Kako si isla na more prethodne 3 godine?_samo_svoja_ wrote:u vezi sam 3 godine, znam da me voli kao i ja njega ali me gusi svojom ljubomorom koja prelazi sve granice zdravog razuma.... a ja sam osoba koja puno toga moze trpiti.... posljednji ispad ljubomore je taj sto mi daje ultimatum da izaberem odlazak na more ili definitivan raskid...ja zelim otici da se odmorim od njega i od svega ostalog ali se bojim sta ce biti kada se vratim....sta da radim:(((
haos u glavi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- jos_uvijek_sanjam
#26 Re: haos u glavi
-
zakonpera
#27 Re: haos u glavi
Ma ja njoj je haos u glavi a kako je njemu..HardCore wrote:Ma ja da sam taj momak, poslao bih te u 10 pm, cuj javlja se na forum da ti pomognu, pa ako ne mozes sama sebi pomoci ubij se, bolje ti je da imas ljubomornog momka koji se prakticno "brine" da te neko drugi kresne i za ostalo, nego da imas tamo nekog papaka koji te samo tarlaha i koji te zove samo kad mu nadodje, i koji jedva ceka da promjeni "sredinu", pa ti dobro razmisliuozbilji se
ne znamo drugu stranu price, samo sto je ljubomoran.. ne da da mu radis o glavi odma je problem. Jer sto bi se ti samo za njega vezala.. treba malo i promijenit.. pojebat se sa drugim al i imat vezu, duzu i planirati nesto. Zasto sa momkom ne ides na more ?
nije ti interesantno. a on kao ljubomoran.. a da je neki kreten valjo bi. Pisala bi po forumu kako si jako zaljubljena u njega a on kreten.. hej mozak, nikad se ne zna na cemu je.
- Ghost_Rider_XXX
#28 Re: haos u glavi
Nekako me baš čudi što ti ne da na more.

- jos_uvijek_sanjam
#29 Re: haos u glavi
Realno, sta ces na moru bez svog momka ( ako ga vec imas i ako si 3 godine s njim? ). To ne shvatam kod mnogih ljudi, odvojena ljetovanja, on sa svojom rajom, ona sa svojom, pa onda nasamo..nisu mi to cista posla. Ako nam je lijepo skupa, onda nema razloga da se odvajamo..moze on s mojom rajom, mogu ja s njegovom, mozemo i svi zajedno na kraju krajeva. U suprotnom, to nije veza. A tebi ako treba odmor od momka i ako zato bjezis na more, bolje budi iskrena i prema sebi i prema njemu i raskini.
- kockica_kockica
#30 Re: haos u glavi
ti 3 godine trpis tu patolosku ljubomoru..._samo_svoja_ wrote:u vezi sam 3 godine, znam da me voli kao i ja njega ali me gusi svojom ljubomorom koja prelazi sve granice zdravog razuma.... a ja sam osoba koja puno toga moze trpiti.... posljednji ispad ljubomore je taj sto mi daje ultimatum da izaberem odlazak na more ili definitivan raskid...ja zelim otici da se odmorim od njega i od svega ostalog ali se bojim sta ce biti kada se vratim....sta da radim:(((
moj savjet ti je: idi na more...
kad se vratis s mora, i on ode od tebe, vidjet ces sta znaci disati punim plucima bez tog gusenja
-
zakonpera
#31 Re: haos u glavi
ma da je gusenje nebi bila 3 godine sa njim .. vec hoce malo promjene, dosadio joj. Kad se vrati ona sa mora a on nadje mladju i bolju klinku ima da mu na koljena padne, onda nebi bio ni ljubomoran ni gusenja. Sta ces sama na moru, sa jaranicom. Eto fol odmora radi ode sa jaranicom.. a sta ces tamo radit. Ima pravo da je ljubomoran, da nije nebi bio normalan.kockica_kockica wrote:ti 3 godine trpis tu patolosku ljubomoru..._samo_svoja_ wrote:u vezi sam 3 godine, znam da me voli kao i ja njega ali me gusi svojom ljubomorom koja prelazi sve granice zdravog razuma.... a ja sam osoba koja puno toga moze trpiti.... posljednji ispad ljubomore je taj sto mi daje ultimatum da izaberem odlazak na more ili definitivan raskid...ja zelim otici da se odmorim od njega i od svega ostalog ali se bojim sta ce biti kada se vratim....sta da radim:(((
moj savjet ti je: idi na more...![]()
kad se vratis s mora, i on ode od tebe, vidjet ces sta znaci disati punim plucima bez tog gusenja
- Ghost_Rider_XXX
#32 Re: haos u glavi
Hajmo popupljuvat lika na prvu, a vidimo samo jednu stranu priče, posebno je upitna ta silna ljubomora od nekoga ko si da nick SAMO SVOJA.
