Hamdo Katice, dokle vise ba?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Hamdo Katice, dokle vise ba?

Post by mIRCerka »

Hamdo Katica, direktor "BH Telecoma", o poskupljenju usluga

U BiH su najniže cijene u Evropi

Povećanje računa iznosit će 0,5 posto * Neutemeljeni su navodi da će ovaj potez biti udar na ionako loš standard građana

Novogodišnja čestitka sva tri bh. telekom operatera Bosancima i Hercegovcima jesu poskupljenja usluga fiksne telefonije koja su startala od 1. januara. Povećane su cijene pretplate i razgovora u unutrašnjem saobraćaju, dok su cijene telefonskih priključaka snižene.
Lokalni razgovori

Kako je za "Dnevni avaz" pojasnio direktor "BH Telecoma" Hamdo Katica, poskupljenje je dio procesa rebalansa cijena iz politike sektora telekomunikacija, koju, prema odluci Vijeća ministara BiH, provodi Regulatorna agencija za komunikacije. On naziva neutemeljenim navode da će ova poskupljenja biti udar na ionako loš standard bh. građana.
- To nije nikakvo enormno poskupljenje. Prema našoj procjeni, povećanje računa iznosit će 0,5 posto, dok će prosječan račun naših pretplatnika, koji iznosi dvadesetak maraka, ostati identičan - tvrdi Katica.
Pretplata je sa 5,45 u "BH Telecomu" povećana na šest KM, ali u raniju pretplatu bilo je uračunato 100, a sada 130 minuta lokalnog razgovora. Identičan potez učinio je i "Telekom Srpske", dok će pretplatnici "HT Mostar" ubuduće za pretplatu izdvajati 6,8 maraka.
Unutarmjesni razgovori u "BH Telecomu" koštali su 0,026, a sada 0,031 KM. S druge strane, došlo je do sniženja cijena razgovora među kantonima sa 0,122 na 0,1 KM. Razgovori prema "Telekomu Srpske" i "HT Mostar" pojeftinili su sa 0,122 na 0,109 KM.
Fiksna i mobilna

No, najveće poskupljenje desilo se sa razgovorima sa fiksne ka mobilnoj mreži "BH Telecoma" koji su sa 0,122 poskupili na 0,135 KM, što je za samo jedan fening jeftinije u odnosu na cijenu poziva prema mobilnim mrežama "Mobisa" i "Eroneta". Priključci telefona danas su jeftiniji. Tako je "BH Telecom" ovu uslugu pojeftinio sa 150 na 80 KM, dok kod "HT Mostara" i "Telekoma Srpske" priključak košta 100 maraka.
- Ako govorimo o platežnoj moći, odnosno omjeru računa i prosječne plaće, i tu imamo jedno od najnižih izdvajanja u evropskim uvjetima. Naravno, ne smijemo se ravnati sa afričkim prilikama jer ipak smo dio Evrope.
Katica tvrdi da su cijene telekom usluga u BiH "izuzetno niske, odnosno jedne od najnižih u Evropi".
- Tako kažu istraživanja RAK-a, i oni su na bazi takvih procjena upravo i donijeli odluku o rebalansu cijena, jer je utvrđeno da su cijene lokalnog saobraćaja u odnosu na evropske prilike nevjerovatno niske i zbog toga je i toliki pritisak međunarodne zajednice da se izvrši povećanje cijena lokalnih tarifa u odnosu na međudržavne - rekao je Katica.

