HAKIJA PORČA - najodaniji navijač BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Locked
domi89
Posts: 70
Joined: 17/03/2010 01:35

#1 HAKIJA PORČA - najodaniji navijač BiH

Post by domi89 »

Bez konkurencije - upoznajte naodanijeg navijača reprezentacije BiH

U vremenu kada ljude oko nas najmanje prepreke u životu obeshrabruju u ostvarivanjima njihovih ciljeva, iz Donjeg Moštra, malog mjesta pored Visokog, dolazi nam nevjerovatna priča o nesvakidašnje snažnom ljudskom duhu, ali i odanosti fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.


Naime, gospodin Hakija Porča, inače 49-godišnji ugostitelj i vlasnik eminentnog restorana "La Pam", osoba je koja je potpuno slijepa od svoje mladosti, no to ga nije spriječilo da svoje društvo prije mjesec dana organizuje i zajedno sa njima otputuje na utakmicu između Francuske i Bosne i Hercegovine, koja se igrala 11. oktobra u Parizu.

Iako nije mogao svojim očima gledati meč, Hakija je kažu, bio najvatreniji navijač naše reprezentacije na "Stade de France-u" i zanimljivo to nije prvi put da je ovaj patriota bio glavni "krivac" za odlazak male, ali izuzetno složne ekipe iz Donjeg Moštra na utakmice reprezentacije. Potaknuo je Hakija svoje prijatelje i da 2005. otputuju na meč Belgija - BiH u Briselu, a ista družina posjetila je i utakmicu istih rivala u Genku 2009. godine, kada je glavni lik naše priče osigurao cijeli autobus za 17 svojih prijatelja.

Svoju ljubav prema sportu, a fudbalu posebno, gospodin Porča dokazuje i činjenicom da je predsjednik FK "Dijamant" koji se takmiči u Općinskoj ligi Visoko, te da su u njegovom restoranu nebrojeno puta potpuno besplatno se hranili mnogobrojni sportski kolektivi iz cijele Bosne i Hercegovine.

Osim što moramo odati poštovanje na ovolikoj ljubavi i požrtvovanosti prema domovini ali i sportu u BiH uopće, moramo priznati da je gospodin Porča svima onima koji zbog indiferentnosti ne podržavaju svoju domovinu na sportskim događajima u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj Europi, iako za to objektivno imaju mogućnosti, svojim gestama održao pravu lekciju iz patriotizma, ali i kako smo već rekli i lekciju iz produhovljenosti života.

Komentari (61)


sta reci ovom covjeku nego :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Locked