- duplanula
#33 Re: haos u glavi
NIgdje veze, jedna je stvar sto se misli da ako je neko sam na moru odmah se karinadzju, to valjda ili i vi samo bi da se malo pohvatate ili vam je neko nabio rogove. Ako govorimo da se ne more ide jednom godisnje (radi finansija) i da se tu odabera radije raje nego cura to shvatam, ali ako se moze spojiti da se jednom ode na more sa djevojkom a jednom sa rajom ne vidim problem.jos_uvijek_sanjam wrote:Realno, sta ces na moru bez svog momka ( ako ga vec imas i ako si 3 godine s njim? ). To ne shvatam kod mnogih ljudi, odvojena ljetovanja, on sa svojom rajom, ona sa svojom, pa onda nasamo..nisu mi to cista posla. Ako nam je lijepo skupa, onda nema razloga da se odvajamo..moze on s mojom rajom, mogu ja s njegovom, mozemo i svi zajedno na kraju krajeva. U suprotnom, to nije veza. A tebi ako treba odmor od momka i ako zato bjezis na more, bolje budi iskrena i prema sebi i prema njemu i raskini.
Da razjasnimo jednom za svagda, ako neko hoce da vara nekoga, da se popuca sa nekim, ljudi dragi ne treba mu/joj more kao izgovor
A sto se tice ljubomore, tu nemam sta da dodam,hiljadu detalja nedostaje da se shvati problem. Ali, recimo da si ti upravu, da je zaista on kvarna tacku u vasoj vezi, bye bye.
- seln
#34 Re: haos u glavi
Ma kupace se...poslijeleet wrote:Posesivan čo'jek, šta fali ? A i opravdano je, ne ideš na more da se kupaš
-
_samo_svoja_
#35 Re: haos u glavi
ta ljubomora traje od prvog dana veze, u pocetku je to bilo i simpaticno sto sam sama sebi opravdavala rijecima pa to je zato sto mu je stalo ali kako je vrijeme prolazilo postajalo je samo gore, cijeli moj zivot se promijenio zbog toga. borila sam se koliko sam mogla i znala, da znam sta da radim ne bih dosla ovdje da cujem tudja misljenja.
a sto se tog mora tice ne idem sa prijateljicama radi provoda vec idem sa mamom koja je invalid i taj odmor bi joj puno pomogao
a sto se tog mora tice ne idem sa prijateljicama radi provoda vec idem sa mamom koja je invalid i taj odmor bi joj puno pomogao
- duplanula
#36 Re: haos u glavi
Ocigledno je da volis momka, iako mislim da si i sama svjesna koliko problema tu ima. Mislim cak i da znas odgovor na sva svoje pitanja, vise ovdje trazis nekoga tko ce se sloziti sa tvojim odabirom. Sta god si odlucila, istaj u tome i ne daj se. Sretno_samo_svoja_ wrote:ta ljubomora traje od prvog dana veze, u pocetku je to bilo i simpaticno sto sam sama sebi opravdavala rijecima pa to je zato sto mu je stalo ali kako je vrijeme prolazilo postajalo je samo gore, cijeli moj zivot se promijenio zbog toga. borila sam se koliko sam mogla i znala, da znam sta da radim ne bih dosla ovdje da cujem tudja misljenja.
