HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
- Anti-Depresiv
#251 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Dragi naš Halide izdrži.Jako mi je teško što sam čula ove vijesti ali se nadam da će biti sve dobro.Veliki je on čovjek mnogo dobrog je uradio pa će i ovaj nesretni slučaj uz božiju pomoć dobro završiti.Halide naš dobri legendo naša uz tebe smo,ozdravi nam pa da nam opet zapjevaš onako samo kako ti znaš.Nedaj se legendo!
- Anti-Depresiv
#252 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
ima li neko informaciju kako je danas stanje našeg Halida.
-
zonbirile
#253 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
piše da je bolje,i da se razmišlja o izmještanju za vikend u Štutgart.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#254 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Hvala Bogu !zonbirile wrote:piše da je bolje,i da se razmišlja o izmještanju za vikend u Štutgart.
- Neelix
#256 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
popravio se, probudili su ga 
-
zonbirile
#257 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
upitno bilo držanje u vještačkoj komi,dobio previše vode kroz infuziju.
- grany-smith
#258 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Radosna vijest.Neelix wrote:popravio se, probudili su ga
Nadati se pobjedi.
- Facaipo85
#259 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Upoznao sam Halida malo bolje kad je dolazio na turneju u SAD. Malo je me iznenadilo kad sam vidio da je proveo noc u kuci mog jarana, ciji otac zna Halida duze vremena. I tako dok smo sjedili i pili kafu, bas mi je ispao ono kao obicna raja. Pitao nas je pitanja, pricao i zezao se sa nama, iako sam ja licno bio malo stidan.
Taj dan iako nisam planirao otisao sam na njegov koncert i proveo se odlicno. Zelim mu da sve najbolje i nek se oporavi pa ako moguce vrati na tu 'scenu' da makar imam nekoga sa narodne strane slusati.
za dlakavog 
Taj dan iako nisam planirao otisao sam na njegov koncert i proveo se odlicno. Zelim mu da sve najbolje i nek se oporavi pa ako moguce vrati na tu 'scenu' da makar imam nekoga sa narodne strane slusati.
- Latina
#260 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Eh...kako si me obradovao...Neelix wrote:popravio se, probudili su ga
-
zonbirile
#261 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
u danačnjem saopštenju skroz OK.Jučer sjedio 2x 10 minuta.
-
harka
#262 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
jako me je obradovala vijest da se stanje Halida poboljsava i ide na bolje,
ne kao pjevaca,ne kao licnost,nego samo zato sto je dobar covjek.
Halide cuvaj se i slusaj doktore
ne kao pjevaca,ne kao licnost,nego samo zato sto je dobar covjek.
Halide cuvaj se i slusaj doktore
Last edited by harka on 20/03/2009 10:49, edited 1 time in total.
-
caniggia
#263 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Halide, volimo te!
Samo nam ozdravi...
Samo nam ozdravi...
- Latina
#264 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
caniggia wrote:Halide, volimo te!
Samo nam ozdravi...
- Latina
#265 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Volimo te Halide !
- Latina
#266 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Evo ga opet !Dlaci wrote:Ovi sto brane Halida, isto kao da su im roditelji cuvali ovce i krave zajedno sa njim po romaniji
- HAVANA
#267 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Lično sam se uvjerio u dobrotu tog čovjeka i rijetki su takvi ljudi.
Želim mu sve najbolje i ako sam zbog toga seljak,Ok.
Uzori u sviranju i slušanju muzike su mi bili, npr. Mark Knopfler i Gary More, a uživam i slušajući "kraj tanana šadrvana"
...
Ako se razumiješ u muziku, onda znaš da u svakoj vrsti muzike ima i dobrih i loših stvari ali to je totalno nebitno za ovu temu.Nema potrebe za zlobnim komentarima...
Želim mu sve najbolje i ako sam zbog toga seljak,Ok.
Uzori u sviranju i slušanju muzike su mi bili, npr. Mark Knopfler i Gary More, a uživam i slušajući "kraj tanana šadrvana"
Ako se razumiješ u muziku, onda znaš da u svakoj vrsti muzike ima i dobrih i loših stvari ali to je totalno nebitno za ovu temu.Nema potrebe za zlobnim komentarima...
-
in33sa
#268 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Halid je ljudina, bez daljnjeg, ne poznajem ga licno ali znam vise ljudi koji ga poznaju, jedan je u kumskoj vezi sa Halidom, svi ga hvale na sva zvona.
Zatim, nedavno cujem od svecenika iz Ljubine (selo odmah iza Semizovca ka Olovu) da im je Halid dao veliku donaciju za izgradnju crkve.
