Handball Champions league 2007/2008
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Majstorinho
Evo u toku je utakmica i Gorenje deru guzove nasem prvaku...A hoce onaj lopov Salman da mijenja Halida Demirovica...Eto mu JOVICE

-
Majstorinho
Ovaj sad Harmandic nije ni sjena onog Harmandica iz prosle sezone...in33sa wrote:Gorenje igra svoju igru, a Bosna ni glave ni repa... totalno izgubljena ekipa.
21-13 trenutno za Slovence.
A Vukovic je srednji bek od formata, kakav Harmandic, moj Radonocicu gledas li utakmicu.
- J.P.Montoya
zavrsi 30:27. Kako smo igrali odlicno smo prosli. Ja sam u 40 minuti posmislio da je od bjelorusa izgubiti manje od 8 pa biti makar treci. Ovo Gorenje je smijesna ekipa. Ko se iole bolje razumije u rukomet to ce potvrditi. Bosna sa Halidom na klupi danas bi 6 razlike dobila bez guranja. Danas Sabanovic svaka cast, Kapisaoda standardno dobar (pogotov u odbrani na 5-1 postavi), Jahic i JAskic su savim solidno odigrali, dok Harmandica ni 4 istrcane kontre ne mogu uzvaditi. Pivoti danas najlosiji dio tima i u napadu i u odbrani. Harmandic kad se prosle godine nije prodao nece nikad. Pozitvino iznenadjenje utakmice je mladi Veselinovic, mali ima top u ruci a 86 god.
-
Majstorinho
Haj,3 razlike nije nesto puno...Sad ih treba dobiti u skenderiji makar sa 4 razlike...Bit ce tesko...Ne svidja mi se ovaj trener.Halid je bio legenda.
- van Basten
ovo već postaje zabrinjavajuće. Ono Gorenje je u evropskim okvirima ispodprosječna ekipa i onakve ekipe se trebaju rutinski i u gostima dobijati ako se zaista misli biti među 2 u grupi.
Nakon Meškova sam pohvalio odbranu a za napad govorio kako se nadam da će nadoći s vremenom, međutim u zadnje dvije evropske utakmice ni odbrana ne liči ni na šta a napad se nije ni za sekundu popravio. Imati 12 izgubljenih lopti previše je za cijelu utakmicu a ne jedno poluvrijeme.
Neko bi Harmandiću i Martinoviću već trebao reći da se od stare slave ne živi i da se opet trebaju "poderati koljena" ako se misli ozbiljno igrati. Nisu ni na 50% od onoga što su pružali prošle sezone.
Treba pametno iskoristiti ovu pauzu od mjesec dana do iduće evropske utakmice.
Nakon Meškova sam pohvalio odbranu a za napad govorio kako se nadam da će nadoći s vremenom, međutim u zadnje dvije evropske utakmice ni odbrana ne liči ni na šta a napad se nije ni za sekundu popravio. Imati 12 izgubljenih lopti previše je za cijelu utakmicu a ne jedno poluvrijeme.
Neko bi Harmandiću i Martinoviću već trebao reći da se od stare slave ne živi i da se opet trebaju "poderati koljena" ako se misli ozbiljno igrati. Nisu ni na 50% od onoga što su pružali prošle sezone.
Treba pametno iskoristiti ovu pauzu od mjesec dana do iduće evropske utakmice.
- cyprus
Eh, rezultat je solidan. Ja sam i priželjkivo šta manje od 5 golova razlike. Ipak budimo realni, kad smo mi Slovence dobili u gostima. Međutim igra nije solidna. Imali smo dosta i sreće, jer su slovenci 20-tak minuta prije kraja pri 6 golova razlike fulili nekoliko zicera, te se mi nakon toga ko nešto oporavljamo. A igra dotad je bila katastrofa, po meni gora nego protiv Szegeda. Gorenje istina nije neka ekipa, recimo osrednja evropska, te samo Vuković nešto bitnije odskače. A sad da smo ih baš trebali i morali dobit, ne bih baš tako rekao, nismo ni mi neka velesila. Ali zato u uzvratu treba očekivat pobjedu sa bar 5-6 razlike. Sve ispod toga bi bio neuspjeh. To uradit i dobit Meškov u gostima (al imam osjećaj da to neće bit lako) i eto nas u drugoj fazi, što bi svakako bi sjajan uspjeh.
