"Svijet" je politicarima u BiH odredio kako ce izgledati zastava drzave kojom oni vladaju .
Na isti takav nacin "svijet" mora odrediti i " ustavni okvir " koji bi pocivao na nacelu prve tacke Ustava drzave Bosne i Hercegovine koja bi glasali ,
Drzava Bosna i Hercegovina je
- demokratska
- sekularna
- multietnicka
- multivjerska
- nacionalna
Drzava .
Kako zastava nije "nicija" tako i ustavni okvir treba da bude "niciji" .
Pod "nicije" mislim na "autorstvo " politickih mocnika koji nit zele nit mogu donijeti samostalno odluku koja bi bila na ustrb drzave Bosne i Hercegovine.
A zastava Bosne i Hercegovine ,viori se i na zgradi Parlamenta u kojem zasjedaju oni cija to zastava nije ,a koja je prelijepa .
Kaze narod .
Halo "svijete"
-
Joni
U potpunosti djelim tvoje misljenje .fyshek wrote:Koliko će trebati narodu da shvati da su sva naklapanja oko novog Ustava, novog državnog uređenja samo mazanje očiju narodu. Ništa se kod nas neće promjeniti dok narod ne ustane!
O tom narodnom "ustajanju" mislim ovako,
Drzava Bosna i Hercegovina ce se uspostaviti po ustavnom okviru koji sam naveo , Kad - Tad jer se to MORA dogoditi ili ce drzave Bosne i Hercegovine Nestati .
Hoce li do toga doci na ulici ili u Parlamentu to necu da spekulisem samo vrlo dobro znam,
Da je najplemenitije bilo da se taj neminovni proces ne ostavlja u naslijedje nasoj djeci i unucima .
Jer ako do njega vec mora doci , a MORA , onda je to najbolje da se uradi u Parlamentu i u kratkom vremenskom periodu .