Hakan prokocka sansu :)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

Post Reply
Haqqani
Posts: 1087
Joined: 06/12/2005 10:49

Hakan prokocka sansu :)

Post by Haqqani » 04/10/2006 12:44

I tako je Hakan Ekinci prokockao sansu da postane terorista

...jer se na vrijeme otkrilo da je Krćšanin. Vijest koja je obišla svijet jeste da se radi o poruci Papi da ne dolazi u Tursku, čime su Muslimani jos jednom istakli svoje nasilničke osobine.

A šta je zapravo istina? (Zapravo se ovo moramo zapitati svaki put kad pročitamo neku zapadnjačku vijest, a pogotovu onu koja se tiče Muslimana, jer je vjerovatnoća da se nešto želi podvaliti otprilike kao i vjerovatnoća da će se danas desiti još jedna eksplozija u Bagdadu)


Hakan Ekinci je turski Kršćanin koji ne želi da ide u vojsku. U avgustu je i napisao pismo svome duhovnom ocu u Vatikanu u kome traži podršku od njega, no kako je Papa bio zauzet smišljanjem laži o Muslimanima, ne bi li spriječio ono malo kršćana koji se nisu isčlanili iz crkve da predju na Islam, Hakan se odlučuje na podvig. Nakon što mu Albanija nije odobrila azil (baš je našao crkvu u kojoj će se molit!), sjeda u avion za Istanbul, laže pilotima da ih ima dvojica i otima avion, kojeg zatim dva italijanska lovca ispraćaju na prisilno spuštanje u Italiji. Ovom svojom akcijom je međutim pokazao da je k´o stvoren za vojske. I zaista, šta je u kršćanstvu veći grijeh: služiti vojsku ili oteti avion pun nedužnih putnika uz to se još koristeći lažima?Mediji su se obradovali: udarne vijesti su nas izvještavale o navodnoj dvojici Turaka koji su oteli avion a uslovljavali su njegovo puštanje prenošenjem njihove poruke Papi: a to je da se protive Papinoj posjeti Turskoj. Nesretni Hakan je trebao sačekati samo još jedan dan sa porukom, i titula teroriste mu ne bi pobjegla. No kako se prije vremena saznalo da je Kršćanin, na vrijeme su se novinari pobrinuli za odgovarajuću kompenzaciju svega ružnog što su o njemu govorili, pa ćemo tako npr. naići na izjavu u kojoj ga navodno pregovaraći opisuju kao “neagresivnog”. Da je Hakan ostao Musliman kao s pocetka medijske priče, njegova osobine "neagresivnosti" bi zasigurno završila negdje pod tepihom.


Naravno, niti je otmica bila inspirisana kršćanstvom, niti se radi o “kršćanskom fanatizmu”. Pa zaboga, takvo što ne postoji! Fanatizam postoji samo kod Muslimana!


bice_bice
Posts: 931
Joined: 07/09/2006 13:01

Post by bice_bice » 04/10/2006 12:50

nista novo..
meni je samo dovoljno kad pogledam prezimena glavnih urednika velikih magazina, dnevnih listova i pogotovo velikih televizijskih kuca.. ne treba ti nista vise.. kako me svaki put Ramazan zadesi kad hocu psovat ko coek :)

quantum
Posts: 227
Joined: 12/10/2005 19:17

Post by quantum » 04/10/2006 13:37

Ovih dana nista bolje ne moze prodati vijest od muslimanskih terorista koji otimaju avion. Jos kad avion krene ka samom srcu krscanskog svijeta kud ces bolje. To ide ko halva.

Post Reply