Halo? Jel ovo policija?

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sizifinho

#1 Halo? Jel ovo policija?

Post by sizifinho »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/policajc ... /141113132

evo čitam članak i baš mi je šega. Zaista ne bih da generaliziram, ali većinski (ne svi, postoje izuzeci) ovi ljudi su tolike siledžije da to nije normalno. Ja ne znam stvarno je li to zbog stereotipa da su glupi, možda neki kompleks niže vrijednosti, ili čak više vrijednosti...ko će znat.
Predstavljaju klasičan primjer onih džuturuma iz osnovne i srednje što maltretiraju slabije od sebe :oops: Ne znam kakvu će on silu upotrijebiti? Na kome? Na ljudima koji su pretrčali ulicu, možda nekom nisu svijetla bila upaljena itd... ovo ostalo, na kome treba čusti sumnjam
:oops: Bezbrojeno sam puta prisustvovao situacijama gdje su se ponašali kao kakvi posmatrači... nedavno, u mom naselju izbila tuča i prvo njih trojica su tu a dvojica momaka su u džombanju. Tri oružana lica, oficijelno trenirana, stoje po strani, viču da prestanu i zovu pojačanje :-)
Drugi primjer je bio prije tri četiri godine.
Moje društvo se skupilo na standardnom mjestu, obično igralište gdje smo znali odigrati nogometa, košarke ili jednostavno sjesti i ubijati vrijeme pričom. Nikad problema nismo napravili. Jednu noć smo nešto baš bili u elementu, i oko 22 sata smo, ruku na srce, bili bučni, od provala i smijanja. I tako tu stojimo nas šaka muškaraca i prstohvat djevojaka, sjedimo na klupi i razglabamo, a preko puta nas, na šetalištu stoji hrpa starijih ljudi (što jalijaša, narkomana) i duvaju gandžu. Policajci prolaze pored njih, direktno, i ne može mi niko reći da ne prepoznaje karakterističan miris... no, na njih se ne obaziru, već ide pravo na nas i tjeraju nas zato što smo eto glasni. A da se razumijemo nije to bilo urlikanje ili nešto tako, već obično smijanje i priča.
Dalje...
Ima pola godine, na Alipašinom oko 2h ujutro kod Binga iz meni nepoznatog razloga džip se zapucao u kučicu čuvara parkinga ispod Binga. Bio sam kod prijatelja i čuo sam buku te izađoh na prozor i gledam. Ljudi izvukoše lika, prebiše ga i vratiše se u džip i pobjegoše. Čovjek zove policiju, i čeka najmanje 20 minuta. Kasnije prolaze dva policijska auta i prolaze pored Binga i odoše u b fazu. Treće ide izanjih i skreće u ulicu ispod Binga, parkira tu. Izašli su iz auta i počeli se okretati oko svoje ose, tražeći valjda čovjeka. U tom se vraćaju ona 2 auta iz b faze i OPET prolaze pored Binga i skreću u SUPROTNU ulicu od ove gdje su im kolege. Znači u ovom trenutku 40 minuta je prošlo od incidenta. Čovjek sjedi i maše im, valjda nema snage da ustane. Kada su se dohavizali, skontali gdje su, sastali su se na raskrsnici i isto lolek i bolesk - naprijed, nazad, okreni se- i napokon skontaju gdje trebaju da odu...

Na kraju svega, jutros prelazim preko ulice na skenderiji i gledam kako dva policajca zaustavljaju ljude i pišu im kazne. Mislim, zar ne bi bilo logično da zaustave ljude, održe im bukvicu, i pošalju ih u školu... To su većinom djeca iz srednjih škola i sa fakulteta...
Ali zato kad treba zaustaviti kabadahiju koji krči 120 na sat, i spriječiti ga da zgazi dijete onda ih nigdje nema.
Nek je on napisao kaznu zato što je neko imao slušalice dok prelazi ulicu...wtf
Last edited by sizifinho on 13/11/2014 20:51, edited 2 times in total.
sizifinho

#2 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by sizifinho »

.
SpiritCrusher

#3 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by SpiritCrusher »

sizifinho wrote:klasičan primjer onih džuturuma iz osnovne i srednje što maltretiraju slabije od sebe
Ja mislim da je u kontru. Većina raje vremenom isfura te dječije furke.A ti "slabići" su sad drotovi, ufate se pendreka i kontaju da su jaki, pa se svete za to nešto kome treba i kome ne treba. Bar po onome što ja vidim. A iskreno, ne znam normalnog momka iz mahale da je u drotove otišao. Sve smradovi životni.
mefistofilis

#4 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by mefistofilis »

ma to ti je zacarani krug prijatelju.
mrzim ih i ja zbog svih tih stvari koje si nabrojao i bio sam svjedok mnogim situacijama.
ali onako kad malo razmislis mi, kao narod, bolje drotove i ne zasluzujemo...
mefistofilis

#5 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by mefistofilis »

SpiritCrusher wrote:
sizifinho wrote:klasičan primjer onih džuturuma iz osnovne i srednje što maltretiraju slabije od sebe
Ja mislim da je u kontru. Većina raje vremenom isfura te dječije furke.A ti "slabići" su sad drotovi, ufate se pendreka i kontaju da su jaki, pa se svete za to nešto kome treba i kome ne treba. Bar po onome što ja vidim. A iskreno, ne znam normalnog momka iz mahale da je u drotove otišao. Sve smradovi životni.
ne mora znaciti
gledah neki dan slike onih "novih 170 zastitnika" pa tito te ... pola ih drogalji
SpiritCrusher

#6 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by SpiritCrusher »

mefistofilis wrote:
SpiritCrusher wrote:
ne mora znaciti
gledah neki dan slike onih "novih 170 zastitnika" pa tito te ... pola ih drogalji
Vjerujem, ne kažem sto posto, ima kompleksaša životnih garant. Al ja drotova sto znam, znaci lično sto ih znam, bez uniforme su sve pićkice obične. Još od osnovne.
O'zone
Globalni moderator

#7 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by O'zone »

Ja bih volio pročitati taj priručnik.
Hemera

#8 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by Hemera »

vazda bio priručnik ništa novo :zzzz:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by _BataZiv_0809 »

A koji segmet ove drzave je bolji od policije?

