Hanka Paldum optuzena za ratne zlocine...

BECHO

#1 Hanka Paldum optuzena za ratne zlocine...

Post by BECHO »

Prema izvjestaju komisije RS za ratne zločine, Hanka Paldum i popularni tuzlanski pjevac sevdalinki Nedzad Salkovic, su jedni od onih koji su konstatno vrsili teror nad srpskim zivljem. Vise svjedoka je potvrdilo kako se navodi u izvjestaju da je Hanka dolazila u Centralni zatvor i u kasarnu Vitor Bubanj te maltretirala zatocene Srbe pjevanjem sevdalinki!

Mora da im je Hanka zapjevala 'Na prijestolju sjedi sultan'!

:D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

Vojo, Mozaat! :lol: :lol: :lol: :lol:
papak_eliminator

#3 Re: Hanka Paldum optuzena za ratne zlocine...

Post by papak_eliminator »

BECHO wrote:Prema izvjestaju komisije RS za ratne zločine, Hanka Paldum i popularni tuzlanski pjevac sevdalinki Nedzad Salkovic, su jedni od onih koji su konstatno vrsili teror nad srpskim zivljem. Vise svjedoka je potvrdilo kako se navodi u izvjestaju da je Hanka dolazila u Centralni zatvor i u kasarnu Vitor Bubanj te maltretirala zatocene Srbe pjevanjem sevdalinki!

poblizi citat bi bio "pjevali su im sevdalinke dok ne pobudale" :lol:

ima li ko kopiju te knjige/izvjestaja?
Panasonic

Post by Panasonic »

Ne obracajte paznju na te srpske ispade :-D Sve cine da izjednace broj zrtava Bosanaca i Srba, a za to je najlakse lagati.

Pozdrav
Qler

Post by Qler »

gledo sam na TV neki spisak, mislim srpsih ztava u Sa, prvo pola ih je zivo, cak sam negde i sluso covjeka koji je na spisku da je pogino 92 ili 93, i pokazuje svoje ime na tom spisku, a i na spisku bruka imena koja se ponavljaju dva i vise puta! :D
mislim smijesni su :D
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Qler wrote:gledo sam na TV neki spisak, mislim srpsih ztava u Sa, prvo pola ih je zivo, cak sam negde i sluso covjeka koji je na spisku da je pogino 92 ili 93, i pokazuje svoje ime na tom spisku, a i na spisku bruka imena koja se ponavljaju dva i vise puta! :D
mislim smijesni su :D
ama, to je kao spisak stradalih srba u sarajevu, a tamo dosta onih sto su poginuli sirom BiH...

humoristicno stivo (ne zbog poginulih, vec zbog opisa optuznice - kao ovo za Hanku- )

zato i postavih gornje pitanje: ima li ko primjerak?
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Panasonic wrote:Ne obracajte paznju na te srpske ispade :-D Sve cine da izjednace broj zrtava Bosanaca i Srba, a za to je najlakse lagati.

Pozdrav
Niko ništa ne izjednačava ali ne znači ako je ubijeno npr 400 Srba da to nije zločin. Po tvom tako ispada.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

I ja bih volio da pogledam taj spisak. Na tv-u su rekli da se radi o dokumentacionom centru za istrazivanje ratnih zlocina pocinjenim nad Srbima, pa sam malo gledo na netu , i nisam naso to sto trazim al ima i milion drugih nebuloza. Treba od Hadzifejzovica trazit sajt da se malo zabavimo :)

Nego Nedzada su naveli da je ispaljivao metke u anus :lol: , da je zlostavljao zarobljene Srbe, da je pucao 15.maja, i da je pjevo sevdalinke i na taj nacin provocirao zarobljenike :lol:
Qler

Post by Qler »

kako bolan 400, pa zar nisu bile hiljade u pitanju?!?!?
Qler

Post by Qler »

Srebrenica je posebna prica, prvo dokazano je 100% ko je tu zrtva a ko agresor! Drugo, i sami ste priznali zlocin!

Necete valjda sad poceti pricu kako su muslimani onako masovno izvrsili samoubistvo i ostavili jednog za zakopa ni-sam-ne-znam-koliko-HILJADA ljudi i na kraju ubije i sebe!!! :x

Daj ne seri molim te! Malo gledaj cinjenice, argumente, malo se informisi! Razmisljaj realno! Imas valjda malo mozga, ne sluzi ti valjda samo ko gnojivo za kosu!
|||||

Post by ||||| »

Ma sta srbende znaju. Samo znaju rakiju istrebljivat i spominjat historiju "sta je sve njihovo bilo". Nista pametno
Šandor

Post by Šandor »

Meni nije smijesno.

Jer sevdalinka za njih i jeste provokacija.
hananah

Post by hananah »

Nenade, shvatila sam sto si htio reci. Zlocin je ubiti samo jednog covjeka, svejedno opet je zlocin. No, ono sto nama smeta jeste sto se laze da je bilo vise pobijenih na srpskoj strani nego sto to zbilja jeste. Dakle, pokusava se izjednaciti velicina zlocina, sto je apsolutno suludo :(
BECHO

Post by BECHO »

eliminator, nema izvjestaja na netu ali bila je nedavno reportaza o ovome na Hayatovom dnevniku! Medju optuzenima su i Goran Milic, Mirza Delibasic i mnoge druge licnosti iz javnog i kulturnog zivota BiH (i Hrvatske)!

