Samo na izborima i u parlamentu BiH kao i u domu naroda i USTAVNOM SUDU BIH.oglo wrote:koji su to parametri po kojima se odreduju ti postotci koga koliko moze bit da bi se nesto mjenjalo u drzavi?
ko ih odredjuje?
gdje je to definisano?
Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
-
Yug
#26 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#27 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
jedini odgovor su izbori i postizborne koalicije....ko očekuje od popisa neke esencijalne promjene u ovoj državi ima prevelika očekivanja ili namjerno napuhava ovu priču jer ljude, koji su u poziciji da raspoređuju fotelje, itekako tangira koliko će kojih ovčica da bude jer je time određen broj fotelja kojima raspolaže njihova rodbina. Za sve ostale je to faktički irelevantnooglo wrote:da ponovim pitanje?oglo wrote:koji su to parametri po kojima se odreduju ti postotci koga koliko moze bit da bi se nesto mjenjalo u drzavi?
ko ih odredjuje?
gdje je to definisano?
-
oglo
#28 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
valjda ce sad ovi promotori popisa, kreatori drzavnog uredjenja forumskog,popustiti
- Havatar
#29 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
Da nije vazno ne bi susjedne i komsijske drzave niti evropske zemlje ulagale pare u kampanje u kojima ljude pozivaju da se izjasne bilo kako osim kao Bosnjaci , ne bi hrvatska drzava vrsila pritisak na Bosnjake koji imaju hrvatske putovnice da se izjasne kao Hrvati , ne bi njemacki parlamentarci pravili medjunarodni i diplomatski skandal vrseci pritisak na Bosnjake da se izjasne kao Bosanci niti bi imalo tolikog pritiska medija nego bi dopustili da se to odradi posto im ne bi bilo vazno.
-
oglo
#30 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
sve je tako,ovo vezano za propagandu od strane bosnjaka je u stvari odbrana od ovih ostalih,i ja se nadam da ce se BIH odbranit,i da ce olovka zamjenit pusku, i bice kako ti kazes bosnjaka 51 %+ i bice nacionalna drzava bosnjaka,Tokic ce prvi predsjenik sve ce bit super.Havatar wrote:Da nije vazno ne bi susjedne i komsijske drzave niti evropske zemlje ulagale pare u kampanje u kojima ljude pozivaju da se izjasne bilo kako osim kao Bosnjaci , ne bi hrvatska drzava vrsila pritisak na Bosnjake koji imaju hrvatske putovnice da se izjasne kao Hrvati , ne bi njemacki parlamentarci pravili medjunarodni i diplomatski skandal vrseci pritisak na Bosnjake da se izjasne kao Bosanci niti bi imalo tolikog pritiska medija nego bi dopustili da se to odradi posto im ne bi bilo vazno.
daj ovdje stavi primjer inzenjeringa ...
- bogumila
#31 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
viva_castro wrote:S obzirom da nemam nikakvo ili veoma slabo pouzdanje u institucije vlasti, kao i političke stranke, nadam se da će NVO sektor uraditi svoje i spriječiti ovo.
Naravno ne govorim o ovim "projektašima" koji se neće miješati jer niko za ovo ne da para.
Govorim o 1. martu i organizacijama okupljenim oko fondacije Popis 2013. Oni moraju združenim snagama lobirati kod Eurostata i kod domaće popisne komisije da popis u RS-u proglase nevažećim, ukoliko budu mogli dokumentovati plansko ili masovno kršenje pravila pri popisivanju.
-
dječak sa šibicama
#32 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
Tokic ne moze biti ni predsjednik mjesne zajednice, koja drzi do sebe 
- Liga Rojalista
#33 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
Ma ja srbi se u PC bezze zadali samo nako da opstruiraju popis,eto nako im doslo ne treba obrađati pažnju ....oglo wrote:sve je tako,ovo vezano za propagandu od strane bosnjaka je u stvari odbrana od ovih ostalih,i ja se nadam da ce se BIH odbranit,i da ce olovka zamjenit pusku, i bice kako ti kazes bosnjaka 51 %+ i bice nacionalna drzava bosnjaka,Tokic ce prvi predsjenik sve ce bit super.Havatar wrote:Da nije vazno ne bi susjedne i komsijske drzave niti evropske zemlje ulagale pare u kampanje u kojima ljude pozivaju da se izjasne bilo kako osim kao Bosnjaci , ne bi hrvatska drzava vrsila pritisak na Bosnjake koji imaju hrvatske putovnice da se izjasne kao Hrvati , ne bi njemacki parlamentarci pravili medjunarodni i diplomatski skandal vrseci pritisak na Bosnjake da se izjasne kao Bosanci niti bi imalo tolikog pritiska medija nego bi dopustili da se to odradi posto im ne bi bilo vazno.![]()
daj ovdje stavi primjer inzenjeringa ...
Izgleda mi ne trebamo vjerovati svojim očima nego vama?
