Halid Bešlić - In Memoriam

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
di_natale

#176 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by di_natale »

0:35 - 1:55 jeza...

Halida su svi voljeli i svi ga oplakuju, jer je iz njih tekstovima svojih pjesama izvlačio srž emocije koja je najdublje utkana u ljudsku dušu.

nepass1

#177 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by nepass1 »

Od jucer kontam bih li ovo podjelio, valjda niko ne zamjeri

Halid je jedno vrijeme bio klijent u banci od moje supruge

Jedne prilike ispunila kvartalni plan za bonus falilo joj 100kKM orocenja.
I sta ce, nazove Halida, cika Halide tako i tako biste li orocili 100k na 6m da ja ispunim plan i dobijem bonus
Halid u auto i u banku, oroci lovu.
Sve papire zavrsili i pita Halid koliki je bonus. Odgovori supruga 500KM
Halid na to, sine sto nisi rekla uplatio bih ti ja 500KM da ne potpisujem ovoliko papira

Kad krenes od toga da nije morao dici slusalicu a kamo li dovuci se i sve ostalo....

Rahmet mu dusi
Ateista

#178 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Ateista »

Cuo sam price kako se znao naci u kafani kad neko nesto slavi, da li svadba ili nesto slicno, i neko ga zamoli da otpjeva pjesmu da mu nikad nije bio problem i da nije trazio da mu se plati, a ljudima je go bas znacilo. Ovo su price, nisu provjerene informacije, ali tako sam cuo. Sa druge strane, cuo sam da je Haris Dzinovic kad ga je neko zamolio negdje da nesto otpjeva odbio, u stilu nije placen da tu pjeva i zasto bi.

Nemam nikakvog dodira sa tom vrstom muzike, znam par njegovih pjesama koje sam nekad cuo ali ni za jednu nisam emotivno vezan ni na koji nacin. Pored svega, i meni je bas zao i sokirao sam se kad sam vidio vijest, nisam siguran da ima i jedan drugi izvodjac ove vrste muzike zbog kojeg bi mi bilo iskreno zao kad umre, za njega jeste.
Qler

#179 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Qler »

Ima onaj intevju kad ga pitaju ono sta mu je neobicno/smijesno zbog popularnosti, kaze on kad upoznajem nekoga i pruzim ruku kazem Halid (i sad se ono smjeska) a kaze znam da zna ko sam :)
dr_Evil

#180 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by dr_Evil »

nepass1 wrote: 08/10/2025 12:51 Od jucer kontam bih li ovo podjelio, valjda niko ne zamjeri

I sta ce, nazove Halida, cika Halide tako i tako biste li orocili 100k na 6m da ja ispunim plan i dobijem bonus
Halid na to, sine sto nisi rekla uplatio bih ti ja 500KM da ne potpisujem ovoliko papira

Kad krenes od toga da nije morao dici slusalicu a kamo li dovuci se i sve ostalo....

Rahmet mu dusi

E golemo stvarno :D kakva ljudina
Peacean

#181 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Peacean »

Image
skrbavi-admin

#182 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by skrbavi-admin »

nepass1 wrote: 08/10/2025 12:51 Od jucer kontam bih li ovo podjelio, valjda niko ne zamjeri

Rahmet mu dusi
:( :( :( :( :( :(
skrbavi-admin

#183 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by skrbavi-admin »

Peacean wrote: 08/10/2025 13:12 Image
doce 100 000 ljudi......
last mohicans

#184 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by last mohicans »

Rahmet mu dusi
Kralj, zato će ostati rijedak primjer insana. Svima je zadao zadaću.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#185 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Chmoljo »

Rahmet mu dusi
to je baš onako u njegovom stilu. :lol: i on bi i uplatio tih 500 KM, nije šuplja reda radi.

danas pričam sa kolegicom i kaže ona kako nije normalno kada je čovjek dobar sa svakim. i ja na to dodah: osim ako si Halid. pa se i nasmijasmo, jer smiješno je jer je istina.

samo treba uzeti u obzir da je on sigurno bio i iskorišten hiljadu puta, sasvim sigurno, uvijek ima likova koji znaju nanjušiti takve džomete. ali ovaj nikada nije spominjao takve stvari, već pičio uvijek isto.

prosto neiskvarena duša.
sahbazzz

#186 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by sahbazzz »

di_natale wrote: 08/10/2025 12:50 0:35 - 1:55 jeza...

