Hajmo realno - ko je kriv?

Post Reply
General War

#576 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

muha_sa wrote:
General War wrote:
hizo ramidovic wrote:Za rat su krive one snage koje su sebi kao cilj postavile da jedan narod mora zivjeti u jednoj drzavi.
Kako takav cilj nije bilo moguce ostvariti dogovorom, poseglo se za drugim sredstvima-puskom, kamom i tenkom, odnosno preslo se na koncept "krvi i tla".
Onaj ko i danas, nakon svih dostupnih dokaza, presuda, filmova, svjedocenja itd. jos uvijek ima nedoumice oko tog ko je kriv za rat, treba se dobro zamisliti i provjeriti vlastite intelektualne kapacitete u nadleznim i ovlastenim ustanovama.
Hizo, a kako Bosnjaci su zelili drzavu i hrvati?
Da su to srbi zelili nebi zivili u jugoslaviji i nakon I i II svetskog rata...sta ih je sprecavalo? Ne znam sta je tesko shvatiti da Hrvatska ima mrlju od II svjetskog rata (a bogami se to i potvrdi) da srbi nisu dobrodosli tamo..a zanemarujes postotak srba u Bosni i hercegovini kad se vec nacionalna pitanja rjesavaju, da bas nece biti rjesenja na ho-ruk...sto je u konacnici i stvorilo se u Dejtonu...sto je najgora opcija...po bosnjake ili bilo koga normalnog koji zeli prvo sebi dobro.
Image
Jbg...kao da pricam s djecom...

Image

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#577 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by pici »

horkesh wrote:
Duka Dizel wrote:
horkesh wrote: Srba je u Srbiji (s Kosovom i Vojvodinom) 1991. godine bilo popisano 6.446.595 ili 65,9 posto. Albanaca je popisano 1.674.353 ili 17,1 posto.
Ovo nije tačno.
Albanaca nije popisano 17% iz prostog razloga jer su Albanci bojkotovali taj popis.
Ja opet ponavljam da u vreme kad je Kosovu dodeljena autonomija ,Albanaca nije bilo ni 10% u celoj Srbiji.
Jesu bojkotovali, ali je Savezni zavod za statistiku iznio zvaničnu procjenu. Ako je Albanaca na Kosovu 1971. godine bilo 985.000, a 1981. godine 1.300.000, nije to teško ni izračunati.

U svakom slučaju, daleko više, i brojčano i procentualno, od Srba u Hrvatskoj.

Zar ne misliš da bi bilo pravedno da se i Albancima, u najmanju ruku, da status konstitutivnog naroda i uvedu dva službena jezika.
Duka Dizel wrote:
:D
Koja glupost. Pa normalno da Vojvodina nikad nije bila deo Srbije, jer Vojvodina pre 1945 godine nije ni postojala.
Ali su prostori koje su nakon 1945 godine nazvani Vojvodinom postali integralni deo države Srbije 1918 godine. To su bile posebne teritorijalne jedinice, Srem, Bačka, Banat i Baranja...To su teritorije koje su kao deo Srbije ušle u zajedničku državu.
Baranja je iz nekog razloga pripojena Hrvatskoj, a ovo ostalo je istrgnuto iz Srbije i prozvano SAP Vojvodinom bez nekog realnog osnova.
Vojvodina nije 1918. postala dio Srbije, nego Kraljevine SHS. Prije toga je bila dio Austrougarske, kao i BiH i Hrvatska. Nikada u historiju Vojvodina nije bila dio Srbije, čak ni u mitskom Dušanovom carstvu. Isto kao da kažeš da je i Bosna 1918. postala Srbija :D