Što se tiče naših igrača, od nekih se puno više očekuje, prije svega mislim na Harmandića, te pogotovo Martinovića koji dosad nije haman pa ništa pokazao. Šabanović dosta solidan golman, nije Tahirović, ali nije ni za bacit. Mada u principu Bosna bez Tahirovića nije više ona Bosna. Jaškić i Jahić mogu i bolje. To se još više odnosi i na naše pivote pogotovo Toromanovića. Kapisoda standardno dobar, mada je i on juče svašta promašivo. Anisimov dobar, mada ima loših perioda, a onaj makedonac me nije nešto impresioniro uostalom kao ni čitava odbrana.
Što se tiče naših igrača, od nekih se puno više očekuje, prije svega mislim na Harmandića, te pogotovo Martinovića koji dosad nije haman pa ništa pokazao. Šabanović dosta solidan golman, nije Tahirović, ali nije ni za bacit. Mada u principu Bosna bez Tahirovića nije više ona Bosna. Jaškić i Jahić mogu i bolje. To se još više odnosi i na naše pivote pogotovo Toromanovića. Kapisoda standardno dobar, mada je i on juče svašta promašivo. Anisimov dobar, mada ima loših perioda, a onaj makedonac me nije nešto impresioniro uostalom kao ni čitava odbrana.
-
rikardoreis
sta ovo bi...fakat je do trenera i do nekih igraca, poput Harmandica i Martinovica koji nisu ni sjena od lani...
skripi vanjska linija u napadu, skripi ono najjace lanjsko oruzje bosne...da nije Kapisode i njegove pozrtvovane igre u odbrani i brzih kontri, ovo bi jos gore rezultatski izgledalo...
sramota je izgubiti od Gorenja, ono je stvarno ekipa ispod bosnine kvalitete, jedino im Vukovic ono bas dobar igrac, ostali prosjecni...
sad Bosna mora dobiti u gostima Meshkov i Gorenje kuci sa 4 gola razlike....hmmm, tesko, ako ovako ostane, opet cemo u Kup kupova...
skripi vanjska linija u napadu, skripi ono najjace lanjsko oruzje bosne...da nije Kapisode i njegove pozrtvovane igre u odbrani i brzih kontri, ovo bi jos gore rezultatski izgledalo...
sramota je izgubiti od Gorenja, ono je stvarno ekipa ispod bosnine kvalitete, jedino im Vukovic ono bas dobar igrac, ostali prosjecni...
sad Bosna mora dobiti u gostima Meshkov i Gorenje kuci sa 4 gola razlike....hmmm, tesko, ako ovako ostane, opet cemo u Kup kupova...
- J.P.Montoya
Brest Meshkov - Pick Szeged =22:24 (12:14). Bjelorusi promjenili trenera i odmah se popravili. Nece biti lako u Bjelorusiji, uopste
-
Alem03
Odmah svi po igracima, kako to da su prosle godine bili odlicni a ove padaju. A Elezovic izjavljuje po novinama da se on pitao nikad ne bih izabrao ove igrace koji sad igraju u Bosni i jos koje kakve gluposti. Sramota za jednog trenera da takve izjave daje. Da on zna da radi svoj posao moglo bi se nesto i napraviti. Nije samo dobar igrac onaj koji suta nonstop na gol.
-
zlotscha
igraci su ti koji se blamiraju, a vjerovatno i jako utjecajni da zamjene onoga ko ih ne zna organizovati i voditi na pravi nacin!Alem03 wrote:Odmah svi po igracima, kako to da su prosle godine bili odlicni a ove padaju. A Elezovic izjavljuje po novinama da se on pitao nikad ne bih izabrao ove igrace koji sad igraju u Bosni i jos koje kakve gluposti. Sramota za jednog trenera da takve izjave daje. Da on zna da radi svoj posao moglo bi se nesto i napraviti. Nije samo dobar igrac onaj koji suta nonstop na gol.
jednostavno
-
a.basko
...nisam imao priliku gledati bosnu nakon odlaska demirovica, pa ne mogu ucestvovati u komentarima... ali, u svakom slucaju , napadi na igrace svih vrsta, sada su najmanje potrebni... mozda trenutno imaju problema sa samopouzdanjem, to je najvaznije u sportu, jer ih se napada sa svih strana! svi smo mi menadzeri, treneri i igraci na prici... ali u stvarnosti...