Halida su svi voljeli i svi ga oplakuju, jer je iz njih tekstovima svojih pjesama izvlačio srž emocije koja je najdublje utkana u ljudsku dušu.

Jbte al raja isprati ovu pjesmu. MoRes reci da si uspio kad ti ovako pjesmu pjevaju.

Horde i Manijaci se slomise da "usklade" raju na tribini da budu u ritmu i da ne "bjeze" a svake sedmice navijaju. Ovi se sabrali sa ulice i perfekt odradise :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#187 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by sime_cipol »

last mohicans wrote: 08/10/2025 14:23

Rahmet mu dusi
Kralj, zato će ostati rijedak primjer insana. Svima je zadao zadaću.
U enciklopediji pored pojma Dobri Bosnjanin staviti njegovu sliku. I to je to. Sve si rekao
PixelDrifter

#188 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by PixelDrifter »

Ne znam kada mi je za nekoga ovoliko bilo zao!!! Predivan je bio.
apsidejzi

#189 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by apsidejzi »

Ateista wrote: 08/10/2025 13:03 Cuo sam price kako se znao naci u kafani kad neko nesto slavi, da li svadba ili nesto slicno, i neko ga zamoli da otpjeva pjesmu da mu nikad nije bio problem i da nije trazio da mu se plati, a ljudima je go bas znacilo. Ovo su price, nisu provjerene informacije, ali tako sam cuo. Sa druge strane, cuo sam da je Haris Dzinovic kad ga je neko zamolio negdje da nesto otpjeva odbio, u stilu nije placen da tu pjeva i zasto bi.

Nemam nikakvog dodira sa tom vrstom muzike, znam par njegovih pjesama koje sam nekad cuo ali ni za jednu nisam emotivno vezan ni na koji nacin. Pored svega, i meni je bas zao i sokirao sam se kad sam vidio vijest, nisam siguran da ima i jedan drugi izvodjac ove vrste muzike zbog kojeg bi mi bilo iskreno zao kad umre, za njega jeste.
Vjerovatno nema osobe u ex Yu da ne zna otpjevat barem jednu njegovu pjesmu bez obzira kojem muzickom ukusu pripadali, koje vjere, nacije, religije i seksualnog opredjeljenja bili. Ne znam da li se isto moze kazati za nekog drugog pjevaca. (Mozda Saban i Balasevic mogu rangirati donekle) Mnogi su imali i imaju veliku publiku ali to je uglavnom ciljana publika. Ja takodjer nisam ljubitelj njegovog zanra ni njegovih pjesama i vrlo rijetko pustim neku njegovu pjesmu, al bih sad sigurno znao otpjevati jedno pet komada bez da gledam u stihove.

Koliko vidim iz socijalnih medija, i postova ovdje na forumu, bio je dosta cijenjen i vazio je za dobrog covjeka u privatnom zivotu. Cijenim i postujem mada nisam siguran koliko su ti ljudi iskreni a koliko zeljni samopromocije. Nadam se u svakom slucaju da su mu ove lijepe rijeci upucivali i dok je bio ziv. Ja sam uvijek pobornik da se nekome kaze nesto lijepo dok je ziv, i da ga se obidje dok je ziv. Kad umre, on nikakve koristi od toga nema, a ovi sto pisu hvalospjeve imaju tu samopromociju. Zato mi neke stvari djeluju malo bljutavo, posto nisam siguran u iskrenost. Sa ovoliko uspjeha i popularnosti, tesko ocekivati da nije imao neprijatelja i zavidnih ociju. Sad odjednom svi ga vole i cijene, a do jucer se mozda radovali njegovoj nesreci.