Tek sa SFRJ je Vojvodina dodijeljena Srbiji, ne bez protivljenja Hrvata koji su tražili Srijem. Znači, kad drugi narodi u nekom regionu čine 49 posto stanovništva, to za tebe nije osnov da se taj teritorij, koji ni historijski ne pripada Srbiji, ne utopi u unitarnu Srbiju. Dobro, pišem i ovaj stav.
Duka Dizel wrote:Pa gle, Srbija je i pre Jugoslavije bila nacionalna država Srba. Ona je kao takva ušla u sastav Jugoslavije.
Samo su Srbi u njoj bili konstitutivan i temeljan narod, jer je doprinos ostalih u njenom stvaranju bio nikakav. Dapače...
U redu, znači Srbija pripada Srbima i mogu je uređivati kako oni hoću, a sve druge nećete ni pitati, jer - ko su oni i gdje su bili prije 100 godina. Sjajno, vrhunac demokratije. Opet divna ilustracija srpske politike - osvojili smo vas vojskom i ko vas sad pita šta vi hoćete, radit ćete kako vam mi kažemo :-D
Duka Dizel wrote:
Imali su se Srbi u BiH svako pravo buniti protiv referenduma o nezavisnosti RBiH, jer su Srbi u BiH dali najveći doprinos NOB-u i ZAVNOBiH-u, na čijim temeljima su počivale granice RBiH, kao ravnopravne federalne jedinice u Jugoslaviji. Sa naglaskom u Jugoslaviji. Za takvu BiH su se Srbi borili
Granice BiH su najdugovječnije i najtrajnije od svih južnoslovenskih republika. Formirane su već 1699. godine, s manjim izmjenama tokom historije (Neum, Sutorina, odvajanje Sandžaka). To, kao i srednjovjekovna državnost, su temelji bh. granica, AVNOJ ih je samo obnovio.

Mislim, ovo o pravu da se bune protiv referenduma na osnovu NOB-a... Give me a break, to se dešava kad se hvataš za slamke. Sad ispade da zato što su Srbi ratovali u NOB-u da BiH zauvijek treba ostaviti u Jugoslaviji. Logično, nadasve, šta imamo pitati druge narode, čak i ako su oni brojniji :shock:

Izbjegavaš direktna pitanja o tome koji su kriteriji, brojčano, procentualno, da neki narod nametne svoju volju drugome ili da dobije autonomiju, a ti vrludaš li vrludaš. U jednom trenutku drugi narod nema dovoljno procenata, u drugom nemaju historijsko pravo (nisu stvarali državu), u trećem su Srbi tokom WWII stvarali Bosnu da se ujedine s drugim Srbima u Jugoslaviji...

Ja sam ti postavio konkretna pitanja i vrlo usporedive paralele. Slobodno se drži toga, nema potrebe da se vraćaš u vrijeme NOB-a i AVNOJ-a. Znamo već da Srbi imaju historijsko pravo na čitavu Jugoslaviju :-)
Duka Dizel wrote:Konstutivnost je trebala nešto da znači, a u praksi se pokazala samo kao šarena laža za Srbe, da im se ne bi dala autonomija u Hrvatskoj i BiH.
Budi iskren i priznaj da su Srbi željeli, prvo ne autonomiju, nego potpunu nezavisnost od drugih naroda, a drugo - da su željeli teritorijalnu suverenost. Ni na kakvu vrstu konstitutivnosti Srbi nisu pristajali koja im nije osiguravala da imaju svoj teritorij i da na toj teritoriji mogu da oni, i samo oni, odlučuju.

Opet ponavljam primjer današnje manje bh. provincije. Tlačenje i ugnjetavanje svih drugih. Sve ono što su Srbi tražili svugdje drugdje oni ne dozvoljavaju drugim narodima tamo gdje Srbi vladaju.

Evo jedan konkretan primjer. 9. januar, Dan RS-a. Ustavni sud BiH odluči da je - neustavan. To je praznik kojeg su u entitetu u kojem su tri naroda konstitutivna Srbi nametnuli drugim narodima.

Onog trenutka kada Sud odluči da to baš i nije u redu, Srbi polude. Nacionalno jedinstvo, kuka i motika. Ne može Srbima niko da negira pravo da oni na svom teritoriju drugima nameću šta će da slave!

E, to je kratak presjek srpske politike od Miloševića naovamo. Do zadnje kapi tuđe krvi će braniti svoje pravo da tlače druge kako im se prohtije.

