Dejtonski sporazum to jeste njegove najvazniji/najbolniji dijelovi se nikada nece promijeniti mirnim putem. Ili cemo se mi opet gledati preko pusaka ili ce USA (Evropa je stara kurva i od nje ne ocekujem ama bas nista!) reci: Ovako ovako i ovako vam je od ponedeljka pa da cujem ima li ko protiv.cyprus wrote:A evo čak i da bude referendum, on bi trenutno mogao izgledati vako i nikako drugačije (nažalost):
Da li se za Dejtonsku BiH ili da BiH više ne postoji u ovim granicama?Treća solucija je rat.
Ja se izvinjavam na ovome što ću reći, ali mislim da je od svega nabrojanog Dejtonska BiH najmanje zlo, odnosno najbolja solucija od ponuđenih.
Manjih promjena mozda moze i biti mirnim budem. Naravno opet na stetu najbrojnijega naroda kao i prvi Dejtonski sporazum. Hrvati i Srbi ce se brzo dogovoriti, nasi ce vjerovatno za veceru kod Gojka potpisati manje vise sta bilo i to je to.
E sada postoji i pocija da narod koji je najvise nastradao (zajedno sa svim onima koji vole BiH - a takvih je veoma veoma malo u danasnjoj Banjaluci, Visegradu, Foci, Trebinju, Capljini, Livnu...- pocnu o ogromnom proju izlaziti na ulice. Stotine hiljada u najboljem stilu istocnih komsija i krenuti redom. Prvo americka ambasada (budimo realni samo oni mogu dovesti ovu zemju u red) - 200.000 hiljada ljudi ispred nje i gadjaj cime stignes sve dog ne narede Beogradu da izporuce SVE ratne zlocince i skinu sa scene svoje pulene u RS. Kada se to sredi onda laganini dalje....
Ali Bosnjaci i javni protesti su kao FK Velez i polufinale lige sampiona! :-(
Znaci, na zalost bilo kako bilo mi smo vazda donji :-(