Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

It_is_a_Leclerc

#51 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by It_is_a_Leclerc »

Liga Rojalista wrote:Najslađi su mi ovi legalisti ko ova dvojica iznad mene kad počnu prosipati neke modernizme ko da žive u vojvodini luksemburg i veze nemaju sa ovim u sto se desava u bosni.Kao prijavite nelegalnost?Kome da prijave genocidnoj karatageni jelI?

Evo genocidna srpska ponovo ubija
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... nu-i-djecu
Za početak, Luksemburg nije vojvodina.

Drugo, prijaviš Agenciji za statistiku BIH, jer su oni jedini nadležni za obradu nepravilnosti,...

Ali ne, najlakše je galamiti, dizati frku i paniku, a ne znati ništa o datoj temi..
cyprus

#52 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:Ja mislim da je Dodiku više u interesu da se RS prikaže što više multietničkom, a što manje etnički očišćenom... Neka elementarna logika kaže tako... Srbi su ionako brojčano nadmoćniju tom entitetu, tako da im 5%, 10% ili 20% nesrba ne predstavlja bitnu razliku... Pogotovo ako su ti stanovnici fiktivni (ne žive ili čak ne glasaju u RS-u)... Znači, na papiru multietnička, u stvarnosti homogeno srpska, to bi bio idealan scenario za Dodika i lidere RS-a...

Kada tako to peglas fini sto onda neodgovoris zasto otvoreno krse popisni zakon i jedni i drugi.
Zato što su debili ispranog mozga...
cyprus

#53 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote: Prvi mart im predstavlja problem jer se radi o glasanju - izboru vlasti... Ali popis ne predstavlja problem, jer ne utiče na izbor vlasti... Ko tvrdi drugačije - tj. da od popisa zavise političe promjene - LAŽE...
Utjecati ce na strukturu u jedinicama MUP-a, Oruzanih Snaga, Drzavnoj upravi...
Jah, ko što i sad utiče :mrgreen: Sve se žale Srbi Foče, Srebrenice, Bratunca, Vlasenice, Rogatice, Prijedora kako ne mogu doć do posla od silnih Bošnjaka :oops:
Država

#54 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by Država »

Liga Rojalista wrote:Najslađi su mi ovi legalisti ko ova dvojica iznad mene kad počnu prosipati neke modernizme ko da žive u vojvodini luksemburg i veze nemaju sa ovim u sto se desava u bosni.Kao prijavite nelegalnost?Kome da prijave genocidnoj karatageni jelI?

Evo genocidna srpska ponovo ubija
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... nu-i-djecu
Jes' vala. A mene na ovom forumu neki mjesecima nagovaraju da se izjasnik kao bosanac... :roll:
LaBomba

#55 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by LaBomba »

Prvo nasjeli na popis ko mutavi, oglusili se na sva upozorenja o zamkama popisa pa sad kmecanje. Ovaj cetnicki popis je trebalo bojkotovat u startu, ja licno imam let sad za vikend samo da popisivace otjeram u neku stvar a predvidjam daljno kmecanje Bosnja uz obavezno pitanje "sta nam ovo rade"....
Last edited by LaBomba on 03/10/2013 20:55, edited 1 time in total.
LaBomba

#56 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by LaBomba »

Skandalozno: Prva žrtva srpskih popisivača na popisu u BiH
POVRATNIK ALIJA ŠEHOVIĆ UMRO NAKON NESUGLASICA SA POPISIVAČEM U TREBINJU
Autor: AA
Objavljeno: 03. October 2013. 13:10:34

Prema riječima efendije Hodžića, popisivač Pavle Gobović, čovjek iz susjednog sela, navodno nije želio da popiše članove porodice povratnika Alije Šehovića i njegovog brata Hajrudina. Nakon brojnih intervencija, to je obavljeno u večernjim satima. Iznervirani čovjek je, međutim, jutros pronađen mrtav u svojoj kući, a popisivač i njegova instruktorica iz Bileće Nada Denda su posljednji koji su vidjeli Šehovovića.
Trećeg dana popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini stižu brojne žalbe na nepravilnosti u procesu njegovog provođenja, javlja novinar Anadolije. Popis monitor, kako nam je potvrđeno, registrirao je do sada oko 100 prijava o nepravilnostima u popisu, koji traje od 1. do 15. oktobra.

Kako su rekli aktivisti ovog monitoring tima, najviše je prijava o neobučenim popisivačima, te o popisivačima koji ne rade u skladu sa propisima.