Ovakva seljacka, korumpirana policija odgovara vecini, jer da nije tako, nesto bi se mijenjalo. Tako je i sa drzavom.
uglavnomja

#10 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by uglavnomja »

sizifinho wrote: Nek je on napisao kaznu zato što je neko imao slušalice dok prelazi ulicu...wtf
ne volis drotove, ok, tvoj problem :-)

ali kad se sve sabaere, oni su jos ekstra dobri kakvi su ostali segmenti drustva ...

nebitno, hajde mi objasni ovu gore recenicu, zadnju iz tvog posta :roll:

ide lik preko ulice, mimo pjesackog, gleda pravo pred sebe i ima slusalice u kojima nesto tutnja ... ne cuje ni auto, ni motor, ni sirenu, ni vatrogasce, ni druge ljude ...

neka mu je naplatio, trebao je jos dvije nule dodati na to sto mu je napisao.

da neko nosi na dusi covjeka koji je odlucio da se iskljuci od svijeta, jelte, to je u folu, on MORA slusati muziku, ali na sred ulice.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by _BataZiv_0809 »

uglavnomja wrote:
sizifinho wrote: Nek je on napisao kaznu zato što je neko imao slušalice dok prelazi ulicu...wtf

ali kad se sve sabaere, oni su jos ekstra dobri kakvi su ostali segmenti drustva ...

ide lik preko ulice, mimo pjesackog, gleda pravo pred sebe i ima slusalice u kojima nesto tutnja ... ne cuje ni auto, ni motor, ni sirenu, ni vatrogasce, ni druge ljude ...

da neko nosi na dusi covjeka koji je odlucio da se iskljuci od svijeta, jelte, to je u folu, on MORA slusati muziku, ali na sred ulice.
Samo nek pisu sve redom, bez obzira ko je i sta je. I sve ce biti okej. Ali dok god budu jedne maltretirali zbog preksraja od 40 KM, a drugima se svecano postrojavali iako su napravli prekrsaj za zatvor, bice problem.
Seoskivaralica

#13 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by Seoskivaralica »

uglavnomja wrote:

:thumbup:
Ovi sa slušalicama će me otjerati u zatvor naaaaaajprije...
Već dva puta mi prelaze cestu ko s poslom , ,,,,jedva kutarisao, ....nisam ja sveMOGUĆ da čitam misli ili namjere jedne off budale....

A drotovi ko drotovi....zdepi teške , samo da je kakva narkomančića od 45 kila nasamo pa natabat...naravno ako nije babin sin....
Kako neće biti debili kad se rodbina ,u četverogodišnjim ciklusima ,jedina prima na taj posao....znači političkog su šljama poslušnici.....svi koji lažu da su prošli konkurse bez štele lažu....imam jarane koji su poslije rata išli na kurseve na Vracama pa polagali da budu drotovi , pola ih više ne radi....jedan je najevo u Zujevini kad su namarisali djubrad....
Nema više poštenog drota....svi su dio tala.

Kako će on rizikovati posao ako zaustavi Šahbazovog malog?
Odma će ga ŽIK!
Debil se klanja do poda kad samo vidi ko vozi vozilo sa zatamnjenim staklima, i da ne kažem da meni tri tri puta traže izjavu a lika i ne žele identifikovati nit ih interesuje.....

Tako sve fercera u državi pa i milicija....
Polako , samo polako , doĆE cica na kolica....
ranger

#14 Re: Halo? Jel ovo policija?

Post by ranger »

Seoskivaralica wrote:
uglavnomja wrote:

:thumbup:
Ovi sa slušalicama će me otjerati u zatvor naaaaaajprije...
Već dva puta mi prelaze cestu ko s poslom , ,,,,jedva kutarisao, ....nisam ja sveMOGUĆ da čitam misli ili namjere jedne off budale....

A drotovi ko drotovi....zdepi teške , samo da je kakva narkomančića od 45 kila nasamo pa natabat...naravno ako nije babin sin....
Kako neće biti debili kad se rodbina ,u četverogodišnjim ciklusima ,jedina prima na taj posao....znači političkog su šljama poslušnici.....svi koji lažu da su prošli konkurse bez štele lažu....imam jarane koji su poslije rata išli na kurseve na Vracama pa polagali da budu drotovi , pola ih više ne radi....jedan je najevo u Zujevini kad su namarisali djubrad....
Nema više poštenog drota....svi su dio tala.

Kako će on rizikovati posao ako zaustavi Šahbazovog malog?
Odma će ga ŽIK!
Debil se klanja do poda kad samo vidi ko vozi vozilo sa zatamnjenim staklima, i da ne kažem da meni tri tri puta traže izjavu a lika i ne žele identifikovati nit ih interesuje.....

Tako sve fercera u državi pa i milicija....
Polako , samo polako , doĆE cica na kolica....
Je li to cirkus?! Ne to je MUP
MUP? Da MUP
Kakvih je to budala skup?!
Ogromna prazna glava,
Pravde kržljav trup
Pametan šuti, muti
Pametuje glup

Neprestane gluposti loop
Cenera na kaficu,
Obraz nije skup.
K'o prnje peri, deri
Lažne mjere mjeri