Samo sila, to je jedino što srpska politika priznaje. Zakon jačega. Dok su se osjećali jačima, nisu nikoga ništa htjeli da pitaju i otvoreno govorili - ako ne radite kako vam mi kažemo, nestat ćete!
:thumbup:
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#578 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by emillio estevez »

kriv sam ja osobno
Jer su sve oko mene Hrvati
Mislio sam samo na svoju uzu okolinu
Bolio me k...... Za bijeljinu i sl...
Borio sam se za Kupres,Livno.Sujicu poslije za Prozor.
Koga briga za mene?
Eto kriv sam jer sam bio pripadnik hvo a.
Kriv sam osobno jer sam slušao zapovijedi umjesto da sam krao i pljačkao.
General War

#579 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

bingov buraz wrote:
Duka Dizel wrote:
kiligonzales wrote: Adil Zulfikarpasic bivsi partizan i funkcioner NRBIH koji emigrira iz BiH odmah poslje drugog svijetskog rata gdje je bio svjedokom srpskih zlocina u tome ratu (procitati njegov tekst "PUT U FOCU") i akademik Muhamed Filipovic nisu bili dio aktuelne vlasti tada, vec su imali svoju stranku i program jer su izasli iz SDA zbog neslaganja sa istima, te su se naivno nadali da mogu sa svojom MBO napraviti neku novu postavku srpsko-bosnjackih odnosa i moguci historijski dogovor. Da je to tada prihvaceno, BiH svoju samostalnost vrlo vjerovatno nebi docekala ni danas.

Posljedice toga dogovora bile bi daleko pogubnije nego ove i vjerovatno bi opet bili u ratu jer treca strana u tokom dogovoru tacnije Hrvati bili su potpuno izostavljeni kao da se oni nista u BiH ne pitaju. Danas bi Bosnjaci vjerovatno nosili etiketu UZP-a na prostoru Hrvatske i na prostorima BiH gdje su Hrvati vecinsko stanovnistvo zajedno sa Srbima jer bi svoje ideje o V. Srbiji bile lakse realizirane.
Klasično neutemeljeno naklapanje, kojim se opravdava suluda Alijina politika da žrtvuje mir zarad nezavisnosti.

Zašto je veći problem bio "ne pitati ništa" Hrvate nego "ne pitati ništa" Srbe u BiH?
Zašto se izbegao konsenzus naroda kad je raspisivanje referenduma u pitanju?
Plebiscit je održan u svih 109 bosanskohercegovačkih općina, a glasalo se na dvama listićima. Na plavom, predviđenom za Srbe, stajalo je pitanje: “Da li ste saglasni sa odlukom Skupštine srpskog naroda u BiH, od 24. oktobra 1991. godine, da srpski narod ostane u državi Jugoslaviji, sa Srbijom, Crnom Gorom, SAO Krajinom, SAO Slavonijom, Baranjom i zapadnim Sremom, sa drugima koji se za ostanak u Jugoslaviji izjasne?” Žuti glasački listić bio je namijenjen ostalim narodima i narodnostima kojima je, kako su kazali u SDS-u, “Jugoslavija na srcu”. Pitanje na žutom listiću glasilo je: “Da li se izjašnjavate da BiH kao ravnopravna republika ostane u zajedničkoj državi Jugoslaviji sa svim drugim koji se tako izjasne?”

Ko se prvi igrao referenduma?
15. oktobra 1991. godine Skupština BiH je donijela Akt o reafirmaciji suverenosti Republike Bosne i Hercegovine. Tim činom odlučeno je da se povuku predstavnici BiH iz rada saveznih organa dok se ne postigne dogovor između svih republika koje sačinjavaju Jugoslaviju. Na to su pristali predstavnici SDA i HDZ, dok su predstavnici SDS-a odbili djelovati po donesenom aktu. Na razini Predsjedništva i Vlade BiH donesena je odluka prema kojoj se regruti i rezervni sastav neće slati u JNA.
Ko se igraao drzave?
Kao odgovor na poteze SDS-a, HDZ BiH je 12. novembra 1991. godine proglasio tzv. Hrvatsku zajednicu Posavine u Bosanskom Brodu, a 18. novembra 1991. godine u Grudama je proglašena i tzv. Hrvatska zajednica Herceg Bosna (HZHB).
A ovo me cudi da nikad ne smeta kod forumasa :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#580 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by pici »

Image

eeee alija, alija u dzehenemu se przis, da nebi tebe sad bismo bili okosnica EU... eeeee alija, alija
kiligonzales