- van Basten
vjeruj kolega Basko da napadi na ekipu nisu ni 10% onoga što su zaslužili po prikazanom u dosadašnjem toku sezone, mislim upravo zato što je raji još uvijek u sjećanju prošla sezona i zbog koje su skoro šapatom prošli neki od nebuloznih Salmanovih poteza, a koji sada vremenom sve više doilaze do izražaja. No, ako ovako nastave igrati, brzo će ispucati kredit kod navijača.
S tobom se slažem da pojedini igrači imaju problema sa samopouzdanjem... ali u kontra smjeru od onog na koji ti aludiraš. Nakon jedne dobro odigrane sezone već se umislilo da su to naši Balići, Metličići... i da je dovoljno pojaviti se na parketu a da cijela bh liga i pola Evrope skine gaće.
S tobom se slažem da pojedini igrači imaju problema sa samopouzdanjem... ali u kontra smjeru od onog na koji ti aludiraš. Nakon jedne dobro odigrane sezone već se umislilo da su to naši Balići, Metličići... i da je dovoljno pojaviti se na parketu a da cijela bh liga i pola Evrope skine gaće.
-
in33sa
Naivno je i pomisliti da su ovo nasi Balici, Metlicici... ne ide to tako, preko noci.
Hrvati stvaraju igrace, njihovi kadeti su prvaci Europe, viceprvaci svijeta, aktualni. Imaju najboljeg kadeta svijeta u svojim redovima, onaj mali Duvnjak iz Zagreba.
Juniori su igrali polufinale juniorskog SP-a u avgustu u Makedoniji, na kraju su bili 4, imaju dva igraca u najboljoj sedmorci prvenstva (Cupic na desnom krilu, ujedno i proglasen za MVP-a prvenstva, drugi je ovaj Blazevic iz Gorenja, najbolju juniorski lijevi bek na svijetu)
Cupic nakon toga odlazi u Octavio u Spaniji, pametno odbija velike ekipe i sjedenje na njihovim klupama i uzima mjesto u slabijoj ekipi, i vec sad nakon cetiri kola on je treci strijelac najjace lige na svijetu. Sve sa 21 godinom.
Imamo li mi uopste mlade selekcije???
Kod nas se i ono nesto pozitivno sto smo imali (RK Bosna prosle godine) u roku odmah razjebe sumanutim potezima lokalnih mocnika-mafijasa-tajkuna.
Nikad tako na zelenu granu.
Hrvati stvaraju igrace, njihovi kadeti su prvaci Europe, viceprvaci svijeta, aktualni. Imaju najboljeg kadeta svijeta u svojim redovima, onaj mali Duvnjak iz Zagreba.
Juniori su igrali polufinale juniorskog SP-a u avgustu u Makedoniji, na kraju su bili 4, imaju dva igraca u najboljoj sedmorci prvenstva (Cupic na desnom krilu, ujedno i proglasen za MVP-a prvenstva, drugi je ovaj Blazevic iz Gorenja, najbolju juniorski lijevi bek na svijetu)
Cupic nakon toga odlazi u Octavio u Spaniji, pametno odbija velike ekipe i sjedenje na njihovim klupama i uzima mjesto u slabijoj ekipi, i vec sad nakon cetiri kola on je treci strijelac najjace lige na svijetu. Sve sa 21 godinom.
Imamo li mi uopste mlade selekcije???
Kod nas se i ono nesto pozitivno sto smo imali (RK Bosna prosle godine) u roku odmah razjebe sumanutim potezima lokalnih mocnika-mafijasa-tajkuna.
Nikad tako na zelenu granu.
