Halimin Put
Moderator: _BataZiv_0809
- vjesticanametli
#52 Re: Halimin Put
gledala na FTV u nedjelju..........meni je pravo bioBetter Man wrote:Da, odličan film i vrlo potresan i tužan!drag_gost wrote:Odgledao ga drugi put.... odlican je!
nemam ni pravu rijec
- vjesticanametli
#53 Re: Halimin Put
i mislim da neke stvari u filmu nisam shvatila
je li se on ubio zato sto je bio natjeran da ubija u ratu i je li halimin sin ubijen
zasto su mu pokazali onu sliku i ko je ono dijete (je li to halimin sin)
je li se on ubio zato sto je bio natjeran da ubija u ratu i je li halimin sin ubijen
- shmizlica
#54 Re: Halimin Put
extra film 
- Dasi
- drag_gost
#56 Re: Halimin Put
Spoilerivjesticanametli wrote:i mislim da neke stvari u filmu nisam shvatila
To je bilo dijete koje je Halima odgojila, njegov sin.
Spoileri
Pogledaj opet film, ja sam ga nekoliko puta pogledao.
Stavite spoilere ..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#57 Re: Halimin Put
haj bosansko glumište i Mustafa NadarevićIt_is_a_Leclerc wrote:Film je definitivno dobar, ima dobru priču, ali sam i sam primjetio par stvari koje mi se ne sviđaju. A to su : - činjenica da uloge ljudi iz BiH glume uglavnom hrvatski glumci, što im se primjeti na akcentu, forsiranju nekih arhaizama kojih u Krajini odavno nema, - malo brljanje na samom kraju u smislu da do kraja ostaje nedorečen odnos Safije i Slave, da li ona i dalje voli tog čovjeka, zašto je nema na njegovoj sahrani, kako to da je DNA test gotov doslovno za par sati, i već sutra je dženaza...
Uglavnom, film definitivno nije loš. Dapače, dobar je i kvalitetan. Radnja je dramatična, likovi kvalitetni, glumci (opet briljira bosansko glumište sa Mustafom Nadarevićem, Mirajem Grbićem, Eminom Muftić) itekako dobri.. Samo mislim da je kraj vrlo nedefinisan i ostavlja prazan prostor.
- vjesticanametli
#58 Re: Halimin Put
sta su ti spojleridrag_gost wrote:Spoilerivjesticanametli wrote:i mislim da neke stvari u filmu nisam shvatila
Spoileri
Stavite spoilere ..
cekaj ubijeni djecak je bio halimin sin a onaj maleni sto s njom zivi je njegov sin
gledacu film opet jer stvarno nisam pohvatala
- shmizlica
#59 Re: Halimin Put
vjesticanametli wrote:sta su ti spojleridrag_gost wrote:Spoilerivjesticanametli wrote:i mislim da neke stvari u filmu nisam shvatila
Spoileri
Stavite spoilere ..ja samo znam za one na autu
![]()
cekaj ubijeni djecak je bio halimin sin a onaj maleni sto s njom zivi je njegov sin
gledacu film opet jer stvarno nisam pohvatala

- vjesticanametli
#60 Re: Halimin Put
dobro super haj dalje .......... imas li jos sta reci
- Dasi
- vjesticanametli
#62 Re: Halimin Put
hvala
- BHF_Manijak
#63 Re: Halimin Put
Cura stavlja "facepalm" jer ne znas sta su "spoileri"!!! Vidis, fino kad iznosis detalje, zanimljive, iz folma sakirjes ih pod ovo "spoiler", oznacis nekom bojom koja se tesko cita i koju moras prvo markirati da bi vidio sta pise, jer mnoga raja koja nije gledala film NE ZELI da cita bitne informacije iz filma, jer je valja upravo to draz gledanja, je l'...vjesticanametli wrote:dobro super haj dalje .......... imas li jos sta reci
Dakle ili naglasi sa SPOILER**** pa onda ispod odmakni 3-4 reda i pisi, ili pisi drugom bojom, npr zutom, bijelom, svijetlo plavom itd...
- vjesticanametli
#64 Re: Halimin Put
dobro ba u redu je
sta ste se navili
zao mi je i nije bilo namjerno zamolicu da se obrise da budete rahat
nisam znala da gospoda ne zeli da cita i ne kontam koja je svrha teme onda
et haj sad opet facepalmajte
hvala na pojasnjenju
zao mi je i nije bilo namjerno zamolicu da se obrise da budete rahat
nisam znala da gospoda ne zeli da cita i ne kontam koja je svrha teme onda
et haj sad opet facepalmajte
hvala na pojasnjenju
- drag_gost
#65 Re: Halimin Put
Pa "gospoda" hoce prvo da pogleda film i sama se iznenadi preokretom, nego da mu neko preprica, eto to je poenta. Opusteno, hajde da o filmu pricamo a ne o spoilerima, na autu ili na filmu.