Posebno je dramatično ovih dana u dijelovima Republike Srpske (RS), odnosno u Trebinju.

Kako je za AA kazao trebinjski imam Husein ef. Hodžić, jutros je zabilježen i jedan smrtni slučaj koji se dovodi u vezu sa popisom.

U mjestu Župa kod Trebinja jutros je pronađen mrtav Alija Šehović, koji se nakon penzionisanja u Njemačkoj, sa suprugom vratio u rodnu Župu. Mrtvog su ga pronašli njegovi brat i snaha, a sumnja se da je smrt nastupila od poljedica moždanog ili srčanog udara, koji je nastupio nedugo nakon burne rasprave sa popisivačima.

Naime, prema riječima efendije Hodžića, popisivač Pavle Gobović, čovjek iz susjednog sela, navodno nije želio da popiše članove porodice povratnika Alije Šehovića i njegovog brata Hajrudina. Nakon brojnih intervencija, to je obavljeno u večernjim satima. Iznervirani čovjek je, međutim, jutros pronađen mrtav u svojoj kući, a popisivač i njegova instruktorica iz Bileće Nada Denda su posljednji koji su vidjeli Šehovovića.

Porodica, ali i povratnici u Trebinju vjeruju da je Šehović umro od posljedica moždanog udara ili infarkta srca, i to zbog posljedica stresa koji je pretrpio prethodnog dana upravo zbog popisa.

''Popisivač je popisao Aliju, koji je kao penzioner stalno živio u Trebinju, ali nije želio da popiše njegovu suprugu i djecu. Istovremeno, bilo je problema i s popisivanjem njegovog brata Hajrudina i komšija. Ljudi su se iznervirali i protestirali su. Jučer je ovdje bila cijela drama. Na kraju je popisivač Gobović sa svojom instruktoricom Nadom Denda došao ponovo u mjestu Župa iza 19 sati. Popis je, očito, trajao do kasno u noć. Jutros Alija nije izlazio iz kuće. Njegov brat je provalio u kuću i pronašao ga mrtvog, bilo je krvi na sve strane. Iako se čak sumnjalo da se desilo ubistvo, to vjerovatno nije slučaj. Porodica, ipak, traži obdukciju. Čovjek je najvjerovatnije umro od posljedica moždanog ili srčanog udara, iako je bio zdrav i vitalan'', rekao je Hodžić za AA.

On je istakao da povratnici u RS prolaze ozbiljne torture tokom propisa i da je to nedopustivo.

''Alija ova poniženja nije mogao da izdrži. Ljudi nam, evo, umiru zbog popisa. Ovo se mora zaustaviti. Mi čak predložiti bojkot popisa, jer ovako više ne ide'', ocijenio je Hodžić.
radostan dan

#57 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by radostan dan »

Prvo nasjeli na popis ko mutavi, oglusili se na sva upozorenja o zamkama popisa pa sad kmecanje. Ovaj cetnicki popis je trebalo bojkotovat u startu, ja licno imam let sad za vikend samo da popisivace otjeram u neku stvar a predvidjam daljno kmecanje Bosnja uz obavezno pitanje "sta nam ovo rade"....
pa ja juče gledam ramiza salkića, on kaže da kmeči suprotna strana...
BHCluster

#58 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by BHCluster »

theTruePath

#59 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by theTruePath »

BHCluster wrote:

Pa nevjerovatno,,Brkane Brkane majka te klela :roll:
BHCluster

#60 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:
cyprus wrote: Prvi mart im predstavlja problem jer se radi o glasanju - izboru vlasti... Ali popis ne predstavlja problem, jer ne utiče na izbor vlasti... Ko tvrdi drugačije - tj. da od popisa zavise političe promjene - LAŽE...
Utjecati ce na strukturu u jedinicama MUP-a, Oruzanih Snaga, Drzavnoj upravi...
Jah, ko što i sad utiče :mrgreen: Sve se žale Srbi Foče, Srebrenice, Bratunca, Vlasenice, Rogatice, Prijedora kako ne mogu doć do posla od silnih Bošnjaka :oops:
PolaHko...
prezivioSrebrenicu

#61 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by prezivioSrebrenicu »

Liga Rojalista wrote:Bezbroj informacija plave internet o popisnom inžinjeringu nauštrb nesrpskog življa u manjem entitetu.

