Handball Champions league 2007/2008

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

zlotscha

Post by zlotscha »

rikardoreis wrote:
zlotscha wrote:ipak, mislim da je sve moglo i malo malo bolje. Bosna mora bolje igrati na postavljeni napad, Haramandic dao prvi gol u 40 i nekoj minuti, sto je prilicno zabrinjavajuce.
pobjeda cista kao suza, protivnici nisu losa ekipa ali Bosna mora jos puno da radi da bi postigla proslogodisnji uspjeh!
Sabanovic i Kapisoda svaka cast
slazem se, bas ta rezerva o kojoj govoris trebala bi biti zalog umjerenog optimizma...treba uzeti u obzir da je sezona tek pocela, igraci se jos uigravaju, ovo-ono...
i jos jedna stvar, pozitivna - pomalo neprimjetno igraci Bosne su nas razmazili :D , sad je normala postalo kad dobijemo prosjecne evropske ekipe i to 8 razlike...donedavno je to bio incident :D
jest i ti imas pravo :D
ali meni je briga gooooolema
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

Cestitke nasim igraca na pobjedi cistoj kao suza. U prvom poluvremenu sam imao utisak da smo ih podcjenili pa smo mislili da ce golovi sami od sebe doci,tako da smo prvu akciju odgirali u 29 minuti. Drugo poluvrijeme je vec druga prica,tu pokazujemo pravo lice i dolazimo do 25:13 kada trener uvodi drugu postavu sto su bjelorusi iskoristili i smanjili malo razliku.

Posjeta me malo razocarala, max 3000 (kad sam cuo na FTV kako kazu da je bilo 4000, ja se poceo smijati).

Od igraca danas su bolji od ostalih bili KApisoda,Anisimov,Sabanovic i Divkovic koji po meni odigrao odbranu za deset.

MAla razocarenja:Jaskić,Jahić,Haramandić do 45 minute (jbg ne mogu se pive u akvariusu noc prije tekme cugati), i Veselinović

Sad idemo Pick Szegedu, po meni nemamo sta izgubiti, al treba da igramo hrabro pa sta bude
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Onaj Kapisoda...Em je igracina...Em voda najbolje koke :D Bravo majstore! 8-)
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

Majstorinho wrote:Onaj Kapisoda...Em je igracina...Em voda najbolje koke :D Bravo majstore! 8-)
Prosli put je zaplatila ona nasa crna manekenka, sad je red na Dinovu Hanu :D :D
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Ma nema se šta puno pričati. Bosna je odlična i ove godine.

Sigurno je da nisu svi igrači bili na vrhunskom nivou, ali sam siguran da u ekipi ima toliko kvaliteta, da je dovoljno da se dva-tri igrača raspucaju i eto ti pobjede. Sinoć su to bili Kapisoda, Anisimov i Šabanović. Možda će u idućoj to biti Grahovac, Harmandić i Toromanović.

Nije onaj Brest toliki propuh koliko bi se moglo misliti po jučerašnjoj utakmici. Ipak se radi o ekipi koja je redovno u LP. Koja je i velikim znala otkinuti koji bod. Koja je izbacila prvaka Srbije iz Lige prvaka. Znači, opet zaključak: FAKAT SMO JAKI.

Bilo ih je veliko zadovoljstvo gledati jučer.

Što se tiče posjete. Ona nije bila na nivou igre Bosne, ali sam siguran da će to biti sve bolje. Razlozi: svi ćemo zbog ljubavi prema bordo boji preboliti prezir prema pederu Salmanu i njegovom odnosu prema legendi Demiroviću, dolaze jači protivnici, raja je skontala da Bosna ima odličnu ekipu za ove prostore i da se napokon može učiniti nešto veliko na evropskom planu, fakat ih je lijepo gledati,....