#581 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by kiligonzales »

pici wrote:Image

eeee alija, alija u dzehenemu se przis, da nebi tebe sad bismo bili okosnica EU... eeeee alija, alija
na nju se redovno pozovu, a nisu je ni prelistali kontaju citab taj da ima 500 strana :lol:
kiligonzales

#582 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by kiligonzales »

Miroljubive srpske narodne pesme

Ono kad se hvale urbicidom...
LBVIEW

#583 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by LBVIEW »

kiligonzales wrote:Miroljubive srpske narodne pesme

Ono kad se hvale urbicidom...
I sta kaje djeneral - "nisu Srbi slijedili politiku krvi i tla"?
LBVIEW

#584 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
15. oktobra 1991. godine Skupština BiH je donijela Akt o reafirmaciji suverenosti Republike Bosne i Hercegovine. Tim činom odlučeno je da se povuku predstavnici BiH iz rada saveznih organa dok se ne postigne dogovor između svih republika koje sačinjavaju Jugoslaviju. Na to su pristali predstavnici SDA i HDZ, dok su predstavnici SDS-a odbili djelovati po donesenom aktu. Na razini Predsjedništva i Vlade BiH donesena je odluka prema kojoj se regruti i rezervni sastav neće slati u JNA.
Ko se igraao drzave?
De ne prdi vise - ko se igrao drzave kad je ukinuo autonomiju Kosovi i Vojvodini , te proglasio Srbiju suverenom prije svih ostalih?
Ko je vozao "banane" u kamionima, preuzimao releje i ukopavao se oko gradova pood izgovorom vojne vjezbe?
Dobro rece Horkesh: dok Srbi preglasavaju, smjenjuju rukovodstva pokrajina, krse Ustav, cenrtalizuju bolii ih kurac za drugima, kad se bumerang vrati u face, krene kuknjava o preglasavanju, majorizaciji i "mi smo bre zasluzni".
General War

#585 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
Ko se igraao drzave?
De ne prdi vise - ko se igrao drzave kad je ukinuo autonomiju Kosovi i Vojvodini , te proglasio Srbiju suverenom prije svih ostalih?
Ko je vozao "banane" u kamionima, preuzimao releje i ukopavao se oko gradova pood izgovorom vojne vjezbe?
Dobro rece Horkesh: dok Srbi preglasavaju, smjenjuju rukovodstva pokrajina, krse Ustav, cenrtalizuju bolii ih kurac za drugima, kad se bumerang vrati u face, krene kuknjava o preglasavanju, majorizaciji i "mi smo bre zasluzni".
Kakve veze ima bosna sa tim i ugrozenost bosnjaka?
Halo, odjebaus ako si zavrsio sa normalnom konverzacijom.
LBVIEW

#586 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by LBVIEW »

General War wrote: Kakve veze ima bosna sa tim i ugrozenost bosnjaka?
Ma nema nikakve. :-)
Ono, "mi Srbi cemo krsiti Ustav drzave koju k'o fol branimo, te cemo proglasit suverenost Srbije, a kad vi to uradite , vi rusite drzavu, ugrozavate nas i zrtvujete mir". Tipicna srpska bahatost i neprincipijelnost.
General War

#587 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
Ono, "mi Srbi cemo krsiti Ustav drzave koju k'o fol branimo, te cemo proglasit suverenost Srbije, a kad vi to uradite , vi rusite drzavu, ugrozavate nas i zrtvujete". Tipicna srpska bahatost i neprincipijelnost.
Srbijanski srbi se zalili da ih ugrozavate?
I ti nasao da pricas o pricinpijelnosti?
LBVIEW

#588 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
Ono, "mi Srbi cemo krsiti Ustav drzave koju k'o fol branimo, te cemo proglasit suverenost Srbije, a kad vi to uradite , vi rusite drzavu, ugrozavate nas i zrtvujete". Tipicna srpska bahatost i neprincipijelnost.
Pa, slusaj, da se bosanski Srbi ponasaju kao lojalni gradjani BiH, a ne kao srbijanski kmetovi pa hajde,
ovako. :zzzz: Ili bi mi trebali, da se Srbi ne naljute i zbog "srspskih zasluga" uslisiti zelje 30% birackog tijela da slijedi Slobu - slobodu?
Sorry, po Ustavu su nosioci suvereniteta bili republike a ne narodi, pogotovo ne oni koji bi sa udijelom od 30% u ukupnom stanovnistvu htjeli svoju volju nametali silom, najavljenom u onoj pisopijinoj "autostradi pakla".
A neprincipijelan si svakako ti, jer ti je udure sto Srbija izglasa suverenost, bez da je ikog drugog pitalala, kako druge narode u Srbii - ah da oni nisu imali zasluge kao Srbi :D - tako i ostale republike.
Kako bilo, na jednoj strani imamo legitimnu i legalnu politicku borbu za svoja prava, dok na drugoj nista do gole sile, agresije i genocida.
General War