S. ŠKULETIĆ

Veće izdvajanje - boljitak države

- U EU građani na prosječnu plaću od 1.000 za telekom usluge izdvajaju oko 100 eura. To je mnogo više nego što izdvaja bh. građanin. Nadam se da će se i kod nas vremenom izdvajanja približiti ovima u EU, jer to definira razvijenost zemlje. Tu je poenta, a ne u tome da li su usluge telekoma skupe ili ne. Zato se ne smijemo plašiti većih izdvajanja za telekom usluge jer to znači boljitak BiH - tvrdi Katica.
RAK ukinuo dvotarifni sistem

Kako nam je rečeno, RAK je ukinuo postojanje dvotarifnog sistema, tako da ranija usluga "BH Telecoma", koja je u periodu, tzv. "slabog saobraćaja" predviđala i upola niže cijene za razgovore prema mobilnim mrežama, više ne postoji.
zena21

Post by zena21 »

Sretna nam Nova Godina :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zena21 wrote:Sretna nam Nova Godina :roll:
:( upravo tako...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Ma ja ba..:D...sve skup telefon a rekordi se obaraju...:D...narod osiromashio pa troshi na sms,mms :lol:

Code: Select all

U 72 sata poslano 15 miliona SMS poruka unutar mreže BH Telecoma
Prvog dana Bajrama, za 24 sata, uspješno je poslano 6,3 miliona SMS poruka iz BH Telecoma, odnosno bh. mobilne mreže, dok je za drugi dan Bajrama poslano 3,5 miliona, a za Novu Godinu 4,6 miliona SMS poruka.
To znači da je u 72 sata uspješno poslano 15 miliona SMS poruka, plus jedan milion poruka koje je BH Telecom poslao svojim korisnicima. 

MMS statistika pokazuje da je u posljednja tri dana poslano 11.100 MMS poruka, a kada su u pitanju pozivi ostvareni prema mobilnoj mreži, odnosno unutar bh. mobilne mreže, ostvareno je 42 miliona, 355 hiljada i 195 poziva.

"To je ujedno pokazuje da je naše proširenje kapaciteta uspješno prošlo jer je više od 42 miliona poziva uspješno ostvareno", kazala je Nađa Lutvikadić, PR menadžer BH Telecoma. 

(FENA)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bobi wrote:Ma ja ba..:D...sve skup telefon a rekordi se obaraju...:D...narod osiromashio pa troshi na sms,mms :lol:

Code: Select all

U 72 sata poslano 15 miliona SMS poruka unutar mreže BH Telecoma
Prvog dana Bajrama, za 24 sata, uspješno je poslano 6,3 miliona SMS poruka iz BH Telecoma, odnosno bh. mobilne mreže, dok je za drugi dan Bajrama poslano 3,5 miliona, a za Novu Godinu 4,6 miliona SMS poruka.
To znači da je u 72 sata uspješno poslano 15 miliona SMS poruka, plus jedan milion poruka koje je BH Telecom poslao svojim korisnicima. 

MMS statistika pokazuje da je u posljednja tri dana poslano 11.100 MMS poruka, a kada su u pitanju pozivi ostvareni prema mobilnoj mreži, odnosno unutar bh. mobilne mreže, ostvareno je 42 miliona, 355 hiljada i 195 poziva.

"To je ujedno pokazuje da je naše proširenje kapaciteta uspješno prošlo jer je više od 42 miliona poziva uspješno ostvareno", kazala je Nađa Lutvikadić, PR menadžer BH Telecoma. 

(FENA)
pa Bobi, nije Bajram svaki dan!
calimero

Post by calimero »

ovo Hamdo da mi subvencioniramo pozive za van? nama unutra poskupi a vani pojeftini i to prema susjedima. Zaboli me neka stvar za hrvatsku i srbiju za mene su to zemlje kao i USA i Danska, stoga majmune vrati cijene.

Svugdje van je normalno da se unutar grada i ne naplacuje.!
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Nije u tome stvar...pronadji podatke za neki prijashnji praznik i vidit ces da su podaci manji.Potroshnja telekom usluga raste bez obzira na vecu cijenu i pored kuknjave o neimastini besparici..bla..bla...:D.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

calimero wrote:ovo Hamdo da mi subvencioniramo pozive za van? nama unutra poskupi a vani pojeftini i to prema susjedima. Zaboli me neka stvar za hrvatsku i srbiju za mene su to zemlje kao i USA i Danska, stoga majmune vrati cijene.