Nikad nijedne ruzne rijeci za Halida nisam cuo.
S obzirom kakva zgadija obitava na estradi, moja poznanica radi na organizaciji koncerata ex YU estrade u Svici, zna vecinu tih estradnih umjetnika i kaze da ih je 99% go narkoman, pijanice, prevaranti, kurvestine progurane preko kreveta i slicno... onda se jasnije vidi kolika je Halid ljudina.
Ne volim njegovu muziku i opcenito narodnjake, mislim da je sam skrivio ovo sto mu se desilo, ali takvom covjeku samo sve najbolje mogu pozeliti. Ozdravio i opet pjevao.
Zatim, nedavno cujem od svecenika iz Ljubine (selo odmah iza Semizovca ka Olovu) da im je Halid dao veliku donaciju za izgradnju crkve.
S obzirom kakva zgadija obitava na estradi, moja poznanica radi na organizaciji koncerata ex YU estrade u Svici, zna vecinu tih estradnih umjetnika i kaze da ih je 99% go narkoman, pijanice, prevaranti, kurvestine progurane preko kreveta i slicno... onda se jasnije vidi kolika je Halid ljudina.
Ne volim njegovu muziku i opcenito narodnjake, mislim da je sam skrivio ovo sto mu se desilo, ali takvom covjeku samo sve najbolje mogu pozeliti. Ozdravio i opet pjevao.
- Latina
#269 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Naravno.in33sa wrote:Halid je ljudina, bez daljnjeg, ne poznajem ga licno ali znam vise ljudi koji ga poznaju, jedan je u kumskoj vezi sa Halidom, svi ga hvale na sva zvona.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#270 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Tema očišćena.
@Dlaka,
@sixpack
@power101
@SPAM
banned by Zoom66
@Dlaka,
@sixpack
@power101
@SPAM
banned by Zoom66
- Neelix
#271 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Halco u cvijetu mladosti pjeva uzivo na Mesamu

- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
-
callmethebreeeze
#273 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
evo tekst emira imamovica, iz zadnjeg broja dana:
Halid Bešlić
Takve se noći rijetko dogode i nikada ne ponove. Noći kao što je bila ona u sarajevskom caffeu Nostalgija u čijih se malo kvadrata, igrom slučaja i samilošću sudbine, okupio, reklo bi se, neki čudan svijet. Bili su tu, pored ostalih, beogradski reditelj Radivoje Raša Andrić (Munje, Kad porastem biću Kengur) i On.
"Jel' ovo pravi Halid?", pitao je prvog do sebe, malo ispod glasa, očiju sjajnih od uzbuđenja, Raša.
"Jašta je."
"I hoćel' on sada da se druži ovde sa nama?", Radivoju je sada već malo drhtao glas. "Hoće, jarane."
"Jao, čoveče, kao da nam je neki ortak iz kvarta!"
On, Halid Bešlić, je rođen u Knežini pored Sokoca. Radivoje Raša Andrić je, zahvaljujući činjenici da mu je baka do penzije radila kao babica u bosanskoj prijestolnici, rođeni Sarajlija. Halid je, pored toga što jeste, blago rečeno, dobar čovjek i Sarajlija. Radivoje je Beograđanin po odrastanju, jedan od posljednjih živih dokaza da je grad na dve reke nekad bio - čaršija. Halid Bešlić je ultimativna zvijezda takozvane narodne, takozvane novokomponovane, takozvane, kakogod bilo, muzike. Raša je reditelj filmova koji su urbani po svom duhu, a ne samo zato što se dešavaju na asfalatu. I Halid i Radivoje imaju slonovsku memoriju, pa je drugi, sigurno, kada je čuo za Bešlićev udes, nekome rekao da mu je Halid ortak. Halid će, kada ozdravi i sretne Rašu, pružiti ruku, nasmijati se onako kako se samo on smije - a za to opis ne postoji - i reći najnormalnije i najiskrenije: "Vozdra, jarane." A Raša će, uz jak beogradski akcent, uzvratiti: "E, ćao, majstore." Ko ne vjeruje, taj o Halidu i svemu oko Halida ne zna najmanje tri od pet miliona i dvjesto šezdeset osam hiljada važnih stvari: da On ljude ne zaboravlja, da je iskren toliko da to ni Sean Pean ne bi umio odglumiti i da je poštovanje Halida i onog što Halid jeste i što Halid radi jednako pitanje i estetike i etike i još nečega što nema ime, al' je jako, jako važno.