#589 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
LBVIEW wrote:
Pa, slusaj, da se bosanski Srbi ponasaju kao lojalni gradjani BiH, a ne kao srbijanski kmetovi pa hajde,
ovako. :zzzz: Ili bi mi trebali, da se Srbi ne naljute i zbog "srspskih zasluga" uslisiti zelje 30% birackog tijela da slijedi Slobu - slobodu?
Sorry, po Ustavu su nosioci suvereniteta bili republike a ne narodi, pogotovo ne oni koji bi sa udijelom od 30% u ukupnom stanovnistvu htjeli svoju volju nametali silom, najavljenom u onoj pisopijinoj "autostradi pakla".
A neprincipijelan si svakako ti, jer ti je udure sto Srbija izglasa suverenost, bez da je ikog drugog pitalala, kako druge narode u Srbii - ah da oni nisu imali zasluge kao Srbi :D - tako i ostale republike.
Kako bilo, na jednoj strani imamo legitimnu i legalnu politicku borbu za svoja prava, dok na drugoj nista do gole sile, agresije i genocida.
A koji bi moj srbi bili lojalni BiH koju vode SDA i HDZ? Da je gradjanska republika i gradjanske stranke je vode pa ni po jada...kolega potura pod nos onaj referendumski listic a pojma nema kako da istitucionalno provede jednakopravnost, papir sve trpi.
Ako je tako, sta te boli sta republika srbija radi kod sebe...koliki je proicenat srba u srbiji? Je li sad kontas principijelnost?
Kakvo je to pravo kada se dvije nacionalisticke partije udruze protiv druge, evo sad gledas kako HDZ suruje sa SNSDom, je li to uredu i korektno prema bosnjacima? Ne moras ti odgovorit, evo sta prvi u SDA kaze:
...Iz SDA su kritikovali i sastanak HDZ BiH i SNSD u Mostaru. Ocijenili su ga kao nastavak politike destabilizacije po principu “dva protiv jednog” što nikada nije donijelo dobro Bosni i Hercegovini.

"Drugačije ne možemo razumjeti njihovu međusobnu podršku oko diskriminirajućih HDZ-ovih prijedloga Izbornog zakona i antidejtonskog Zakona o Javnom RTV sistemu, sinhroniziranih udara na Obavještajno-sigurnosnu agenciju, kao i navodnu brigu Dodika za poziciju Hrvata u Federaciji i Čovića za poziciju Srba u Vijeću ministara BiH. Kao produkt tog dogovora je neglasanje za ulazak BiH u Transportnu zajednicu od strane ministara iz reda HDZ BiH sa teškim posljedicama po ekonomiju BiH", naveli su iz SDA.
LBVIEW

#590 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by LBVIEW »

General War wrote: A koji bi moj srbi bili lojalni BiH koju vode SDA i HDZ? Da je gradjanska republika i gradjanske stranke je vode pa ni po jada...kolega potura pod nos onaj referendumski listic a pojma nema kako da istitucionalno provede jednakopravnost, papir sve trpi.
Ako je tako, sta te boli sta republika srbija radi kod sebe...koliki je proicenat srba u srbiji? Je li sad kontas principijelnost?
Kakvo je to pravo kada se dvije nacionalisticke partije udruze protiv druge, evo sad gledas kako HDZ suruje sa SNSDom, je li to uredu i korektno prema bosnjacima? Ne moras ti odgovorit, evo sta prvi u SDA kaze:
...Iz SDA su kritikovali i sastanak HDZ BiH i SNSD u Mostaru. Ocijenili su ga kao nastavak politike destabilizacije po principu “dva protiv jednog” što nikada nije donijelo dobro Bosni i Hercegovini.