Vodi racuna da je to isti Hamdo koji je rekao

Nisu telfonske usluge skupe nego vi dragi gradjani puno pricate!
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

mIRCerka wrote:
calimero wrote:ovo Hamdo da mi subvencioniramo pozive za van? nama unutra poskupi a vani pojeftini i to prema susjedima. Zaboli me neka stvar za hrvatsku i srbiju za mene su to zemlje kao i USA i Danska, stoga majmune vrati cijene.

Izvini ali on govori istinu...:D...vise rada manje price...yeaaah..:D.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bobi wrote:
mIRCerka wrote:

Izvini ali on govori istinu...:D...vise rada manje price...yeaaah..:D.
Dragi Bobi, mani se sarkazma :D

U novoj godini ti zelim, osim zdravlja srece i uspjeha, sve racune uduplane pa da vidimo onda u januaru 2008.g. kako ces braniti osobu koja ima 10.000 KM platu i zeli da ljudi izdvajaju 10% svog prihoda na telekom usluge.
:D
PS Hamdi firma placa racune pa ga boli kitober.
Hendrix

Post by Hendrix »

Ako sam dobro shvatio više nema od 7 naveče upola cijene pričati?Ili je čitav dan slabi saobraćaj?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Hendrix wrote:Ako sam dobro shvatio više nema od 7 naveče upola cijene pričati?Ili je čitav dan slabi saobraćaj?
Citav dan je JAKI saobracaj, nema vise praznicnog slabog saobracaja, plus ce pretplata biti 8 KM i nesto feninga....

Jebote, da ne dignes slusalicu, eto ti 15 KM svaki mjesec troska....
calimero

Post by calimero »

mIRCerka wrote:
Hendrix wrote:Ako sam dobro shvatio više nema od 7 naveče upola cijene pričati?Ili je čitav dan slabi saobraćaj?
Citav dan je JAKI saobracaj, nema vise praznicnog slabog saobracaja, plus ce pretplata biti 8 KM i nesto feninga....

Da svi iskljucimo fiksne telefone :)

Ama ljudi ovo oni pripremaju pred privatizaciju telekoma da nekome namjeste da ima vec dobre cijene. Bas kao sto hadzipasic pokusava sa elektroprivredom ali mu ferk ne da, da kad neko privatizica elektroprivredu ima dobre cijene. Njima postotak kao za energopetrol i svi sretni (oni).

Sve su vam ovo pare dragi moji forumasi!
Last edited by calimero on 03/01/2007 10:39, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

calimero wrote:
mIRCerka wrote:

I predjemo na mobilnu ERONETa ili MOBISa.
I otjeramo BH TELECOM u tri macke piterine.
calimero

Post by calimero »

mIRCerka wrote:
calimero wrote:
mIRCerka wrote: Citav dan je JAKI saobracaj, nema vise praznicnog slabog saobracaja, plus ce pretplata biti 8 KM i nesto feninga....

Tesko, isto su uradili i eronet i mobis.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

calimero wrote:
mIRCerka wrote:
calimero wrote: Da svi iskljucimo fiksne telefone :)
Svejedno, makar necu placati Katici platu.
calimero

Post by calimero »

mIRCerka wrote:
calimero wrote:
mIRCerka wrote: I predjemo na mobilnu ERONETa ili MOBISa.
Placat ces nekom drugom katici.

A nadam se da ferk nece dopustiti da i ja placam brajkovicu platu, vjeruj da je katicina smijesna u odnosu na brajkovicevu! (Aluminij)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

calimero wrote:
mIRCerka wrote:
calimero wrote: Tesko, isto su uradili i eronet i mobis.
Placat ces nekom drugom katici.