Helem, nadam se da su ovako lijepo o njemu pricali i pred njim kad je bio ziv. Ja ga nisam nikada sreo, niti sam bio na njegovom koncertu ali smatram da je imao dobar glas i karizmu na sceni. Znao je svoj posao i bio profesionalan. A njegove pjesme ce se jos dugo slusati i biti sastavni dio balkanskih veselja i svadbi.
Peacean

#190 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Peacean »

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Admela Hodžić najavila je da će podnijeti inicijativu da se Ulica Koševo preimenuje u ulicu Halida Bešlića
Dobra namjera ili jeftini populizam?
Chmoljo

#191 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Chmoljo »

Peacean wrote: 08/10/2025 14:48
Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Admela Hodžić najavila je da će podnijeti inicijativu da se Ulica Koševo preimenuje u ulicu Halida Bešlića
najjeftiniji mogući.

odron prijedlog. apsolutno sam protiv.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#192 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by sime_cipol »

Chmoljo wrote: 08/10/2025 14:53
najjeftiniji mogući.

odron prijedlog. apsolutno sam protiv.
Naravno da je populizam. I to onaj najnizi.
Zakonski mislim da mora proci 3 godine od smrti.
A Halid je zaradio ulicu.
noviforumas

#193 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by noviforumas »

Sve je stalo u ovaj tweet. Rahmet ti dusi, Halide.

daario naharis

#194 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by daario naharis »

Ja u Širokom, zagrljen sa svojim prijateljima iz Mostara, Širokog, Čapljine i okolice svi u glas pjevamo "U meni jesen je". Lik iz Splita pored mene plače ko ljuta godina....
Logovan

#195 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Logovan »

Mogla je makar pričekati da prođe dženaza.

I ovako svaki put, ali bukvalno svaki put. Umre poznata osoba koja je svima nešto značila i odmah sutra inicijativa mijenjanje naziva ulice. Nema za mjesec, nema za pet dana, nema prekosutra. Odmah sutra.
MarlboroGold

#196 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by MarlboroGold »

Ateista wrote: 08/10/2025 13:03 Cuo sam price kako se znao naci u kafani kad neko nesto slavi, da li svadba ili nesto slicno, i neko ga zamoli da otpjeva pjesmu da mu nikad nije bio problem i da nije trazio da mu se plati, a ljudima je go bas znacilo. Ovo su price, nisu provjerene informacije, ali tako sam cuo. Sa druge strane, cuo sam da je Haris Dzinovic kad ga je neko zamolio negdje da nesto otpjeva odbio, u stilu nije placen da tu pjeva i zasto bi.

Mogu potvrditi i za Halida i za Harisa što je navedeno. Halid je znao u restoranu zapjevati gdje dođe sa porodicom na ručak ako ga zamole iako realno nije morao. Jednom je u Tučepima tako zapjevao u hotelu iako nije bilo planirano, a tad sam i ja tu bio sa ženom. Čovjek je pjevao za narod.

Haris je karakterno govno bez ikakve sumnje. Tamo i gdje su ga plaćali da pjeva znao je doći mrtav pijan. Znao je padati u nesvijest od opijanja pred neki nastup. Tako je na jednoj svadbi u Tuzli došao pijan, jedva otpjevao 2 pjesme, a uzeo brdo love i onda se onesvijestio na trosjedu pred ulaz u objekat.
Chmoljo

#197 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Chmoljo »

Logovan wrote: 08/10/2025 15:04
Mogla je makar pričekati da prođe dženaza.

I ovako svaki put, ali bukvalno svaki put. Umre poznata osoba koja je svima nešto značila i odmah sutra inicijativa mijenjanje naziva ulice. Nema za mjesec, nema za pet dana, nema prekosutra. Odmah sutra.
pa ne može, mogo bi se neko drugi sjetiti toga jebiga...
detroit-mercy

#198 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by detroit-mercy »

Iskreno, ne znam da mi je ikada bilo nekoga ovako zao kad preseli. Kao da ti je clan familije otisao :sad:.
Mislim, bez obzira koju vrstu muzike slusali ili sa kojom se muzikom identificirali, ako ste sa onih nasih prostora, Halid je bio vazda tu. Znao je prenijeti emociju, vratiti te u neka druga vremena i geografske prostore.
Moze Leonard Cohen pjevati o kisnim danima u New Yorku, Billy Joel o zadimljenom baru i izgubljenim dusama, ali samo jednom "iznad Tesnja zora svice" ili "Miljacka mostove nosi".