"Drugačije ne možemo razumjeti njihovu međusobnu podršku oko diskriminirajućih HDZ-ovih prijedloga Izbornog zakona i antidejtonskog Zakona o Javnom RTV sistemu, sinhroniziranih udara na Obavještajno-sigurnosnu agenciju, kao i navodnu brigu Dodika za poziciju Hrvata u Federaciji i Čovića za poziciju Srba u Vijeću ministara BiH. Kao produkt tog dogovora je neglasanje za ulazak BiH u Transportnu zajednicu od strane ministara iz reda HDZ BiH sa teškim posljedicama po ekonomiju BiH", naveli su iz SDA.
Ako je legalno u Srbiji, legalno je i u BiH, zavrsena prica.
Ili cemo mozda uvesti posebna pravila i izuzetak u demokratskoj praksi samo tamo gdje Srbima ne odgovara? Srbija je, koliko se sjecam, bila dio SFRJ i svaki jednostrani akt, u ovom slucaju proglasenje suverenosti, za sobom povlaci kontra-mjere drugih, principijelnost ispostovana. Sto se, pak, Srba u BiH tice, nakon nelehalnog proglasenja SAO, nemaju se pravo zaliti na legalni i legitimni Referendum? kuzis?
Za ovo zadnje - Ustav danas nije gradjanski kakav je bio onda i normalno da nije legalno.
General War

#591 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: A koji bi moj srbi bili lojalni BiH koju vode SDA i HDZ? Da je gradjanska republika i gradjanske stranke je vode pa ni po jada...kolega potura pod nos onaj referendumski listic a pojma nema kako da istitucionalno provede jednakopravnost, papir sve trpi.

Ako je legalno u Srbiji, legalno je i u BiH, zavrsena prica.
Ili cemo mozda uvesti posebna pravila i izuzetak u demokratskoj praksi samo tamo gdje Srbima ne odgovara? Srbija je, koliko se sjecam, bila dio SFRJ i svaki jednostrani akt, u ovom slucaju proglasenje suverenosti, za sobom povlaci kontra-mjere drugih, principijelnost ispostovana. Sto se, pak, Srba u BiH tice, nakon nelehalnog proglasenja SAO, nemaju se pravo zaliti na legalni i legitimni Referendum? kuzis?
Za ovo zadnje - Ustav danas nije gradjanski kakav je bio onda i normalno da nije legalno.
Halo, svaka republika imala je svoj ustav :roll:
Ti bas ne citas sto ja postavljam pa da prodiskutujes nego dernes odokativno, samo svoj film, ha ja
kiligonzales

#592 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by kiligonzales »

A vidi sta Kljuic rece o historijskom sporazumu...

https://www.bosniaks.info/pogledajte-ka ... kod-umaga/
General War

#593 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

kiligonzales wrote:A vidi sta Kljuic rece o historijskom sporazumu...

https://www.bosniaks.info/pogledajte-ka ... kod-umaga/
Naravno, bolje 4 i 2 gardijska HV da se rokaju oko Mostara, viteza i travnika nego oko splita i zadra.
MaliDuje

#594 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by MaliDuje »

Ko je kriv...Pa zna se...Kralj Aleksandar Karadjordjevic...Sto je pravio drzavu sa onima koji su izgubili Prvi svetski rat...Trebao je napraviti Srbiju kolimu je mogao,a ostalo ostaviti ostalima pa nek se j..u...
Ali hteo je da bude ujedinitelj...Da ujedini neujedinivo...Balkansku glupost...
Nije moj pradeda pesacio kroz Albaniju na -20 da bi se 1991 Tudjman sepurio velikom Hrvatskom u povijesnim granicama...Bas me zanima ta povijest...
Inace sto se Srbijanaca tice,u samoj Srbiji postoji respekt prema Bosnjavima kod normalnog sveta...
Srbi ne vole Aliju ali isto tako ni Dodika i veca su im smetnja Srbi iz Bosne nego Bosnjaci...Srbi ne mrze Bosnjake...
Srbi mrze Hrvate
LBVIEW

