HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#226 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Latina »

Neelix wrote:zlaaaatne strune, sviiiirajte mi, ovuuu pjesmu jaceeeeeeeeeeeeeeeeee.... :-)
Bolja je ova : :)

Nedaj se Halide ljudino ! :kiss:
Latina

#227 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Latina »

Neelix wrote:
ma ovo ce pomoc garant :D
Lakse mu je s ovim : :D

Image

Evo je'na za penzionisanog djenerala :

Ne ljuti se Halid garant sto mu pjesme slusamo. :)
[Matrix]

#228 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by [Matrix] »

Nije lipo likovati,covek tesko povredjen.Nek ozdravi i opet se bavi svojim poislom.ali...

Kako je lako manipulisati nasijem narodom,sjetim se u vremenu rata ,ovdika u Sa pljuvali su na
Halida jerbo brani BIH iz Dojchlanda .Neki bi govorili:" ma dobar je,daje pare za BIH,nekome,za nesto..."
Isto je bilo i sa Harijem....Narod,kurva, svakome ce dati malo,ako mu se iskezis i otpevas mu neku,neki laznjak za lazne zivote...
:-)
sancica

#229 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by sancica »

Ova nesreca je dokaz da se svima moze desiti, bez obzira na vjeru, naciju, spol, dubinu dzepa, funkciju itd itd itd
Svi smo mi samo insani i trebamo da izvedemo zakljucke iz nesreca da se ponovo ne bi desilo.
Na zalost,sad se to desilo Halidu .....
Nisam ljubitelj Halidove muzike ali ga postujem kao covjeka.
Latina

#230 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Latina »

:bih:
Anti-Depresiv

#231 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Anti-Depresiv »

kako je stanje danas našeg dobrog i poštenog Halida?
uozo

#232 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by uozo »

Ponekad, ponesen varljivim ukusom jeftinog piva, zaludjen nerealnim vjerovanjem da ce moja avantura zavrsiti poput opstepoznatog videa drage Seve, krenem u neku od mnogih Folkoteka, napaljen i smekerskim pogledima naoruzan. Uglavnom se nijedna od predivnih djevojaka, kojima po meni ni u kome slucaju nije mjesto tu, vec na nekom koncertu Green Day ili barem Anne Netrebko, ni uglom usana ne nasmjesi na smekerske poglede koje im djelim. I onda se odjednom cuje jedinstven glas nepoznate pjesme, koja mi, mada potpuno nepoznata, lagano ulazi u usi. Glas koji je stvaran po pjesmi i koji je dio nje, cini mi se! Jednom sam cak jednom njemcu morao da nabavim citav CD njegovih pjesama! :shock:
Postoji samo par umjetnika koji se bave folk muzikom (sevdah je druga prica) i koji su svojim radom zasluzili da se zovu imenom umjetnik. Halid je jedan od njih. Nadam se da ce brzo ozdraviti i vratiti se radu! :roll:
Latina

#233 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Latina »

uozo wrote:Ponekad, ponesen varljivim ukusom jeftinog piva, zaludjen nerealnim vjerovanjem da ce moja avantura zavrsiti poput opstepoznatog videa drage Seve, krenem u neku od mnogih Folkoteka, napaljen i smekerskim pogledima naoruzan. Uglavnom se nijedna od predivnih djevojaka, kojima po meni ni u kome slucaju nije mjesto tu, vec na nekom koncertu Green Day ili barem Anne Netrebko, ni uglom usana ne nasmjesi na smekerske poglede koje im djelim. I onda se odjednom cuje jedinstven glas nepoznate pjesme, koja mi, mada potpuno nepoznata, lagano ulazi u usi. Glas koji je stvaran po pjesmi i koji je dio nje, cini mi se! Jednom sam cak jednom njemcu morao da nabavim citav CD njegovih pjesama! :shock:
Postoji samo par umjetnika koji se bave folk muzikom (sevdah je druga prica) i koji su svojim radom zasluzili da se zovu imenom umjetnik. Halid je jedan od njih. Nadam se da ce brzo ozdraviti i vratiti se radu! :roll:
:thumbup:

Ne mogu reci da redovno slusam Halidove pjesme, ali sam se jednom nasla na njegovom koncertu vani, i sve je bilo tako fino i opusteno...jer to je takav covjek. :) I isto tako mi je ovih dana neko ko nikada nije slusao domacu muziku rekao : "Nije ti ovo lose". ;-) Covjek pjeva decenijama, on je prevazisao kvalitativne ocjene i presao u zivucu legendu. Samo kompleksasi mogu tvrditi drugacije.