- kockica_kockica
#37 Re: haos u glavi
nemoj se udati za njega.. taj te ni u halu nece pustati samu... patoloska ljubomora izaziva agresivnost ponekad, pa onda muz bolesno ljubomoran vidi prevaru na svakom koraku, pocne samarima a zavrsi lomovima svih mogucoh dijelova tijela.._samo_svoja_ wrote:ta ljubomora traje od prvog dana veze, u pocetku je to bilo i simpaticno sto sam sama sebi opravdavala rijecima pa to je zato sto mu je stalo ali kako je vrijeme prolazilo postajalo je samo gore, cijeli moj zivot se promijenio zbog toga. borila sam se koliko sam mogla i znala, da znam sta da radim ne bih dosla ovdje da cujem tudja misljenja.
ako kaze da ce se promijeniti.. vjeruj mi da nece.. patoloski ljubomorni muskarsci su uvijek to patoloski ljubomorni muskarci nesigurni u sebe i u osobu s kojom su.. tvoj zivot sa takvom osobom biti ce pakao...
- jos_uvijek_sanjam
#38 Re: haos u glavi
Ja uopste ne govorim o nabijanju rogova. Kad sam u vezi i ako mi je lijepo s tim momkom i njemu lijepo sa mnom, nikad mi nije palo na pamet da planiram odmor bez njega i da ga izostavim iz svojih planova. Isto vazi i obratno. I to nije stvar ljubomore, opsesije, posesivnosti, kontrole, nego zelje, postovanja veze, ljubavi prema toj osobi. Meni to onda nije prava veza, ako cu ja ici po moru s jaranicama, a on s jaranima, kad je svakom ko je zaljubljen i s kim mu je lijepo ljepse i draze provesti odmor i ljetovanje sa svojim partnerom. Isto tako, ako se moze priustiti ljetovanje 2 puta kako ti navodis, opet zbog cega odvajanje? Jedino logicno objasnjenje je ili da ti je dosadno s njim/ njom, ili hoces neki izlet sa strane da napravis. A znamo samo verziju forumasice, ne znamo jel on ljubomoran sam od sebe, ili mu ona daje povod za to. Kako god, nije uredu pobjec na more pod izgovorom da hoces da se odmoris. Znaci nesto ne stima, a more to nece rijesiti.duplanula wrote: NIgdje veze, jedna je stvar sto se misli da ako je neko sam na moru odmah se karinadzju, to valjda ili i vi samo bi da se malo pohvatate ili vam je neko nabio rogove. Ako govorimo da se ne more ide jednom godisnje (radi finansija) i da se tu odabera radije raje nego cura to shvatam, ali ako se moze spojiti da se jednom ode na more sa djevojkom a jednom sa rajom ne vidim problem.
- Ghost_Rider_XXX
#39 Re: haos u glavi
Svaka ti dala.jos_uvijek_sanjam wrote:Ja uopste ne govorim o nabijanju rogova. Kad sam u vezi i ako mi je lijepo s tim momkom i njemu lijepo sa mnom, nikad mi nije palo na pamet da planiram odmor bez njega i da ga izostavim iz svojih planova. Isto vazi i obratno. I to nije stvar ljubomore, opsesije, posesivnosti, kontrole, nego zelje, postovanja veze, ljubavi prema toj osobi. Meni to onda nije prava veza, ako cu ja ici po moru s jaranicama, a on s jaranima, kad je svakom ko je zaljubljen i s kim mu je lijepo ljepse i draze provesti odmor i ljetovanje sa svojim partnerom. Isto tako, ako se moze priustiti ljetovanje 2 puta kako ti navodis, opet zbog cega odvajanje? Jedino logicno objasnjenje je ili da ti je dosadno s njim/ njom, ili hoces neki izlet sa strane da napravis. A znamo samo verziju forumasice, ne znamo jel on ljubomoran sam od sebe, ili mu ona daje povod za to. Kako god, nije uredu pobjec na more pod izgovorom da hoces da se odmoris. Znaci nesto ne stima, a more to nece rijesiti.duplanula wrote: NIgdje veze, jedna je stvar sto se misli da ako je neko sam na moru odmah se karinadzju, to valjda ili i vi samo bi da se malo pohvatate ili vam je neko nabio rogove. Ako govorimo da se ne more ide jednom godisnje (radi finansija) i da se tu odabera radije raje nego cura to shvatam, ali ako se moze spojiti da se jednom ode na more sa djevojkom a jednom sa rajom ne vidim problem.