Evo nekoliko primjera:http://www.saff.ba/bih/355-milorad-dodi ... itu-misiju

http://www.akos.ba/vijesti-iz-zemlje/fo ... uira-popis

http://www.akos.ba/vijesti-iz-zemlje/pr ... u-bosnjake

http://vakat.ba/index.php/vijesti/bih/i ... e-porodice

Da li će rezultati popisa biti nevalidni i nelegalni ukoliko se ova praksa nastavi tokom ovih 15 dana popisa?Ja sam mišljenja da se popis ukoliko se nastavi ovaj trend mora ponoviti ali samo u manjem entitetu i to uz superviziju posmatrača iz međunarodne zajednice.

Upravo tako. Ovo je sramota što se ljudima čini. Smatraju ih ko da su bez mozga.
Sa Srbima uvijek problema. Dokle će u Bosni biti ovakvih cirkusa. U Bosni samo Hrvatska i Evropska zajednica mogu da naprave red. Sve ponovit uz superviziju.
155_mm

#62 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by 155_mm »

Stvarno mi nisu jasni ovi sto se cude opstrukciji popisa od strane velikosrpskog fasizma. To su vjerivatno istomisljenici onih sto tvrde da rata nikad vise u bosni biti nece i da bosnu cuva NATO i slicne gluposti. Narod sa ovakvim nacinom razmisljanja se netreba cuditi kad ponovo zavrsi u masovnim grobnicama. A uzgred budi receno masovne grobnice u istocnoj bosni i istocnoj hercegovini devedesetih godina nisu prve masovne grobnice bosnjaka na tim porucjima nego je to vec bilo ponavljanje. NAZALOST !
Ali nacin razmisljanja bosnjaka je ostao isti i vjerovatno se nece mjenjati do posljednjeg bosnjaka.
Danguba

#63 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by Danguba »

Sta kazu, posao u Srbiju sa popisnim materijalom.

:jbt:
vivaldi

#64 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by vivaldi »

Danguba wrote:Sta kazu, posao u Srbiju sa popisnim materijalom.

rekose da lik tamo zivi u bajinoj basti :lol:

popis je definitvno najskuplji zajeb u zadnje vrijeme mada nisam vjerovao, ali vise nema sumnje
Yug

#65 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by Yug »

vivaldi wrote:
Danguba wrote:Sta kazu, posao u Srbiju sa popisnim materijalom.

rekose da lik tamo zivi u bajinoj basti :lol:

popis je definitvno najskuplji zajeb u zadnje vrijeme mada nisam vjerovao, ali vise nema sumnje
Pa napisao sam ti prosli put a ti kazes drzava ima sistem.Skoro svi bosanski Srbi koji zive u Srbiji su popisani a to je najmanje 250 000 plus dijaspora iz EU.Eno ih puni gradovi RS.Tako je i zapadnoj Hercegovini,kao i u drugom dijelu federacije "bitno je biti Bosnjak".
Cekam sam taj dan da nas konacno odyebu ovi emisari iz EU i njihove institucije u Briselu.
vivaldi

#66 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by vivaldi »

Yug wrote:Pa napisao sam ti prosli put a ti kazes drzava ima sistem.
pa ima sistem, neko ce sigurno najebat, ali se toliko laze da je to izvan svih granica jer je obismisljeno do besvijesti - najvise me iznenadilo sto sam cuo i saznao koliko ljudi lazu iz nekih razloga koji nemaju veze sa politikom jer se boje da nesto ne izgube...

ovo jednostavno nikome nije u interesu..
Yug

#67 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by Yug »

vivaldi wrote:
Yug wrote:Pa napisao sam ti prosli put a ti kazes drzava ima sistem.
pa ima sistem, neko ce sigurno najebat, ali se toliko laze da je to izvan svih granica jer je obismisljeno do besvijesti - najvise me iznenadilo sto sam cuo i saznao koliko ljudi lazu iz nekih razloga koji nemaju veze sa politikom jer se boje da nesto ne izgube...

ovo jednostavno nikome nije u interesu..
Pa naravno da nije.Politicka moc se dobija na izborima,preko parlamenta BiH i entiteta.
area51

#68 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by area51 »

BHCluster wrote:
Eto Brkan taj koji će Banjalučena usmjeriti kako da se izjasne :lol:
Vasco da Gama

#69 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by Vasco da Gama »

popisni inžinjering = izborni inžinjering.
Kir Janja

#70 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by Kir Janja »

Tragikomedija i od popisa, i od parazitskih lafo NVO. Doduše, i zaslužujemo to što imamo.
MuaDib

#71 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING

Post by MuaDib »

Ovaj popis je odoglio do srži svu pogubnost nacionalizma, a to je sigurna uvertira u raspad zemlje.
Locked