Ja sam siguran u prolaz ove ekipe među 16, a onda ćemo vidjeti šta će se dešavati.
van Basten

Post by van Basten »

zadovoljan sam jučerašnjom izvedbom. Odbrana je bila izvrsna, napad ima itekako prostora za napredak, ali vjerujem da će to kako sezona odmiče i kako se više uigravaju biti sve bolje. Ja grč iz prvog poluvremena pripisujem tome da je ovo možda i prva utakmica u LP u koju smo ušli kao apsolutni favoriti.
Mene su sudije jako nervirale. Nisu griješile, sve je to po pravilima, ali brate picajzle prave. po pola minute znaju kočiti igru radi 50ak cm i sl...
sve u svemu... dobro je bilo
rikardoreis

Post by rikardoreis »

van Basten wrote:zadovoljan sam jučerašnjom izvedbom. Odbrana je bila izvrsna, napad ima itekako prostora za napredak, ali vjerujem da će to kako sezona odmiče i kako se više uigravaju biti sve bolje. Ja grč iz prvog poluvremena pripisujem tome da je ovo možda i prva utakmica u LP u koju smo ušli kao apsolutni favoriti.
Mene su sudije jako nervirale. Nisu griješile, sve je to po pravilima, ali brate picajzle prave. po pola minute znaju kočiti igru radi 50ak cm i sl...
sve u svemu... dobro je bilo
svabe ko svabe :D mozda se to preko tV teze primjeti...
sve u svemu, drago mi je da je bilo dobro i da se slazemo da je dobro :D
Alem03

Post by Alem03 »

Kad se pomisli da bi nasa ekipa trebala biti najmanje duplo bolja nego prosle godine onda mislim da je ovo jucer sve u svemu jedna prosjecna partija protiv ovakve ekipe, najvise smo golova dali iz kontre radi gresaka koje su pravili protivnici i naravno Sabanovic je bio prva liga. U drugom poluvremenu malo smo se ko razigrali.

Primjetio sam da nemamo neku taktiku u igri, puca ko stigne nema kolektivne igre, koja je prosle sezone bila na prvom mjestu. Nevjerujem da ce ovaj trener nesto moci uraditi na tome jer pojma nema, bio je dobar igrac ali za trenera treba nesto drugo.

Da je Demirovic imao ovakvu ekipu kao sad napravio bi jos vece cudo nego prosle godine.
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

nakon prvog poluvremena Gorenje - Pick Szeged 4:14

u 50 minuti rezultat je 13:24
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

zavrsilo 17:29 za szeged
in33sa

Post by in33sa »

Alem03 wrote:Kad se pomisli da bi nasa ekipa trebala biti najmanje duplo bolja nego prosle godine onda mislim da je ovo jucer sve u svemu jedna prosjecna partija protiv ovakve ekipe, najvise smo golova dali iz kontre radi gresaka koje su pravili protivnici i naravno Sabanovic je bio prva liga. U drugom poluvremenu malo smo se ko razigrali.

Primjetio sam da nemamo neku taktiku u igri, puca ko stigne nema kolektivne igre, koja je prosle sezone bila na prvom mjestu. Nevjerujem da ce ovaj trener nesto moci uraditi na tome jer pojma nema, bio je dobar igrac ali za trenera treba nesto drugo.

Da je Demirovic imao ovakvu ekipu kao sad napravio bi jos vece cudo nego prosle godine.
Kako mislis, duplo bolja?? po cemu???

Ova ekipa je slabija nego ona prosle godine, realno gledajuci, otisao je oslonac i vodja ekipe, Tahirovic. On je tu bio jedina svjetska klasa, koliko god se Radoncic trudio dokazati da je Harmandic nekakva svjetska klasa, on to nije. Toromanovic je prosjecan pivotmen, ostale pozicije u ekipu su takodje pokrivene prosjecnim igracima. Najveca snaga Demiroviceve ekipe bio je jak kolektiv, odlicna obrana i odlican golman.

Treba biti realan, iako je pravilo u sportu da ne igraju imena. Ali, u nekim evropskim okvirima, ekipa Bosne je kvalitetom neki srednji razred. Prevagu su donosili Tahirovic i Demirovic, a njih vise, kako znamo, nema.