- alchak.ba
#40 Re: haos u glavi
na mrou ces naci novog
-
LSD
#41 Re: haos u glavi
Lik je preofiran sa mjenjanjem nickova (ma-wa, hu ha, samo svoja, šta li ce naredno smisliti baš me zanima) , a i sa nazivima svojih tema pitalica Haos u glavu, Ostacu zauvijek sama
Misli da se dobro zabavlja tako što ce svojim pitalicama navuci raju koja ce se utrkivati da mu ponude što gluplji savjet/odgovor - a ne vidi koliko je patetican u svemu tome.
Misli da se dobro zabavlja tako što ce svojim pitalicama navuci raju koja ce se utrkivati da mu ponude što gluplji savjet/odgovor - a ne vidi koliko je patetican u svemu tome.
-
_samo_svoja_
#42 Re: haos u glavi
nemoj se udati za njega.. taj te ni u halu nece pustati samu... patoloska ljubomora izaziva agresivnost ponekad, pa onda muz bolesno ljubomoran vidi prevaru na svakom koraku, pocne samarima a zavrsi lomovima svih mogucoh dijelova tijela..
ako kaze da ce se promijeniti.. vjeruj mi da nece.. patoloski ljubomorni muskarsci su uvijek to patoloski ljubomorni muskarci nesigurni u sebe i u osobu s kojom su.. tvoj zivot sa takvom osobom biti ce pakao...[/quote]
vec sada je pravi pakao a ja nemam vise snage ni volje da to trpim...davala sam 110% od sebe da mi vjeruje da stekne povjerenje u mene,svaki svoj korak sam govorila, trpila provjeravanja,pracenja gdje god krenem bez njega i jos milijardu stvari. nikada mu nisam dala povoda da sumnja u mene, a ipak nikad nisam zadobila njegovo povjerenje a smatram da je osnov svake dobre veze osim ljubavi i povjerenje i postovanje
ako kaze da ce se promijeniti.. vjeruj mi da nece.. patoloski ljubomorni muskarsci su uvijek to patoloski ljubomorni muskarci nesigurni u sebe i u osobu s kojom su.. tvoj zivot sa takvom osobom biti ce pakao...[/quote]
vec sada je pravi pakao a ja nemam vise snage ni volje da to trpim...davala sam 110% od sebe da mi vjeruje da stekne povjerenje u mene,svaki svoj korak sam govorila, trpila provjeravanja,pracenja gdje god krenem bez njega i jos milijardu stvari. nikada mu nisam dala povoda da sumnja u mene, a ipak nikad nisam zadobila njegovo povjerenje a smatram da je osnov svake dobre veze osim ljubavi i povjerenje i postovanje
- duplanula
#44 Re: haos u glavi
Slazem se u vecinskom dijelu, osim ovih boldiranih. Sta znaci prava veza? Na kraju krajeva, for the sake of the argument, recimo da smo zajedno. Po cemu te ja manje postujem, ili volim, ili cijenim, ako zelim otici na more sa rajom 2-3 dana? Odmah to nije TO? Ili nije prava veza, jer sam uradio nesto sto ti ne odobravas ili se ne slazes (izbacimo sada 1001 razlog koji moze da se pojavi kao uzrocnik). Ili da ti tersam kada ti dodjes i recimo, zelis na more sa sestrom ili rodicama, mozda su cure iz dijasporejos_uvijek_sanjam wrote:Ja uopste ne govorim o nabijanju rogova. Kad sam u vezi i ako mi je lijepo s tim momkom i njemu lijepo sa mnom, nikad mi nije palo na pamet da planiram odmor bez njega i da ga izostavim iz svojih planova. Isto vazi i obratno. I to nije stvar ljubomore, opsesije, posesivnosti, kontrole, nego zelje, postovanja veze, ljubavi prema toj osobi. Meni to onda nije prava veza, ako cu ja ici po moru s jaranicama, a on s jaranima, kad je svakom ko je zaljubljen i s kim mu je lijepo ljepse i draze provesti odmor i ljetovanje sa svojim partnerom. Isto tako, ako se moze priustiti ljetovanje 2 puta kako ti navodis, opet zbog cega odvajanje? Jedino logicno objasnjenje je ili da ti je dosadno s njim/ njom, ili hoces neki izlet sa strane da napravis. A znamo samo verziju forumasice, ne znamo jel on ljubomoran sam od sebe, ili mu ona daje povod za to. Kako god, nije uredu pobjec na more pod izgovorom da hoces da se odmoris. Znaci nesto ne stima, a more to nece rijesiti.duplanula wrote: NIgdje veze, jedna je stvar sto se misli da ako je neko sam na moru odmah se karinadzju, to valjda ili i vi samo bi da se malo pohvatate ili vam je neko nabio rogove. Ako govorimo da se ne more ide jednom godisnje (radi finansija) i da se tu odabera radije raje nego cura to shvatam, ali ako se moze spojiti da se jednom ode na more sa djevojkom a jednom sa rajom ne vidim problem.
