Znam da pamtis... Ja ih necu bas kao i ti nikad zaboraviti... Mada sam iskren da budem... pokusavao.da pamtis wrote:... ja pamtim april i maj 1992.eto pa ti sad reci jeli Fair ili nije...
Mozda amnezija zbog toga... pitacu hecima.
Ja iznosim svoja misljenja i stavove. Ne tvrdim nista i ne iznosim netacne podatke. Ako pogrijesim, to i priznam. Ima par mojih postova gdje se to vidi.nebi wrote:ok,da ne bih provocirao dalje brisanje tekstova(ode i tvoj i moj trud),odgovoricu ti ovako:na ovom forumu jos nisam vidio tako arogantnog levata kao sto si ti.sve sto cujemo od tebe je "vi nista ne znate,ja znam sve"joker wrote:
P.S. Sto se nebi upalio kada je "ugledao" svoje ruzno lice u ogledalu... To je Prenjov istomisljenik na svakoj temi...
(mogu to i citirati iz drugih tema,ali i ti znas da je tako).Dobro,de nam fino reci odakle dolazi to "fundirano" znanje?jesi li ekonom,pravnik,politolog,geneticar(s obzirom da si se postavio kao vrhunski autoritet u tim oblastima).daj nam skeniraj tvoje diplome iz ovih oblasti,linkuj nam tvoje naucne radove...pa da pred tobom na koljena padamo.
istina je da si ti obican kompleksas koji pokusava beskrajnim ponavljanjem plitkih floskula da pobije tudje argumente...a povladjuju ti ovakvi kao Apos,na kojeg ne vrijedi trositi ni rijeci(borac ARBiH...otkad je Armija primala osmogodisnjake?)
jedno moram priznati:ti nisi ruzan.da bi neko bio ruzan,bar mora imati lice.ti ga nemas.
Meni u ovom dijelu teksta (ako je sacinjen na bazi cinjenica) je ocito da je tada i Sefer bio uhapsen i povezan sa tim zlocinima. Ostatak teksta je zaokret doticnog novinara koji bez logicnog slijeda dogadjaja preusmjerava pricu na odgovornost drugih i politikansko nastojanje da se neki istorijski dogadjaji upotrijebe u dnevnopoliticke svrhe.Bio je 26. oktobar 1993. Toga dana Sarajevom nisu odjekivale granate - opsjednuta prijestonica obračunavala se sa kriminalom u vlastitim redovima. Mušan Topalović Caco je ubijen, Ramiz Delalić Ćelo se predao Harisu Silajdžiću, izvještaji o mrtvim i ranjenim po prvi put od početka agresije nisu bili četnički već domaći učinak. Vojni i civilni zatvori bili su premaleni da prime više od 250 uhapšenih vojnika Armije BiH, pripadnika Desete brdske i Devete motorizovane brigade Prvog korpusa. U sjenci opsežne ofanzive pravne države ostala je nepotvrđena vijest: Sefer Halilović, prvi komandant Armije BiH, uhapšen je toga jutra u svome kabinetu načelnika Štaba Glavne komande.
Već dan kasnije na stolu načelnika Službe vojne bezbjednosti Generalštaba ARBiH Jusufa Jašarevića bilo je moguće rekonstruirati cijeli tok masakra koji se dogodio u noći 8./9. septembra 1993. godine. U selu Grabovica pogubljena su 33 civila - najmlađa ubijena djevojčica nije imala ni šest godina, među ubijenima su bili starci, žene, dječaci, čak i jedna trudnica. Sve je ovo Jašarević mogao iščitati u izjavama uhapšenih vojnika Devete mbr. i Desete brdske brigade.
Ako smijem da dam komentar...?nebi wrote:Bez namjere da produbljujem diskusiju,na temi o SDP i Lagumdziji si vise puta drugima rekao kako veze nemaju,svo znanje im je iz novina i kako ces im ti objasniti.
Ako insistiras,mogu i citirati,ali lakse je tebi pogledati temu jos jednom.
Moram priznati da i ja,bar djelimicno,moje znanje o dogadjajima i ljudima
preuzimam iz novina;to i jest zadatak novina i novinara,naime,da nas informisu.Opravdana je tvoja primjedba da im se ne moze uvijek vjerovati
(po tebi,najmanje onim "komunistickim"),ali te onda moram pitati:odakle ti crpis informacije koje tako vatreno zastupas?Jesi li bio clan komisija ili ustanova koje su se bavile tim problemima?Jesi li certificirani pravnik,ekonom,psiholog?Jesi li ista od toga saznao iz prve ruke ili i ti znanje crpis iz novina(npr. respektabilnih dnevnih listova kao "Avaz")?
Izjave tipa "moj adzo radi u FDS" ne mogu uzeti kao argument,zao mi je.
I ja iznosim moje misljenje,sa argumentima ili bez njih(ko ima argumente za sve?),ali mu ne dajem auru dogme.to je ipak samo moje misljenje,sa ponekom psovkom ili niskim udarcem(kad sagovornik postane previse arogantan,npr.).
P.S. Ja se nikad ne bih prodao za istomisljenika tipovima kao Apos..samo zato sto mi treba neko ko zastupa slicno misljenje.
To kada nekom kazem da nema pojma to znaci da sam ja upucen u situaciju o kojoj taj neko govori pa mogu vidjeti da stvarno nema pojma. I tada mu dam info iz prve ruke.nebi wrote:Bez namjere da produbljujem diskusiju,na temi o SDP i Lagumdziji si vise puta drugima rekao kako veze nemaju,svo znanje im je iz novina i kako ces im ti objasniti.