Od prvih tinjedzerskih derneka, preko ljubavnih razocarenja, do zrelih dana i laganog aksamluka i mezetluka u sitne sate, Halid je bio neizostavan akter svih tih lijepih pa i manje lijepih trenutaka.
Sa Halidom je otisao i dio nas, dio nasih zivota, dio onog sto smo bili i odkle smo dosli.
Hvala mu za sve, a ponajvise sto je na kraju dana bio dobar covjek.
Ateista

#199 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Ateista »

apsidejzi wrote: 08/10/2025 14:40

Vjerovatno nema osobe u ex Yu da ne zna otpjevat barem jednu njegovu pjesmu bez obzira kojem muzickom ukusu pripadali, koje vjere, nacije, religije i seksualnog opredjeljenja bili. Ne znam da li se isto moze kazati za nekog drugog pjevaca. (Mozda Saban i Balasevic mogu rangirati donekle) Mnogi su imali i imaju veliku publiku ali to je uglavnom ciljana publika. Ja takodjer nisam ljubitelj njegovog zanra ni njegovih pjesama i vrlo rijetko pustim neku njegovu pjesmu, al bih sad sigurno znao otpjevati jedno pet komada bez da gledam u stihove.

Koliko vidim iz socijalnih medija, i postova ovdje na forumu, bio je dosta cijenjen i vazio je za dobrog covjeka u privatnom zivotu. Cijenim i postujem mada nisam siguran koliko su ti ljudi iskreni a koliko zeljni samopromocije. Nadam se u svakom slucaju da su mu ove lijepe rijeci upucivali i dok je bio ziv. Ja sam uvijek pobornik da se nekome kaze nesto lijepo dok je ziv, i da ga se obidje dok je ziv. Kad umre, on nikakve koristi od toga nema, a ovi sto pisu hvalospjeve imaju tu samopromociju. Zato mi neke stvari djeluju malo bljutavo, posto nisam siguran u iskrenost. Sa ovoliko uspjeha i popularnosti, tesko ocekivati da nije imao neprijatelja i zavidnih ociju. Sad odjednom svi ga vole i cijene, a do jucer se mozda radovali njegovoj nesreci.

Helem, nadam se da su ovako lijepo o njemu pricali i pred njim kad je bio ziv. Ja ga nisam nikada sreo, niti sam bio na njegovom koncertu ali smatram da je imao dobar glas i karizmu na sceni. Znao je svoj posao i bio profesionalan. A njegove pjesme ce se jos dugo slusati i biti sastavni dio balkanskih veselja i svadbi.
Ja znam "u meni jesen je", to je jedina da se na prvu mogu sjetiti, a moguce da bih znao jos neku, kad bih pjevao naravno. :mrgreen:

Slazem se sa svim, i ja mislim da u ovom hvaljenju ima dosta samopromocije, inace mi je pravo bezveze kad neko poznat umre uvijek se izvlace ko ima svoju sliku sa njim, ko ga je upoznao i slicno, koristenje necije smrti za samopromociju, pod izgovorom da mu se tako salje zadnji pozdrav. I to isto se nadam da su mu to govorili dok je bio ziv, ako su stvarno svi to tako i mislili.
Sigurno je da je bilo i zavidnih, samo sto pogotovo sad to nece priznati niko ko je bio takav.
Ateista

#200 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Ateista »

MarlboroGold wrote: 08/10/2025 15:07

Mogu potvrditi i za Halida i za Harisa što je navedeno. Halid je znao u restoranu zapjevati gdje dođe sa porodicom na ručak ako ga zamole iako realno nije morao. Jednom je u Tučepima tako zapjevao u hotelu iako nije bilo planirano, a tad sam i ja tu bio sa ženom. Čovjek je pjevao za narod.

Haris je karakterno govno bez ikakve sumnje. Tamo i gdje su ga plaćali da pjeva znao je doći mrtav pijan. Znao je padati u nesvijest od opijanja pred neki nastup. Tako je na jednoj svadbi u Tuzli došao pijan, jedva otpjevao 2 pjesme, a uzeo brdo love i onda se onesvijestio na trosjedu pred ulaz u objekat.
:thumbup:
Locked