Meni su najdraze njegove balade, ova jedna od najljepsih :

Od srca ti zelim sve najbolje Halide ! :kiss:
Secer_033

#234 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Secer_033 »

Svako svoj posao ganja!

u bosni danas nemamo nista od 'obrazovanih, nadprosjecno inteligentnim' ljudima. Oni nam kradu pare i upropastaju nam zivot, dok ga Halid olaksa svojim pjesmama. Izvini ali ako je on stvarno nije inteligentan, ne bi znao beknuti kamoli napisati i otpjevati onakvu pjesmu.

I jos nesto...bolje imati IQ kao broj cipele i biti dobar covjek nego biti pametan a konj.
burek_in_space

#235 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by burek_in_space »

@ostro i na prvu

zapjevace je ljudina opet,dace Bog ;-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#236 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by pape »

Halida Beslica sam upoznao sasvim slucajno, jako davno, kada je pravio prve korake u uvijek nesigurnim i prljavim estradnim vodama, .... prljavim, na nacin kakav se srece jos samo u politici.
Upoznao sam ga na bezvezan nacin, na parkingu pred hotelom "Evropa". Slucaj je htio da tada provedemo nekih pola sata u razgovoru. Bio sam odusevljen njegovom otvorenoscu i iskrenoscu, ... nekom, ... bosanskom covjeku svojstvenom dobrotom ili, .... neki ce to nazvati, ... budalastinom, ... po onoj: - "Dobar i budala na jednoj deredzi".
Nikada nisam slusao tu vrstu muzike, opredijelio sam se za neku drugu, ali sam valjda zbog tog poznanstva godinama bio zainteresiran i pratio sta to Halid radi, ... kako prolazi na estradi.
Iza svega sto je postigao, stajao je rad, skromnost i korektan odnos prema ljudima.
Jedna njegova pjesma, u stvari pjesma autora Sase Losica, a uradjena za film "Kod amidze Idriza", mi je "slusljiva" i jako me podsjeca na onog Halida ispred hotela "Evropa" od prije dvadesetak i nesto godina.
Zelim mu uspjesan i brz oporavak, ...

http://www.youtube.com/watch?v=RjTKwSul ... re=related
HAVANA

#237 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by HAVANA »

Nikad ali baš nikad , taj čovjek nije nikoga odbio kome je pomoć bila potrebna.Znam lično par slučajeva i ljudi kojima je pomogao a jednom invalidu je komplet kuću napravio...Najmanje što možemo učiniti je poželjeti mu sve najbolje i brzo ozdravljenje.Muzika i ukusi sa ovim nemaju veze a samo kompleksaši tipa ovog rutavog mogu ovako ružno pisati o jednom veoma dobrom čovjeku.
cevapcinica

#238 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by cevapcinica »

zeleno volim te wrote:
nexo wrote:
mIRCerka wrote: ozbiljna sam. 3 poznanika pod zemljom jer je zbog trzanja auta usljed kocenja inercija ponijela tijelo naprijed, pojas zaustavio i krc.
Slusam Kalman cijeli dan, cekam vijesti.
Koliko je tvojih poznanika izginulo u saobracajnim nesrecama, kada su cak tojica uspjela stradati od pojasa! Ja u svom zivotu, 40 godina, nisam cuo za vise od dva slucaja gdje je pojas ugrozio vozace ili putnike. Za tvoju informaciju, pojas se podesava po visini tako da ide preko ramena, a ne preko vrata, ali to u bubi nikada nije bila opcija.

Moze 3 slucaj: imala sam saobracajnu nesrecu i da sam bila vezana izgubila bi bebu (bila u devetom mj.trudnoce)....i moje povrede su bile na glavi...imam podsjetnik od 52 konca na glavi (104 rupe...)...ali bebi nije bilo nista,hvala Bogu...
Ja Halidu zelim sve najbolje i da nam sto prije ozdravi jer je ne samo dobar pjevac,nego i divan COVJEK! :dance: :dance:
Halidu zelim puni oporavak uz nadu da ce uskoro biti sa svojim najblizima.