- Ghost_Rider_XXX
#45 Re: haos u glavi
Meni samo nije jasno šta ćeš ti 3 godine s njim onda?
-
_samo_svoja_
#46 Re: haos u glavi
prva ljubav i gledanje na sve kroz ruzicaste naocale pakad sam se konacno dozvala pameti sad ne znam sta da radimGhost_Rider_XXX wrote:Meni samo nije jasno šta ćeš ti 3 godine s njim onda?
- Ghost_Rider_XXX
#47 Re: haos u glavi
Pa ako je prva ljubav, zato se i zove tako. Ima rok trajanja. I garant ti sad sve što radi ide više na živce nego što bi objektivno i trebalo. To je vakat prekinut i naći drugu, pa treću ljubav.
-
mala-mina
#48 Re: haos u glavi
sad je sve jasnije, jbg prva ljubav misliš to je tako normalno, tako valjda treba da momak kontroliše curin svaki sekund života, ali sad kad si očigledno shvatila da on nije "taj" zašto ne raskinete, jesi li pokušala barem, da li ti slučajno prijeti da će nešto uraditi sebi, tebi ili nekom trećem ako ga ostaviš i sl:
Uglavnom što prije nešto učini, promjeni mjesta gdje izlaziš, broj telefona ako te gnjavi, izbriši FB ako imaš, jednostavno okreni novi list, da će ti biti lako-da se razumijemo neće odmah, ali vrlo brzo ćeš vidjeti koliko ćeš se bolje osjećati bez njega(ili s nekim drugim ako ga nađeš u međuvremenu, nebitno je) nego što ti je bilo s njim.
Još jednom uz tebe sam, drži se
Uglavnom što prije nešto učini, promjeni mjesta gdje izlaziš, broj telefona ako te gnjavi, izbriši FB ako imaš, jednostavno okreni novi list, da će ti biti lako-da se razumijemo neće odmah, ali vrlo brzo ćeš vidjeti koliko ćeš se bolje osjećati bez njega(ili s nekim drugim ako ga nađeš u međuvremenu, nebitno je) nego što ti je bilo s njim.
-
_samo_svoja_
#49 Re: haos u glavi
[quote="mala-mina"]sad je sve jasnije, jbg prva ljubav misliš to je tako normalno, tako valjda treba da momak kontroliše curin svaki sekund života, ali sad kad si očigledno shvatila da on nije "taj" zašto ne raskinete, jesi li pokušala barem, da li ti slučajno prijeti da će nešto uraditi sebi, tebi ili nekom trećem ako ga ostaviš i sl:
[/quote
pokusala sam bezbroj puta promijeniti ga pa zatim ostaviti ga ali pocne mi prijetit da ce sebi nauditi ili da ce mi napraviti pakao od zivota i ja se povucem jer me strah posto znam na sta je sve spreman
pokusala sam bezbroj puta promijeniti ga pa zatim ostaviti ga ali pocne mi prijetit da ce sebi nauditi ili da ce mi napraviti pakao od zivota i ja se povucem jer me strah posto znam na sta je sve spreman
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#50 Re: haos u glavi
Dobivaš prijetnje a i dalje ga šatro voliš, hahah.
Plati nekome da ga prebije