#595 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by LBVIEW »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Ako je legalno u Srbiji, legalno je i u BiH, zavrsena prica.
Halo, svaka republika imala je svoj ustav :roll:
Ti bas ne citas sto ja postavljam pa da prodiskutujes nego dernes odokativno, samo svoj film, ha ja
Pa po Ustavu BiH nista nije bilo sporno. Kao ni po onom Srbije.
Samo, ne mozes kukati kad i drugi iskoriste svoja prava, nakon sto si ti to uradio i sam.
Last edited by LBVIEW on 23/12/2017 22:56, edited 1 time in total.
General War

#596 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

MaliDuje wrote:Ko je kriv...Pa zna se...Kralj Aleksandar Karadjordjevic...Sto je pravio drzavu sa onima koji su izgubili Prvi svetski rat...Trebao je napraviti Srbiju kolimu je mogao,a ostalo ostaviti ostalima pa nek se j..u...
Nije moj pradeda pesacio kroz Albaniju na -20 da bi se 1991 Tudjman sepurio velikom Hrvatskom u povijesnim granicama...Bas me zanima ta povijest...
Inace sto se Srbijanaca tice,u samoj Srbiji postoji respekt prema Bosnjavima kod normalnog sveta...
Srbi ne vole Aliju ali isto tako ni Dodika i veca su im smetnja Srbi iz Bosne nego Bosnjaci...Srbi ne mrze Bosnjake...
Srbi mrze Hrvate
Pa nije ti deda ni isao preko prokletija na -20 radi hrvatske i hrvata pobogu...
LBVIEW

#597 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by LBVIEW »

MaliDuje wrote:Ko je kriv...Pa zna se...Kralj Aleksandar Karadjordjevic...Sto je pravio drzavu sa onima koji su izgubili Prvi svetski rat...Trebao je napraviti Srbiju kolimu je mogao,a ostalo ostaviti ostalima pa nek se j..u...
Srbi mrze Hrvate
Ma sta nam ti to isprica? :lol:
Koga libo kurko sto je tvoj deda pesacio kroz Albaniju, i kakve to veze ima s Hrvatskom u historijskim granicama?
Btw., u tom "pesacenju" se znalo uletiti u albanska sela i senluciti, tako da nije sve crno-belo.
Sto se tice "ljubavi" prema Bosnjacima, zaista nemam reci - u zadnjih 50 godina 2 genocida :oops: , sta bi tek bilo da nas ne volite? :-)
horkesh

#598 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by horkesh »

Ko je izgubio WWI, nisu ni Bošnjaci, ni Hrvati, ni Slovenci, nego Austro-Ugarska :D Bliži se stota godišnjica kraja Prvog svjetskog rata pa se u Srbiji sve više raspreda o historijskoj pogrešci pokojnoga kralja. Jedva čekam stogodišnjicu, kakve će se tad suze liti nad neostvarenom Velikom Srbijom.

Mada mi je drago čuti da puno stoljeće kasnije Srbi žale što nisu sve stavili pod svoju čizmu sve što su mogli, pa ko ih pita :D Ha ja, samo puška.
MaliDuje wrote:Inace sto se Srbijanaca tice,u samoj Srbiji postoji respekt prema Bosnjavima kod normalnog sveta...
Srbi mrze Hrvate
Mrze i Hrvati Srbe, ali u Bosni je suprotno - ovdje se Srbi i Hrvati vole, a mrze Bošnjake.
Edin H.

#599 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by Edin H. »

horkesh wrote:
MaliDuje wrote:Inace sto se Srbijanaca tice,u samoj Srbiji postoji respekt prema Bosnjavima kod normalnog sveta...
Srbi mrze Hrvate
Mrze i Hrvati Srbe, ali u Bosni je suprotno - ovdje se Srbi i Hrvati vole, a mrze Bošnjake.
Komplikovano. :oops:
General War

#600 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

LBVIEW wrote: Pa po Ustavu BiH nista nije bilo sporno. Kao ni po onom Srbije.
Samo, ne mozes kukati kad i drugi iskoriste svoja prava, nakon sto si ti to uradio i sam.
Ti nikako da skontas da Ti ne zivis zajedno sa Drugima...Sam samo par postova kazes da BH srbi trebaju da vole BiH a uporno sve srbe trpas u jedan tor....de bolan pogledaj ustave SR BiH i SR Srbije kad hoces da diskutujes.
Post Reply