Nekoliko dana prije saobraćajne nesreće, Halid Bešlić je u intervjuu za hrvatsku TV Nova kazao kako njega ne zanima da bude zvijezda. E zato je, pored ostaloga, Halid zvijezda. Zato što bi on pjevao i da se to ne plaća, zato što ono od čega živi nikada nije profanisao i zato što je sretan kada ljude oko sebe čini sretnima. I zato onima koji su se na internet forumima radovali Halidovoj nesreći treba poželjeti da im se desi ono što su njemu predviđali, a Halidu poručiti da malo ubrza s ozdravljenjem. Jer, kako i on kaže: ne čuje se pjesma stara, pjesma laka... (E. Imamović)
Halid Bešlić
Takve se noći rijetko dogode i nikada ne ponove. Noći kao što je bila ona u sarajevskom caffeu Nostalgija u čijih se malo kvadrata, igrom slučaja i samilošću sudbine, okupio, reklo bi se, neki čudan svijet. Bili su tu, pored ostalih, beogradski reditelj Radivoje Raša Andrić (Munje, Kad porastem biću Kengur) i On.
"Jel' ovo pravi Halid?", pitao je prvog do sebe, malo ispod glasa, očiju sjajnih od uzbuđenja, Raša.
"Jašta je."
"I hoćel' on sada da se druži ovde sa nama?", Radivoju je sada već malo drhtao glas. "Hoće, jarane."
"Jao, čoveče, kao da nam je neki ortak iz kvarta!"
On, Halid Bešlić, je rođen u Knežini pored Sokoca. Radivoje Raša Andrić je, zahvaljujući činjenici da mu je baka do penzije radila kao babica u bosanskoj prijestolnici, rođeni Sarajlija. Halid je, pored toga što jeste, blago rečeno, dobar čovjek i Sarajlija. Radivoje je Beograđanin po odrastanju, jedan od posljednjih živih dokaza da je grad na dve reke nekad bio - čaršija. Halid Bešlić je ultimativna zvijezda takozvane narodne, takozvane novokomponovane, takozvane, kakogod bilo, muzike. Raša je reditelj filmova koji su urbani po svom duhu, a ne samo zato što se dešavaju na asfalatu. I Halid i Radivoje imaju slonovsku memoriju, pa je drugi, sigurno, kada je čuo za Bešlićev udes, nekome rekao da mu je Halid ortak. Halid će, kada ozdravi i sretne Rašu, pružiti ruku, nasmijati se onako kako se samo on smije - a za to opis ne postoji - i reći najnormalnije i najiskrenije: "Vozdra, jarane." A Raša će, uz jak beogradski akcent, uzvratiti: "E, ćao, majstore." Ko ne vjeruje, taj o Halidu i svemu oko Halida ne zna najmanje tri od pet miliona i dvjesto šezdeset osam hiljada važnih stvari: da On ljude ne zaboravlja, da je iskren toliko da to ni Sean Pean ne bi umio odglumiti i da je poštovanje Halida i onog što Halid jeste i što Halid radi jednako pitanje i estetike i etike i još nečega što nema ime, al' je jako, jako važno.
Nekoliko dana prije saobraćajne nesreće, Halid Bešlić je u intervjuu za hrvatsku TV Nova kazao kako njega ne zanima da bude zvijezda. E zato je, pored ostaloga, Halid zvijezda. Zato što bi on pjevao i da se to ne plaća, zato što ono od čega živi nikada nije profanisao i zato što je sretan kada ljude oko sebe čini sretnima. I zato onima koji su se na internet forumima radovali Halidovoj nesreći treba poželjeti da im se desi ono što su njemu predviđali, a Halidu poručiti da malo ubrza s ozdravljenjem. Jer, kako i on kaže: ne čuje se pjesma stara, pjesma laka... (E. Imamović)
- tamara*
#274 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Pjevaće Halid još punoLatina wrote:
Ne daj se, kralju
-
tempora
#275 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Latina wrote:manfred wrote:Vidio sam juce to razmjenjivanje postova i uvreda, u kojima su prednjacili "halidovci",
To nije istina. Dva lika koji su dosli pljuvati forumase koji daju podrsku covjeku koji se bori za zivot ( akcenat na covjeku-koji-se-bori-za-zivot ) je nesto sto je za tebe pozitivno ? Mozda se uklapa u kulturni milje u kom obitavas ? I mozda smo trebali ne reagovati ? O tempora, o mores.
p.s. Izvedenica iz rijeci rijec je - rJecnik.![]()
p.p.s. Halid nije turbo-folker.Hvala na paznji.
Zvali ste?