Nedzada su optuzili da je silovao Srpkinje u Tuzli, da je drzao privatne logore te kao najveca tacka optuznice da je pevao strane pesme koje su bili previse za ionako osetljive srpske usi! S obzirom da je sevdalinka dusmanska pjesma a nanule i cardak ('ne klepeci nanulama kad silazis sa cardaka') asocijacija na 'veru okupatorsku', to je probudilo veliki gnev kod vekovima ugrozenog srpskog coveka, koji je verovatno ocekivao od Nedzada i poneku patriotsku pesmu, kao naprimer 'nek mirisu tamjani kad dolazim Marjani' (umjesto 'Nek mirisu avlije, nek se svako raduje...')!
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

> Zlocin je ubiti samo jednog covjeka, svejedno opet je zlocin.

Ubiti jednog zlocinca nije zlocin. zlocin je jedino ako je nevin bio.
Skandinavac

Post by Skandinavac »

Ma to je nista sta su prije izjavljivali samo da podsjetim govorili su da su Srebrenicani izvrsili kolektivni hara kiri te da su bolnicu Kosevo gadali jer smo navodno mi pucali odatle pa onda imamo Markale and list goes on and on Ma i Elvis Presley je napado Srbe

visit http://p097.ezboard.com/bbalkanikum
BECHO

Post by BECHO »

Image
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

Skandinavac wrote:Ma to je nista sta su prije izjavljivali samo da podsjetim govorili su da su Srebrenicani izvrsili kolektivni hara kiri te da su bolnicu Kosevo gadali jer smo navodno mi pucali odatle pa onda imamo Markale and list goes on and on Ma i Elvis Presley je napado Srbe

visit http://p097.ezboard.com/bbalkanikum
Siguran sam da ovo za Nedzada Salkovica nije istina, ne vjerujem da bi
gospodin kao sto je on, dozvlio sebi da padne tako nisko!

Da, a Bosnjaci samo istinu govore, zar ne... :-)

Sjetimo se samo cjenjenog gospodina Silajdzica koji onomad rece- citaj SLAGA citavu Evropu o 60 000 silovanih Bosnjakinja!?!
Pospanko

Post by Pospanko »

Da cujem za sta Dr. Silajdzica optuzuju? Hajde imate evo ovdje priliku da lupetate niko vas nece okriviti. Samo navalite, rasprodaja je u toku...
brzonogi

Post by brzonogi »

Na kraju ce i izbjeglice biti optuzene zato sto su pobjegli i ostavili srbe praznih ruku i cistih nozeva.

Naivni smo bili pa smo pustili JNA da mirno izadje iz Sarajeva zajedno sa naoruzanjem.
Sve je to trebalo zadrzati kao taoce, kao sto je Juka predlagao, nebi onda nijedna granata pala na Sarajevo.
brzonogi

Post by brzonogi »

Ako ste gledali film sedam godina u Tibetu.
Englezi su na pocetku IIWW pohapsili sve clanove Njemacke expedicije u Himalajima, jer su bili gradjani neprijateljske strane.

Ja se pitam samo, sta bi bilo, da je bila promijenjena uloga i da su Srbi bili u nasoj poziciji, ja mislim da nijedan Bosnjak nebi prezivio.
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

Pospanko wrote:Da cujem za sta Dr. Silajdzica optuzuju? Hajde imate evo ovdje priliku da lupetate niko vas nece okriviti. Samo navalite, rasprodaja je u toku...
Ja bih ga za laz optuzio!

ni Gebels mu nije ravan!
jazzer

Post by jazzer »

Ja sam u ratu igrao basketa sa drugovima koji su srbi i
uvijek sam ih pobjedjivao, nikako me nisu mogli pobijediti
i bili su strasno ljuti zbog toga.

Mozda sam i ja na tom spisku :roll:
Lojo_Hasanovic

#24 Re: Hanka Paldum optuzena za ratne zlocine...

Post by Lojo_Hasanovic »

BECHO wrote:Prema izvjestaju komisije RS za ratne zločine, Hanka Paldum i popularni tuzlanski pjevac sevdalinki Nedzad Salkovic, su jedni od onih koji su konstatno vrsili teror nad srpskim zivljem. Vise svjedoka je potvrdilo kako se navodi u izvjestaju da je Hanka dolazila u Centralni zatvor i u kasarnu Vitor Bubanj te maltretirala zatocene Srbe pjevanjem sevdalinki!

Cuuujjj, a ja sve do sad mislio Hanka i Nedzo smugnuli za Njemacku cim je prvi metak puko i tamo macali lovu pevajuci patriotske pesme (uh pardon fasiticke), kad ono pljackali nevine srpske vojnike! sve se pitam odkud im onolko bogatstvo...kad ono opljackali NEVINE srbe! :shock: :shock: :roll: :roll:
edu

Post by edu »

Nedime, sta mi ovo rade...

:D :D :D
Post Reply