ali ovo nije divlji zapad.Kad bi se ovako pucalo za sve divlji zapad bi nam pozavidio...Korisnikk wrote:Clanak na avazovoj stranici http://www.avaz.ba/clanak/177007/saraje ... z-pistolja
-
Korisnikk
#5 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Nista. Od sada ako zelis sprijeciti tucu, kradju, napad na nekoga moras se pobiti ali na nacin da savladas napadaca bez da ga ozlijedis. Dakle moras prvo trenirati par godina borilacke vjestine. Inace odgovoras za prouzrokovanje tjelesnih povreda ili ko zna sta.
-
razonoda
#6 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
radiša wrote:Cestitke na sprecavanju krađe ali ovo nije divlji zapad.Kad bi se ovako pucalo za sve divlji zapad bi nam pozavidio...Korisnikk wrote:Clanak na avazovoj stranici http://www.avaz.ba/clanak/177007/saraje ... z-pistolja
- walter kurtz
-
Korisnikk
#8 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Djesi Englez?walter kurtz wrote:
- pink floydd
#9 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
ma ovaj je garant od ranije poznat policiji, čim on nosi utoku na sastanak s trebom
nek ga terete, on bi za heftu nekog dr ranio sigurno... al ne valja ovaj zakon kad ja ne mogu pucat na nekog kad mi dođe u avliju da ukrade ovcu, tele, auto
nek ga terete, on bi za heftu nekog dr ranio sigurno... al ne valja ovaj zakon kad ja ne mogu pucat na nekog kad mi dođe u avliju da ukrade ovcu, tele, auto
- ilkbahar
#10 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Ti ocigledno zagovaras anarhiju!Korisnikk wrote:Ma hajmo ga jos u zatvor strpati! On je kriminalac! A ovom cemo naci olaksavajuce okolnosti, mozda je bio gladan pa mu para trebalo. I cude se ljudi sto niko ne pomaze ako te neko napadne u tramvaju. Vise ces belaja ti fasovati nego napadac.
I treba ga u zatvotor, ako narod uzme vlast u svoje ruke nece valjat nikako, a pocelo je
-
stafi
#11 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
nažalost, bojim se da je država u tom segmentu debelo zakazala. Biće ovoga sve više. Uskoro očekujem narodne straže po naseljima. Nužda zakon mijenja.ilkbahar wrote:Ti ocigledno zagovaras anarhiju!Korisnikk wrote:Ma hajmo ga jos u zatvor strpati! On je kriminalac! A ovom cemo naci olaksavajuce okolnosti, mozda je bio gladan pa mu para trebalo. I cude se ljudi sto niko ne pomaze ako te neko napadne u tramvaju. Vise ces belaja ti fasovati nego napadac.
I treba ga u zatvotor, ako narod uzme vlast u svoje ruke nece valjat nikako, a pocelo je
-
dragan.s
#12 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Metak u silaznoj putanji slobodnim padom nema dovoljno snage da ozbiljnije povrijedi ikoga, a kamoli da ga ubije.insomnia78 wrote:Pa?
Pitanje je da li je osoba koja je pucala imala dozvolu za nošenje oružja. Vjerovatno da nije jer se te dozvole rijetko izdaju.
Dobit će oduzimanje dozvole za pištolj i neku manju uslovnu kaznu.
-
mali_balon
#13 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Glup si ko kurac ...etdragan.s wrote:Metak u silaznoj putanji slobodnim padom nema dovoljno snage da ozbiljnije povrijedi ikoga, a kamoli da ga ubije.insomnia78 wrote:Pa?
Pitanje je da li je osoba koja je pucala imala dozvolu za nošenje oružja. Vjerovatno da nije jer se te dozvole rijetko izdaju.
-
dragan.s
#14 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Komunikacija na nivou, nema šta.mali_balon wrote:Glup si ko kurac ...etdragan.s wrote:Metak u silaznoj putanji slobodnim padom nema dovoljno snage da ozbiljnije povrijedi ikoga, a kamoli da ga ubije.insomnia78 wrote:Pa?