-
zlotscha
dugo vremena sam igrala rukomet tako da znam koliko se ulaze u "rukometnu mladost" u ovoj zemlji. uzmite za primjer dvorane. u par vecih gradova ide nekako ali ima i gradova u kojima ne postoji dvorana! ni u sklopu osnovne skole!
da li zbog loseg vodstva ili nerazumijevanja nadleznih istitucija, ali vrlo cesto klubovi (vecina njih) nisu u stanju da svojim igracima obezbjede opremu za igranje utakmica, a kamoli sta drugo.
zenska seniorska rukometna reprezentacija jedva postoji, mladje se okupe s vremena na vrijeme. i tako u nedogled.
desavalo se i da dodje mlad igrac/ica iz Hrvatske (tamo se treniralo godinu-dvije) i ekstremno bolje igra od lokalaca. ali i takvi ljudi su uskoro proparadali jer su, mozda, uspjesno naucili neke osnove ali su propadali uz "strucni nadzor"!
izvinjavam se sto odoh van teme ali ne znam da li ce mi moji unuci vjerovati da nisam nikad igrala za mladu reprezentaciju jer ona nije postojala! mozda bih igrala, mozda ne bih, to nikad necu saznati...
da li zbog loseg vodstva ili nerazumijevanja nadleznih istitucija, ali vrlo cesto klubovi (vecina njih) nisu u stanju da svojim igracima obezbjede opremu za igranje utakmica, a kamoli sta drugo.
zenska seniorska rukometna reprezentacija jedva postoji, mladje se okupe s vremena na vrijeme. i tako u nedogled.
desavalo se i da dodje mlad igrac/ica iz Hrvatske (tamo se treniralo godinu-dvije) i ekstremno bolje igra od lokalaca. ali i takvi ljudi su uskoro proparadali jer su, mozda, uspjesno naucili neke osnove ali su propadali uz "strucni nadzor"!
izvinjavam se sto odoh van teme ali ne znam da li ce mi moji unuci vjerovati da nisam nikad igrala za mladu reprezentaciju jer ona nije postojala! mozda bih igrala, mozda ne bih, to nikad necu saznati...
-
a.basko
... eh, to ne prolazi nigdje vise!!! ali ...ja bih opet vecinu krivice svalio na trenera i upravu...oni moraju sve "zvijezde" i zvijezdice" ispravno motivirati i voditi...mada, ima i igraca kojima je dzaba pricati...van Basten wrote:vjeruj kolega Basko da napadi na ekipu nisu ni 10% onoga što su zaslužili po prikazanom u dosadašnjem toku sezone, mislim upravo zato što je raji još uvijek u sjećanju prošla sezona i zbog koje su skoro šapatom prošli neki od nebuloznih Salmanovih poteza, a koji sada vremenom sve više doilaze do izražaja. No, ako ovako nastave igrati, brzo će ispucati kredit kod navijača.
da li slutimo elezovicevu "ostavku"...
- van Basten
naravno da se sve svede na upravu i trenera na kraju... kad spomenuh kako se umislilo da su Balići i Metličići nisam mislio na navijače nego na igrače koji su sami sebe dignuli u zvijezde i šepure se parketom umjesto da raskrvare koljena kao i prošle godine.
No, koliko god su oni kao pojedinci labilne psihe i skloni upadanju u bespotrebno glorificiranje vlastitih kvaliteta, sigurno je da zbog takvog njihovog odnosa prema igri dobar dio krivice snosi i trener. Elezović još ničim nije pokazao da je bar na nivou Halida i ako ovako nastavi ne očekujem da dugo ostane na klupi. No, ko zna kakvu računicu ima Salman. Otjerao je Halida kada niko nije mogao ni pomsilit na to, a sada... vidjećemo.
Svakako je pauza sada, vidjećemo hoće li biti kakvog pomaka u novembru
No, koliko god su oni kao pojedinci labilne psihe i skloni upadanju u bespotrebno glorificiranje vlastitih kvaliteta, sigurno je da zbog takvog njihovog odnosa prema igri dobar dio krivice snosi i trener. Elezović još ničim nije pokazao da je bar na nivou Halida i ako ovako nastavi ne očekujem da dugo ostane na klupi. No, ko zna kakvu računicu ima Salman. Otjerao je Halida kada niko nije mogao ni pomsilit na to, a sada... vidjećemo.
Svakako je pauza sada, vidjećemo hoće li biti kakvog pomaka u novembru
- J.P.Montoya
Zbog zauzetosti dvorane Mirza Delibašić, utakmica LP protiv Szegeda ce se igrati u dvorani na mojmilu
-
in33sa
Gluposti, pa mogli su tamo na ono betonsko igraliste ispred osnovne skole na Alipasinom polju. Ono nije zauzeto.J.P.Montoya wrote:Zbog zauzetosti dvorane Mirza Delibašić, utakmica LP protiv Szegeda ce se igrati u dvorani na mojmilu
Sta ce im dvorana.