Kakav crni Elezovic, Selman je upropastio ekipu.
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

Brest Meshkov - Gorenje 30:36
Jan Komel

Post by Jan Komel »

Zna li neko moze li se negdje preko interneta pratiti tekma, hvala
cyprus

Post by cyprus »

Hm, prevelik rezultat. Mađari (ustvari bolje da kažem Srbi) se jesu mlatili, ali sasvim zaslužena pobjeda za njih. U principu se i nije ništa drugo moglo očekivat osim poraza, ali ovo je ipak previsoko. Sad se možda najbolje vidi koliko nam fali Tahirović. Sa njim poraz bi bio bar za 7-8 golova manji, ali šta ćemo, bez njega se mora. Šabanović i Grahovac jesu solidni golmani (mada mi se čini da u drugom poluvremenu nisu ništa odbranili), ali ipak oni su par klasa ispod Enida. Ništa, mislim da ipak i dalje imamo dosta solidne šanse da prođemo Gorenja.
zlotscha

Post by zlotscha »

meni je najgore bilo gledati pasivne napade. jedna ozbiljna ekipa koja igra u ligi ch ne bi trebala to sebi dopustiti!
golmani nisu imali svoj dan, jako slabo koristili svoj prostor, uvijek stajati na jednakoj udaljenosti nije pametno, pokazalo se; a nisam sigurna ni da je napad znao ko je lider i ko diktira akcije koje ce se izvoditi.
sut sa zemljeeee???????? molim vas :roll: proslo par puta, ali predobra je protivnicka ekipa da bi sebi dopustila takve blamaze
Jaskic i Toromanovic se izdvajaju iz mase (pozitivno)
poraz je bio neminovan ali ne i ovolika razlika
zlotscha

Post by zlotscha »

i jos nesto sto neke ekipe znaju, neke mozda ali ne koriste
Bosna je dobila postene batine, ali su protivnici od pocetka uspostavili takav standard, dobili par iskljucenja ali istrajali u svojim nakanama.
meni je bilo tesko gledati kako ih ubise, ali vrijedna lekcija iz odbrane! nadam se da cu jednom dozivjeti da i Bosna nekog onako namara :x
Alem03

Post by Alem03 »

in33sa wrote:
Alem03 wrote:Kad se pomisli da bi nasa ekipa trebala biti najmanje duplo bolja nego prosle godine onda mislim da je ovo jucer sve u svemu jedna prosjecna partija protiv ovakve ekipe, najvise smo golova dali iz kontre radi gresaka koje su pravili protivnici i naravno Sabanovic je bio prva liga. U drugom poluvremenu malo smo se ko razigrali.

Kako mislis, duplo bolja?? po cemu???

Ova ekipa je slabija nego ona prosle godine, realno gledajuci, otisao je oslonac i vodja ekipe, Tahirovic. On je tu bio jedina svjetska klasa, koliko god se Radoncic trudio dokazati da je Harmandic nekakva svjetska klasa, on to nije. Toromanovic je prosjecan pivotmen, ostale pozicije u ekipu su takodje pokrivene prosjecnim igracima. Najveca snaga Demiroviceve ekipe bio je jak kolektiv, odlicna obrana i odlican golman.

Treba biti realan, iako je pravilo u sportu da ne igraju imena. Ali, u nekim evropskim okvirima, ekipa Bosne je kvalitetom neki srednji razred. Prevagu su donosili Tahirovic i Demirovic, a njih vise, kako znamo, nema.

Kakav crni Elezovic, Selman je upropastio ekipu.

