Hanini vegetarijanski recepti
Moderator: anex
-
kalesijski slavuj
ma kad vidim koliko sastojaka ima izgubim volju.
daj nesto nako nabrzaka ono 3-4 sastojka
smisli nesto, pametna si ti...
daj nesto nako nabrzaka ono 3-4 sastojka
smisli nesto, pametna si ti...
- Bumbar
Mrkva
luk
malo ulja
origano
chili papricica
malo nasjeckanog persuna
malo popecenog susama
vegeta
maslinovo ulje
jabucni ocat
Izribas mrkvu, luk izrezes na ploske i malo poprzis. I sve to fino sjediniti.
Eto jednostavno
(mislim da je bilo vec nesto sa mrkvom)
luk
malo ulja
origano
chili papricica
malo nasjeckanog persuna
malo popecenog susama
vegeta
maslinovo ulje
jabucni ocat
Eto jednostavno
-
kalesijski slavuj
bombarice,Bumbar wrote:Pod obaveznohananah wrote:Ma za Ramazan cemo otvoriti baska temu sa Ramazanskim receptimaZnam ja svasta kuhati i puno recepata i sa mesom, ako ne jedem ja ipak rado skuham s mesom onima koji jedu
![]()
Ja vec sad kontam sta bi mogla kuhati da zovem raju na iftare...
jel to ja moram postiti da bi me pozvala da rucam jednom ko covjek?
-
kalesijski slavuj
sta ti je ovo popecenog susama?Bumbar wrote:Mrkva
luk
malo ulja
origano
chili papricica
malo nasjeckanog persuna
malo popecenog susama
vegeta
maslinovo ulje
jabucni ocat
Eto jednostavno(mislim da je bilo vec nesto sa mrkvom)
- Bumbar
S obzirom da si slavuj...kalesijski slavuj wrote:bombarice,Bumbar wrote:Pod obaveznohananah wrote:Ma za Ramazan cemo otvoriti baska temu sa Ramazanskim receptimaZnam ja svasta kuhati i puno recepata i sa mesom, ako ne jedem ja ipak rado skuham s mesom onima koji jedu
![]()
Ja vec sad kontam sta bi mogla kuhati da zovem raju na iftare...
jel to ja moram postiti da bi me pozvala da rucam jednom ko covjek?
- Bumbar
Slusaj slavuju kad ti se kazehananah wrote:a ti fino slavuju izrezi paradajiz, krastavce, papriku i luk, zacini solju, limunovim sokom i maslinovim uljem i po tome naribaj kakvog dimljenog sira, uh to je jednostavno a za prste polizati
-
kalesijski slavuj
a to sam vec jeo ali sa feta sirom umjesto dimljenog.hananah wrote:a ti fino slavuju izrezi paradajiz, krastavce, papriku i luk, zacini solju, limunovim sokom i maslinovim uljem i po tome naribaj kakvog dimljenog sira, uh to je jednostavno a za prste polizati
a evo i tebi nesto:
narezi paradajz, krastavac, papriku, luk, feta sir a moze dodati i nasjeckanu piletinu ili tunjevinu. u drugu posudu stavis maslinovog ulja, isjeckane fafaronke na sitno i iscjedis pola limuna, posolis, promjesas (smjesu) i prelijes preko preko.
odlicno je...
-
kalesijski slavuj
jel to neka posebna religija ili sekta?hananah wrote:ne jedem nista sto ima dusu, dise, vidi i osjeca
- Bumbar
ok
...
Namaz od patlidzana i badema
Sastojci za 4 osobe
500 g patlidžana
2 češnja češnjaka
5 žlica maslinova ulja
3 žlice limunova soka
2 žlice nasjeckanih badema
sol
papar
1 žličica narezanog vlasca
1 žličica nasjeckanog peršina
Patlidžane narežite na kolutove, popecite u tavi na žlici ulja i ohladite.
Dobro ih usitnite električnom miješalicom, umiješajte protisnuti češnjak, vlasac, peršin, sol i papar. Lagano dodajite preostalo maslinovo ulje i limunov sok da dobijete kremastu smjesu.
Na kraju umiješajte nasjeckane bademe.
Namaz od patlidzana i badema
Sastojci za 4 osobe
500 g patlidžana
2 češnja češnjaka
5 žlica maslinova ulja
3 žlice limunova soka
2 žlice nasjeckanih badema
sol
papar
1 žličica narezanog vlasca
1 žličica nasjeckanog peršina
Patlidžane narežite na kolutove, popecite u tavi na žlici ulja i ohladite.
Dobro ih usitnite električnom miješalicom, umiješajte protisnuti češnjak, vlasac, peršin, sol i papar. Lagano dodajite preostalo maslinovo ulje i limunov sok da dobijete kremastu smjesu.
Na kraju umiješajte nasjeckane bademe.
-
hananah
Vec odavno i rekoh da ne spadam ni u kakve sekte, moja sekta je moja slobodna volja i moje slobodno razmisljanje, a najslicniji mom razmisljanju je Budizam, ali moja ishrana nema veze sa Budizmom nego sa mojim osjecajem sta treba jesti a sta ne, a ziva bica ubijati pa jesti to je pogresno po mom slobodnom razmisljanju.