Odgledaj ga opet, fenomenalan je. Bice na Novoj, cini mi se, sl. vikend.
Odgledaj ga opet, fenomenalan je. Bice na Novoj, cini mi se, sl. vikend.
- BHF_Manijak
#66 Re: Halimin Put
Pa nemas nas sta napadati, to je nepisano pravilo na bilo kojoj temi o filmovima u bilo kojem dijelu svijeta, niko ti zlonamjerno ne pise vec ti daje savjet za ubuduce. 
- kockica_kockica
#67 Re: Halimin Put
Safija i Slavo se voljeli njen otac branio vezuvjesticanametli wrote:i mislim da neke stvari u filmu nisam shvatila
Ostala trudna otac je izbacio
Halima je primila kod sebe
Safija rodila dijete
Halima ga odgajala kao svoje da se ne zna da je Safijino
On je Halimi obecao da ce cuvati njenog muza i dijete kad su ih odvodili, ali su ga natjerali da ih obojicu ubije ako ne zeli biti ubijen
Nije znao da je njegov sin jer mu Safija nije htjela reci da je dijete zivo - njemu je rekla da je mrtvo
Na koncu se dalo nagovijestiti da mu je rekla za sina kada ga je odlucila napustiti, dajuci mu sliku koju je njoj Halima ostavila kad je dolazila da je moli da da krv za dnk analizu
Kad je vidio sliku shvatio je da je ubio vlastito dijete
- Arteta
#69 Re: Halimin Put
Bas se pitam kako bi izgleda nasa filmska industrija da nije bilo rata.bull21 wrote:Niko ne kaže da se ne trebaju snimati filmovi o ratu, ali mora li sve i jedan biti o ratu? Može li nešto drugo?drag_gost wrote:Eh, danas napokon se gleda taj film.Inace, neka ratnih tema. Jevreji i danas snimaju filmove o holokaustu, zasto ne bi i mi?
- shmizlica
#70 Re: Halimin Put
kuduz, ovo malo duše, sjećaš li se doli bel, otac na službenom putu,.........Arteta wrote:Bas se pitam kako bi izgleda nasa filmska industrija da nije bilo rata.bull21 wrote:Niko ne kaže da se ne trebaju snimati filmovi o ratu, ali mora li sve i jedan biti o ratu? Može li nešto drugo?drag_gost wrote:Eh, danas napokon se gleda taj film.Inace, neka ratnih tema. Jevreji i danas snimaju filmove o holokaustu, zasto ne bi i mi?
-
This_is
#71 Re: Halimin Put
Haha....super si, ma nisi trebala zbog spojlerakockica_kockica wrote:Safija i Slavo se voljeli njen otac branio vezuvjesticanametli wrote:i mislim da neke stvari u filmu nisam shvatila
Ostala trudna otac je izbacio
Halima je primila kod sebe
Safija rodila dijete
Halima ga odgajala kao svoje da se ne zna da je Safijino
On je Halimi obecao da ce cuvati njenog muza i dijete kad su ih odvodili, ali su ga natjerali da ih obojicu ubije ako ne zeli biti ubijen
Nije znao da je njegov sin jer mu Safija nije htjela reci da je dijete zivo - njemu je rekla da je mrtvo
Na koncu se dalo nagovijestiti da mu je rekla za sina kada ga je odlucila napustiti, dajuci mu sliku koju je njoj Halima ostavila kad je dolazila da je moli da da krv za dnk analizu
Kad je vidio sliku shvatio je da je ubio vlastito dijete
Na YouTube ima citav film. Super film iako je poteska drama, jer me asocira na mnoge situacije sto smo prezivjeli.
- Arteta
#72 Re: Halimin Put
Mislio sam na filmsku industriju od sticanja nezavisnosti.shmizlica wrote:
kuduz, ovo malo duše, sjećaš li se doli bel, otac na službenom putu,.........
Last edited by Arteta on 18/04/2013 10:53, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#73 Re: Halimin Put
"Circus Columbia", "Epizoda u životu berača željeza", "Snijeg", "Djeca", "Kod amidže Idriza", "Gori vatra", "Ljeto u zlatnoj dolini", "Na putu"...Arteta wrote:Bas se pitam kako bi izgleda nasa filmska industrija da nije bilo rata.bull21 wrote:Niko ne kaže da se ne trebaju snimati filmovi o ratu, ali mora li sve i jedan biti o ratu? Može li nešto drugo?drag_gost wrote:Eh, danas napokon se gleda taj film.Inace, neka ratnih tema. Jevreji i danas snimaju filmove o holokaustu, zasto ne bi i mi?
- drag_gost
#74 Re: Halimin Put
Halimin Put nije ratni film, to zna ko god ga je pogledao.
-
theTruePath
#75 Re: Halimin Put
drag_gost wrote:Halimin Put nije ratni film, to zna ko god ga je pogledao.