Ja sam istog misljenja kao ti, to sa "bolja ekipa" sam vise mislio iz zajebancije. Svjestan sam svega i znam da od ove Bosne nece nista biti, nazalost, to se i danas opet vidilo. Ostaje samo zal za onom ekipom koju je ako nista drugo bilo ljeopota gledati i koji su stvarno ostavljali srce na terenu.
A za Salmana nemam sta reci za takve osobe ne postoje rijeci.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Ne mozemo bez Tahirovica... :(
van Basten

Post by van Basten »

bez obzira na sve objektivne i subjektivne okolnosti, nepotrebno visok poraz.
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

Ja sam pravo razocaran. Ne toliko zbog poraza neg sto su nasi igrali ko p.i.c.k.i.c.e. Ljudi cim malo zescu pravu rukometnu odbranu igraju, nasi se odamh useru. A u napadu je posebna prica. Harmandic i MArtinovic se malo nafurali vise po kojekakve raznim bicakcicima akvarijusima i sl, a opali su ko miljacka. Neko rece golmani. Pa ni tahirovic ne bi jucer skinuo vise od 10 odbrana. Shvatite da nam je ekipa sad limitirana da u joj imas jednog i po pravog igraca, da u njoj su jos uvijek vjeciti talenti kao Kratovic itd.

P.S a posebna prica je uprava u kojoj maksimovic sjedi na klupi (ne znam samo koja mu je funkcija u klubu, osim sto je vodio Bosnu u ono "smuljivom" ispadanju od izraelaca prije dvije godine) i ne moze se na onakve utakmice ici busem 12-15 sati
babanovac

Post by babanovac »

Polako sa komentarima...Od trnja do zvijezda i nazad,u roku od cetrnaest dana...
Mozda se Gorenje i prodje,mozda ne...Ima jos dosta utakmica.
Ne bih se usudio reci ni odlicni su prolaze,ni zadnja su rupa na svirali.
Ko zna,mozda ce ovaj Szeged igrati finale ove godine...
zlotscha

Post by zlotscha »

babanovac wrote:Polako sa komentarima...Od trnja do zvijezda i nazad,u roku od cetrnaest dana...
to nije opravdanje za onakvu agoniju...
in33sa

Post by in33sa »

Szeged nece igrati finale ove godine, nemaju oni taj kvalitet.

Njihova gruba obrana je njihov brend, kao i Montpellieru, tako igraju i protiv Bosne i protiv bilo koga. Ovi Francuzi su u zadnjem kolu Karabatica poslali na urgencu, dakle nema tu pardona ni prema prvaku Europe. Mislim, da neko ne kaze da je Bosna ostecena od strane sudaca.
Pajovic je svojevremeno Metlicicu gotovo oko iskopao, a nije dobio ni iskljucenje. Rukomet je takav sport, puno se toga tolerira.

A Bosna, kako rekoh, puno slabija nego prosle godine. Vidi se nedostatak trenerske ruke, prekinut je kontinuitet rada i razvijanja ekipe, zahvaljujuci velikom gazdi, shahu, kralju, sultanu Salmanu.

Ovo sad je samo improvizacija, nista vise.

Inace, Harmandicu neko podhitno treba reci da on nije drugi Balic i da se ne moze ponasati kao doticni rukometas, neozbiljno i rezervirano. Balic uvijek povuce kad najvise treba, sa par poteza rijesi utakmicu, pa si moze dopustiti zajebavanje po terenu. Harmandic mora oguliti koljena ako zeli pomoci ekipi.
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

babanovac wrote:Polako sa komentarima...Od trnja do zvijezda i nazad,u roku od cetrnaest dana...
Kakve bolan zvijezde. Ja sam svojoj raji nakon zavrsetka protiv bjelorusa rekao "ljudi nama je cener u Szegedu ko s pjesmom s ovakvom igrom". Mi mozda i prodjemo Gorenje posto vidim da su tu negdje s nama po snazi, i mozda prodjemo u drugi al to nije zahvaljujuci dobroj igri,neg najlaksoj grupi od ovih 8.

P.S Szeged ce u drugom krugu biti treci ili cetvrti u grupi, toliko o snazi istog (ne kazem da su slabi daleko od toga, al znate li sta bi njima proslogodisnji Portland ili HSV pocinio, a nismo se od tih ekipa brukali ko u nedelju)
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

RK Celje pivovarna lasko - RK Gorenje =34:25
Post Reply