- flora.sa
vegetrijanci jedu/piju mlijeko i mliječno prozivode, a vegani ni to ne konzumiraju...Bumbar wrote:Ti ni ribu ne jedes...taman da te nesto pitam...razlika vegetarijanac vs. vegan????hananah wrote:Ma vjerujem ja da je odlino, samo kad sve to napravim recept za mene nije gotov - valja povaditi mrtve zivotinje iz salate
nadam se da sam u pravu...hananah
- Bumbar
Graham pecivo
Sastojci za 8 osoba
500 g Graham brašna Podravka
40 g svježeg kvasca
1 žličica šećera
30 ml mlake vode
1 žličica soli
2 žlice ulja
1. U sredini brašna napravite udubinu u koju razmrvite kvasac i šećer, dodajte vodu i s malo brašna napravite tijesto. Prekrijte tijesto ostatkom brašna i ostavite stajati na toplom mjestu oko 15 minuta.
2. Sol posipajte po rubu brašna, kvascu dodajte ulje i sve dobro zamijesite. Tijesto mijesite dok ne postane glatko pa ga ostavite da se još jedanput diže.
3. Tijesto vlažnim rukama razdijelite na 16 jednakih dijelova od kojih napravite loptice. Pospite ih brašnom, stavite u namašćen lim i ostavite da se još jednom dignu.
4. Pecite ih 30 minuta na temperaturi od 200°C.
Taman da ide uz namaz
...coolinarka je pravo dobra stranica... 
Sastojci za 8 osoba
500 g Graham brašna Podravka
40 g svježeg kvasca
1 žličica šećera
30 ml mlake vode
1 žličica soli
2 žlice ulja
1. U sredini brašna napravite udubinu u koju razmrvite kvasac i šećer, dodajte vodu i s malo brašna napravite tijesto. Prekrijte tijesto ostatkom brašna i ostavite stajati na toplom mjestu oko 15 minuta.
2. Sol posipajte po rubu brašna, kvascu dodajte ulje i sve dobro zamijesite. Tijesto mijesite dok ne postane glatko pa ga ostavite da se još jedanput diže.
3. Tijesto vlažnim rukama razdijelite na 16 jednakih dijelova od kojih napravite loptice. Pospite ih brašnom, stavite u namašćen lim i ostavite da se još jednom dignu.
4. Pecite ih 30 minuta na temperaturi od 200°C.
Taman da ide uz namaz
-
hananah
pretpostavljam da si u pravu flora, ja zbilja ne zelim da se svrstavam ni u jednu kategoriju, ja jedem povrce, zitarice, jaja, pijem mlijeko, ali sve ono sto je majka rodila (ili omrjestila) i sto je disalo i gledalo ne jedem, a sad jesam li vegeterijanac ili vegan pojma nemam
-
kalesijski slavuj
Sastojci:
30dkg mljevenog mesa
1 kg blitve
2dcl mlijeka
2 jaja
2 glavice luka
sol papar i vegeta
Priprema:
popržiti na vrelom ulju luk dodati meso osoliti popapriti te lagano izdinstati blitvu skuhati u slanoj vodi u namazani pleh staviti red blitve red mesa te nastaviti dok se masa ne potroši završiti s blitvom preliti s jajima razmučenim u mlijeku te zapeći u pećnici
prijatno!
30dkg mljevenog mesa
1 kg blitve
2dcl mlijeka
2 jaja
2 glavice luka
sol papar i vegeta
Priprema:
popržiti na vrelom ulju luk dodati meso osoliti popapriti te lagano izdinstati blitvu skuhati u slanoj vodi u namazani pleh staviti red blitve red mesa te nastaviti dok se masa ne potroši završiti s blitvom preliti s jajima razmučenim u mlijeku te zapeći u pećnici
prijatno!
- flora.sa
to sam saznala od jednog prijatelja koji je bio u nekom kampu u Americi.hananah wrote:pretpostavljam da si u pravu flora, ja zbilja ne zelim da se svrstavam ni u jednu kategoriju, ja jedem povrce, zitarice, jaja, pijem mlijeko, ali sve ono sto je majka rodila (ili omrjestila) i sto je disalo i gledalo ne jedem, a sad jesam li vegeterijanac ili vegan pojma nemam
naime, njihov kuhar je imao problema, jer je morao da spravlja hranu posebno za one koji ne jedu svinjetinu, posebno za vegeterijance, i posebno za vegane.
tada mi je i objasnio razliku između ove dvije kategorije.
- flora.sa
ali postoji mogućnost i da iz jaja nastane život.hananah wrote:pretpostavljam da si u pravu flora, ja zbilja ne zelim da se svrstavam ni u jednu kategoriju, ja jedem povrce, zitarice, jaja, pijem mlijeko, ali sve ono sto je majka rodila (ili omrjestila) i sto je disalo i gledalo ne jedem, a sad jesam li vegeterijanac ili vegan pojma nemam
-
hananah
ali postoji mogucnost pod odredjenim uvjetima, ali ako jaje nije pod kokoskom sto ga ne bih jela, doduse nesto ne volim puno jaja ali opet jaja nisu zivot 
iskreno flora moram se nasmijati, sjetih se oralnog sexa, haha da malo zachitam svoju sopstvenu temu, pa postoji mogucnos zacetka zivota i tu pa opet praktikujemo oralni sex, zar ne?
iskreno flora moram se nasmijati, sjetih se oralnog sexa, haha da malo zachitam svoju sopstvenu temu, pa postoji mogucnos zacetka zivota i tu pa opet praktikujemo oralni sex, zar ne?