A nadam se da ferk nece dopustiti da i ja placam brajkovicu platu, vjeruj da je katicina smijesna u odnosu na brajkovicevu! (Aluminij)
Pa bunice se neki "nas" Brajkovic da to sve mora biti izjednaceno i eto ti belaja...
Odisej

Post by Odisej »

Nije Hamdo kriv sto nas pljacka nego mi sto na to pristajemo!
A poslije telefona ide veeeeeliko poslupljenje struje da bi Federalna vlada podmirila zahtjeve veeeeeelikih potrošača!
U novu godinu sa novim vlastima i novim cijenama!
Uz to , uskoro se otvara novi pogon u kome će se proizvoditi kuke.
Biće kuka za sve.
Kuku nama , kuku vama!
[b
:( :D :sad: :x
Hendrix

Post by Hendrix »

Baš super ne moram više kontat kad ću se konektovati sa je svejedno :roll:
Ljudi moji kad se sjetim da je moj stari 1997. godine dao oko 1500KM za priključak fiksne telefonije jer mu je trebalo za posao a nakon mjesec dana oni spuste ti cijenu na 300KM dođe mi da zapalim poštu najbližu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

pa baš zato
:D:D:D
svi su se sada priključili i naravno da će sniziti cijene ;)

čujem da po stupu nemaju slobodnih brojeva za nove pretplatnike :D :?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

[quote="calimero"]
[quote]

odradio... davno... 15 km x 12 mjeseci = 180... ko ih jebe, i tv i telekom...
van Basten

Post by van Basten »

bh telekom je klasični pljačkaš... fiksnu im još moram trpiti iz tradicionalnih razloga (nanama je telefon samo akom ima žicu i ako se brojčanik okreće, ostale ne znaju koristiti), al zato mobitel ne moram... i sve intenzivnije razmišljam da pređem na eronet...
a on nek se hvali promet poruka "bez problema" a meni i dana danas stoje poslane bajramske poruke koje primatelji nisu dobili... i laprda o 10% izdavanja dohodka za telekomunikacije... znači on izdvaja 1.000KM mjewsečno po tome? jest šipak.
calimero

Post by calimero »

Koliko ja vidim federalna vlada je naisla na nekoga ko hadzipasicu ne popusta, i bas mi je drago zato!

http://www.ferk.ba/01-bs/C_101_101.html

Odisej wrote:Nije Hamdo kriv sto nas pljacka nego mi sto na to pristajemo!
A poslije telefona ide veeeeeliko poslupljenje struje da bi Federalna vlada podmirila zahtjeve veeeeeelikih potrošača!
U novu godinu sa novim vlastima i novim cijenama!
Uz to , uskoro se otvara novi pogon u kome će se proizvoditi kuke.
Biće kuka za sve.
Kuku nama , kuku vama!
[b
:( :D :sad: :x
calimero

Post by calimero »

A je li vam poznato da bh telekom ima veci profit od telekoma belgije npr, ...... do telekoma francuske!!!!

nevjerovatno ali istinito. Ovo samo zato sto im dopusta http://www.rak.ba

Sto se ne ugledaju na kolege koje ne daju hadzipasicu da placamo struju njegovom kompanjonu brajkovicu kod kojeg je cesce nego kod rudara. tj kod rudara nije nikako, valjda mu nemaju sta turiti u dzep.

van Basten wrote:bh telekom je klasični pljačkaš... fiksnu im još moram trpiti iz tradicionalnih razloga (nanama je telefon samo akom ima žicu i ako se brojčanik okreće, ostale ne znaju koristiti), al zato mobitel ne moram... i sve intenzivnije razmišljam da pređem na eronet...
a on nek se hvali promet poruka "bez problema" a meni i dana danas stoje poslane bajramske poruke koje primatelji nisu dobili... i laprda o 10% izdavanja dohodka za telekomunikacije... znači on izdvaja 1.000KM mjewsečno po tome? jest šipak.
Locked