-
oglo
#34 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
kolko je ovdje frustriran svijet,moj post se ondosi na sve strane i svi isto rade,ali u stvari to rade vrhuske koje od toga imaju koristi,i koji zive od svojih ovaca.
al ne on je vidio post i odma eno ga ceto i ujo.Paranoja i uvjek postoje neki VI
al ne on je vidio post i odma eno ga ceto i ujo.Paranoja i uvjek postoje neki VI
-
radostan dan
#35 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
idealan scenario za rs je da popis pokaže da je rs multivitaminskija od federacije.cyprus wrote:Ja mislim da je Dodiku više u interesu da se RS prikaže što više multietničkom, a što manje etnički očišćenom... Neka elementarna logika kaže tako... Srbi su ionako brojčano nadmoćniju tom entitetu, tako da im 5%, 10% ili 20% nesrba ne predstavlja bitnu razliku... Pogotovo ako su ti stanovnici fiktivni (ne žive ili čak ne glasaju u RS-u)... Znači, na papiru multietnička, u stvarnosti homogeno srpska, to bi bio idealan scenario za Dodika i lidere RS-a...
ako to nije moguće (vjerovatno i nije), da stepen multivitamilnosti u federaciji bude što niži, daleko, daleko od onoga što zvaničnici u federaciji prezentuju (što je sasvim izvjesno).
i pod dva, da bude što više bošnjaka, a što manje bosanaca.
ko to ne vidi ili ne zna, roker je s moravu, u političko-analitičkom smislu...
zdraO
-
dragan.s
#36 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
Za evropske zemlje ne znam, ali komšijske zemlje skoro nisu ni konstatovale popis u BiH, a kamoli ulagale pare u kampanje. Jedino što bi se pod to moglo podvesti je poziv Josipovića državljanima BiH koji žive u RH da se popišu. U Srbiji čak ni toliko.Havatar wrote:Da nije vazno ne bi susjedne i komsijske drzave niti evropske zemlje ulagale pare u kampanje u kojima ljude pozivaju da se izjasne bilo kako osim kao Bosnjaci , ne bi hrvatska drzava vrsila pritisak na Bosnjake koji imaju hrvatske putovnice da se izjasne kao Hrvati , ne bi njemacki parlamentarci pravili medjunarodni i diplomatski skandal vrseci pritisak na Bosnjake da se izjasne kao Bosanci niti bi imalo tolikog pritiska medija nego bi dopustili da se to odradi posto im ne bi bilo vazno.
Jedina kampanja koju sam ja vidio ovih mjeseci je ona usmjerena prema bošnjacima.
Jedina kampanja koju sada vidim je ona koja na svaki način želi da se popis poništi tj. njegovi rezultati pa se traže "dlake u jajetu".
Daleko od toga da mislim da je ovaj popis idealno organizovan, ali ne treba strašiti narod koji je već dovoljno isprepadan samim time što živi u ovako nesretnoj državi.
- Havatar
#37 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
Eto nek se Srbi izjasne kao Bosanci i bice multietnicna RS i jos ce bit multietnicnija od Federacije tako da vam je u interesu da bude sto manje Srba a sto vise Bosanaca u RS.radostan dan wrote:idealan scenario za rs je da popis pokaže da je rs multivitaminskija od federacije.cyprus wrote:Ja mislim da je Dodiku više u interesu da se RS prikaže što više multietničkom, a što manje etnički očišćenom... Neka elementarna logika kaže tako... Srbi su ionako brojčano nadmoćniju tom entitetu, tako da im 5%, 10% ili 20% nesrba ne predstavlja bitnu razliku... Pogotovo ako su ti stanovnici fiktivni (ne žive ili čak ne glasaju u RS-u)... Znači, na papiru multietnička, u stvarnosti homogeno srpska, to bi bio idealan scenario za Dodika i lidere RS-a...
ako to nije moguće (vjerovatno i nije), da stepen multivitamilnosti u federaciji bude što niži, daleko, daleko od onoga što zvaničnici u federaciji prezentuju (što je sasvim izvjesno).
zdraO
- Liga Rojalista
#38 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
Koje sve strane?Ko to radi iz federacije?Daj i jedan link za ova 3 dana da je bio neki eksces kao što su ovi u PC?oglo wrote:kolko je ovdje frustriran svijet,moj post se ondosi na sve strane i svi isto rade,ali u stvari to rade vrhuske koje od toga imaju koristi,i koji zive od svojih ovaca.