Ako insistiras,mogu i citirati,ali lakse je tebi pogledati temu jos jednom.
Moram priznati da i ja,bar djelimicno,moje znanje o dogadjajima i ljudima
preuzimam iz novina;to i jest zadatak novina i novinara,naime,da nas informisu.Opravdana je tvoja primjedba da im se ne moze uvijek vjerovati
(po tebi,najmanje onim "komunistickim"),ali te onda moram pitati:odakle ti crpis informacije koje tako vatreno zastupas?Jesi li bio clan komisija ili ustanova koje su se bavile tim problemima?Jesi li certificirani pravnik,ekonom,psiholog?Jesi li ista od toga saznao iz prve ruke ili i ti znanje crpis iz novina(npr. respektabilnih dnevnih listova kao "Avaz")?
Izjave tipa "moj adzo radi u FDS" ne mogu uzeti kao argument,zao mi je.
I ja iznosim moje misljenje,sa argumentima ili bez njih(ko ima argumente za sve?),ali mu ne dajem auru dogme.to je ipak samo moje misljenje,sa ponekom psovkom ili niskim udarcem(kad sagovornik postane previse arogantan,npr.).
P.S. Ja se nikad ne bih prodao za istomisljenika tipovima kao Apos..samo zato sto mi treba neko ko zastupa slicno misljenje.
nebi wrote:Ovo je moja tema,Prenj...Prenj wrote:Cudo jedno kako ljudi vole licne sukobe pred publikom rjesavati.da pamtis wrote:a da nece doci do koalicije SDA-SDP
Kako god, ode tema u PM ...
Eto, @Prenj, dobi ti svoj psiholoski, karakterni i gotovo psihijatrijski profil a da nisi ni pare dao!joker wrote:nebi wrote:Ovo je moja tema,Prenj...Prenj wrote: Cudo jedno kako ljudi vole licne sukobe pred publikom rjesavati.
Kako god, ode tema u PM ...![]()
By the way, poslom sam upucen na ove kompanije pa poznajem situaciju u njima. Otuda i oni podaci koje sam navodio, a koje na kraju krajeva svako ko se potrudi i ko je dobronamjeran moze provjeriti i ovdje potvrditi.
Recimo Prenju mozes uzvratiti samo postavljanjem pitanja, posto je njegov stil komuniciranja isljednicki. Kada mu ponestane argumenata, onda postavlja kratka pitanja koja formulise tako da te usmjerava na odgovor, a nakon sto mu odgovoris (i ako je odgovor onakav kakav nije htio), i postavis ti njemu pitanje, on naprosto ne odgovara nego ponovo gadja kontrapitanjima. Jednostrano, zar ne? E onda je jedini nacin insistirati na jedinom pitanju koje si mu postavio, a koje izbjegava odgovoriti...
P.S. Skretanje s teme je inace Prenjova specijalnost...
Nista cudno. To je omiljena zabava dosta ucesnika foruma: Rasprava o liku, djelu i karakteru drugih forumasa, cesto vrlo zgodna taktika da se odluta od glavne teme.Vodenjak wrote:Eto, @Prenj, dobi ti svoj psiholoski, karakterni i gotovo psihijatrijski profil a da nisi ni pare dao!joker wrote:
![]()
By the way, poslom sam upucen na ove kompanije pa poznajem situaciju u njima. Otuda i oni podaci koje sam navodio, a koje na kraju krajeva svako ko se potrudi i ko je dobronamjeran moze provjeriti i ovdje potvrditi.
Recimo Prenju mozes uzvratiti samo postavljanjem pitanja, posto je njegov stil komuniciranja isljednicki. Kada mu ponestane argumenata, onda postavlja kratka pitanja koja formulise tako da te usmjerava na odgovor, a nakon sto mu odgovoris (i ako je odgovor onakav kakav nije htio), i postavis ti njemu pitanje, on naprosto ne odgovara nego ponovo gadja kontrapitanjima. Jednostrano, zar ne? E onda je jedini nacin insistirati na jedinom pitanju koje si mu postavio, a koje izbjegava odgovoriti...
Dzabalebarosu!
U BiH se kaze Lezihljebovicu. Ova tvoja konstrukcija ima korijen u srbijanskom zargonu. Dakle, tu smoVodenjak wrote:Eto, @Prenj, dobi ti svoj psiholoski, karakterni i gotovo psihijatrijski profil a da nisi ni pare dao!joker wrote:nebi wrote: Ovo je moja tema,Prenj...![]()
Dzabalebarosu!
A znas sta me interesuje, ko to oni?Vodenjak wrote:Izvukose jokera iz rukava i otkrise me!joker wrote:
U BiH se kaze Lezihljebovicu. Ova tvoja konstrukcija ima korijen u srbijanskom zargonu. Dakle, tu smo![]()
![]()
![]()
ladies an gents,mr. joker has spoken.joker wrote: By the way, poslom sam upucen na ove kompanije pa poznajem situaciju u njima. Otuda i oni podaci koje sam navodio, a koje na kraju krajeva svako ko se potrudi i ko je dobronamjeran moze provjeriti i ovdje potvrditi.
Nemoj rei, mogla bi sad i na tebe galama...rei wrote:kako god, citajuci jokera i na drugim temama puno toga je u pravu...![]()