-
in33sa
Nije bilo prijenosa na netu, bar koliko ja znam, a i bolje da nisi gledao.
Lose, jednostavno receno.
Odlaskom Tahirovica i Demirovica, Bosna je izgubila gotovo svu kvalitetu.
Sto se tice danasnje utakmice, Seged ih je razbucao kao siroce napolitanku, 15 razlike je bilo vec oko 45 minute pa je Pick do kraja igrao sa rezervnim sastavom i cuvao rezultat. Na kraju 24:37
Lose, jednostavno receno.
Odlaskom Tahirovica i Demirovica, Bosna je izgubila gotovo svu kvalitetu.
Sto se tice danasnje utakmice, Seged ih je razbucao kao siroce napolitanku, 15 razlike je bilo vec oko 45 minute pa je Pick do kraja igrao sa rezervnim sastavom i cuvao rezultat. Na kraju 24:37
- J.P.Montoya
Ja ne da sam razocaran.... to je malo reci. Prvo ljudi su ko zemlja jaki i tesko da bih i sa enidom i sa halidom dobili. Al onakva indolentnost u igri, pocevsi od sarafa, suhih listova i lobova jednom od top 5 golaman na svijetu, to toga da su nam ljudi razbijali odbranu kako su htjeli..... Ja sam nakon druge tekme rekao da Bog da mi budemo i treci, a ako kojim slucajem ne daj Boze (ne mogu da vjerujem da ovo govorim), u drugoj fazi ce nam biti 6 kola tipa vecerasnje utakmice.
Danas necu nikoga pojedinacno isticati, jer niko ni ne zasluzuje. Samo mogu reci HArmanadicu, sine jos ti pure moras jesti da bi posato neki igrac
Danas necu nikoga pojedinacno isticati, jer niko ni ne zasluzuje. Samo mogu reci HArmanadicu, sine jos ti pure moras jesti da bi posato neki igrac
- van Basten
eto... mislim da se konačno otkrile sve posljedice onoga što je urađeno u pauzi u RK Bosna... i da su se svi krediti ispucali i da je vrijeme da se kažu neke stvari...
Ova Bosna ne liči na sebe, nije ni sjena one Bosne od prošle sezone. Razlog? Pa najveća promjena koja se desila jeste na poziciji trenera i onda se nameće logični zaključak - Halid je za Jovicu Ferguson.
Pick jeste jak k'o beton, ali bili su jaki i prošle godine Portland, HSV, Fotex pa su se ako ništa drugo morali podobro namučiti da nas dobiju... prošle godine su se koljena krvarila, odbrana igrala čvrsto, napad ozbiljno i tečno... ove godine nemamo ništa od toga... Jučer je (i ne samo jučer) naša odbrana ličila na Ferhadiju petkom u 20h, igrači prave elementarne rukometne greške, lopte im ispadaju, dodaju se protivnicima, prave koraci... šuta se neozbiljno, "vickasto", što onda izgleda žalosno, golmani odbrane štagod samo ako ih lopta pogodi... žalosno.
Ovakvoj ekipi uspjeh će biti da sačuva +8 protiv Bjelorusa i ode u kup kupova.
Ova Bosna ne liči na sebe, nije ni sjena one Bosne od prošle sezone. Razlog? Pa najveća promjena koja se desila jeste na poziciji trenera i onda se nameće logični zaključak - Halid je za Jovicu Ferguson.
Pick jeste jak k'o beton, ali bili su jaki i prošle godine Portland, HSV, Fotex pa su se ako ništa drugo morali podobro namučiti da nas dobiju... prošle godine su se koljena krvarila, odbrana igrala čvrsto, napad ozbiljno i tečno... ove godine nemamo ništa od toga... Jučer je (i ne samo jučer) naša odbrana ličila na Ferhadiju petkom u 20h, igrači prave elementarne rukometne greške, lopte im ispadaju, dodaju se protivnicima, prave koraci... šuta se neozbiljno, "vickasto", što onda izgleda žalosno, golmani odbrane štagod samo ako ih lopta pogodi... žalosno.
Ovakvoj ekipi uspjeh će biti da sačuva +8 protiv Bjelorusa i ode u kup kupova.