Ostalim tzv. "strucnjacima" iz polja aktivne i pasivne sigurnosti u kolima je bolje da sute i ne lupaju svakakve gluposti (ne odnosi se na tebe "zeleno..."). Drago mi je da je tvoja beba prezivjela, ali taj ko ti je rekao da bi pojas naskodio tvojoj nerodenoj bebi je stvarno nevideni glupan, osim naravno ako si se vozila pozada u srednjem sjedistu gdje pojas nije sa "tri vezne tacke", vec je samo ide "ravno" preko stomaka. Evo procitaj malo sama sta nauka i istrazivanja o tome kazu, a ne neki "pametni" Bosanac koji samo sto nije sam u slobobno vrijeme sklopio nuklearku u podrumu od Lego komada sa pijace, tj. taj ko ti je rekao da se trudne zene ne trebaju vezati u autu. :-).

http://www.nhtsa.dot.gov/staticfiles/DO ... change.pdf
http://familydoctor.org/online/famdocen ... s/824.html
http://www.arrivealive.co.za/pages.aspx?i=2868
http://www.edmunds.com/advice/womenfami ... ticle.html

Cuvaj bebu i obavezno joj kupi stolicu za auto. :-)

Pozdrav
Latina

#239 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Latina »

:kiss: :bih:
zonbirile

#240 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by zonbirile »

o muzičkim ukusima ne treba raspravljati,ovde je riječ o čovjeku koji je svima pomagao.I Toše je bio omiljen na isti način,neokaljano dijete,sklono darivanju i pomaganju,među zvjerimi na estradi-gdje je go alkos,narkos,pederi,ne ljudi,jednostavno zvijeri.
Latina

#241 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Latina »

Znaci nemosh vjerovat'.

Ziv bio 100 godina Halide i sto prije nam se oporavio ! :kiss: :bih:
bato99

#242 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by bato99 »

sjajan pjevač i još bolji čovjek :thumbup: halidu želim brz oporavak
Neelix

#243 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Neelix »

ne cuje seeeeeeeeee sa cardakaaaa, pjesma staraaaaa, pjesma lakaaaaa,
otkad tebeee neeeema kraj meeeeneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

:dance: dusmane

hocemo koncert odmah po ozdravljenju :bih:
*mima*

#244 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by *mima* »

Jucer ona Ljiljana govori da je Halidovo stanje lose..... :(
Neelix

#245 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Neelix »

Dobio je navodno upalu pluca :?
mirzazmaj

#246 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by mirzazmaj »

nekakva zarista su mu se pojavila na plucima ali kazu da je to ocekivano valjda
tamara*

#247 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by tamara* »

Velika podrška kralju!
starii

#248 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by starii »

Opće stanje Halida Bešlića u pogoršanju

Portparolka Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo Biljana Jandrić izjavila je da je opće stanje Halida Bešlića u lokalnom pogoršanju. Došlo je do popuštanja funkcije srca i pluća i stručni ljekarski tim je preduzeo sve potrebne medicinske mjere u smislu stabilizovanja općeg stanja i vitalnih parametara, rekla je ona.
Prema njenim riječima, lokalni hirurški status je u smislu očekivane prognoze i za sada je zadovoljavajući te je napomenula da stručni tim smatra kako za sada ne preporučuje bilo kakvo izmještanje pacijenta. (FTV)

haj nadat se da se provući, sretno..
ePegasus

#249 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 14:54, edited 1 time in total.
Latina

#250 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!

Post by Latina »

starii wrote:Opće stanje Halida Bešlića u pogoršanju

Portparolka Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo Biljana Jandrić izjavila je da je opće stanje Halida Bešlića u lokalnom pogoršanju. Došlo je do popuštanja funkcije srca i pluća i stručni ljekarski tim je preduzeo sve potrebne medicinske mjere u smislu stabilizovanja općeg stanja i vitalnih parametara, rekla je ona.
Uh, ovo ne valja nikako. Daj Boze da okrene na dobro.

Ne daj se Halide !
Post Reply