Neću te pratiti na tom nivou, uživaj sam.
-
mali_balon
#15 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Na glupost reagovati gluposcu u ovom slucaju vulgarnscu, jer si lanuo nevidjenu glupostdragan.s wrote:
Komunikacija na nivou, nema šta.
Neću te pratiti na tom nivou, uživaj sam.
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... io-u-glavu
A takodje je bio slucaj djecaka iz Boljakovog potoka, ranjen u glavu od metka u padajucoj putanji, sreca mali je prezivio
- S4mpion
#16 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Šta reče?radiša wrote:Cestitke na sprecavanju krađe ali ovo nije divlji zapad.Kad bi se ovako pucalo za sve divlji zapad bi nam pozavidio...Korisnikk wrote:Clanak na avazovoj stranici http://www.avaz.ba/clanak/177007/saraje ... z-pistolja
- S4mpion
#17 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
A sad nam je dobro pravo, svaki drugi dan pucnjava. Kriminalaca na ulicama nikad nije bilo više.ilkbahar wrote:
Ti ocigledno zagovaras anarhiju!
Last edited by S4mpion on 11/05/2015 11:09, edited 1 time in total.
-
obuzdan
#18 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
insomnia78 wrote:Pa?
Ma jok, samo glavu okreni i pravi se da nisi nista vidio...
- insomnia78
#19 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Zanimljivo, a onaj golman, ono dijete?dragan.s wrote:Metak u silaznoj putanji slobodnim padom nema dovoljno snage da ozbiljnije povrijedi ikoga, a kamoli da ga ubije.insomnia78 wrote:Pa?
- S4mpion
#20 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Kosi hitac u silaznoj putanji itekako ima snage da nekog ozbiljno rani ili ubije. Vertikalni uglavnom napravi čvorugu, ali u nekim slučajevima i on je opasan.
-
stafi
#21 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
po meni to je prihvatljivo, ta čvoruga mislim.S4mpion wrote:Kosi hitac u silaznoj putanji itekako ima snage da nekog ozbiljno rani ili ubije. Vertikalni uglavnom napravi čvorugu, ali u nekim slučajevima i on je opasan.
- insomnia78
#22 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Posebno ako je na tudjoj glavistafi wrote:po meni to je prihvatljivo, ta čvoruga mislim.S4mpion wrote:Kosi hitac u silaznoj putanji itekako ima snage da nekog ozbiljno rani ili ubije. Vertikalni uglavnom napravi čvorugu, ali u nekim slučajevima i on je opasan.
- S4mpion
#23 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Ne bih ulazio u to je li prihvatljivo ili ne.stafi wrote:po meni to je prihvatljivo, ta čvoruga mislim.S4mpion wrote:Kosi hitac u silaznoj putanji itekako ima snage da nekog ozbiljno rani ili ubije. Vertikalni uglavnom napravi čvorugu, ali u nekim slučajevima i on je opasan.
-
mali_balon
#24 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
Ja balisticara, tito dragi sta je ovo...cuj strucanjaka kosi pad ubija vertikalni pad ostavlja cvorugu, subhanalla....a brzina pada+visine=tezina perke od koje ostaej cvoruga....
-
stafi
#25 Re: Hapsenje zbog sprecavanja kradje pucanjem u zrak
tebe nek pljačkaju, a ja sam voljan rizikovati čvorugu. čvoruga brzo prođe dok psihičke posljedice razbojništva traju godinama.insomnia78 wrote:Posebno ako je na tudjoj glavistafi wrote:po meni to je prihvatljivo, ta čvoruga mislim.S4mpion wrote:Kosi hitac u silaznoj putanji itekako ima snage da nekog ozbiljno rani ili ubije. Vertikalni uglavnom napravi čvorugu, ali u nekim slučajevima i on je opasan.