- area51
#39 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
jesi li ti popisan ?radostan dan wrote:idealan scenario za rs je da popis pokaže da je rs multivitaminskija od federacije.cyprus wrote:Ja mislim da je Dodiku više u interesu da se RS prikaže što više multietničkom, a što manje etnički očišćenom... Neka elementarna logika kaže tako... Srbi su ionako brojčano nadmoćniju tom entitetu, tako da im 5%, 10% ili 20% nesrba ne predstavlja bitnu razliku... Pogotovo ako su ti stanovnici fiktivni (ne žive ili čak ne glasaju u RS-u)... Znači, na papiru multietnička, u stvarnosti homogeno srpska, to bi bio idealan scenario za Dodika i lidere RS-a...
zdraO
-
dragan.s
#40 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
A prezentirani linkovi su toliko ozbiljni da o njima treba isto tako raspravljati?Liga Rojalista wrote: Koje sve strane?Ko to radi iz federacije?Daj i jedan link za ova 3 dana da je bio neki eksces kao što su ovi u PC?
-
oglo
#41 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
ovo se odnosilo na propagandu ,kako treba ko da se izjasnjava i sta je najvaznije pitanje na popisu.Liga Rojalista wrote:Koje sve strane?Ko to radi iz federacije?Daj i jedan link za ova 3 dana da je bio neki eksces kao što su ovi u PC?oglo wrote:kolko je ovdje frustriran svijet,moj post se ondosi na sve strane i svi isto rade,ali u stvari to rade vrhuske koje od toga imaju koristi,i koji zive od svojih ovaca.
- Liga Rojalista
#42 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
Sta treba jos neko da umre da bi bili ozbiljni jel?dragan.s wrote:A prezentirani linkovi su toliko ozbiljni da o njima treba isto tako raspravljati?Liga Rojalista wrote: Koje sve strane?Ko to radi iz federacije?Daj i jedan link za ova 3 dana da je bio neki eksces kao što su ovi u PC?
-
radostan dan
#43 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
aj ti mene dijete preskoči, nisam ti se obraćao, a i da jesam, nivo komunikacije sa tobom, ako sam dobro primjetio po postovima koje pišeš, se svodi na lijepljenje smajlića ili etiketa...Havatar wrote: Eto nek se Srbi izjasne kao Bosanci i bice multietnicna RS i jos ce bit multietnicnija od Federacije tako da vam je u interesu da bude sto manje Srba a sto vise Bosanaca u RS.
živ bio, uzdravlje, ćao.
- Banksy
#44 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
Kako da ne ...radostan dan wrote:idealan scenario za rs je da popis pokaže da je rs multivitaminskija od federacije.cyprus wrote:
Ja mislim da je Dodiku više u interesu da se RS prikaže što više multietničkom, a što manje etnički očišćenom...
Govorimo o bahatom krkanu čiji je interes etnički čista Republika Srpska, koji na tome aktivno i predano radi 24/7 i kojeg slavno zaboli šta će mu ko reći i šta će biti u Federaciji, kolike će tamo biti brojke ...
Last edited by Banksy on 03/10/2013 14:53, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#45 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
u datim okolnostima, poput 80 posto stanovništva bih, trudim se da ne budem popišan, a hoću li biti popisan živo mi searea51 wrote: jesi li ti popisan ?
- area51
#46 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
radostan dan wrote:u datim okolnostima, poput 80 posto stanovništva bih, trudim se da ne budem popišan, a hoću li biti popisan živo mi searea51 wrote: jesi li ti popisan ?.
-
dragan.s
#47 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
Ne nego neko treba pročitati zakon prije nego počne pisati gluposti.Liga Rojalista wrote:Sta treba jos neko da umre da bi bili ozbiljni jel?dragan.s wrote:A prezentirani linkovi su toliko ozbiljni da o njima treba isto tako raspravljati?Liga Rojalista wrote: Koje sve strane?Ko to radi iz federacije?Daj i jedan link za ova 3 dana da je bio neki eksces kao što su ovi u PC?
Osnovno pitanje je: Da li vam porodica duže od 6 mjeseci živi van BiH?
Odgovor: Da.
Popisivač: Oni ne mogu biti popisani na ovaj način već preko Internet-a.
KRAJ PRIČE
- Liga Rojalista
#48 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
Haj se malo skoncentriši i pročitaj linkove malo bolje.dragan.s wrote: Ne nego neko treba pročitati zakon prije nego počne pisati gluposti.
KRAJ PRIČE
-
oglo
#49 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
i sve sto ovdje pisete i branite jedni druge u stavri svako brani svoj tor,i ako ima nepravilnosti u popisu.Ikad neko kaze da je popis cirkus svi se upale ko svijetlo.i to sve skupa odgovara vodecim politikama od kojih su i pocele porpagande
Last edited by oglo on 03/10/2013 15:03, edited 1 time in total.
-
dragan.s
#50 Re: Haos u srpskoj POPISNI INŽINJERING
Linkove iz prvog posta zbilja neću čitati (pola ih se ne može ni otvoriti). Pominjao si nečiju smrt čime si aludirao na link o vijesti iz Trebinja iz petog ili šestog posta. Na to si i dobio odgovor.Liga Rojalista wrote:Haj se malo skoncentriši i pročitaj linkove malo bolje.dragan.s wrote: Ne nego neko treba pročitati zakon prije nego počne pisati gluposti.
KRAJ PRIČE